Vyspělý svět neuvěřitelně plýtvá jídlem. A my?
Sledovali jste konferenci FOOD WASTE/Udržitelně s potravinami
V bohatých zemích světa vyhodí každý člověk ročně v průměru 95 až 115 kg potravin, celkem končí podle OSN každý rok až 1,3 miliardy tun potravin v popelnicích. Jen pro představu – jde asi o 1/3 všech vyrobených potravin v hodnotě v přepočtu téměř 20 bilionů korun.
Jak jsme na tom s plýtváním v České republice? Jakým způsobem uvažují o koloběhu potravin české firmy? A s jakými řešeními přicházejí spotřebitelé a místní společenství?
Na tyto otázky hledala odpovědět konference „FOOD WASTE/Udržitelně s potravinami“, kterou ve středu 5. 6. pořádal časopis CSR fórum ve spolupráci s pražskou kanceláří OSN.
Ve třech blocích na konferenci promluvili Michal Broža z Informačního centra OSN v Praze (o globálních souvislostech), Martin Walter (Nestlé) a Tomáš Martoch (GS1 ECR) o tom, jak uvažují o koloběhu potravin firmy. A Fabrice Martin-Plichta (Česká federace potravinových bank) se spolu s Petrem Lebedou (Glopolis) zabývali příklady zapojení spotřebitelů a místními projekty.
Záznam z konference naleznete zde ihned, jakmile bude zpracován.
V bohatých zemích světa vyhodí každý člověk ročně v průměru 95 až 115 kg potravin, celkem končí podle OSN každý rok až 1,3 miliardy tun potravin v popelnicích. Jen pro představu – jde asi o 1/3 všech vyrobených potravin v hodnotě v přepočtu téměř 20 bilionů korun.
Jak jsme na tom s plýtváním v České republice? Jakým způsobem uvažují o koloběhu potravin české firmy? A s jakými řešeními přicházejí spotřebitelé a místní společenství?
Na tyto otázky hledala odpovědět konference „FOOD WASTE/Udržitelně s potravinami“, kterou ve středu 5. 6. pořádal časopis CSR fórum ve spolupráci s pražskou kanceláří OSN.
Ve třech blocích na konferenci promluvili Michal Broža z Informačního centra OSN v Praze (o globálních souvislostech), Martin Walter (Nestlé) a Tomáš Martoch (GS1 ECR) o tom, jak uvažují o koloběhu potravin firmy. A Fabrice Martin-Plichta (Česká federace potravinových bank) se spolu s Petrem Lebedou (Glopolis) zabývali příklady zapojení spotřebitelů a místními projekty.
Záznam z konference naleznete zde ihned, jakmile bude zpracován.