Lze vysoudit normální svět? Nebo nám zmizí pod rukama?

15. 05. 2021 | 05:41
Přečteno 30142 krát
Dvě kouzla nechtěného - soud v zamítavém rozsudku vyslovil, že testování ve školách je legální, ale jen proto, že si testy dělají děti samy (a tím potvrdil jejich nelegálnost), a premiérovi se zase podařilo prozradit, že motivem očkování nemá být zdraví, ale právo cestovat. Obojí je volající do nebe. Tak proč do toho nebe nevoláme?

Nevoláme. A navíc plníme přání mocných tohoto světa - rozděl a panuj. Namísto, abychom se semkli proti jejich snahám vytvořit z nás poslušné ovečky za masivního zneužití jedné diagnózy, vytváříme nesmiřitelné skupiny, což je přesně to, co chtějí.

Jsme dnes přitom svědky věcí, které by nám ještě před rokem připadaly nemožné. Bizarní. Nebezpečné. A jsou tady, a co víc, jakoby se stávaly normálními. Přestože normální zkrátka nejsou ani náhodou.

Není normální, že vláda této země běžně porušuje platné zákony, a ani se tím netají. Opatření mění často v rozmezí hodin, takže orientace v nich dělá problém i lidem, kteří je sledují. Panuje tu právní chaos a únava z něho. V tom se špatně žije, ale dobře vládne.

Není normální, že vláda slepě poslouchá skupinu poradců, jejichž vznik, právní postavení, odpovědnost a role jsou zahaleny tajemstvím.

Není rovněž normální, když klasickou, a nepochybně z veřejných peněz placenou, reklamu vakcínám, opět bez jakékoli odpovědnosti, dělá v televizi známý chirurg, zatímco druhý respektovaný kardiochirurg, pouze s jinými názory, je náhle odvolán z funkce, obdobně jako ředitel jedné ze škol. Ano, "už se zase vyhazují nepohodlní z práce".

Není normální, že se nám nařizuje zpovídat kadeřnicím se zdravotním stavem, a do dnešního dne to bylo myšleno vážně i v případě číšníků. To bylo patrně pod hrozbou žalob zrušeno, ale současně bylo sděleno, že nás mohou z restaurace odvést jako opilce, pokud neprokážeme, že jsme zdraví. Normální?

Není normální, že ministra zdravotnictví učí daňové zákony novináři, protože sám do té doby nevěděl, že do přiznání majetku se má uvádět pravda. Ostatně počet ministrů zdravotnictví za poslední rok taky není normální.

Není normální, že děti se dusí celý den v rouškách, a není normální takto masivní a časté plošné testování u dospělých, u dětí nemluvě, když dopad na jejich sliznice může být neodčinitelný. Ovšem obchody firem s tím spojené jsou historicky astronomické. Naposledy 130 milionů za čínské testy do škol na pár týdnů je skutečně majstrštyk.

Pokud se už děti testují, je absurdní jejich celodenní dušení v rouškách. Navíc řada lékařů varovala, že se tím dětem ničí zdraví, protože se jim vyvíjí organismus. Mlčení k těmto medicínským výhradám taky není normální.

Není normální nošení roušek venku na čerstvém vzduchu, nebyl a není normální zákaz sportování, zpěvu, příkaz dvou roušek na sobě, zamýšlené rušení závodních jídelen, zavření dětských hřišť, příkazy, jak se nemáme stýkat v rámci rodin a podobné bizarnosti.

Není normální tak hysterická péče o jedinou diagnózu, a současné zanedbávání ostatní lékařské péče. Kdo byl nemocný covidem, nebyl nijak léčen – ani to není normální, protože pak se to často posunulo do těžkých stavů zejména zápalů plic, a potřeb hospitalizace a dýchacích přístrojů. Aby tu byly léky proti covidu, jinde dostupné, musela se podepisovat petice. Normální? Ne.

Není normální, že v době chřipkových období nám chřipka zcela zmizela. Nepochybně je v číslech covidu, a není normální, že se to nepřizná.

Není normální, že opatření, kterým se nařizuje testování ve školách, není podle soudu protizákonné jen proto, že si testy dělají samy děti, a tím to není zdravotní služba ani zásah do osobní integrity – patrně to ty děti dělají zcela dobrovolně a jistě za souhlasu zákonných zástupců, protože učitel jim něco podobného nemá právo ani dělat, ani nařizovat. To doufám bude mít ještě dohru – děti se testují, a to přesto, že učitelé nemají právo jim to nařizovat, zákonných zástupců se nikdo neptal, a dětem jako nezletilým to nařizovat nelze. Tedy testování dětí ve školách je dnes tak na vodě, že víc už být nemůže.

Není normální, že jsou skoro rok diskriminačně zavřené i malé obchody, když nákupní centra běží (a běžet musí). Není normální, že když už je do těchto center přístup, nelze v nich koupit vše, co rodiny potřebují. Jak před malými dětmi jsou regály oblepené páskou.

Není normální, že za veřejné peníze a tak masivně se propaguje dobrovolné očkování a tím astronomické zisky firem vyrábějících všechny vakcíny. To za situace, kdy se veřejně přiznává, že vakcíny do roku 2023 jsou de facto stále ještě ve fázi testování, a kdy zkušení lékaři říkají, že očkování je vysoce individuální, protože někteří lidé mají tak dobrou buněčnou imunitu nebo paměťovou buněčnou imunitu, že očkování jim naopak může uškodit, tedy že očkování ano, ale s rozumem. Manipulace ve prospěch očkování je ale v takové míře, že to rozděluje společnost.

Není normální, že lidé se u očkování fotí, veřejně sdělují, zda byli či nebyli či budou očkováni, nebo že se nikdy očkovat nedají. Je to tak osobní informace, že vystavovat ji je už samo o sobě absurdní dokument doby. Tu veledůležitost jednoho očkování způsobila ona mediální masáž, protože jinak by to vystavování nikoho nenapadlo.

Není současně normální, aby ti, kteří se dobrovolnému očkování nepodrobí, byli jakkoli diskriminováni. Ostatně to zakazují i orgány EU, které tím po dlouhé době udělaly něco užitečného, co má hlavu a patu. Věty „neočkovaný nepřekročí práh mého domu“ považuji za majstrštyk vlády – tak ovládnout mysl lidi je nevídané, a ve stylu – mne nevadí, že "jsi vstúpil, mne vadí, žes vystúpil…"

Není současně normální, aby se nás na prodělání covidu nebo absolvování očkování kdokoli cizí, mimo našich lékařů, ptal, pokud to nechceme sami sdělit. A to ani hygiena a policie v restauracích, pokud nemáme viditelné příznaky.

Není normální ani logické, že někde masa lidí nevadí, a jinde se stojí fronty v dvoumetrových odstupech, a to i venku, ať mrzne nebo prší, jen proto, že to zkrátka někdo nařídil.

Není normální, když premiér na otázku, co by mělo být motivem očkování, odpoví, že právo cestovat, namísto aby řekl, že je to prevence nemoci. Prostě jednou mluvil pravdu, a poděkujme mu za to.

Většina těchto věcí je na hraně nebo rovnou za hranou zákona (a často zdravého rozumu). Než se to ale vysoudí, jsou opatření zrušena a nastupují další, často podobně šílená. Začínáme tak žít v covid diktatuře, jejímž vrcholem budou covid pasy, které definitivně vytvoří občany první a druhé kategorie. Připomínám, že stále hovoříme o dobrovolném očkování. Když budu chtít letět do Afriky, a řeknou mi, že je tam povinné očkování, neřeknu ani popel a budu to považovat za zcela normální. Ale pokud mi někdo bude tvrdit, že abych mohla vejít do restaurace, vykonávat povolání nebo jít do kina, tedy normálně jako zdravý člověk žít, musím mít dobrovolné očkování, soudit se opravdu budu. Nic dobrovolného nesmí být podmínkou ničeho.

Ostatně prokazovat, že je člověk zdravý, je nejméně normální ze všeho. Ano, jsou mezi námi nezodpovědní lidé. Dejme do zákona vysoké sankce pro ty, kteří jdou mezi zdravé nemocní, dejme právo povolat polici na ty, kteří vykazují příznaky přenosné choroby (a je jedno zda covidu nebo chřipky), a nesedí doma, ale nechme těch 99% zdravých dýchat a žít.

Lze se všemu soudně bránit? Začínám o tom pochybovat. Ta právní rovina všech těch příkazů a nařízení je u všech tak potlačena, podceněna, bagatelizována a tak často dochází zcela vědomě k porušování všeho, že není v silách právníků všechny ty žaloby stále připravovat a podávat. A hřeší se na to.

Přesto se tomu lidé podvolují, a ještě útočí na ty, kteří ty jasné protizákonnosti a nátlakové metody odmítají akceptovat a bojují proti nim.

To navíc v situaci, kdy místo toho, aby vláda poděkovala lékařům a sestřičkám za zvládání této doby v nemocnicích, krajům a obcím za zvládání dnešní doby na svých územích, rodinám za to, že zvládají učit své děti, a vůbec nám všem za trpělivost s těmi šílenostmi, co předvedla, nám vyhrožuje sankcemi a vydírá tím, co vše si budeme muset platit, když „nebudeme poslouchat“, a co vše nám zase zakáže. To, že pak v řadě lidí nachází spojence v hlásání těch svých bludů, považuji až za nepochopitelné.

Já už této vládě a mocným tohoto světa, pokud jde o covid, nevěřím ani slovo – mimo toho, že covid tu je a bude, obdobně jako chřipka a jiné nemoci, a musíme se mu naučit efektivně a hlavně smysluplně bránit. Někdy to budou roušky, jindy sezónní omezení velkých akcí, u někoho očkování, u všech stálá hygiena a tak dále. Ale vše užíváno s mozkem, civilizovaně a s respektem k lidem jako svéprávným bytostem.

Kdyby šlo dnes u nás o naše zdraví, byla by zrušena pandemická pohotovost (která už tu objektivně nějakou dobu nemá co dělat), a vrátili jsme se k normálnímu životu s aktuálně přiměřenými opatřeními. Připomínám - nemocných covidem je aktuálně 0,015%. Šikanovat kvůli tomu těch 99,985 % taky není normální. Za chvíli se z toho zblázníme.

Ale což - třeba to vyřeší ono doporučení ministryně financí, ať si uděláme po neděli radost .... a koupíme si třeba kytaru. Je super, že tam nahoře vědí, jaké starosti řešíme my dole.

Nicméně platí stále to základní. Děje se to, co umožníme, aby se dělo.

Když nikdo z nás nebude vyprávět o svém zdraví policistům a hygienikům v zahrádkách, tak nic nenadělají. Tolik záchytek pro ty údajné opilce nemají :-). Navíc ani policista, ani pracovník hygieny, nemohou v provozovně kontrolovat zdravotní stav hostů. Takovou pravomoc nemají. Než se to vysoudí, musíme to odmítat.

Nemá-li zkrátka rozum vláda, musíme ho mít my a nenormálnostem (a protiprávnostem) vzdorovat.
Je-li právo pomalé, musíme být my ti rychlí a akční.

Nebo zamávejme světu, jak jsme ho znali.







Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy