O petici a jejich signatářích

09. 10. 2020 | 17:45
Přečteno 3108 krát
Preambule:
Tato petice je výsledkem konsensu lékařů praktických oborů i zástupců z akademických řad. Vznikal během měsíce září, kdy se diskutovaly a zohledňovaly připomínky všech zůčastněných odborníků, kteří stejně jako podepsaní signatáři cítí a využívají svoje občanské právo i lékařskou povinnost se k situaci v naší zemi vyjádřit


S laskavým svolením redakce petici MUDr. Jan Hnízdil uveřejnil ve svém středečním blogu. Podezřívám ho, že je příslušníkem Scientologické církve, která se řídí instrukcemi jejího zakladatele I. R. Hubbarda: „Zacházení s pravdou je choulostivá věc. Nesmíš říci vše, co víš. Řekni akceptovatelnou pravdu“.

A tak nám petici MUDr. Jan Hnízdil sdělil bez její preambule, kterou i s ní a pravopisnou chybou zveřejnil web spolku Rozalio – Rodiče za lepší informovanost a svobodnou volbu v očkování, který má na svědomí stovky nenaočkovaných dětí.

Pod peticí jsou na jeho blogu podepsaní:
MUDr. Ladislav Fiala
MUDr. Radkin Honzák
MUDr. Jan Hnízdil
MUDr. Kateřina Lucká
Bc. David Petrásek (bioanalytik)
Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc.
Doc. MUDr. Roman Šmucler
MVDr. Jiří Urbánek, MBA
MUDr. Ivan Vondřich

Web iDnes v článku v článku „Zrušte opatření, žádají Pirk, Šmucler a další. Nerozumí tomu, reaguje Prymula“ uveřejněném v neděli signatáře upřesňuje:
Ladislav Fiala, předseda České lékařské homeopatické společnosti
Radkin Honzák, psychiatr
Jan Hnízdil, internista a rehabilitační lékař
Kateřina Lucká, homeopatička
David Petrásek, bioanalytik
Jan Pirk, kardiochirurg
Roman Šmucler, prezident České stomatologické komory
Jiří Urbánek, byznysový poradce, analytik
Ivan Vondřich, homeopatik

Já mám o alternativní medicíně a šarlatánech ve zdravotnictví celkem slušný přehled, takže o signatářích mohu napsat bližší údaje.

Předtím ale zveřejňuji svůj názor, že petice je spíše dezinformační a politická, než medicínská.

1. MUDr. Ladislav Fiala, předseda České lékařské homeopatické společnosti.
Tuto společnost se nakonec podařilo České lékařské společnosti JEP vyprovodit ze svých řad. Homeopatická medicína není poctivou medicínou založenou na důkazech. Minulý rok jsem se spolu se sisyfovci bez zájmu medií předávkovával smrtelnými dávkami homeopatických léků. Až nás to přestalo bavit, já spěchal na vlak a oni to šli zapít pivem, aby jim homeopatika slehla. Všichni jsme to ve zdraví přežili. Někteří z homeopatů se přiživují jako smluvní lékaři zdravotních pojišťoven a ty zavírají oči nad tím, že klientům doporučují své léky. Pokud vystoupili ze systému, přes živnostenský list si pořídí poradenské služby, na dveře napíší Ordinace homeopatického lékaře a klienti za jejich služby platí. Očkují je názory, že by pojišťovny měly jejich léky hradit. Postihne je elektronická evidence tržeb, proto nenávidí Andreje Babiše a ministryni financí, jejíž úředníci tím pádem rozkryjí jejich zatajované tržby. Současné opoziční strany jim zřejmě slíbily, že v případě svého vítězství v parlamentních volbách EET zruší. Navíc se mstí poctivé medicíně, že je neuznává.

2. MUDr. Radkin Honzák, psychiatr se svým jednoznačným příklonem k psychosomatickému myšlení, tedy bio-psycho-socio-spirituální koncepci. ČLS JEP je z psychosomatiků lehce nevolno, protože i toto není medicína založená na důkazech, že nemoci vznikají v hlavě z emocí. Tato teorie se nedá spolehlivě dokázat, ale bohužel ani vyvrátit a z toho psychosomatici těží. ČLS nenašla zatím sílu je ze svých řad vyprovodit, věřím ale, že se tak nakonec stane. Dotyčný napsal předmluvu MUDr. Jarmile Klímové, známé z kauzy Aktip, k její knize o psychosomatice, ve které se píše o životních energiích, energetických drahách, čínském pentagramu a dalších esoterických nesmyslech. Po odvysílání dokumentárního pořadu Infiltrace přispěchal do České televize a MUDr. Jarmilu Klímovou tvrdě odsoudil, aby se následně stal poradcem dalších dílů Infiltrace, které už nevyvolaly takový ohlas. Režisérka Šárka Maixnerová by potřebovala kvalitnější poradce. MUDr. Radkin Honzák s neobyčejnou neomylností umí diagnostikovat psychopaty v politice a zaměřil se na prezidenta Zemana a premiéra Babiše. Má početný klub svých fanynek, který tvoří většinou ženy v pokročilém stadiu svého osobnostního růstu.

3. MUDr. Jan Hnízdil, internista a rehabilitační lékař s psychosomatickým myšlením. Nositel
Zlatého bludného balvanu udělovaného skeptickým spolkem Sisyfos. Na jeho webových stránkách najdete zdůvodnění udělení. Důsledný babišobijec a vládobijec, nyní i prymulabijec. Zfanatizované vyznavačky celostní medicíny na něm mohou oči nechat. Tak jako Němky na Hitlerovi, který měl pouze jen pět svých vlastních zubů.

4. MUDr.Kateřina Lucká, homeopatička. V nabídce služeb uvádí, že se zabývá konstituční homeopatii a psychologickou astrologií. Pražskou ordinaci pořídila na živnostenský list jako „Poradenskou činnost v oboru homeopatie kromě případů vyžadujících zvláštní oprávnění“. Myslím, že netřeba o ní psát dále.

5. Bc. David Petrásek, bioanalytik. Nelékař, dezinformátor a manipulátor.

6. Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc, kardiochirurg. Pan profesor zřejmě podepsal něco, co si pořádně nepřečetl a neznal další signatáře. Kdyby je znal, nikdy by to neudělal. Já jsem mu jeho podpis odpustil a prosím kolegy, aby mne následovali. Rychle na to zapomeňte, jako národ odpustil a zapomněl, že Karel Gott přečetl Antichartu určenou umělcům zábavy a ti ji pak následně včetně něj podepsali. Pokud třiasedmdesátiletý pan profesor onemocní covidem-19, vždy se pro něj najde plicní ventilátor. Onemocnění však není pravděpodobné, nedožívá v domově důchodců.

7. MUDr. Roman Šmucler, prezident České stomatologické komory. K němu jsem napsal předcházející blog. Vzhledem k tomu, že mnozí stomatologové pracují i v důchodovém věku, některým z nich po proběhlé pandemii na valné hromadě vzdáme památku minutou ticha.

8. MVDr. Jiří Urbánek, MBA, byznysový poradce, analytik. Píše o něm MUDr. Jan Hnízdil v článku Ministerstvo zdravotnictví a Nevěřící Tomáš. Utekl z veterinární medicíny a živí se koučinkem v oblasti osobnostního rozvoje. Je autorem knihy Nenechám si srát na hlavu a je na ní uveden jako dr. Jiří Urbánek. To, aby čtenáři měli dojem, že je doktorem filozofie a vystudoval jednooborovou psychologii. Blíže ho poznáte na https://www.youtube.com/watch?v=mrFR_hcpWpA, doporučuji zhlédnout, moc sympatií nebudí.

9. MUDr. Ivan Vondřich, homeopatik. Pod jedním IČO je jeho firma PAIN s.r.o. vedena v Národním registru poskytovatelů zdravotních služeb spravovaných ministerstvem zdravotnictví jako samostatná ordinace lékaře specialisty v oboru zdravotnictví - anesteziologie a intenzivní medicína. Současně má pod stejným IČO živnostenské oprávnění výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona a dělá na něj akupunkturu a homeopatii, včetně elektroakupunktury dle Volla (EAV). ČLS JEP vzala do svých řad akupunkturisty pod podmínkou, že se vzdají ušní akupunktury a EAV. Teď má důvod je vyloučit, ale z nepochopitelných důvodů nečiní. Bližší o signatáři na https://www.painsro.cz/

Nedivil bych se, kdyby dalším signatářem byla žitkovská bohyně s titulem.

Tak toto je profil signatářů petice. Petici pak údajně podepsalo padesát tisíc vyznavačů alternativní medicíny a esoteriků, drtivou většinu jistě tvořily ženy bez kritického myšlení. Chraň Bůh, aby v budoucnu některý z nich zastával funkci na ministerstvu zdravotnictví. Ve Věku Vodnáře nic nemožného.

Na závěr blogu uvádím ještě Prohlášení českých homeopatů k tzv. koronavirové krizi. Vzniklo zřejmě ve stejné dílně, jako petice. Důkazem je v obou dokumentech podobná výzva „vezměme odpovědnost za své zdraví do svých rukou“ a „převzít za sebe odpovědnost“:

My, homeopaté České republiky, jsme velmi znepokojeni vývojem situace v naší zemi. Od samého začátku tzv. koronavirové krize je české veřejnosti podsouván obraz katastrofy apokalyptických rozměrů. Občané jsou informováni o počtu nakažených a zemřelých v absolutních číslech, uměle se navyšuje počet obětí hlavně tím, že se nerozlišuje, zda oběť byla osoba trpící dlouhodobými chronickými potížemi, která v době úmrtí byla kromě svých závažných onemocnění také nakažena koronavirem, či zda tato infekce byla hlavní příčinou smrti pacienta. Pokud pečlivě a pravdivě porovnáme všechna dostupná data o COVID-19, zjistíme, že v současné době tato choroba není nebezpečnější než běžná chřipková onemocnění, a že počet nakažených v České republice zdaleka nedosáhl hranice epidemie.
Hlavní nebezpečí COVID-19 spočívá v nepřiměřené a zkreslující mediální pozornosti, která je mu věnována, a v celosvětové panice, kterou vyvolala. Tento mediální obraz skutečnosti pak ochromil ekonomiku celého světa, což bude mít dalekosáhlé dopady na život celé společnosti.
My, homeopaté, nabízíme při zvládání koronavirové krize pomoc. Homeopatické léky jsou vysoce účinné nejen při samotném onemocnění koronavirem, ale i při léčbě úzkostí, strachů, depresí a jiných potíží, spojených se současnou celospolečenskou situací, i s ekonomickou krizí, která může následovat.
Žádáme média, aby pravdivě informovala veřejnost o možnostech homeopatie a jejího použití v praxi jako účinné pomoci pro zvládnutí krize i jejích důsledků.
Jsme velmi znepokojeni zprávami o plošném očkování obyvatelstva jako jediném možném řešení situace. Očkování proti RNA virům, které rychle mutují, má velmi malou účinnost a použití narychlo vyrobené vakcíny, která neprošla řádným procesem schvalování, může být ve svých důsledcích ničivější, než virus sám.
Žádáme vládu, aby odmítla tlak farmaceutické lobby a médií a zabránila celoplošnému očkování českých občanů proti koronaviru.
Žádáme média, aby upustila od propagace očkování a pravdivě informovala i o jiných metodách léčení a prevence, ochrany zdraví a zvýšení imunity, bez ohledu na to, zda jde o klasickou západní medicínu, homeopatii, tradiční čínskou medicínu, bylinné preparáty, či jiné léčebné postupy.
Nepodléhejme pocitu bezmoci a vezměme odpovědnost za své zdraví do svých rukou. Nejúčinnější prevencí je zdravá imunita a dobrá mysl. Jsme dostatečně silní, nepotřebujeme, aby o našem zdraví rozhodoval někdo jiný. Záleží jen na nás, zda se necháme zmanipulovat strachem.
Epidemie byly, jsou a budou, stejně jako různá virová i jiná onemocnění. Nelze kvůli tomu omezovat naši svobodu a pošlapávat lidská práva. Žijme svobodně, v souladu se vším, co život přináší. Strach z nás činí otroky.
Vyzýváme vládu, aby deklarovala svou úctu k lidským právům a respekt k naší svobodě a předložila jasný scénář postupu k ukončení současné krize.
Vyzýváme média, aby se postavila za zachování občanských práv a svobod.
Věřme sobě a svým schopnostem. Jedině tak vyjdeme z této krize se ctí a posíleni.
Ing. Petra Cihlářová
MUDr. Ladislav Fiala
MVDr. Michal Jiřička
MUDr. Kateřina Lucká
Mgr. Lenka Ničková
MUDr. Martina Nosálová
Jana Vohryzková
MUDr. Ivan Vondřich

Dodatečně si neodpustím postřeh, který jsem za celou dobu sledování šarlatánů v medicíně získal: Jsou neuvěřitelně drzí.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy