O jedinečné šanci na poslední chvíli

12. 11. 2020 | 18:42
Přečteno 2470 krát
Kdo neprožil stav flow, není „in“. Nabízím čtenářům potřebné informace a zároveň je seznámím s dalším nositelem Bludného balvanu za rok 2019 MUDr. Janem Vojáčkem.

Ptáte se, co to znamená žít ve stavu flow?
Všichni známe ty okamžiky, kdy se naše ruce pohybují skoro samy od sebe a naše mysl je zcela zaměřena na úkol před námi, tak moc, že všechno ostatní zmizí v pozadí a nic jiného nevnímáme. Ale tento typ stavu flow je jen krátkodobý a rychle zmizí…Na druhé straně, opravdový stav flow dokáže mnohem víc než ti přinést štěstí a lehkost na krátký okamžik. Opravdový stav flow není omezen na krátkou chvilku. Opravdový stav flow zahrnuje celý tvůj život. Ovládnutí umění, jak vstoupit do takového typu stavu flow, tě změní.
Probudíš se. Přiměje tě vidět tvůj život jako plynoucí proud řeky, kde každý ohyb má svůj význam. Ukáže ti, že existuje vyšší plán tvého života a pomůže ti mu porozumět.
Výzvy zůstanou výzvami.
Ale budeš vědět, jak jim čelit, jak je ovládnout a jak ti pomohou růst.
Chcete se učit a inspirovat od těch nejlepších z oboru?
Pokud jste připraveni, Flow! summit 2020 je vaše příležitost!

Zdroj: http://www.novoucestou.cz/2020/11/12/pozvanka-na-online-flow-summit/#more-105586. Zde najdete bližší informace a seznámíte se se Zdeňkou Sofií Mimrovou, jejíž duchovní jméno je Natarani. Dostala ho od svého duchovního mistra, Paramahamsy Vishwanandy. Je odvozeno od jednoho z jmen Šivy – Nataraja – Král kosmického tance (Natarádža). Ten nám svým tancem sděluje, že se nemusíme bát věčně vířícího hmotného světa. Nabádá nás, abychom se zahloubali do klidu své duše.
Další informace získáte na https://flowsummitcesko.com/contact/. Jak vidíte, esoterici jsou u nás velice dobře organizováni a toho se bojte. Budou rozbíjet, co se jen dá. Věk Vodnáře jim patří a nenechají si ho vzít.

Skupině lidí na obrázku vévodí MUDr. Jan Vojáček. Dávám čtenářům možnost posouzení, zda Bludný balvan dostal oprávněně, či mu bylo ublíženo:

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2019 získává
stříbrný Bludný balvan

MUDr. Jan Vojáček, CFMP
za odvážnou redefinici epigenetiky a za téměř úspěšné znovuobjevování základního učiva normální a patologické fyziologie.

Velmi rozšířený bonmot praví, že alternativní medicíně, která funguje, se říká prostě medicína. Zdálo by se tedy, že funkčnost je žádoucí vlastností medicíny, medicína provozovaná v souladu s pravidly lege artis by měla fungovat. Měla by být funkční. Ale asi tomu tak není, protože existuje obor, který se hrdě jmenuje funkční medicína. Institut funkční medicíny, který je vlastně původcem funkční medicíny, založil na počátku 90. let chemik Jeffrey Bland jako divizi své firmy vyrábějící potravinové doplňky slibující například zhubnutí. A je to bojovník, nezkrušilo ho ani několik pokut za lživou reklamu. Naopak, značka funkční medicína prosperuje. Možná je to i tím, že představa, že klíčová podstata nemocí leží v interakci mezi prostředím a organismem, zejména jeho trávicím, endokrinním a imunitním systémem je ve své obecnosti pro řadu chorob správná. Méně správná už je představa, že toto vše lze cíleně ovlivnit potravinovými doplňky z produkce firem manželů Blandových. Nebo z firem podobných, protože Institut funkční výživy není uzavřená sekta a přeje zisk i jiným jurodivcům. A třeba Americká lékařská asociace si může se stanoviskem, že funkční medicína je potenciálně nebezpečná, trhnout křápem. Podobně jako další známé skeptické firmy jako David Gorski nebo Stephen Barrett.

Náš laureát nedal na varovné známky a absolvoval kurz, který mu umožňuje si za jméno psát zkratku znamenající „certifikovaný praktik funkční medicíny“. Zlomyslný skeptik by sice hovořil o certifikaci povšechného mlžení o patofyziologii za účelem prodeje předražených potravinových doplňků bez průkazu klinické efektivity, ale to by laureátovi křivdil. Laureát základní myšlenky funkční medicíny tvořivě rozvíjí a doplňuje o pojmy z oblasti fyziologie, mikrobiologie, moderní fyziky a populárních konspiračních teorií. Naštěstí pro lidstvo laureát hojně přednáší, takže jeho objevy nezapadnou. Biologicky orientovaný návštěvník jeho přednášek si doplní znalosti o funkci lidského těla. Srdce že je pumpa krve? I kdepak! Krev se pohybuje pomocí elektrostatických sil a srdce jen dodává krvi spinový náboj. V mozku že probíhá nějaká nervová činnost? I kdepak! Mozek je jen pasivní přepínač, skutečné psychické procesy se odehrávají ve střevě. Epigenetika že se patlá s nějakou methylací DNA a acetylací histonů? I kdepak, prokazuje přenos emocí z matky na dítě. Ale to nemusí být chyba, náš laureát podle potřeby rozšiřuje význam pojmu epigenetika tak, že nejspíš pokrývá celou fyziologii, ekologii i sockulturní antropologii. Snad proto je pro odlišení od té přízemní epigenetiky intenzivně studované biochemiky a molekulárními biology tato všeobjímající epigenetika v některých materiálech jeho kliniky Endala psána s velkým „E“. Paní Epigenetika.

Velké úsilí věnuje chronickým a nevyléčitelným chorobám. Ty podle něj vesměs neexistují, jsou jen projevem opravitelné nerovnováhy v organismu. Zdůvodnění stojí na odvážném použití pojmů z epigenetiky, psychosomatiky a v době, kdy spolupracoval s Janem Šulou, se nebál zabrousit ani do hájemství psychoneuroendokrinoimunologie. Objevuje třeba revoluční myšlenku, že vliv prostředí ovlivňuje náš zdravotní stav i naše náchylnosti k chorobám. Rýpal by k tomu dodal, že myšlenka je to tak revoluční, že se s ní studenti medicíny setkávají už několik desetiletí při výuce patologické fyziologie ve třetím ročníku. A pak znovu a znovu při klinické výuce interních oborů. Jsme přesvědčeni, že kdokoliv, kdo o sobě tvrdí, že je fyziolog, by to měl vědět. Na druhou stranu pokud má laureát pravdu v tom, že kvantová fyzika říká, že žijeme v poli neomezených možností, je možné, že se mu ta fyziologie v jedné takové kvantové brázdě urodila.

Náš laureát se ale nebojí radit se správnou aplikací dalších postupů. Radit, protože i když o sobě občas tvrdí, že je lékař, tedy funkční lékař, jindy zase po vzoru chytré horákyně tvrdí, že lékař není. Nejspíš z toho důvodu, že je z něj medicína bezradná, je poradce. A poradce radí třeba pravidelnou detoxikaci v léčbě lupenky, používání řady přístrojů ze zbrojnice kliniky Endala, přístrojů vesměs postrádajících rozumné doklady klinické efektivity, a v neposlední řadě i analýzu střevního mikrobiomu způsobem, ze kterého by se mikrobiologům udělalo nevolno. Jako poradce si umí poradit i s problémem autoimunitních poruch. Odvážně a akademické medicíně navzdory sahá po dávno opuštěné spekulaci o téměř určujícím psychogenním původu autoimunitních onemocnění. Teorie, která vedle toho, že měla problémy s důkazy ve svůj prospěch, dokázala psychicky srážet nemocné, protože jim naznačovala, že si za svoji nemoc můžou sami.

V jednom lze ale s laureátem souhlasit. Lékař by měl mít znalosti o komplexním fungování lidského organismu. Dokonce to platí i pro funkčního lékaře, který ve skutečnosti není lékařem, ale poradcem zdravého životního stylu.

Jako výraz souhlasu udílíme MUDr. Janu Vojáčkovi, CFMP, stříbrný Bludný balvan za rok 2019 za odvážnou redefinici epigenetiky a za téměř úspěšné znovuobjevování základního učiva normální a patologické fyziologie.

Video na YouTube Pátečníci Sisyfos.
Chyba nezkušeného a důvěřivého ministra. Alternativní lékaři využijí často fotografie k získání důvěry tím, že je vyvěsí na odiv klientů v čekárně či ordinaci.
Chyba nezkušeného a důvěřivého ministra. Alternativní lékaři využijí často fotografie k získání důvěry tím, že je vyvěsí na odiv klientů v čekárně či ordinaci.

Pokud by se dožil Hippokrates dnešních doby, určitě by zařadil za větu „Svůj život uchovám v čistotě a bohabojnosti, stejně tak i své lékařské umění“ následující „Nikdy nevystoupím jako lektor na esoterickém festivalu.“
Pokud by se dožil Hippokrates dnešních doby, určitě by zařadil za větu „Svůj život uchovám v čistotě a bohabojnosti, stejně tak i své lékařské umění“ následující „Nikdy nevystoupím jako lektor na esoterickém festivalu.“


Vedle skutečně kvalitních pořadů nás naše veřejnoprávní televize ČT2 už seznámila s milostným životem Adolfa Hitlera, s bitvami obou válek na souši, ve vzduchu, na hladině moří i pod ní a mnoha dalšími pořady, které mohou být přenechány komerční televizi. Velký dluh má seznámit nás s funkční medicínou i těmi dalšími: holistickou, celostní, karmickou atd. A třeba i s báječným stavem flow. Jistě jste pochopili, že to má být kritický pohled.

Pak tu ještě máme ČT3 určenou izolovaným důchodcům, aby měli zábavu. Jak moc by se mi líbilo, kdyby tam byla hodinová Univerzita 3. věku s pořadem Zachovejme si kritické myšlení i ve stáří.

Ráno je moudřejší večera a tak ještě dodatek: Naši zdravotníci v nemocnicích v současné době padají na hubu a vláda nařídila pracovní povinnost medikům a nevím, zda i žákyňkám zdravotních škol. Současně prosí o pomoc dobrovolníky a zdravotníky ze zahraničí. Vyhnat alternativní lékaře, absolventy lékařských fakult, z jejich pseudoordinací a poradenských center ke službě vlasti, na to páky nemá.




Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy