O rozvoji osobnosti a harmonii duše a těla s Gradou

20. 06. 2020 | 16:07
Přečteno 1490 krát
Rád cestuji vlakem a jízdu mi často zpříjemňuje měsíčník Českých drah. Zdarma je k mání na nádražích a najdeme ho i ve vagonech. Je to zajímavé a poučné čtení a řekl bych, že vlastenecké a optimistické, protože píše, jak hezkou máme zemi.

V červnovém vydání je hned na druhé straně nabídka 25% slevy na knihy z nakladatelství Grada, pokud nakoupíte v e-shopu Českých drah. O nakladatelství se tam píše, že pod značkou Alferia nabízí literaturu z oblasti rozvoje osobnosti a harmonie duše a těla. Je to moje parketa a tak jsem si prohlédl celou nabídku. Moje duše posmutněla.

Proto na konci blogu uvádím plamennou výzvu všem mužům planety.

Namátkou vybírám knihu Alla Svirinskaja: Tajemství energie, kterou nakladatelství vydalo v roce 2013. Úvodní slovo k ní napsala naše známá umělkyně a ezoterička Květa Fialová. Moje duše ještě víc posmutněla, že tato kniha pro velký ohlas vychází letos už ve druhém vydání.

O autorce se dovídáme:
Alla Svirinskaja vyrostla v rodině, kde má léčitelství úctyhodnou tradici už nejméně pěti generací. Sama má medicínské vzdělání v Londýně.
K tisícům nemocných, kterým už do dnešního dne pomohla, patří kromě „obyčejných“ lidí i řada celebrit a členů britské královské rodiny.
Kromě léčení pořádá také po celém světě hojně navštěvované pracovní semináře.

Tady odbočím.
Šarlatáni mají snahu působit důvěryhodně a ohánějí se svými úspěchy a kontakty. Proto silně pochybuji, že má medicínské vzdělání a má něco s opravdovými celebritami, natož s členy britské královské rodiny.

Následně uvádím tuzemský příklad:
21. září 2018 odvysílala Česká televize pořad 13. komnata Jaroslava Samsona Lenka. Příběh folkového zpěváka, jemuž ztrátu sluchu navrátil bylinami páter Ferda, když to nedokázali lékaři. Zajímavý byl jeho první kontakt s léčitelem, který se ho zeptal na datum a hodinu jeho narození a hned věděl, co mu je a jaké byliny potřebuje. V pořadu vystupuje místní Kamil Švelch, který o léčiteli tvrdí, že si pro něj přiletěl sovětský vrtulník, odvezl ho na letiště do Prahy a odsud odletěl do Moskvy, kde svými léčitelskými schopnostmi o několik let prodloužil život Leonidu Brežněvovi. Být to pravda, jsem hrdý na umění pátera Ferdy. Leonid měl jistě k dispozici výdobytky moderní medicíny, stovky sibiřských šamanů a armádu tuzemských léčitelů. Páter Ferda přišel, viděl a zvítězil.
V těchto dnech si připomínáme výročí statečného boje československých parašutistů, kteří zlikvidovali nacistického psychopata R. Heydricha, přesvědčeného, že vyvolený německý národ má povinnost zotročit a likvidovat méněcenné rasy. Zaplatili to životem a následně i tisíce našich občanů. Stejnému komunistickému psychopatovi L. Brežněvovi, přesvědčenému, že se proletáři všech zemí pod vedením sovětských komunistů spojí a na celém světě nastolí nový řád, páter Ferda o několik let prodlužuje život. A to má pamětní desku na domě, ve kterém žil. Podle mě si zaslouží být veřejně nazván vlastizrádcem. Pokud teda je historka pravdou a Česká televize si ji ověřila.
Mimochodem: Výzvědná jednotka sovětské armády léčitelů se po změně režimu u nás úspěšně uchytila a skvěle plní svoje dezinformační úkoly.

Ale vraťme se ke knize Ally Svirinské, která má v podtitulu Přírodními metodami k dosažení fyzické a duševní harmonie. Je skutečně zajímavá:
Kapitola první
VÝZNAM ENERGIE
Porozumět energii a jejímu vztahu k nám je pro léčení, kterému se budeme věnovat v této knize, zcela zásadní. O energii v každodenním životě nepochybně vědomosti máte. Většina lidí se dověděla (z nekonečné řady knížek o dietách i z časopiseckých článků na podobná témata), že energii přijímáme ve formě kalorií a vydáváme ji tím, že žijeme, dýcháme, cvičíme… Možná jste se setkali s pojmem čchi, životní energie, kupříkladu v souvislosti s feng-šuej nebo akupunkturou. Pro náš účel však musíme energii pochopit daleko důkladněji.
Einstein popsal hmotu jako formu energie. Všechno se skládá z molekul a ty zase z atomů, které se neustále pohybují a vyzařují energii. A tak vše – člověk, pes, strom, stůl, kámen – vyzařuje energii. Vše kolem nás vibruje energií.
Když dokonce i statické předměty vyzařují energii, zkuste si představit, jakou energii vyzařují živí tvorové. Zamyslete se nad energií vyzařovanou lidmi. Energie je spojena se vznikem i zánikem veškerého života, je klíčem k existenci. Zkuste si představit, že vaše tělo je taxík. Když se budete chtít někam dostat – jinými slovy: budete-li chtít něčeho dosáhnout – musíte řidiči říct, kam má jet. A představte si, že tím řidičem je vaše energie. Když budete mluvit jenom k automobilu, nikam se nedostanete; musíte oslovit přímo řidiče.
Důvod, proč se nám stále nedaří být buď zdraví nebo dosáhnout v životě naplnění (nebo obojího), spočívá v tom, že neoslovujeme příslušnou část sebe samých. Ještě nám nedošlo, kdo je pánem.
Přijmout představu, že jste energetickou bytostí, pro vás může být dost těžké a matoucí, zvlášť když uvážím, že jste zcela jistě žádné vlastní energetické pole nezaznamenali. Nejste sami. Většina z nás na to prostě není vybavena. Nikdo nás nenaučil, jak je rozpoznat a porozumět mu. Naše kultura je zaměřena velice materialisticky; uznává jen to, co je hmotné, a dalšího moc ne, tedy samozřejmě ani energii, o které tu hovořím. A nejde jen o to, jak prožíváme život. Byli jsme zpracováni tak, abychom mu nerozuměli – a síla, která nás do tohoto stavu dostala, je daleko větší, než si mnozí z nás uvědomují. Dám vám příklad. Představte si následující experiment; není to zrovna nic příjemného, ale pomůže nám to celou věc srozumitelně objasnit.
Dvě kočky byly od narození umístěny v prostředí, kde mohly vidět pouze vertikální linie. Když byly vpuštěny do normálního prostředí, nebyly fyzicky schopné rozpoznat horizontální linie a do všeho, co se v této rovině nacházelo, neustále narážely.
Možná jsme na tom jako ty kočky a myslíme si, že v prostředí, v němž žijeme, žádné horizontální linie neexistují. Pak ovšem vidíme jen polovinu reality a věčně se divíme, že nás přepadají nemoci či rány osudu, když jsme se sotva stačili vylízat z předchozích.
Nepropadejte proto trudnomyslnosti, pokud pro vás bude všechno úplně nové. Na druhou stranu je také v pořádku, že když jste si už energii uvědomili, nevíte, kde je a jak vás ovlivňuje. Ve své knize vás s energií krok za krokem seznámím a ukážu vám, jak s ní pracovat. Když se naučíte nalézat vlastní energii i energii ostatních lidí a prostředí kolem vás a komunikovat s ní, můžete opět vzít život do vlastních rukou. Stanete se pány svého osudu a nebudete životem smýkáni sem a tam.
Některé mé nápady se vám mohou jevit trochu přitažené za vlasy či dokonce absurdní. Chci vás ale požádat, abyste je vyzkoušeli, tak jako si zkoušíte nový klobouk. Možná zjistíte, že právě něco takového jste celý život hledali. Všichni jsme slyšeli o dětech džungle, o skutečných Mauglích a Tarzanech. Vědci, kteří je zkoumali, došli k závěru, že když takové dítě stráví prvních osm až deset let života s určitým zvířetem, osvojí si vzorce jeho chování. Všichni jsme tak produktem konkrétní společnosti a chováme se v souladu s jejími pravidly. Iluze takového světa přijímáme za své a některé věci považujeme z hlediska existence za nepostradatelné. Žít jako dvounohé bytosti, které svou energii i duši nechávají ležet ladem, by nám však stačit nemělo. Dokážeme žít daleko bohatším způsobem.
Klidně se s vámi vsadím, že jste už někdy vlastní intuici a energii vnímali. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste zareagovali určitým způsobem a přičetli jste to šestému smyslu; kolikrát jste se už setkali s lidmi, u nichž jste měli pocit, že vám ubírají energii nebo vás naopak přímo „nabíjejí“. Co máme vlastně na mysli, když řekneme, že to mezi námi „zajiskřilo“? Co se to děje, když vstoupíme do místnosti a prohlásíme, že tam byla atmosféra, která by se dala krájet? To je právě ta energie, kterou mám na mysli. To je ta energie, o které se potřebujete dozvědět co nejvíc. Nejdřív ji však musíte rozpoznat, teprve pak ji ovládnete.
Proč je to tak důležité? Jednoduše proto, že základním předpokladem zdraví je zdravá energie. Jestliže bude zdravá vaše energie, bude zdravé nejen vaše tělo, ale i váš život. Poznáte, kdo a co jste a co chcete od života, a naleznete cestu, jak toho dosáhnout. Každý jsme jiný, a tak je dost pravděpodobné, že se vaše cesta bude od cesty jiných lidí lišit.
Klasický přístup
Klasická medicína je nauka o nemocech a o způsobu jejich léčení. Nezabývá se celkovou pohodou či zdravím. Když se s lékařem začnete bavit o nemoci, poví vám o ní a o možnostech její léčby vše. Zkuste se ho však zeptat na své celkové zdraví a na to, jak si je máte udržovat. S velkou pravděpodobností se toho moc nedozvíte. Klasická medicína léčí pomocí pilulek, injekcí a chirurgických zákroků; často se přitom zaměřuje spíš na příznaky než na příčiny. K pacientům nepřistupuje individuálně. Nemocný člověk se v celkové diagnóze jaksi ztrácí; už nejste Jana Nováková – stáváte se „migrénou“ nebo „angínou“. Celostní medicína však používá jiný přístup. Respektuje fakt, že je nutno se ze všeho nejdřív zajímat o osobnost, o individualitu, a teprve potom o náš stav. Celostní medicína pomáhá lidem, kteří jsou nemocní, aby se nevymezovali svou nemocí. A právě to je důležitou součástí zotavení. Na druhou stranu je předmětem klasické medicíny léčení fyzického těla a fyzické tělo jako takové. Jestliže se naučíte pracovat s energií, pak často dokážete zastavit nemoc na energetické úrovni, tedy ještě dřív, než se projeví na úrovni fyzické. Dokážete nemoci předejít nebo ji zmírnit.
Není sporu o tom, že klasická medicína pomáhá spoustě lidí. Někdy ani žádné příznaky nemoci nemáte – to však ještě nemusí znamenat, že jste zdraví. Už jsme si natolik zvykli cítit se pouze „v pořádku“, že si ani neuvědomujeme, že bychom se mohli cítit daleko lépe. Nejde přece o pouhé přežívání. Naučte se žít naplno. Jsem přesvědčena, že každý můžeme být do značné míry svým vlastním léčitelem. Nechci, abyste mě špatně pochopili. Ani v nejmenším nejsem proti lékařům a samozřejmě nečekám, že se ke svému lékaři otočíte zády. Nic takového. Sama často pacienty posílám za praktickým lékařem, specialistou či konzultantem, a potom pracujeme v tandemu.
A nakonec…
Pusťme se do práce. Věřím, že nejjednodušší způsob, jak pochopit principy energie, jež je hnací silou našeho života a bytí, je osvojit si a přizpůsobit některé hlavní zásady východní filozofie. Podle ní lidská bytost sestává z fyzického těla a sedmi jemných (jemnohmotných) těl energetických. Naše fyzické tělo je v nich vnořeno podobně jako lidský zárodek v plodové vodě. A obdobně jako lidský plod jsme těmito sedmi jemnými těly zásobováni a živeni; díky jim se můžeme rozvíjet a růst. Možná jste se už obeznámili s pojmem karma; pokud ano, máte za sebou první důležitý krok. Třeba ale nevíte, že aura není jedno spirituální tělo, nýbrž sedm spojených těl. Každé z těchto těl je jiné a odlišné a má své jasně definované funkce. Těla jsou propojena a navzájem závislá, a abychom byli zdraví, musí být zdravá i ona.
Víc se o nich dozvíme v následující kapitole.
Kapitola druhá
NAŠE TĚLO: ANATOMIE A OBSAH AURY
Předpokládám, že vás udivilo, když jste se dozvěděli, že nemáte pouze jedno tělo, nýbrž rovnou sedm. Protože však upínáme pozornost jenom na jedno, přicházíme o důležitou součást své existence. Je načase uvést vše do rovnováhy.
První a nejzřetelnější je tělo fyzické. Každá učebnice anatomie vám přesně řekne, z čeho se skládá: z kůže, svalů, kostí atd. Je snadné je vidět, dotýkat se jej, vnímat je. Je vyživováno jídlem. Nikdo vám však už nepoví o složité struktuře lidské bytosti, o energetických centrech a drahách, které jí probíhají. Nevíme nic o neviditelných, ale životně důležitých vrstvách obklopujících fyzické tělo. Jejich existence byla zachycena na Kirlianově ultracitlivém fotografickém materiálu, schopném zachytit auru, živou energii, jež obklopuje vše tak, jak ukazuje obrázek vpravo. Auru dokáže vnímat také školený člověk a právě toho využívám při práci s pacienty. Chci však zdůraznit, že když s někým pracuji, na auru se nedívám.
Nesoustřeďuji se na to, abych ji spatřila. Spíš se naladím na frekvenci její energie. Je to pro mě něco zcela přirozeného, protože jsem se tomu učila už odmala. Vy se tím však nijak netrapte. Není nutné, abyste uměli „číst“ frekvence energií, jako to dělají léčitelé. Později vás naučím, jak rozpoznat problémová místa v auře a jak takové „poruchy“ v našich nefyzických, energetických tělech léčit.
Většina z nás rozumí stavbě fyzického těla a díky tomu o ně můžeme pečovat. Pokud však jde o auru, bývají naše vědomosti velice nedostatečné. To je ovšem obrovská chyba, protože vrstvy aury jsou pro dosažení celkové pohody nesmírně důležité. Pokud o sebe chceme správně pečovat, musíme si kromě anatomie fyzického těla uvědomovat i anatomii aury.
Nemoc fyzického těla je projevem selhání či porušení jedné z vrstev aury.
To je mimořádně důležité a musíte si to osvojit; uvedená poučka prozrazuje, jak vlastně vzniká onen zdánlivě magický účinek léčení. Jestliže je lékař nebo léčitel schopen odstranit nemoc z aury, pak nemoc zmizí i z fyzického těla.
Jestliže pracujete pouze s fyzickým tělem, přičemž kořeny potíží jsou ve vaší energii, bude takové „léčení“ pouze dočasné. Zdravý člověk je totiž pouze ten, kdo má zdravé nejen fyzické tělo, ale i auru. I když je poškozena pouze její jediná vrstva, může se to projevit na různých úrovních naší bytosti. Například jste-li nemocní na fyzické úrovni, má to často vliv i na energetické vibrace na emoční úrovni. A platí to i obráceně. Zdravá, nepoškozená aura má proto pro naše zdraví zcela zásadní význam.
Aura neexistuje nezávisle na přírodě: člověk ji získá v důsledku střetu dvou energetických polí – jedno pole vystupuje ze země, druhé se snáší dolů z vesmíru. Tyto opačné magnetické síly projdou tělem, a tak vznikne aura.
Aura má velice specifické složení; skládá se ze sedmi vrstev. Představte si ruskou „matrjošku“. Nějak tak vypadá aura. Naše fyzické tělo je ta nejmenší panenka; obklopují je vrstvy aury a každá další je větší než předchozí. Na rozdíl od panenky se každé tělo prolíná s ostatními.
Nejdřív se budeme podrobně zabývat prvními třemi těly, která jsou k fyzickému tělu nejblíž. Právě tato těla budeme používat v rámci mého programu, určeného k léčení a vytváření rovnováhy.
Éterické tělo
Éterické tělo je přesnou kopií fyzického těla. Vystupuje přímo z něj a kopíruje jeho obrysy; je však větší a přesahuje je o 3–5 cm. Je tvořeno bezbarvou těkavou tekutinou – éterem.
Éterické tělo funguje jako spojení mezi fyzickým světem a citlivějšími, nefyzickými typy látky. Jedná se o energii, již dokáže zachytit Kirlianova fotografie. Existence této energie byla zjištěna v padesátých letech minulého století. Jestliže umístíte živý objekt do elektromagnetického pole a vyfotografujete jej, můžete zachytit éterické tělo ve formě neostré barevné siluety. Barvy éterických těl lidí jsou různé. Éterické tělo citlivého člověka bude namodralé, sportovně založeného člověka zase šedavé. Tmavší, intenzivnější barvy většinou signalizují nemoc nebo silné emoce.
Éterické tělo je energetickou formou fyzického těla: každý jeho orgán, každá jeho část má v éterickém těle svůj protějšek. Právě na této úrovni existují energetické dráhy, známé jako meridiány. Jsou to proudy energie, jejichž využití patří k hlavním principům akupunktury. Lze říci, že éterické tělo je energetickým dvojčetem těla fyzického. Právě proto je tak spolehlivým ukazatelem fyzického zdraví. Každá změna ve fyzickém těle se promítne do éterického těla – a obráceně.
V Rusku se po staletí udržoval zvyk, že když někdo zemřel, lidé se nesešli pouze v den pohřbu, ale i devátý den po jeho smrti. Při této příležitosti se vzpomínalo na jeho dobré skutky, uctíval se jeho život a nechala se odejít energie z jeho duše. Není bez zajímavosti, že podle nedávných ruských výzkumů využívajících Kirlianovu metodu fotografování mrtvých těl se potvrdilo, že naše éterické dvojče mizí devátý den po smrti.

Aby toho nebylo dost, Grada ještě nabízí od stejné autorky knihu Pečujte o svou energii s podtitulem Jak si vytvořit imunitu vůči toxickým energiím a uchovat si vlastní životní sílu. O knize se píše:
Uchraňte se před lidmi a situacemi sabotujícími vaši vnitřní harmonii. Energie je důležitá část vašeho já, stejně unikátní jako otisky prstů. Když nejste v souladu se svou podstatou, přitahujete negativní energii a stáváte se kořistí energetických upírů (nebo přímo jedním z nich). Když ale o svou energii pečujete, dovedete ovlivnit své vibrace, negativitu odrazit a stát se nejlepší verzí sebe sama. Uznávaná léčitelka Alla Svirinskaja za dvacet let praxe přišla s celou řadou revolučních metod, jak si svou energii chránit. V této knize se dozvíte: • jak určit svou jedinečnou „energetickou identitu“ a použít ji jako kompas na cestě životem • jak podpořit aurální imunitní systém a zbavit se toxické energie • jak vám mohou „aurální probiotika“ pomoci k rozkvětu v každodenním životě • jak obnovit auru pomocí meditace • jak se efektivně obrnit díky novému pojetí „aurální hygieny“ Díky této průkopnické knize dosáhnete úplně nové úrovně pohody, začnete přitahovat pozitivní vibrace a zlepšíte si zdraví i život.

Mou ženu stála víra v energie život. V pozůstalosti jsem našel její pracovní sešit. Vzala si ho, když jela s neteří na krkonošskou chatu Rozhled na rekreaci. Ve skutečnosti to byl workshop esoteriků a ženě bylo namluveno, že její bolesti břicha odstraní upravení toku energií a pochopení sama sebe.

Nakonec slíbená plamenná výzva:

Muži všech zemí světa: Spojte se a všemi prostředky zastavte svým ženám, snoubenkám, přítelkyním, dcerám, matkám a babičkám jejich rozvoj osobnosti a harmonii duše a těla. Jinak zblbnou, bohužel však zůstanou svéprávné. Jejich život budou ovládat duchovní vůdcové a budou s nimi manipulovat. Někteří z nich budou s neomylnou jistotou odhalovat jejich energetické upíry. Takže někteří z vás mohou dopadnout jako já. Čučkaři z Centra proti terorismu a hybridním hrozbám ministerstva vnitra jsou na to dost slabí.

Gradou jsem začal, Gradou skončím. Věřím, že nás v blízké době příjemně překvapí populárně naučnou knihou Všichni nám lhali, Země je placatá!









Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy