Archiv článků: březen 2021

31. 03.

ANO chystá do volební kampaně bombu

Jan Dvořák Přečteno 1779 krát

Volební modely a preference zveřejněné v posledním měsíci kteroukoli agenturou, ukazují hrozivý trend- klesající šanci hlavní vládní strany znovu ve volbách zvítězit. A koaliční ČSSD se nemusí do Sněmovny už ani dostat.

Více »

30. 03.

Starostlivý Baťa a bezstarostný Kellner? Paralela skonu byznysmenů

Jan Dvořák Přečteno 1991 krát

Dlouhých osmdesát devět let odděluje tragická úmrtí dvou významných českých podnikatelů, kteří se ve své době stali pojmy. A nejenom doma, ale i v zahraničí.

Více »

29. 03.

Předvelikonoční vybarvování ve Sněmovně

Jan Dvořák Přečteno 1015 krát

Ačkoli do prvního velikonočního svátku zbýval v pátek ještě týden, ve sněmovně se už symbolicky barvila vajíčka. Mělo to přímou souvislost s nouzovým stavem, jehož prodloužení ještě dopoledne viselo na vlásku.

Více »

27. 03.

Havlíčkova dukovanská zrada odhalena (z nadhledu)

Jan Dvořák Přečteno 1853 krát

Náčelník Státně bezpečnostní komise (SbK) lidovecké strany Bartošek vystoupil na brífinku v poslanecké sněmovně s dramatickým odhalením. Přinesl důkaz, že ministr Havlíček zradil národní zájmy.

Více »

26. 03.

Komunisté demokratické opozici zavařili

Jan Dvořák Přečteno 1570 krát

Vedení komunistů svou výzvou poslancům KSČM, aby schválili prodloužení nouzového stavu bylo na jedné straně darem z marxistických nebes vládě, a na straně druhé nepříjemným popíchnutím tak zvané demokratické opozice.

Více »

25. 03.

Nouzový stav s podporou hejtmanů byla vládní obezlička, potvrdil ÚS

Jan Dvořák Přečteno 1190 krát

Po středeční ráně inkasované premiérem od opozice, která odmítá prodloužit nouzový stav, a v situaci, kdy zítra od ní schytá další rány při schvalování ve sněmovně, dostal dnes premiér naloženo znovu.

Více »

24. 03.

Co bude s omluvou ministerstva za trápení vězně nevhodnou stravou?

Jan Dvořák Přečteno 1205 krát

Nejvyšší soud posuzoval velmi citlivý případ. Šlo v něm o to, zda bývalý vězeň se konečně dočká omluvy ministerstva za prožité příkoří ve vazbě, kde mu odepřeli stravu odpovídající jeho návykům.

Více »

23. 03.

Policejní kontroly dodržování izolace a karantény

Jan Dvořák Přečteno 1954 krát

Ministr vnitra podle mnohých na sebe vzal velké sousto, když oznámil, že policie bude kontrolovat nejenom nošení respirátorů, hranice okresů, ale i občany, kteří kvůli výsledku testů, nebo kontaktu s pozitivním, musí být doma v izolaci.

Více »

22. 03.

Čeká nás dovolená snů - pokud zaměstnavatelé vyslyší epidemiology

Jan Dvořák Přečteno 1585 krát

Epidemiolog Smejkal se v nedělních Otázkách V. M. silně přimlouval za to, aby se v týdnu od velikonočního pondělí v průmyslu nepracovalo.

Více »

21. 03.

Fialův partajní advokát otevřel voličům oči

Jan Dvořák Přečteno 1659 krát

Už když jsem v sobotu v deníku spravovaném svěřenským fondem (premiéra) uviděl titulek článku o pretendentovi na post předsedy vlády za koalici SPOLU, měl jsem zvláštní, poněkud trapný pocit.

Více »

20. 03.

Očkování jako na drátku, realita bez přikrášlení

Jan Dvořák Přečteno 2390 krát

Dostat řízením osudu jako televizní režisér ve výslužbě za úkol natočit instruktážní snímek o tom, jak má vzorově proběhnout v očkovacím centru vakcinace, měl bych jasno.

Více »

19. 03.

Bezpečná vakcína, ne že ne!

Jan Dvořák Přečteno 2034 krát

Vysoce postaveným dealerům farmaceutických firem Generium (ГЕНЕРИУМ) a Binnofarm (Биннофарм), prezidentu Zemanovi a bavorskému premiérovi, agitujících pro nákupu jediné zcela bezpečné vakcíny Sputnik, narušila slibnou marketingovou strategii EMA.

Více »

18. 03.

Covidpas bude Evropanům slušet

Jan Dvořák Přečteno 1583 krát

V bruselském vydání zpravodajského portálu POLITICO představila Evropská komise návrh designového řešení covidového pasu pro cesty po unijních zemích.

Více »

17. 03.

Moskva vměšování nestrpí!

Jan Dvořák Přečteno 1655 krát

Prezident Putin jako každé ráno posuzoval s náčelníkem tajné služby aktuální šifrované informace od agentů ze zahraničí i zprávy z veřejných zdrojů, které se dotýkaly bezpečnostních hrozeb Rusku.

Více »

16. 03.

Nevládní fiasko se slepou tabulkou (politický thriller)

Jan Dvořák Přečteno 1723 krát

Když po dlouhém napínání veřejnosti koalice SPOLU představila rozvolňovací tabulku z autorské dílny svého vědeckého anti- covid týmu, vzbudilo to pozornost.

Více »

15. 03.

Jaký vzkaz zanechal Prymula při odchodu z funkce? (z nadhledu)

Jan Dvořák Přečteno 1878 krát

Za první covidový rok máme už třetího ministra zdravotnictví. Po právníkovi Vojtěchovi, který se snažil, leč slušnost na bojovou situaci nestačila, nastoupil velitelsky rázný a virovým světem protřelý epidemiolog Prymula.

Více »

14. 03.

Hysterická sebranka? Možná, ale kde?

Jan Dvořák Přečteno 3204 krát

Před víkendem nečekaně propukla kanonáda mezi Hradem a filmařskou branží. Prezident ostře napadl troufalost filmařů uspořádat před týdnem udílení Českých lvů. Servítky si nebral. Umělci také ne.

Více »

13. 03.

Očkovací centra a centříčka - někde to žije, jinde chcípl pes

Jan Dvořák Přečteno 1773 krát

Ministr Blatný si pochvaluje, že ve srovnání s jinými evropskými zeměmi, k nimž „světadíl“ Británie zjevně nepatří, nejsme na tom v kvaltování s očkováním nijak špatně. Očkovací místo si každý může vybrat libovolně kdekoli.

Více »

12. 03.

Plexisklo pro Volného a Bojka - pozdě, ale přece

Jan Dvořák Přečteno 1054 krát

3. září – zpráva ČTK: Poslanecká sněmovna přichází po prázdninách s avizovanou úpravou interiéru. Kolem míst, kde sedí poslanci Volný a Bojko, byla instalována plexisklová ochrana.

Více »

11. 03.

Babišova Jeruzalémská mise (z nadhledu)

Jan Dvořák Přečteno 2075 krát

„Pane předsedo, ozvali se z Jeruzaléma od premiéra, že ve středu na vás nebude vůbec mít čas, ale ve čtvrtek už ano,“ oznamoval tajemník telefonem Andreji Babišovi, který byl právě na kontrole průběhu očkování v jedné nemocnici.

Více »

10. 03.

Koalice SPOLU zapomněla na klíčovou záležitost při návratu do normálního života

Jan Dvořák Přečteno 1419 krát

Koalice SPOLU představila s velkou slávou už dlouho avizovaný plán svého vědeckého týmu na rozvolňování omezujících opatření vlády. Okryla i vlastní postupy, jaké by volila, pokud by už teď byl premiérem prof. Fiala.

Více »

10. 03.

Poslanci s chováním vepřů - vepři s chováním poslanců?

Jan Dvořák Přečteno 852 krát

Pracovníci Zoologického ústavu Akademie věd budou v nejbližších hodinách publikovat významné zjištění. Určité živočišné druhy při vyhrocené komunikaci mezi sebou používají pejorativního přirovnání k homo sapiens.

Více »

09. 03.

Přicházejí i velmi dobré zprávy, třeba ta o koalici Spolu

Jan Dvořák Přečteno 1986 krát

Nemá to seskupení ODS/lidovci/TOP 09 vůbec snadné. Od samého počátku, kdy lídři stran se sešli nad pivem a nechali se při tom vyfotit, neustávají kritické hlasy poukazující na programovou odlišnost partají.

Více »

08. 03.

Protivládní demonstrace „pod rouškou“ konkursu neprojdou ani příště!

Jan Dvořák Přečteno 1163 krát

Ještě v neděli v podvečer svolal Policejní prezident on-line poradu vedoucích funkcionářů úřadu s účastí pražského ředitele. Byla to reakce na zásah při falešném konkursu svolaném na Václavské náměstí poslancem Volným.

Více »

07. 03.

Některé výsledky Českého tygra – exkluzivně

Jan Dvořák Přečteno 1732 krát

V pondělí mají být zveřejněny oficiální výsledky všelidového hlasování o tom, komu udělit výroční ceny v prestižní interdisciplinární soutěži Český tygr.

Více »

06. 03.

Tajná vakcinační mise

Jan Dvořák Přečteno 1231 krát

Náčelník Odboru Zahraničních Operací tajné služby skončil s instruováním dvou pracovníků, které posílá na služební cestu do zahraničí. Budou plnit speciální úkol na ruském velvyslanectví v jedné z východoevropských zemí.

Více »

05. 03.

Populární zpěvačka tváří očkování? Nebo ne?

Jan Dvořák Přečteno 1595 krát

Chtěl tomu snad osud, že po měsících usilovného hledání agentur, koho ze známých osobností vybrat jako přitažlivou tvář kampaně pro očkování, se ono líce málem vylouplo – jaksi – samo.

Více »

04. 03.

První okamžiky mobilizace ambulantních lékařů (velmi aktuální reportáž)

Jan Dvořák Přečteno 2390 krát

Ve středu večer vláda rozhodla, že je nutné zásadním způsobem navýšit počet lékařů pro pacienty s covidem. Povolala doktory z poliklinik, vyjma „obvoďáků“, pediatrů a gynekologů.

Více »

03. 03.

Velké vakcinační nedorozumění (Pravda o Sehnalovi)

Jan Dvořák Přečteno 4272 krát

Kromě soustavného tepání druhého nejbohatšího českého občana, jenž je stále ještě premiérem, se v posledních hodinách média obula i do dalšího miliardáře, Pavla Sehnala.

Více »

02. 03.

I bez teplého oběda továrny jedou naplno

Jan Dvořák Přečteno 1792 krát

Po tom, co vláda v pondělí (dočasně) zakázala závodní stravování, což se nestalo ani za žádné z okupací, nikdo by se nedivil, kdyby sociální sítě zaplavily stovky protestů skutečně pracujících, lidí z fabrik, ne těch, co tak zvaně dělají z domova.

Více »

01. 03.

Předseda Vystrčil: lidé co pracují z domova, by část platu měli rozdat

Jan Dvořák Přečteno 1285 krát

Předseda Vystrčil v poslední době zviditelňuje Senát a svoji ODS tak aktivně, jakoby sněmovní volby měly být už za týden a modrý pták že by potřeboval nasbírat u veřejnosti co nejvíc bodů. Zdá se však, že ODS Vystrčilovým přičiněním o body naopak přijde už teď, a trojkoalici Spolu tak podtrhne nohy.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy