Archiv článků: červenec 2021

31. 07.

Proměna vizitky Ivana Bartoše – jak šel čas

Jan Dvořák Přečteno 3232 krát

Už v dubnu, půl roku před volbami si byl šéf Pirátů tak jistý tím, že on to bude – a nikoli Fiala či Babiš – kdo se usadí ve Strakovce, že se podle toho zařídil.

Více »

30. 07.

Velmi horká aktualita ohledně respirátorů

Jan Dvořák Přečteno 2208 krát

Při ranním zasedání kabinet schválil ministru Vojtěchovi argumenty, jimiž má soudu zdůvodnit nezbytnost všeobecné povinnosti nadále všude nosit respirátory, s výjimkou nemocných s povrzením od lékaře, (viz ZDE) a nepodléhat líbivým britským rozvolňovacím výstřelkům.

Více »

29. 07.

Dva dny „očkovného“ nejsou spravedlivé

Jan Dvořák Přečteno 2197 krát

Premiérovo gesto „odměnit“ očkované volnem, jehož finanční dopady půjdou na vrub daňových poplatníků i soukromých firem, vyvolalo protichůdné reakce.

Zatímco očkovaní přijali dáreček s uspokojením, neočkovaní protestují a tvrdí, že jde o hrubý psychický nátlak právě na ně, aby se kvůli placenému volnu nechali také očkovat.

Ale věc má i jiné háčky, o nichž se mluví.

Více »

28. 07.

Rozlícení ministrů na NSS dosáhlo vrcholu

Jan Dvořák Přečteno 1864 krát


I pod respirátorem bylo na ministru Vojtěchovi poznat, že už má všeho dost. Kolega Havlíček to s účastí zaznamenal, a začali si mezi sebou špitat.

Více »

27. 07.

Od Babiše koblihy, nanuky od Bartoše – čím voliče překvapí Hamáček?

Jan Dvořák Přečteno 959 krát

„A co budeme rozdávat my?“ ptal se vyčítavě předseda Hamáček na schůzi nejužšího vedení strany, když se dočetl, že Piráti budou na setkání s voliči nabízet nanuky.

Více »

26. 07.

Tři prezidentova přání – prostě pohádka!

Jan Dvořák Přečteno 1656 krát

O prezidentovi Zemanovi je díky každoročnímu zájmu médií dostatečně známo, že už dvacet let, den co den, během své letní dovolené podniká na gumovém člunu plavby po Veselovském rybníku.

Více »

24. 07.

Největší přání madame Makropulos(ové)

Jan Dvořák Přečteno 1585 krát

Po právě dokončeném repasování obličeje si věčná kráska vyslechla otevřená slova pana primáře. Jeho klientkou je už od dob, kdy přišel na kliniku hned po atestaci, jako nadějná mladá posila týmu, co nestíhal.

Více »

22. 07.

Další tajná mise „agentů“ M&S za pracovními podmínkami

Jan Dvořák Přečteno 2064 krát

Poměrně nesourodá dvojice – mladší korpulentní „mamina“ v šátku na hlavě a mladý štíhlý černovlasý fešák, jako vystřižený z amerických filmů, ale s placatou čepicí prvorepublikového proletáře a s brýlemi od nebožtíla Holzmanna – přišli do sídla obchodního řetězce.

Více »

21. 07.

Pro prezidentovu nepříčetnost je důkazní nouze

Jan Dvořák Přečteno 1464 krát

Pro Miloše Zemana bylo středeční jitro výjimečné. Po týdnech psychického napětí kvůli usnesení Fischerova senátního výboru, že není příčetný a tudíž schopný výkonu funkce, došlo totiž k radikálnímu obratu, a mohl proto už klidně spát.

Více »

20. 07.

Zelený plán EU by měli uvítat budoucí senioři

Jan Dvořák Přečteno 1475 krát

Vůči Zelenému plánu, který počítá s likvidací všeho, co v Evropě produkuje emise, se u nás strhla vlna odporu napříč politickým spektrem, s výjimkou vstřícných Pirátů.

Více »

19. 07.

Živelní pohromy a předvolební „populismus“ tady, i tam?

Jan Dvořák Přečteno 1035 krát

Trochu jsem si zaklikal na serverech německých agentur a portálech tamějších novin, avšak marně jsem hledal něco, co by mi připomnělo naše staré dobré Česko.

Více »

18. 07.

Daniel Herman s Berndem Posseltem – alternativně

Jan Dvořák Přečteno 1702 krát

Alternativní historie je „dějepisci“ nahlížena s despektem. Jako něco nepatřičného, neseriózního, co do oboru postaveném na faktech, a nikoli na fantazírování, vůbec nepatří. Přitom čtenáři naopak mají alternativu rádi.

Více »

17. 07.

Staří šoféři z Británie k zákazu aut na benzín a naftu v EU

Jan Dvořák Přečteno 3362 krát

V posledních dnech i hodinách neutichá vzrušená diskuse kolem Zeleného plánu Evropy. Proti jeho údajně zbrklému zavádění horlí svorně předvolebně levice s pravicí.

Více »

16. 07.

Dobré knihy, jako ty Babišovy, se chválí samy

Jan Dvořák Přečteno 1805 krát

Ministr Vojtěch ve srovnání s premiérem je literární břídil, který se zmůže tak akorát na dopis pojištěncům, aby se nechali očkovat, zaslaný ovšem šmahem všem, i těm, co mají očkování už dávno za sebou.

Více »

15. 07.

Ani chytrá očkovací kampaň na mládež moc nezabírá

Jan Dvořák Přečteno 1504 krát

Ačkoli po záměrně medializovaném očkování „mladého“ Babiše se z příkazu premiéra museli před kamerami nechat očkovat všechny děti ministrů starší dvanácti let, což v reálu znamenalo i usedlé čtyřicátníky, je to málo.

Více »

14. 07.

Po dovolené do karantény? Túdle! (obrázek z pracoviště)

Jan Dvořák Přečteno 5344 krát

„Tak, jak bylo?“ ptal se opálený Franta ještě opálenějšího Jaromíra v pondělí ráno v office, když si dávali první kávičku.

Více »

12. 07.

Kdo s očkováním počkal, (možná) neprohloupil

Jan Dvořák Přečteno 2898 krát

Komenského poučení, že kvaltování není vhodné pro člověka, ale - řečeno korektně - pro boží hovádko, se právě teď naplňuje ve vrchovaté míře.

Více »

11. 07.

Fiala překvapí plakátem

Jan Dvořák Přečteno 1429 krát

V centrále ODS bylo o víkendu rušno. Probíhalo fotografování volebních lídrů na plakáty. Napilno měli maskéři a parukáři, kteří nahrubo vylepšovali vzhled aktérů.

Více »

10. 07.

S těmi rozumy by se hodil do televize

Jan Dvořák Přečteno 1516 krát

Známá literární pivnice má nového hostinského. Ten se teprve sžívá se stálou klientelou. Patří mezi ni například vysloužilý agent politické policie, který dnes jako důchodce provádí pro jistou agenturu průzkumy veřejného mínění.

Více »

09. 07.

Nepřechylování – osvobodí, nebo připoutá?

Jan Dvořák Přečteno 1511 krát

To, co se nedávno schválilo ve sněmovně, totiž umožnění manželkám, aby příjmení přijaté po manželovi nemusely přechylovat (ová) a jmenovaly se jako on, tedy v mužském rodi - pokud budou chtít, bylo před devadesáti lety údajně předmětem bouřlivého jednání tehdejšího parlamentu.

Více »

08. 07.

Drastické ochuzení volební kampaně?

Jan Dvořák Přečteno 1531 krát

Ale samozřejmě, ochuzení pro voliče to je, když se tu objevily hned dvě volební koalice, které sdružily pět parlamentních stran z devíti.

Více »

07. 07.

Očkovací koutky pro mladé musí být "na ráně"

Jan Dvořák Přečteno 1145 krát

Detektiv protidrogové jednotky z Detroitu Harry Hrzerbicek, hovořící slušnou češtinou, protože jeho rodiče dali kdysi ČSSR vale, ale v Americe mezi sebou mluvili česky, byl už čtvrtý den na stáži v pražské kriminální centrále.

Více »

06. 07.

160 minut Jana Husa, a dost?

Jan Dvořák Přečteno 1744 krát

Přes Rumburaka, Sůl na Zlato, Psí život, ale i Doktora z venkova a také Trolly nebo Prince, který měl o kolečko víc, se v televizích dostalo i na Jana Husa.

Více »

05. 07.

Solunští bratři alternativně: Co kdyby k nám nepřišli?

Jan Dvořák Přečteno 1632 krát

Díky silnému odhodlání Cyrila a Metoděje upevnit víru ještě nedávno pohanských národů budoucí koruny české, máme dnes u nás státní svátek - nejenom Den slovanských věrozvěstů, ale i den pracovního klidu.

Více »

04. 07.

Bidenův syn prodává výtvory za statisíce, a u Zemanů nic?

Jan Dvořák Přečteno 1883 krát

„Šéfe, četl jste o synovi prezidenta Bidena, jak se dal z ničeho nic na malování olejů, a obrazy teď prodává za půl milionu?“ ptal se Ovčáček prezidenta, a bylo patrné, že má něco za lubem.

Více »

02. 07.

Situace se (v preferencích) normalizuje - ANO vede, Piráti padají

Jan Dvořák Přečteno 1683 krát

Předvolební tanečky doznaly po jisté době změny. Ačkoli pirátský Primoballerino Bartoš se snažil už teď vžít se plnohodnotně do role premiéra a obrážel, zejména v Bruselu, kde koho, domácí publkum to patřičně neocenilo.

Více »

01. 07.

Dva veteráni o afghánském dobrodružství

Jan Dvořák Přečteno 1330 krát

„Tak už jsme konečně z Afghanistánu odtáhli, co tomu říkáte, pane?“ zeptal se muž dobrosrdečné tváře s čepicí pamatující ještě „velkou válku“, šedovlasého sedmdesátníka s cigaretou, který byl rovněž „zaparkovaný“ na invalidním vozíku v hradní zahradě, a také momentálně bez doprovodu.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy