O velké možnosti Romana Prymuly

30. 05. 2020 | 07:20
Přečteno 3478 krát
Epidemiolog Roman Prymula se stane vládním zmocněncem pro vědu a výzkum ve zdravotnictví. Takto rozhodla naše vláda. Otevírá se mu tím obrovská šance přivést naše vědce k objevu, nad kterým si ve světě lámou hlavu.

Začnu laudaciem: Koronavirovou pandemii v naší republice zvládl velmi dobře. Stejně jako náš premiér, který na něj vsadil, svěřil mu její řešení a vláda se důsledně řídila jeho pokyny. Vedou se nyní řeči, že máme i jiné skvělé epidemiology, kteří by to rovněž dokázali. Můj názor je, že ne. Na pohled je velmi klidný, rozvážný a jistě má v povaze důslednost a důraznost. Vojenská výchova se nezapře a v době ohrožení je kolektivní rozhodování k ničemu. Skoro mám dojem, že cvičí Falun Gong a vybral si z něj potřebné. Řád od prezidenta Zemana za zvládnutí pandemie si zaslouží.

Vedou se úvahy, že by byl možná dobrým ministrem zdravotnictví. Avšak jeho odpůrci vytahují na světlo kauzu Biovomed. Já to vidím jinak. Podařilo se mu prodat svou kvalitu, což málokterý lékař našeho zdravotnictví dokáže. A to budí závist. Může za to systém. Pseudozaměstnanec „soukromý“ praktický lékař je placen zdravotní pojišťovnou kapitací bez ohledu na to, co umí. Já jsem v době ukončení praxe dostával od zdravotní pojišťovny, stejně, jako ostatní kolegové, okolo 200 Kč za zubní výplň hrazenou pojišťovnou. S tou jsem si hrál často i přes půl hodiny, abych pacientovi odvedl kvalitní práci a dlouho mu vydržela. Mohl jsem ji také odfláknout, aby po roce vypadla a vydělal bych si další peníze. Zdravotní pojišťovny kvalitu zubních výplní v ústech pacienta nekontrolují. Je to demotivující a stále to trvá. Takový reikař provozující praxi ve svém domě, který k ní potřebuje pouze lehátko, pár svíček a obrázek dr. Mikao Usuiho na stěně, si za půl hodiny nabíjení energie do čaker řekne o podstatně vyšší částku. Psychoterapeut podobně. Náklady zanedbatelné, moje, vedle odpovědnosti, byly vysoké a musel jsem pořádně kmitat, abych si slušně vydělal. Odnesly to záda a zrak. Takto to chodí. V neatraktivních oblastech republiky tak nebudeme mít stomatology, ale reikaři a psychoterapeuti budou dostupní. Lékaři zaměstnaní v nemocnicích pobírají tarifní mzdu bez ohledu na to, kolik toho umí. Pokud by Roman Prymula našel odvahu prosadit pokladenský systém pro stomatologii a vyřešil tím nedostatek stomatologů, tak by tím dobrým ministrem zdravotnictví byl. Po válce se pohraniční oblasti samovolně pokryly lékaři a dentisty. Později už tam komunisté museli dostávat lékaře umístěnkami. Teď jsou lákáni bez ohledu na jejich schopnosti na dotace a výhody.

Teď o jeho šanci: Jako vládní zmocněnec pro vědu a výzkum má nyní velké možnosti. Je o něm známo, že fandí akupunktuře. Ta skutečně u (některých) lidí funguje. Pak by ale musel věřit na akupunkturní body, meridiány a toky energií, které nebyly prokázány a jsou blábolem. Pochybuji, že na ně věří, vidí pouze výsledky. Zatím nikdo nepřišel na to, proč s dobrými výsledky u někoho akupunktura funguje.

Obratní manipulátoři přesvědčili spoustu lidí, hlavně žen, k osobnímu růstu a na mnoha (ne zrovna levných) seminářích jim úspěšně vymývají mozky. To je často završeno závěrečnou zkouškou, kdy je drží za ruku a oni se bez úhony projdou po rozžhavených uhlících. Je to ověření stadia osobního růstu, kdy nebohé oběti už věří čemukoli a jsou schopny provést cokoli, co jim jejich guru řekne, či nakáže. Třeba, že jsme tajně čipováni, lékaři jsou dealeři farmafirem a snaží se lidi pouze uzdravovat a ne vyléčit, že chystané 5G sítě nám uškodí, očkování způsobí autismus a Andrej Babiš byl nebezpečným agentem StB. Pokud by se Romanu Prymulovi podařilo infiltrovat se do skupiny k této zkoušce a bylo to v létě, s určitostí by si stávající plesovou sezónu nezatancoval. Nikdo na světě zatím nedokázal vysvětlit, jak je možné se bez popálenin projít po rozžhavených uhlících. Kriticky fungující mozek normálního člověka to nedokáže přijmout. Nekriticky myslící to přijme a dokáže.

U reiki klient cítí horké dlaně toho, kdo stahuje do sebe vesmírnou energii, kterou mu přes čakry dodává do těla. Ta si má najít cestu k postiženému orgánu a uzdravit ho, či postoupí až do mozku a zharmonizuje mu psychiku. Buď si medium umí horké dlaně vyvolat a reikovaný je cítí, nebo dlaně zůstávají chladné a reikovaný je tak zpracován, že horkost dlaní pociťuje. Uvědomte si, že pro reikovaného je to důkazem, že vesmírná energie skutečně existuje a pomůže mu. Když v ni pevně věří, může reiki energii přijímat i na dálku a cítí, jak do něj vstupuje. Spousta lidí se dodáváním energie reiki docela dobře živí a stále více lidí jejich služeb využívá a tím utrácí zbytečně peníze. Přitom je to šarlatánství, které ale funguje, stejně jako akupunktura. Je záhadou, proč to vědci doposud nerozluštili. Přitom to musí mít logické vysvětlení.

Roman Prymula bude nyní zmocněncem pro vědu a výzkum ve zdravotnictví. Má tak šanci pověřit tým našich vědců, aby prokázali mechanizmy šarlatánských metod. S určitostí je to velmi nebezpečná manipulace, je to „přes hlavu“ a trvale poškozuje kritické myšlení oběti. Takže základem týmu by měli být psychiatři a psychologové spolu s neurology a jistě přiberou experty z technických oborů. Máme dobré a chytré vědce, a pokud výzkum dostatečně zafinancujeme, mohl by dojít k zajímavým výsledkům. Alternativní medicína by tím utrpěla na své pověsti. Lidé tím, že by začali znova důvěřovat klasické poctivé medicíně, by prospěli svému zdraví a své kapse, protože alternativní medicína není levná. Navíc se usilovně snaží vetřít se do té poctivé založené na důkazech a usilovat, aby její výkony hradily pojišťovny. Podporují ji v tom zmanipulovaní lidé, kteří pocítili, že jim pomohla. Bohaté státy vydávají obrovské částky na kosmický výzkum, aby zjistil, zda je na Marsu voda, či je život i jinde ve vesmíru. Mohou to nechat příští generaci. Podle mne je aktuálnější zjistit, proč akupunktura a reiki fungují. Mou ženu to stálo život, určitě nebyla jediná, a mnoha dalším lidem to trvale poškozuje zdraví a psychiku.

Anatom prof. Heřt, autor publikace o alternativní medicíně, považoval reiki za neškodné hrátky. Psychiatr, odborník na manipulace s lidmi, už by se na to díval jinak. Mění lidem myšlení.

Manipulátoři se snaží rodinu rozdělit, pokud poznají, že by se druhý nepřidal. Ke zvýšení důvěryhodnosti volí místa svých seminářů tak, aby v účastnících vzbuzovala důvěru. Mou ženu její nejmilejší přemluvili ke společné týdenní dovolené na horách. Místo dovolené byl kurz, který ji překvapil a zaujal, a protože byla psavec, poprosila o něco, kam by si mohla psát poznámky. Dostala čisté druhé strany propozic ke kurzu. Kdyby věděla co bude, vzala by si svůj sešit na poznámky, byla velmi pečlivá. První poznámka je mantrou alternativní medicíny: Léčí příčiny, kdežto klasická medicína až následky. Na certifikát si účastníci sami dopisovali jména. Naskenovanou fotografii z kurzu dostala od nejmilejších do okresní nemocnice a měl jsem ji vzít domů při překládání na interní kliniku. Zbývaly ji tři týdny života. Když v Číně vládním představitelům Falun Gong začal dělat starosti, tvrdě zakročili. Naše zřízení je demokratické.




Všimněte si, na co se reiki používá. Vybral jsem tento příklad proto, abyste si vlevo všimli nabídky služeb. Zahrnují reflexní terapii o níž mám rozepsán blog.
Všimněte si, na co se reiki používá. Vybral jsem tento příklad proto, abyste si vlevo všimli nabídky služeb. Zahrnují reflexní terapii o níž mám rozepsán blog.

Katolická církev má z reiki těžkou hlavu. Takto reaguje Radio Proglas.
Katolická církev má z reiki těžkou hlavu. Takto reaguje Radio Proglas.

 Pokud bych manželku lstí nedostal do nemocnice, v tuto dobu bych už měl odpykáno několik let z doživotního trestu. Loupežná vražda provedená obzvlášť krutým a rafinovaným způsobem. Vyšetřující orgány ani soudci včetně veřejnosti by neuvěřili mému tvrzení, že jsem ženu nemohl dostat k lékaři. Nemělo by to logiku, svéprávný člověk má pud sebezáchovy a při bolestech ví, co dělat. Ženin majetek včetně tetou darovaných restitucí by podle zákona získala její sestra.
Pokud bych manželku lstí nedostal do nemocnice, v tuto dobu bych už měl odpykáno několik let z doživotního trestu. Loupežná vražda provedená obzvlášť krutým a rafinovaným způsobem. Vyšetřující orgány ani soudci včetně veřejnosti by neuvěřili mému tvrzení, že jsem ženu nemohl dostat k lékaři. Nemělo by to logiku, svéprávný člověk má pud sebezáchovy a při bolestech ví, co dělat. Ženin majetek včetně tetou darovaných restitucí by podle zákona získala její sestra.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy