Nekonečný nouzový stav aneb Čas říci psychopatům NE!

23. 03. 2021 | 17:39
Přečteno 24695 krát
Rozhovor pro eXtra

Už je to rok, co žijeme s covidem. Co vás za tu dobu nejvíc překvapilo?

Překvapilo mě, jak se dá za necelý rok z relativně zdravého národa vyrobit národ vystrašených, zmanipulovaných marodů. Stačí k tomu málo – strach. Když se od rána do večera na lidi z médií valí zprávy o počtu nakažených, zemřelých, profesoři Flégr, Hořejší, prezident lékařské komory Kubek... straší deseti tisíci mrtvých, mrazáky, přeplněnými nemocnicemi, nestíhajícími krematorii...má to obrovský dopad na psychiku. Může to zabít i zdravého člověka. I kdyby žádný koronavirus neexistoval. Takovou mediální propagandu ještě nikdy v historii žádná nemoc neměla. Nejdřív jsem si myslel, že je to způsobené neznalostí, nezkušeností. Pak jsem změnil názor. Je to systematická dezinformace a manipulace s lidmi. Každodenní zprávy o počtu nově nakažených jsou lživé. Nejde o nově nakažené, ale o pozitivně testované. Pozitivní test vůbec nevypovídá o tom, že je člověk nakažený, nakažlivý nebo nemocný. Bez dalších vyšetření je ta informace k ničemu. Jak stále opakuji „všeliké testování zdravých lidí toliko pro hovado dobré jest.“ Statistiky o počtu zemřelých vůbec nevypovídají o tom, že ti lidé zemřeli na covid.. Byli jen pozitivní, příčina úmrtí mohla být úplně jiná. Ministr Blatný se podřekl, že do statistiky se počítají i pozitivně testované oběti dopravních nehod….

Od začátku vládu Andreje Babiše kritizujete, preference ANO ale úplně drasticky neklesají. Překvapuje vás to?

Nepřekvapuje. Chování Andreje Babiše a dalších s Michalem Třískou podrobně rozebíráme v knize Všichni jsou psychopati jenom já jsem letadlo, která právě vyšla. Ti lidé jsou charakterově zmrzačení – draví, arogantní, bezohlední, bezcitní. V jejich původních rodinách nefungovaly vztahy, nepoznali lásku, nedokáží ji ani přijímat ani dávat. Podle toho se chovají. Citlivý a soudný člověk by nikdy nenařídil dlouhodobou izolaci starých lidí, zavření škol, omezení kontaktu. My se divíme, jak si to mohou dovolit, oni se diví, čemu se divíme. Pro něj jsou mezilidské vztahy, láska, soucit, svědomí... vyprázdněné pojmy. Boj proti koronaviru řídí trestně stíhaná, mentálně narušená, psychicky labilní a nepříliš bystrá osoba. Andrej Babiš je posedlý strachem ze smrti. Vlastní strach promítá do řízení státu, přenáší na občany. Pod záminkou boje proti koronaviru odvádí pozornost od vlastní neschopnosti, ničí ekonomiku, vzdělání, kulturu, podnikání… Vystrašení lidé mu stále věří, že je zachrání: před migranty, ekologickou krizí, koronavirem, před nimi samými. Tvrdé jádro voličů ANO má ráz sekty. Říkám jim Svědci Babišovi. Pro vůdce jsou ochotní udělat cokoliv. Když řekne, že nejlepší ochranou proti koronaviru je, když skočí ze skály, tak skočí.


Na jakou léčbu by se měli podle Vás čeští lékaři zaměřit? Měli by usilovat o Sputnik, pomůže plošně lék na parazity Ivermektin? Nebo úplně jiné léky?

Každou chvíli se v médiích diskutuje nějaký lék – antabus, brufen, isoprinosin, D- vitamín, remdesivir, ivermektin… nebo vakcíny od AstraZenecy, Pfizeru, Sputnik...Na to bych vůbec nespoléhal. Nejlepší obranou proti viru je posilování vlastní imunity. O tom se vůbec nehovoří. Léta se věnuji psychosomatice, která je založená na aktivní péči o vlastní zdraví. Lidem vysvětluji, co mají dělat, aby se uzdravili. Chodí s bolestmi zad, dechovými potížemi, oslabenou imunitou, depresemi.. Radím jim: na záda je výborné plavání. Odpověď: bazény jsou zavřené. Tak zkuste na hory, na běžky. Odpověď: lanovky a ski areály jsou >zavřené. Výborná je jóga. Odpověď: jógová studia jsou zavřená. Tak choďte do přírody, relaxujte dech. Odpověď: nesmíme opustit okres, respirátor nesmíme sundat ani venku. Na psychiku potřebujete kontakt s rodiči, s prarodiči, s přáteli. Odpověď: zákaz shromažďování, návštěv v léčebnách a domovech důchodců. Nesmíte sedět tolik hodin u počítače. Odpověď: Musíme, jsme na home office, děti na on line výuce. Všechno, co lékaři dříve doporučovali, aby byli lidé zdraví, teď vláda zakázala. Rozkaz zní jasně: „Choďte na testy, čekejte na léky, vakcínu.“ Pod záminkou ochrany našeho zdraví vláda naše zdraví systematicky ničí.

Lidé musí při přejíždění mezi okresy ukazovat potvrzení, že na to mají nárok. Je to rozumná restrikce?

Proč můžete koupit boty dětem ale ne sobě? Proč můžete jet v narvaném metru nebo tramvaji, ale nesmíte lanovkou na hřebeny Krkonoš? Proč musíte mít respirátor i v lesoparku, kde nikdo není? Proč dneska dopoledne otáčeli policisté (asi osm policistů) řidiče, kteří jeli z Dejvic do Roztok (jel jsem tudy na kole)? Vždyť je to úplná pitomost. Lámal jsem si hlavu, kam na to vláda chodí, jak vědí, že právě teď mají zakázat cestování mezi okresy, jak zjistí, že to zabralo. Stejně jako já si nad tím lámali hlavu statistici a matematici z Univerzity Palackého v Olomouci. Zjistili, že matematický model pro hodnocení účinku restrikcí vymyslel mladý vědec z Oxfordu Jan Kulveit. Vláda něco zakáže, po několika dnech zadá do systému data o počtu nakažených (tedy testovaných) v něm to zarachotí a vypadne jim odpověď. Něco jako ve filmu Jáchyme hoď ho do stroje. Vědci z Olomouce simulovali situaci, že vláda občanům nařídí, aby všichni nosili trička s nápisem Stop Covid. Po několika dnech zadali údaje a systém jim odpověděl, že nařízení bylo účinné! Vláda může nařídit jakoukoliv pitomost a vždycky je to správně. Oni si ty zákazy doslova cucají z prstu. Nic nezdůvodňují, nic nevyhodnocují. Zkouší, co vydržíme. Nejdřív stačila doma šitá rouška, pak rouška chirurgická, pak dvě na sobě, teď respirátor. A lidé se tím řídí, dusí se vdechováním kysličníku uhličitého, reinfikují zpětným vdechováním bakterií a virů. Není divu, že navzdory stále tvrdšímu lockdownu stoupá počet pacientů s vážným průběhem Covid, nemocnice kolabují pod přívalem pacientů. Vláda, místo aby zapojila rozum, hrozí ještě tvrdším lockdownem. Psychopati nikdy neustoupí, nikdy nepřiznají chybu. Nikdy! To si zapamatujte!

Bude mít novou hygieničku, pár měsíců také jiného ministra zdravotnictví, na obou postech už se během doby covidové vystřídaly tři osoby. Ukazuje to na to, že vláda drží otěže pevně v rukou?

V knize o psychopatech srovnáváme naši situaci se situací pasažérů letadla. Rychlost letu se zvyšuje. Křečovitě se držíme sedadel. Točí se nám hlava, zvedá žaludek, zvracíme, jdou na nás úzkosti a deprese. Letušky rozdávají prášky na uklidnění, sáčky na zvracení, výtisky Lidových novin a MF Dnes. Ještě stále věříme, že se nemůže nic stát. Ještě stále spoléháme na dokonalou techniku, plné nádrže a zkušenou posádku. Technika je přitom zranitelná, palivo v nádržích dochází, v pilotní kabině se zabarikádovala banda nezodpovědných, dětinských psychopatů, opilých alkoholem a mocí. Nedokáží ovládat sami sebe, natož letadlo. Každým okamžikem můžeme narazit. Vláda Andreje Babiše vůbec nic neřídí. Společně s ní se řítíme. Nová hlavní hygienička v kokpitu nic nezmůže. Slušný, vzdělaný a soudný člověk by navíc nikdy nepřijal místo ve vládě trestně stíhaného premiéra.

Nastala doba, kdy nemocnice upozorňují, že nebudou schopny dopřát dostatečnou zdravotní péči pacientům bez covidu. Co Vy na to?

Ta doba už je tady. Veškerá pozornost, kapacity, finance a potenciál zdravotnictví se soustředí na Covid. Zdraví lidé jsou opakovaně povinně testováni. Bez testů vás nepustí do práce, do školy.. . Tento týden mě zvali k rozhovoru do Rádia Frekvence 1. Vstup do budovy jen s negativním testem. Tak jsem se omluvil. Z často úplně zdravých lidí se vyrábějí pacienti, kterým je zakázán pohyb, práce, podnikání, kultura, sport, vzdělání, společenský kontakt. To by bylo, aby z toho člověk časem neonemocněl. Špitály se skutečně plní, za pozitivně testovaného pacienta navíc dostávají od zdravotních pojišťoven násobek platby oproti pacientům negativním. To už je motivace. Zdravotnictví by mělo okamžitě skončit s honem na zdravé lidi a vrátit se k původnímu poslání, péči o ty, kteří ji skutečně potřebují.

Lidé ze strachu nechodí k lékařům, hrozí jakási epidemie nádorových onemocnění a dalších nezvratných změn zdravotního stavu. Souhlasíte s tím?

Na jasně indikovanou gastroskopii nebo koloskopii se dneska čeká i několik měsíců. Psychiatra nebo psychologa na pojišťovnu prakticky neseženete. Test na Covid vám udělají na každém rohu. Očkovací centra rostou jako houby po dešti. Co k tomu dodat...

Kdy se nám konečně všem uleví?

Zakázali nám dýchat, sportovat, stýkat se. Zakázali nám se radovat, žít. Zákazy budou platit tak dlouho, dokud je budeme respektovat. Petice a interpelace jsou k ničemu. Státu, který vyhlásil válku vlastním občanům je potřeba čelit občanskou neposlušností. Říci psychopatům NE!

Vyšlo 17. 3. 2021, na eXtra.cz (na pokračování), otázky David Zápal

null
null

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy