O podezřelých uzdraveních

06. 10. 2019 | 10:29
Přečteno 8268 krát
Za dobu své praxe jsem u svých pacientů rakovinu diagnostikoval třikrát. Rakovina rtu byla úspěšně odoperována a postižený normálně dožil. Další s rakovinou tvářové sliznice žil jen půl roku, s rakovinou levé hrany jazyka zemřel po čtyřech měsících. U obou to byla zbytečná smrt, ostrá hrana včas nevytaženého kořene zubu jim dlouhodobě zraňovala sliznici, viděl jsem je ve své ordinaci pouze jednou a naposledy.

Dále mi chodí měsíčník naší komory a jeho součástí je i odborné sdělení, kde kolegové referují o zajímavých případech. O případu, že pacient odmítne operaci rakoviny čelisti a následně se uzdraví, tam nic nebylo. Kdyby se to skutečně stalo, bylo by to odreferováno a okomentováno. Klasická medicína je poctivá.

Jaroslav Dušek je svérázný komik. Jen nesmí být brán vážně a lidé nesmí jeho názorům uvěřit. Uvěřit je nebezpečné. Okruh jeho diváků se přichází především dobře bavit a kritické myšlení nechává doma. Na Youtube lze zhlédnout jeho video pod názvem „Duše K – tentokrát povídání nad knihou Nemoc – dar transformace“ s autory Petrem a Martinou Hanáčkovými. Je to záznam skoro tříhodinové prezentace jejich knihy, která se po skončení besedy zřejmě prodává za zvýhodněnou cenu i s věnováním. Oba jsou vysokoškoláci, on stále pracuje ve školství, manželka pracovala. Petrovi lékař diagnostikoval rakovinu čelisti a po poradě s onkology bylo navrženo radikální řešení v podobě odstranění její části s následným ozařováním. Petr toto řešení nechtěl a radil se dále s několika odborníky. Protože všichni navrhovali totéž, vzepřel se, operaci odmítl a uzdravil se.

Slovo „transformace“ v názvu knihy je mantrou hnutí New Age a věku Vodnáře, který nastal podle numerologů 21. 12. 2012 ve 21 hodin a 12 minut a vše přetransformuje, včetně názorů na vznik nemocí, možností jejich prevence i následné léčby když vzniknou. Na slovo „transformace“ jsem alergický.

Autor knihy tvrdí, že se vzepřel stát se obětí (současného zdravotního) systému a šel jinou cestou. Přestal se nemoci bát a zklidnil se cvičením čchi-kung. „Centrum Živý Čchi kung“ alias „Škola přírodní medicíny Michaely Sklářové“ v Českém Krumlově je sdružení,které o sobě tvrdí, že jako jediní v České republice s akreditací MŠMT školí lektory, takže Petr měl jistě dobrého učitele. Skutečně se po zklidnění uzdravil, chodí dál na kontroly jako klient zdravotní pojišťovny a vede spokojený život.

V besedě zaznělo spousta hanění našeho systému zdravotnictví a oslava lidí, kteří se tomuto systému vzepřeli a uzdravili se. Z úst hostitele i to, že zná dvě matky, jejichž děti po očkování prokazatelně onemocněly autismem a pronesl kritický názor na hexavakcínu. Datum zveřejnění videa je 16. 9. 2019. O jedenáct dní později media zveřejnila zprávu o biomatce, která nenechala hexavakcínou očkovat dítě a to v nemocnici bojuje s tetanem.

Manželé Hanáčkovi jsou velmi sehraná dvojice a beseda zdárně odsypává. Petr říká, že ho ovlivnily názory nositele Nobelovy ceny německého vědce Otty Heinricha Warburga, že rakovina vzniká v překyseleném organizmu a následně i kniha ruského vědce z oboru medicíny a účastníka přípravy kosmonautů Ivana Pavloviče Něumyvakina. Jeho kniha nese název „Žijte dlouho, žijte aktivně, aneb Komplexní medicína od kosmického lékaře“ a vydalo ji nakladatelství Zvonící cedry. Ten na prevenci rakoviny doporučuje jedlou sodu, která napravuje překyselení. Nic nového, tu doporučuje v u nás vydaných knihách i ruský vědec Nikolaj Illarionovič Danikov a několik západních autorů a jistě se našlo dost pomatenců, co na jedlou sodu nedají dopustit.

Posluchači přitom neví, že vědec Warburg dostal v roce 1931 Nobelovu cenu za objev enzymů dýchacího řetězce, jejich povahy a funkce a ne za výzkum v oblasti rakoviny a ruských „vědců“ pečujících o zdraví kosmonautů je podezřele moc a jsou posedlí psaním knih o alternativní medicíně a svérázných způsobech léčení.

Ke konci besedy se na promítacím plátně mihne náš fyzik Jan Rak, pracující v CERNu, což je Evropská organizace pro jaderný výzkum se sídlem v Ženevě. Jeho kolegové z něj musí být asi dost nešťastni, protože se dal na duchovno. Říká něco o kvantové fyzice a tvrdí, že fyzika stojí na prahu velké revoluce. Vyslovuje názor, že se musí sjednotit racionální a spirituální pohled na fyziku. Nic nového, naši lékaři, kteří se dali na alternativní medicínu, volají po sjednocení klasické a alternativní medicíny, přičemž ta klasická už neprozřetelně do sebe vpustila trojského koně v podobě psychosomatiků a behaviorální psychiatrie tvrdících, že z emocí vnikají nemoci.

Kniha se mi za několik dnů dostala do ruky. Nikde v ní není zmínka o stomatologických zařízeních, kterými autor knihy prošel. Čekal bych tam i rentgenový snímek čelisti s rakovinou i po zázračném uzdravení. Snímky v digitalizované podobě by mu jistě lékaři ochotně nahráli na jeho flash disk. Kniha vyšla před rokem a jistě neunikla pozornosti mých aktivních kolegů. Udivuje mne, že nepodali dotaz na vedení komory, jak to s uzdravením bylo. To může kontaktovat lékaře, kteří měli autora knihy v péči, kteří buď uzdravení potvrdí, či vysvětlí, že to bylo jinak. Pokud došlo skutečně k uzdravení, zaslouží si to odbornou zprávu, pokud to bylo jinak, mělo by to být v našem neveřejném měsíčníku objasněno.

Autoři vyrazí jistě na šňůru besed v kulturních zařízeních našich obcí. Jsou velice přesvědčiví a tak se stane, že se najdou lidé, co zjištěnou rakovinu začnou léčit zklidněním a cvičením čchi-kung. Nechť později odpočívají v pokoji!

V době, kdy tento blog uveřejňuji, má video přes 140 tisíc zhlédnutí, 1,5 tisíce diváků ho ohodnotilo palcem vzhůru a pouze 113 se zachovalým kritickým myšlením mu přisoudilo palec dolů. Nemám z toho dobrý pocit a je to svým způsobem varování. Doporučuji zvědavým čtenářům blogu, aby si před zhlédnutím připravili tužku a papír, vydrželi se na něj dívat do konce a zaznamenali si, kolikrát tam zazní slova energie, transformace, zklidnění, láska, vesmír, vědomí, kvantový, změna myšlení a uzdravení. Později ať zpozorní, zazní-li tato slova z úst blízkých, přátel či známých. Je to rovněž varování. Moje zesnulá manželka se za mými zády dala také na cestu k uzdravení. Tato slova jsem v posledním roce jejího života často slyšel a nebylo to pro mne varováním. I kdyby bylo, nevěděl bych, co s tím.

Dodatek o den později:

Petr a Martina Hanáčkovi mají svůj web Uzdravíme se sami.
Na něm Petr uvádí své vzdělání:
Pedagogická fakulta Masarykovy Univerzity v Brně, 12 let ve vedoucích funkcích v průmyslu,
v současnosti středoškolský pedagog.
2017 - Certifikovaný učitel léčebného cvičení Pangu Shengong Čchi-kung.
2018 - absolvent certifikovaného výcviku metody SRT (Spiritual Response Therapy)

Jeho žena Martina uvádí své vzdělání na webu Studio šťastných dětí:
Pedagogická fakulta Masarykovy Univerzity v Brně, ve školství 5letá praxe. Maminka 3 dětí. Své rodiny si velice vážím.
V oblasti osobnostního rozvoje absolvování kurzů a seminářů, k těm v oblasti práce s dětmi patří kurzy Kineziologie – metody jednotného mozku ONE BRAIN (1998), kurzy manželů Kopřivových Respektovat a být respektován (2002)
2011 certifik. lektorka Školy lásky v rodině pí PhDr. Jiřinky Prekopové
2012 stáž na Klinice St. Elizabeth Heidelberg - obor přirozené porodnictví.
2013 obdržení akreditace Ministerstva školství pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v projektu Školy lásky v rodině - Jdeme společně.
Duben 2013 Mezinárodní kongres dětských psychologů - Karlsruhe.
Září 2013 odborné kolokvium v rámci JMP o mezilidských vztazích a výchově Jdeme společně s láskou, Obřadní síň, Jičín
Od 2014 spolupráce s Bránou k dětem - kurzy ( www.branakdetem.cz)
2015 spoluautor projektu Radost s dětmi - videopřednášky na téma - Období 1.vzdoru, Když se u nás doma křičí. Projekt je v širším ohledu zaměřen na myšlenku: "Šíříme radost". Více k nahlédnutí zde: http://radostsdetmi.cz
2016 Energetická a kvantová medicína v péči o rodinu. Certifik.průvodce Léčebné kódy. Práce s holografickou tématikou Genové klíče.
2017 nový projekt Uzdravíme se sami,Festival Miluj svůj život, Praha, přednáška Léčebné kódy a naše emoční zdraví. více zde: http://www.festivalmilujsvujzivot.cz/index.php/festival
2018 vydání knihy: Nemoc - dar transformace, kvantová medicína, více na www.uzdravimesesami.cz
2019 beseda v pořadu Duše K s Jaroslavem Duškem, možnost shlednout: https://www.youtube.com/watch?v=zz_BbkRIIOg

Ač tomu čtenáři mého blogu nebudou chtít uvěřit, tvrdím, že Petr a Martina nejsou podvodníci. Oni tomu všemu, co dělají, skutečně věří a chtějí pomáhat lidem. Stejně tak má žena před napsáním závěti věřila, že z ní vysávám energii. Stejnou víru měla matka z kuřimské kauzy, že mučením dětem pomáhá a biomatka věřila, že hexavakcína dítěti způsobí roztroušenou sklerózu. Do stavu víry lze obratně vmanipulovat i člověka s kritickým myšlením, jen znát jeho slabiny. U mé ženy to byly dlouhodobé bolesti břicha původním lékařem bagatelizované. Je proto nutné odhalovat a trestat prvotní věrozvěsty včetně nebezpečných manipulátorů.

Štve mne ale, jak lehkovážně uděluje své akreditace MŠMT.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy