Archiv článků: září 2021

30. 09.

Šéf sportovního svazu - agent, nebo odbojář? Klíčová záležitost

Jan Dvořák Přečteno 1137 krát

Z vnějšku to vypadalo, že zasedání bude bouřlivé a dramatické. Aspoň novináři to očekávali. Nestává se denně, aby se po třiceti letech na někoho provalilo, že byl agentem - a bohužel nikoli CIA, Mosadu, nebo MI5 či MI6, ale STB.

Více »

29. 09.

České nebe 2 (předvolební)

Jan Dvořák Přečteno 1186 krát

V českém nebi se nesešly pouze tak slavné osobnosti jako Hus nebo Babička, jak je předvádí slavná divadelní hra, ale jsou tam rovněž i prezidenti, z nichž někteří předtím museli projít dlouhým očistcem z nedemokratické minulosti.

Více »

28. 09.

Je nejvyšší čas na propuknutí!

Jan Dvořák Přečteno 1225 krát

Před patnácti lety těsně před volbami se na šéfa socialistů Paroubka z ničeho nic provalilo, že je na mladé holčičky, což byla lež, stejně jako před čtyřmi lety tvrzení, že ČSSD zaprodala na Panenské ostrovy těžbu „biliónového“ lithia z Cínovce. A co letos? Že by mrtvá "sezóna"? Bez smrtících afér?

Více »

27. 09.

Naléhavě: V čem vláda lidem bránila?

Jan Dvořák Přečteno 1105 krát

V posledních dech, kdy v předvolební kampani přituhuje, nás televize častují besedami s lídry politických stran. Všechny jsou na jedno brdo, což jiné ani být nemůže – Babiš se přece neobejme s Fialou.

Více »

26. 09.

„Babišova“ brožura – velké nedorozumění

Jan Dvořák Přečteno 1153 krát

Aby toho nebylo málo, před krátkým časem se objevila další předvolební aféra, a jako z udělání byl v ní máchán premiér Babiš. Přitom, jako obvykle, vůbec za nic nemohl! Bohudík, aféra vyšuměla. Ale stojí za připopmenutí...

Více »

26. 09.

„Šestnáctka“, která lomcovala světem

Jan Dvořák Přečteno 1310 krát

Nebyla to nějaká mladičká modelka, která má hlavu jenom proto, aby jí nahoře pořídili křiklavý účes, a štíhlé tělo, aby sloužilo jako mobilní bio-ramínko k předvádění extravagantních outfitů - a to stačilo, aby dobyla svět – tedy svět přelétavé módy.

Více »

25. 09.

Za 400 tisíc neočkovaných seniorů může Babiš, tvrdí Bartoš

Jan Dvořák Přečteno 2683 krát

Nejenom hlavní Babišův oponent Bartoš to v pátek v televizní debatě premiérovi pořádně nandal, když se tam velmi dlouze a místy i vzrušeně mluvilo o covidu a o očkování. (A vůbec ne o prkotinách jako jsou daně, rozpočet..)

Více »

24. 09.

Brusel, Bradáčová, Černošice: dárečky pro premiéra - v pravý čas

Jan Dvořák Přečteno 1078 krát

Premiér pár dní před volbami dostává od úřadů dárečky. Sice očekávané, jenomže později, nikoli doručované právě v této zjitřené době, kdy z nich má upřímnou radost přející opozice.

Více »

23. 09.

O pitný režim prezidenta je dobře postaráno

Jan Dvořák Přečteno 2299 krát

Prezident Zeman už několik hodin po propuštění z nemocnice, jak by se ušklíbli jeho odpůrci: nedal si pokoj, a v Lánech přijal hned několik politiků.

Více »

22. 09.

Šibeniční termín od Bruselu, dodat Zprávu, se stihl

Jan Dvořák Přečteno 1080 krát

Ve čtvrtek třiadvacátého před půl sedmou ráno se ve dveřích pracovny už pilně úřadujícího premiéra objevila, respektive nasunula se dovnitř, ministryně Dostálová.

Více »

21. 09.

Rychlá aktualita: ministři obrany a vnitra v nemocnici, u vrchního velitele

Jan Dvořák Přečteno 1560 krát

Prezident Zeman si k lůžku předvolal v režimu neodkladnosti šéfy rezortů vnitra Hamáčka a obrany Metnara. Důvodem jsou průtahy Zemanova propuštění z ÚVN.

Více »

21. 09.

Trojspolek Spolu to rád horké. Jiní pomáhají z tísně školákům

Jan Dvořák Přečteno 814 krát


Ve stylu amerických prezidentských kampaní zahájila koalice Spolu v přímém přenosu České televize, jak sama zdůraznila, horkou fázi boje o hlasy voličů.

Více »

20. 09.

Řeči o prezidentově hospitalizaci

Jan Dvořák Přečteno 1575 krát

Kdyby byl Hrad aspoň o něco sdílnější v drobných detailech o skutečných diagnózách prezidenta republiky, které jej už sedmý den „poutají“ na nemocniční lůžko, nemusely by českými domácnostmi prostupovat tísnivé obavy o prezidentovo uzdravení.

Tím spíš, že za Milošem Zemanem přišel kardinál Duka! To k Husákově lůžku se svého času rovněž dostavil vysoce postavený duchovní.

Více »

19. 09.

Couvač Jurečka - kvůli vládním křeslům připustil duhová manželství

Jan Dvořák Přečteno 1365 krát

Předseda lidovců Marián Jurečka, o jehož schopnostech bravurně ovládat traktor, a tudíž i v případě potřeby zařadit zpátečku, není pochybností. V těchto hodinách však ukázal, že vycouvat, když narazí, dokáže i z ideové šlamastyky.

Více »

18. 09.

Prezident o prezidentovi: zanedbané pití

Jan Dvořák Přečteno 1917 krát

V médiích se objevilo mnoho spekulací o zdravotním stavu prezidenta. Oficiálně Hrad tvrdí, že Miloš Zeman je jen poněkud vyčerpaný – nezaměňovat s vyhořením, ani ne částečným! – a také prý znatelně dehydrovaný.

Více »

17. 09.

Nepoškozujte přijatelnost I. Bartoše jako premiéra, prosím

Jan Dvořák Přečteno 1808 krát

Na jednom zpravodajsko-publicistickém portálu se v pátek ráno objevil poměrně rozsáhlý komentář o předvolební situaci a vyhlídkách stran. Jak už je dobrým zvykem, linula se jím nejenom v podtextu, ale i otevřeně, hořkost z toho, že lidé se zřejmě opět nechají oblafnout populistou „ověnčeným“ sice skandály, ale pevně stojícího v čele (bohužel) nejsilnější strany.

Více »

16. 09.

Dobrá zpráva z Hradu: prezident si užil vlastně wellness pobyt

Jan Dvořák Přečteno 1529 krát

Kvaltování toliko pro skot dobré jest, mínil už dávno světoznámý český pedagog – učenec bez peďáku, který by dneska sítem kvalifikačních požadavků pro učitele ani neprošel, ale měl svatou pravdu.

Více »

15. 09.

Když jsme se tak sešli (z Ústř.Prez.Nem.)

Jan Dvořák Přečteno 1443 krát

„Pane prezidente, ten…tlumočník je tady,“ řekl bodyguard, když vešel do nemocničního pokoje spolu s bachařem, který vedl vězně. Ten nebyl ani spoutaný.

Více »

14. 09.

Poslední pádný argument, proč nevolit nejsilnější stranu

Jan Dvořák Přečteno 1908 krát

Některé rozhodující impulsy pro to, na čí stranu se postavit v nadcházejících přelomových volbách, nejdůležitějších přinejmenším od roku 2017, je nejtrefnější přirovnat k poháru (ohlupující medoviny), který právě přetekl.

Více »

13. 09.

Ze schůze vedení jedné ambiciózní protestní strany

Jan Dvořák Přečteno 995 krát

„Zapsali jste si docházku, všichni?“ zeptal se předsedající schůze přítomných, a odpovědí mu bylo sborové: „Jistě, náčelníku,“ přičemž několik hlasů před slovo náčelník, vložilo ještě výraz „soudruhu“ – to ti starší, jaksi silou dávnějšího zvyku.

Více »

11. 09.

Dobrý den, já jsem nějaký… (z volební kampaně)

Jan Dvořák Přečteno 1582 krát

Právě tato část věty zazněla včera v pozdní odpoledne u dveří jednoho sídlištního bytu. Měla samozřejmě své pokračování. Sympatický muž v brýlích a v téměř padnoucím obleku říkal:

Více »

10. 09.

Hulvátobus, nebo jak se pirátská atrakce jmenuje

Jan Dvořák Přečteno 1965 krát

Piráti se ocitli rovnými čtyřmi koly svého volebního busu v horké fázi volební kampaně, kdy slušnost znamená slabost a kdy soupeř musí dostávat už pořádně na solar, a ne být jenom profackováván.

Více »

09. 09.

Kam s ním? Po tolika Chvilkách

Jan Dvořák Přečteno 1153 krát

Pánová Svěrák s Uhlířem sice poeticky nabádají, abychom staré věci nevyhazovali, respektive nevyměňovali za nové, ovšem některých „krámů“, se zbavujeme bez náhrady.

Více »

08. 09.

Zeman mi do Prahy nemá co mluvit, míní Hřib

Jan Dvořák Přečteno 2134 krát

Když prezident Zeman „zaslal“ prostřednictvím médií vytýkací dopis pražskému primátorovi kvůli věčně rozkopaným ulicím, a zároveň ho vyzval, aby bez zbytečného odkladu složil funkci, pan doktor Hřib se mu v podstatě vysmál.

Více »

07. 09.

Skeč jako u Babiše zpestří nudu kampaní

Jan Dvořák Přečteno 1428 krát

Když se Babiš junior objevil jako nečekaný host na mítinku svého otce, hned se o něm začalo nehezky mluvit jako o narušiteli, ovšem s polehčující okolností, protože je prý manipulován. Víme, že není.

Více »

06. 09.

Každé třetí koupené auto musí být elektromobil

Jan Dvořák Přečteno 1876 krát

Po nařízení dosluhující vlády, že při nákupu nových služebních vozů pro státní úřady musí třetina z nich být elektromobily, má prý ještě do konce roku, bez ohledu, kdo bude u vlády, následovat podobný režim pro soukromou sféru.

Více »

05. 09.

Až do úplného roztrhání

Jan Dvořák Přečteno 1240 krát

Když premiér Babiš ve středu dopoledne navštívil příslušný úřad, aby si jménem hnutí nechal zaregistrovat exkluzivní použití ústředního volebního hesla, které obsahuje úsloví "až do roztrhání těla", zažil šok. (ZDE KLIKNOUT

Více »

03. 09.

Juniorní narušitelé mítinků

Jan Dvořák Přečteno 1948 krát

Praprasynovec někdejšího štamgasta Josefa Švejka – Pepan Švejk, majitel půjčovny psů - právě dopíjel druhé pivčo, když ke stolu usedl prapravnuk rovněž někdejšího stálého návštěvníka, tajného policisty Bretschneidera, František.

Více »

02. 09.

Zátopek byl pěkný kvítek, film to však zamlčel

Jan Dvořák Přečteno 4022 krát

I člověku, který má toho dost za sebou, může článek v deníku nabourat letité iluze o národní legendě podpořené aktuálně nejnavštěvovanějším filmem, který však ignoruje temné stránky adorované postavy.

Více »

01. 09.

Za pečlivost v Čapím hnízdě by státní zástupce měl být povýšen, ještě současnou ministryní

Jan Dvořák Přečteno 1427 krát

Že dosavadní premiér nebude muset „balit kufry“ a někdy před Ježíškem předat vládu někomu jinému, je teď jisté už jen na padesát procent, tím spíš, pokud se prezident ještě víc rozzlobí, a bude opravdu zlý.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy