Archiv článků: červen 2009

28. 06.

Gay hnutí 40 let poté

Fabiano Golgo Přečteno 38031 krát

"V sobotu 28. června 1969 se odehrály násilné protesty gayů proti represím ze strany policie, která zasáhla v klubu Stonewall Inn v New Yorku. Následující události, známé jako Stonewallské nepokoje, se považují za první veřejný projev gayů a lesbiček. Proto Stonewallské nepokoje v USA jsou považovány za počátek moderního homosexuálního hnutí." Web brněnské Queer Parade k tomu uvádí: "Tato pouliční bitka se stala zlomovým bodem v dějinách GL hnutí, protože započala novou strategii odporu proti utlačovatelskému systému. Výročí tzv. Stonewall riots, tedy Stonewallských nepokojů, se stalo příležitostí k připomenutí porušování lidských práv leseb, gayů a transgender lidí."

"Allen Ginsberg, jedna z ikonických postav gay hnutí, komentoval nepokoje slovy 'buzíci ztratili svou ustrašenou tvář, kterou měli po desetiletí'".

"Jako překvapivá reakce na nejen protikomunistickou, ale také celkově konzervativní éru mccarthysmu vystoupila ve druhé polovině padesátých let 20. století umělecká skupina Beat generation, otevřeně tematizující mj. homosexualitu. Následovníci tohoto impulzu si říkali původně hipsteři a na konci let šedesátých jako "děti květin" hippies. Jedním z center života gayů a lesbiček se stala mj. umělecká čtvrť Greenwich Village, na Západním pobřeží USA pak San Francisco. Na homosexuály však americká FBI vedla spisy, příležitostně je zatýkala a policie v klubech, kde se scházeli, pořádala razie."

"Klub Stonewall Inn patřil jako mnoho jiných v okolí italské mafii. V sobotu 28. června 1969 v 1:20 ráno zahájila policie v klubu zásah. Bar neměl mj. povolení k prodeji lihovin a rovněž hygienické podmínky v něm byly diskutabilní. Policejní zásah, během kterého měli být mj. transvestité rozeznáni od žen a zatčeni, příslušníci mafie eskortováni a všichni přítomní identifikováni, se však vymkl z ruky. Rozvášněný dav, částečně se skládající z návštěvníků samotného Stonewall Inn, a částečně z lidí, kteří se seběhli z okolí, napadl policii a ta mu jen sotva čelila i přes přivolané posily. Lidé skandovali hesla jako "Gay power!" a házeli po policistech popelnice a jiné předměty. Ve čtyři hodiny ráno se situace zklidnila."

"V následujících dnech zaplnily Greenwich Village protestní grafitti požadující legalizaci gay barů a rovnost práv. Události ve Stonewall Inn se staly hlavním tématem významných tiskovin už v pondělí, jádro nepokojů trvalo do úterka a týkalo se demonstrací v řádech stovek lidí. Navzdory tomu, že ne všichni homosexuálové nepokoje schvalovali, událost aktivizovala už existující homosexuální organizace k razantnějšímu postupu v boji proti diskriminaci."

Zajímavost: "Slovo buzerant se do češtiny dostalo přes němčinu ze severoitalského buzarada (sodomita), které vzniklo z pozdnělatinského bugeru (pův. bulgaru). Původně označovalo příslušníka hnutí bogomilů, které vzniklo v Bulharsku (na Západě z něj vycházeli albigenští). Přenesení významu vycházelo z dobových představ, které kacířství spojovaly s různými sexuálními nevázanostmi. Sloveso buzerovat, jehož význam je posunut opět do nesexuálního významu, je pravděpodobně novější."

Homosexualita v historii
"V Babylonské říši byla homosexualita odsuzována. Chamurapiho zákoník stanovoval jako trest za homosexuální styk kastraci.

Ve starověkém Egyptě nebyla homosexualita pokládána za společensky pozitivní jev, nicméně byla tolerována. Zdá se, že předmětem přímého odsouzení nebyla homosexualita sama o sobě, ale jen tehdy, byla-li násilná – homosexuální znásilnění muže mužem. V ostatních případech měli starověcí Egypťané k homosexualitě vztah spíše lhostejný.

V Řecku byla homosexualita široce akceptována a mnohdy dokonce státně podporována. Mít mladého chlapce patřilo k dobrému tónu a bylo to považováno za znak mužnosti. Řecká pederastie znamenala vztah s chlapcem ve věku asi 14-25 let. Pro chlapce nebylo hanbou, ale ctí mít takového staršího přítele, patrona, zvláště jednalo-li se o osobu společensky významnou.

Thébská svatá družina se skládala výlučně z homosexuálních bojovníků. Ideou jejího vzniku bylo, že bojovníci spojení navzájem milostnými pouty budou bojovat srdnatěji, protože nebojují jen za sebe, ale i za své milence. Po 33 letech existence byl Svatá družina zničena v bitvě u Chaeroneie armádou Makedonců.

Homosexuální chování bylo nejrozšířenější v dórských obcích. Sparta je učinila součástí svého vzdělávacího a výcvikového systému, Aristoteles podezříval Kréťany, že ji podporují k omezení porodnosti.

V Římě byla situace obdobná, císař Nero dokonce uzavřel s mužem sňatek, láska císaře Hadriána k řeckému mladíkovi jménem Antinoos byla dokonce proměněna ve státní kult. Když se totiž Antinoos při plavbě na Nilu v roce 130 n. l. utopil, Hadrián mu přikázal vztyčit nespočet soch a jako bohu vycházejícího Měsíce mu přikázal sloužit obřady. Na jeho počest nechal přejmenovat (nebo postavit) ve Středním Egyptě město Antinoupolis. Situace se změnila s nástupem křesťanství.

V Číně byla mravně indiferentní až do pádu dynastie Chan. I poté však byla tolerována umělcům a aristokracii.

V období pozdního středověku a renesance byla homosexualita (sodomie, také zvrácená láska) v Evropě společensky odsuzována a trestná. To však nebránilo především aristokracii, aby se jí věnovala.

Homosexuálové byli i významní umělci, jako Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarotti, nebo Caravaggio. Leonardo byl sice v roce 1476 na základě anonymního udání vyšetřován pro poměr se sedmnáctiletým modelem Jacopo Saltarellim, ale vyšetřování bylo ukončeno po dvou měsících bez dalších následků pro jeho život a kariéru, třebaže byl po celý život v hledáčku Ufficiali di notte e conservatori dell'onestà dei monasteri, jakési florentské mravnostní policie.

Rostoucí vliv křesťanství přinesl dramatickou změnu postoje už ve starověku. Theodosiův kodex (kolem 429 n. l.) postavil mimo zákon stejnopohlavní svazky, prohlásil homosexuální sex za nezákonný a ty, kdo se jím provinili, odsoudil k trestu smrti upálením. Křesťanský císař Justinián učinil homosexuály zodpovědnými za hladomory, zemětřesení a mor.

Britský Buggery Act z roku 1533 stanovil: 'Ti, kteří obcují se Židy nebo Židovkami, ti, kteří souloží se zvířaty, a sodomité, budou zaživa upáleni po řádném přezkoumání, že byli přistiženi při činu a veřejně usvědčeni.'

Až konec 19. a především první polovina XX. století přináší skutečně systematické represe spojené především s pravicovými diktaturami Franca, Hitlera a Mussoliniho, i když spíše ojedinělé případy se odehrály i ve Velké Británii a USA ještě v padesátých letech 20. století. Paralelně s tím, s poklesem vlivu křesťanství, rozvojem sexuologie jako zcela nové vědy a růstem životní úrovně Západu však sílí LGBT emancipační hnutí a připravuje hluboké systémové změny ve společnosti."
zdroj textu: Wikipedia


tehdy


teď

26. 06.

Titulky novin z celého světa o smrti Michaela Jacksona

Fabiano Golgo Přečteno 40234 krát

Titulky novin z celého světa o smrti Michaela Jacksona


































































































































































24. 06.

Neda and Paulo Coelho

Fabiano Golgo Přečteno 40444 krát

Neda, the Iranian woman whose filmed death has flooded the news and became the symbol of the struggle against the presidential election results in Iran, could be seen in the infamous mobile-phone video being aided by a couple of people. One of them was doctor Arash”. By coincidence, doctor Arash Hejazi” had been exchanging emails with pop writer Paulo Coelho since the beginning of the revolt in Tehran.

Fabiano Golgo www.port.cz

When he saw the video of Neda's death, Coelho recognized his friend and sent him an email asking if he really was one of the people trying to help the lady.

Arash replied that “Neda died in his arms...

He also asked Coelho to not mention his real name, afraid of the Iranian police. What followed could be a scene of a thriller.

Here is the actual exchange of emails between Paulo Coelho and the doctor that tried to save Neda.

Paulo Coelho:
"Late Sunday I watch Neda’s video. I suspect that I recognize Arash Hejazi, but I prefer not to believe in what I am seeing. I send him an email."

Email sent by Coelho on Sunday 21st at 23:01:
"Dear Arash,
I need to know where you stand, if things that I am seeing/reading are true. Then I can myself take a position - depending on your advice, of course.
love
Paulo"

Arash's answer:
"Date: Mon, 22 Jun 2009 02:05:05 -04:00
Subject: your country

Dearest Paulo,
I am now in Tehran. The video of Neda’s murder was taken by my friend, and you can recognize me in the video. I was the doctor who tried to save her and failed. She died in my arms. I am writing with tears in my eyes. Please don’t mention my name. I’ll contact you with more details soon.
Love
Arash"

Paulo Coelho writes on his blog:
"At this point, I decide to put the video in my blog. For the rest of the day, I try to contact him. At one point, someone answers his phone as a “CNN journalist”. I start to become worried."

Email sent by Coelho on Monday 22nd at 17:46:

"Dear Arash,
so far, no news from you. After I published the video in my blog, it seems that it spread worldwide, including posts in NY Times, Guardian, National Review, etc.
Therefore, my main concern now is about you. You NEED to answer this email, saying that you are all right and the name of the person where we spend the New Year’s Eve in 2001 together, just to be sure that it is you really who is answering this email. I don’t buy this CNN person answering your mobile. If you don’t do that, I may leak your name to the press, in order to protect you - visibility is the only protection at this point. I know this because I am a former prisoner of conscience.
If you do that, unless instructed otherwise by you, I will stop the pressure for the moment. My main concern now is you and your family.
love
Paulo
P.S. - there are several trusted friends in blind copy here."

Arash:
"Tuesday, June 23, 2009 1:35 AM

Dearest Paulo
I am alright for now. I am not staying at home. I don’t know about CNN. The friend’s name was Frederick.
Love
Arash"

Once again, Arash:
"Sent: Tuesday, June 23, 2009 1:37 AM

Dearest Paulo,
Trying to leave the country tomorrow morning. If I don’t arrive in London at 2 pm., something has happened to me. Till then, wait.
My wife and my son are in (edited). Their phone (edited) Her email (edited)
Please wait till tomorrow. If something happens to me, please take care of (name of wife) and (name of son), they are there, alone, and have no one else in the world.
Much love, it was an honor having you as a friend.
Arash."

Paulo then writes:
"At this point, a Brazilian journalist, Luis Antonio Ryff, who traveled to Iran to cover my visit, recognizes Arash in the video, and writes me to double-check. I confirm, but I ask him to keep his name secret until today. Ryff agrees – even knowing that this would be a major scoop for him. I would like to thank him here, for his dignity."

On Wednesday 24th at 1:55 PM Arash landed safely in London.

Here is a picture of the writer and the doctor:



And here is Arash trying to aid Neda:



And here is Neda:


19. 06.

Jak vypadá Twitter zevnitř (fotky z kanceláře)

Fabiano Golgo Přečteno 29168 krát

Takhle vypadá Twitter, v San Franciscu...
Fabiano Golgo www.port.cz

Více »

19. 06.

Vnučka Che Guevary nahoře bez v reklamě

Fabiano Golgo Přečteno 31058 krát

Zde je fotografie Lydie Guevarové (24 let), vnučka Che, která je novou tváří (i poprsím) nevládní organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty -- v originále People for the Ethnical Treatment of Animals). Lydia, která je vegetariánka, se rozhodla pózovat „topless“ pro nadcházející PETA reklámní kampaň. Přes sebe má něco jako pás, jen že místo munice jsou mrkve. Lydia si klade za cíl zahájit "Vegetariánskou Revoluci". Prý pokud existuje někdo, kdo má revoluci v krvi, tak to bude ona…
Fabiano Golgo www.port.cz

hezčí než Che...

hezčí než Che...


Děda asi vegetarián nebyl...

on asi nebyl vegetárian...
on asi nebyl vegetárian...


14. 06.

Fotky Gay Parade v Sao Paulu

Fabiano Golgo Přečteno 34574 krát

Největší průvod homosexuálů na světě běží dneska ulicemi Sao Paula, v Brazílii. Podle odhadů se pochodu neboli "Parada Gay" v portugalštině, účastní tři až pět milionů lidí.
Fabiano Golgo www.port.cz

Gay Pride Parade se v Sao Paulu koná od roku 1997. Zpočátku skromná akce, do níž se zapojilo jen několik tisíc lidí, se postupně rozrostla v masovou oslavu. Loni už se pochodu účastnilo na 3,5 milionu osob. Pro letošní rok si organizátoři dali za cíl pokořit pětimilionovou hranici. Je to tedy manifestace za podporu tolerance a barevnosti společnosti, za její zdravý a obohacující multikulturní charakter.

Duhové průvody mají ve světě dlouholetou tradici, vznikly v sedmdesátých letech v USA. Za počátek masovějšího hnutí homosexuálů jsou všeobecně považovány pouliční nepokoje v New Yorku roku 1969, tzv. Stonewall Riots. Původně měl pochod Pride Parade připomenout policejní razii v klubu Stonewall o rok poté. Ale pak se opakovala každým rokem až do dnes.

Zatímco na prvopočátku se nazývala tato shromáždění "Pochody za svobodu homosexuálů" a mívala spíše radikálnější charakter, v osmdesátých letech se proměnila v "Pochody hrdosti". Některé z průvodů si stále zachovávaly svůj původní politický či aktivistický charakter, velká řada se jich ale proměnila v nespoutané a veselé oslavy a festivaly radosti.

Mimochodem, civilní svazky osob stejného pohlaví jsou povoleny v Brazílii pouze v jednom státě na jihu země, Rio Grande do Sul.

Homosexualita neboli náklonnost jedince k osobám stejného pohlaví se v lidské společnosti vyskytovala od jejích počátků. V druhé polovině 13. století byla ve většině Evropy homosexualita kriminalizována.

Průkopníkem moderní sexuologie byl německý židovský lékař Magnus Hirschfeld. V jeho bytě vznikl 15. května 1897 Vědecko-humanitární výbor (Wissenschaftlich-humanitäres Komitee, WhK), první spolek na světě, který se veřejně bránil práva homosexuálů.

Jeho cílem bylo přesvědčit společnost, že homosexualita není nemoc ani úchylka, ale vrozená dispozice, která se běžně vyskytuje u určitého procenta populace.

Hirschfeld byl dokonce přesvědčen, že homosexualita je třetí pohlaví. Spoluzakladateli organizace byli lipský nakladatel Max Spohr, hannoverský úředník Eduard Oberg a pruský důstojník Franz Joseph von Bülow.

Výbor chtěl zpočátku především prosazovat petice za zrušení nechvalně proslulého paragrafu 175 německého trestního zákoníku, který stanovoval za intimní styk mezi muži trest vězení. Získali 6 tisíc podpisů, včetně předsedy sociálních demokratů Augusta Bebela.

S nástupem nacistického režimu budova institutu byla vyrabována, spisy jeho zakladatele shořely při pouličním pálení knih. Tisícovky německých gayů zemřely v nacistických koncentračních táborech.

Tradiční nenávist vůči gayům není založena na žádných etických normách. Předpokládát, že být homosexuálem znamená být zvrácený, deviantní, anebo (přinejmenším) sexuálně defektní je jen sexismus. Je to asi tak racionální jako antisemitismus či víra v mýty, pověry a náboženství.

V současnosti je jasně vidět rozdíl mezi rostoucím světským konsensem, který považuje homosexualitu za neškodnou, a náboženskými a sektářskými názory, které jsou přesvědčeny, že je homosexualita zhoubná.

Homosexuálové byli vždy menšinou, raritou, bylo jich vždy méně než 10 procent ve společnosti. Heterosexuální "zaujatost" není nic násilně společnosti vnucovaného, je to prostě normální chování většiny lidí...





pochod nejen pro buzici...
pochod nejen pro buzici...


















































































































































12. 06.

Miloš Forman o pirátství a komunismus

Fabiano Golgo Přečteno 34498 krát

Nelegální stahování má mnoho společného s komunismem, řekl Miloš Forman na světovém summitu autorských práv (World Copyright Summit) ve středu.
Fabiano Golgo www.port.cz
V jeho projevu o ochranu autorských práv, Forman řekl, že lidi, kteří nelegálně stahují filmy nebo hudbu na internetu často říkají, že to, co na něm dělají, je neoddělitelné od jejich práv v demokracii. "Ale to co opravdu dělají je, že podporují komunistické ideologie".

"Piráti vidějí sami sebe jako novodobé Robiny Hoodové, kteří kradou od bohatých, aby poskytovali chudým" uvedl. "Ale oni ve skutečnosti kradou od tisíců obyčejných lidí, mnozí z nich chudých lidí, kteří jsou závislí na hudebním a filmovém průmyslu, neboť jde o jejich živobytí.“

"Piráti si také myslí, že vše na internetu by mělo být zdarma", Forman pokračoval. "Ale je to jako chodit do shopping centru nebo do supermarketů a jen protože máte nákupní koše zdarma, si myslíte, že vše co je v tom koši by mělo být také zdarma“.

"Zejména my filmaři musíme využít i možností internetu. Žijeme v nebezpečném času, když se dá celý film stáhnout kdekoliv na světě na jedno kliknutí“, dodal.

Já s ním nesouhlasím, ačkoliv má pravdu :-) Pravě teď stahuju film Tetro (Francis Ford Coppola), protože nevím, kdy nebo jestli vůbec bude promítát v kině v ČR...

Na druhém straně, technologie teď nám davá možnost dělat s kulturou něco, co bylo dosud možné jen pro jedince v malých, izolovaných skupinách. Jako Forman.


my?

my?


06. 06.

Exkluzivně: Scolari míří do Uzbekistánu

Fabiano Golgo Přečteno 29333 krát

Acaz Felleger, který je tiskovým mluvčím slavného trenéra Luize Felipe Scolariho, potvrdil blogerovi (Cosme Rímoli) z Brazílie, že jeho šéf uvažuje o možnosti trénovat uzbekistánský tým Bunyodkor. Scolari dostal nabídky od AC Milán, národního týmu Angoly a Juventusu. Jenže Scolari požadoval příliš velký plat "a to v době krize vedení klubů nechtělo riskovat", výsvětlil Felleger.
Fabiano Golgo www.port.cz

Úspěch Guardioliho v Barceloně, který nepožadoval takové velké sumy "změnil trh pro trenéry", dodal.

Fobalista Rivaldo, který nyní působí v Uzbekistánu, byl ten kdo dal obě strany dohromady.

Scolari je pravě dneska v Uzbekistánu, aby se podíval na zápas jejich národního týmu proti Japoncům.

scolari

scolari


rivaldo / bunyodkor
rivaldo / bunyodkor





Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy