Zemanovy snahy rozzuřit národ

14. 11. 2015 | 12:04
Přečteno 1259 krát
Zdá se, jako by si prezident Zeman přál pokud možno českému národu nedopřát klidný spánek.

Tu vrávorá s korunovačními klenoty, tam zase hovoří o „k…ě“, ondá vyvěsil falešný a navíc silně pomačkaný prapor (hrad uvítal tajemníka NATO, Jense Stoltenberga, omylem zmuchlanou a ušpiněnou vlajkou OSN). V masmédiích neustále varuje před uprchlíky, kteří u nás vůbec nejsou, a vyzývá armádu k nástupu na ochranu naších hranic, kde široko daleko nepotkáte živáčka...

Jde patrně o následky konzumace, již nazývá americký spisovatel Jack London „démon alkohol“. V této souvislosti se velmi podobá Zeman bývalému ministru zahraničí Janu Masarykovi. Ten v předávkování oním „démonem“ vyskočil z okna, což od Zemana očekávat nelze. Nezbývá tedy než konstatovat, že hlava státu bude i nadále praktikovat své faux pas a radikální nealkoholické bojovníky proti komunismu (Ferdinand Peroutka) bude prohlašovat za „zastánce Adolfa Hitlera“. Samozřejmě, mnoho antikomunistů, tím náležitě rozčílil...

Přesto, abych byl objektivní: Ani britský premiér Winston Churchill nebyl zrovna abstinent. Je však podstatný rozdíl v tom, když se opije politický genius v londýnském klubu lordů, anebo směšná politická atrapa v Praze na Hradčanech. Na rozdíl od Winstona Churchilla prezident Zeman sice žádnou Nobelovu cenu neobdržel, ale přesto na jeho „počest“ byly vyvěšeny na střeše pražského hradu obrovské rudé spodky. Za mých mladých let jsme tomuto druhu spodního prádla říkali „tlumiče vášní“.

Takže tím vzniká jakási imaginární rovnice: „démon alkohol“ + „zmuchlaná, ušpiněná vlajka OSN“ + „k…a sem, k…a tam“ + „neexistující uprchlíci na hranicích“ + „tlumiče vášní“ = Miloš Zeman. Nepotřebuji snad ani zdůrazňovat skutečnost, že takováto cesta k Nobelově ceně určitě nevede!

Ke „kulatému“ jubileu vzniku neexistujícího státu „ČSR“ (97. výročí!) se prezident rozhodl rozdat celou řadu vyznamenání. Lidé hovořící o opětné „viróze“ během předávání medailí nemají pravdu. Pan prezident byl zcela transparentně po „opici“, nikoli v „opici“. Tomuto stavu se říká „kocovina“ a projevuje se to tím, že dotyčné osobě se klepou ruce (častokrát se nemohl trefit vyznamenáním na klopu), nadměrně se potí a špatně se mu dýchá. U notorických alkoholiků jde o tzv. „poslední tažení“. Tzn. - tito lidé se očividně sto roků nedožijí...

Ačkoli ve všech civilizovaných zemích, včetně udílení Nobelovy ceny ve Švédsku a povyšování do šlechtického stavu britskou královnou, jsou oni kandidáti doporučováni společenskými institucemi, u Zemana je to opačně. On si vybírá kandidáty sám a jaksi národní zájmy ignoruje. Prezidentský úřad chápe jako jakousi „prodlouženou ruku“ vlastní domácnosti: Ať se to národu líbí, či nikoli!

Nejenže vyznamenává bývalé členy KSČ, spolupracovníky StB a antichartisty, nýbrž se někdy zdá, jako by právě příslušnost k těmto institucím byla pro něho předpokladem k udělení medaile „Za zásluhy“. Miloš Zeman komunistou byl a jak se zdá, jím i nadále zůstal. Podívejme se na některé z vyznamenaných:

František Kriegel (1908 – 1979). Člen KSČ od roku 1945. V roce 1948 se stal zástupcem velitele Lidových milicí a aktivně se podílel na komunistickém puči v únoru 1948. V roce 1957 byl vyznamenán Řádem 25. února za svojí aktivní činnost na komunistickém převratu 1948. Poté vyznamenán Řádem rudé hvězdy a Řádem práce za upevňování komunistického režimu na území ČSR. V roce 1968 v době „Pražského jara“ se aktivně a radikálně stavěl proti obnovení sociální demokracie (ČSSD), považujíc jí za stranu „masarykovskou a buržoazní“. Po srpnu 1968 odmítl podepsat tzv. „moskevský protokol“ svým moskevským chlebodárcům, kteří ho 20 let drželi u moci. Kriegel se celý život stavěl proti tzv. „masarykovské republice“. Miloš Zeman ho vyznamenal Řádem Tomáše Garrigua Masaryka. Národ se chytá za hlavu!

Eduard Janota
Člen KSČ v letech tzv. „normalizace“ (1984 – 1989). V té době rovněž zaměstnán na Ministerstvu financí jako zástupce ředitele státního rozpočtu. Byl znám jako fanatický odpůrce Václava Havla a prý údajně prohlásil, že „všichni signatáři Charty '77 by se měli postřílet.“. Prezident Zeman ho vyznamenal medailí „Za zásluhy“. Chartisté šílejí!

Miroslav Toman (1935). Člen KSČ v letech 1954 – 1990. Absolvoval postgraduální studium na Vysoké škole politické ÚV KSČ v Praze. V letech 1981 – 1983 ministrem zemědělství České socialistické republiky. Místopředseda vlády České socialistické republiky 1988 – 1990. Miloš Zeman o něm prohlásil, že prý „vždycky makal“ a udělil mu medaili „Za zásluhy“.

O jaké „zásluhy“ se jedná, nebylo řečeno. Z jeho životopisu je možno pouze vyčíst, že se zasloužil o „normalizaci“ a stabilitu komunistického režimu. Miroslav Kalousek: „Divím se, proč prezident nevyznamenal rovnou Štrougala!“ Nejen Kalousek, národ se diví také.

Václav Neckář (1943). Je veden StB v kategorii „důvěrník“ (evidenční číslo 29313. Krycí jméno „Bacil“). Byl nasazen na Martu Kubišovou a hudební kolegy, se kterými vystupoval. Podle rešerší novináře Ondřeje Šťastného spolupracoval Neckář s pražskou StB v letech 1978 – 1987. V roce 1977 podepsal zpěvák komunistickou „Antichartu“ a tím se veřejně postavil proti Václavu Havlovi a disentu. Zeman vyznamenal „Bacila“ medailí „Za zásluhy I. stupně“. Umělecká veřejnost to registrovala poněkud s údivem a zaraženě.

Další, Zemanem vyznamenaní signatáři komunistické „Anticharty“ proti Havlovi a disentu jsou Libuše Šafránková, František „Ringo“ Čech, Ladislav Štaidl a Jiří Žáček. Všichni obdrželi medaili „Za zásluhy“.

Herečka Jitka Frantová Pelikánová (1932), má zase jiný problém, který na veřejnosti pilně zapírá. Jde o její bývalou spolupráci s StB.

Tato někdejší fanatická komunistka (manželka ředitele České televize Jiřího Pelikána) byla získána pro spolupráci s StB v letech 1961 – 1968. Figurovala pod krycím jménem „Helena“ a jejími řídícími důstojníky byli podplukovník Vladimír Helísek a kapitán Zbyněk Martínek. Byla rovněž vyznamenána medailí „Za zásluhy“. Zřejmě právem, protože v archivních materiálech je vedena jako „výborná spolupracovnice, vhodná i pro nasazení v kapitalistickém zahraničí.“ Též vyznamenaný Antonín Jaroslav Liehm (1924), byl člen KSČ v letech 1949 – 1968. Figuruje v tzv. „Cibulkových seznamech“ jako spolupracovník StB.

Ke všem, výše uvedeným umělcům, se takto vyjádřila Pavlína Filipovská: „Mezi přáteli Miloše Zemana se objevují jména, o které já bych ani nezakopla... Z některých osob, co byly na Hradě oceněné, bych si ještě před deseti lety trhala vlasy na hlavě.“

Myslím si, že zpěvačka mluví za většinu občanů českého národa, ale i kdybychom si trhali vlasy na hlavě, nic to nepomůže. Lidskou blbost „vytrhnout“ nelze.

Zvláštní kapitolou je komunistický novinář Jan Petránek (1931). Působil v 60. letech dlouhodobě jako korespondent Československého rozhlasu v SSSR. Dobře si pamatuji na jeho patolízalské komentáře vysílané pro české posluchače přímo z Moskvy. Byly tak nudně jednostranně komunistické, až se z toho dělalo jednomu špatně. Petránek je v současné době notorickým rusofilem a vůbec se s tím netají... Zeman ho vyznamenal medailí „Za zásluhy“.

Vypadá to na to, že současná hlava státu bojkotuje veškeré mravní, etické a i jinak uznávané normy civilizované společnosti.

Jde mu pouze o to, rozčílit český národ, ať je to čímkoli. Chce uškodit národu, který mu věší na střechu rudé „tlumiče vášní“, na ulici se mu lidé smějí a ukazují mu červené karty.

Amerického velvyslance Andrewa Schapiro na bolševickou vyznamenávací orgii sice pozval, ale posadil ho až dozadu, do poslední lavice. Nevím, podle jaké logiky umístil zástupce našeho nejdůležitějšího spojence USA doslova „na hanbu“ a skoro až do kouta - načež vpředu začal vyznamenávat bolševiky, bývalé vysoké funkcionáře KSČ, velice osvědčené spolupracovníky StB a signatáře komunistické Anticharty. Buďto se jedná o sabotáž a hazard s bezpečností naší republiky, anebo se prezident prostě a jednoduše, z alkoholických oparů, definitivně zbláznil.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy