Archiv článků: září 2009

23. 09.

O normálnosti

Klára Samková Přečteno 7141 krát

Napsala jsem tůhle blog o tom, jestli ženy potřebují kvóty. Kde kdo se tam do mě pustil, kde kdo mne zase podpořil.
V diskusi se pak také objevil odkaz na kolegu soublogera Vladimíra Koubence a jeho článek jménem „Tabu“.



Kolega Koubenec vzpomínal na léta minulá, na novácký pořad Tabu a představil nám situaci, kdy v budce, do které byli zavíráni vždy nějací totální exoti, je zavřen ke zpovědi člověk, který nekrade, nelže, nepodvádí svou ženu, myslí si, že je vcelku v pořádku poctivě pracovat a žít skromně etc. etc. etc. Dostává se mu ovšem posměchu od moderátora i publika za jeho názory, naprosto nekompatibilní s okolní realitou.

A co vy na to, Kláro? – ptali se mne diskutující.

No, tak já vám, moji milí čtenáři, diskutují, příznivci i nepříznivci, povím, co já na to:

Jsem poměrně populární tím, že dělám většinu věcí úplně opačně než
ostatní a přitom ještě mám tu drzost si myslet a hlásat, že jak to dělám
já je dobře a normálně a ostatní to dělají blbě a nenormálně.

Bohužel se to se mnou táhne už dlouhá léta.
Je to neodnaučitelné a ještě navíc si myslím, že je to normální a správné.

Čili i nyní se domnívám, že ti, kdo si myslí, že krást, podvádět, lhát a vodžubávat svoje bližní je normální, jsou nenormální.
Tento svůj názor vyjadřčuji i za okolností, kdy je proti mně 99% publika a moderátor je proti mně.

Zastávám se a vždycky se budu zastávat Cikánů/Romů, stejně jako se budu zastávat pornoherců, úchylů, homosexuálů, blahé paměti též scientologů, mastičkářek s konopím, čunkosekretářky Marcely Urbanové – račte si dosadit dle vlastní libosti.

Protože až tihle – řekněme „nestandardní“, normálně řečeno nenormální lidé budou chráněni právem, bude to znamenat, že náš stát je v pořádku a všichni ti „normální“ si budou moct dát šlofíka beze strachu, co se jim zase svalí na hlavu.

Že mne za to moje zastávání se „nenormálních“ polovina národa, ba možná víc, nenávidí, mi je srdečně jedno. Kvantita neznamená patent na pravdu.

Převedeno do politických poměrů: Hitler, Mussolini, ba i Gottwald byli zvoleni zcela demokratickou cestou velikou většinou národa. Otázka zní: a měla ta většina národa kvůli svojí většině pravdu????

Ubezpečuji Čochtana, Zbyňka Matyáše, Skeptického a další mnohé oblíbené diskutující (Carte, kde jsi?) že si do mne mohou kopat zcela po libosti, jsem úplně rezistentní.

Ubezpečuji kolegu Koubence, že do té budky v Tabu jsem ochotna kdykoliv vlézt a na konci pořadu se bez problému představit publiku a trvat na tom, že jsem to JÁ, kdo je normální. Předpokládám, že svůj blog napsal proto, že i on by byl ochoten do té budky si jít sednout se mnou a taky by se mnou a s nešťastným panem Karlem je ochoten trvat na tom, že je to ON, kdo je normální.

Jsem přesvědčena o tom, že takových NORMÁLNÍCH je tady víc. To, že se stydí, bojí nebo jim je už všechno jedno, je jejich věc.

Moje věc je to, že na svých postojích trvám. Jo. Já vím, zní to fakt HODNĚ nafoukaně. No a?? Otázka zní: KOMU to zní nafoukaně?? Těm „normálním“, co se vysmívají tomu nebožákovi v budce, který je jediný z nich úplně normální??
To je úplně irelevantní referenční skupina. Rozdíly zájmů jsou viditelné na první pohled.

Takže znovu: flagelantstvím netrpím, patent na pravdu nemám, stejně jako nikdo ostatní. I když se to možná nezdá, hloubám nad tím, co mi život přináší. A odmítám začít tvrdit, že špindlovský Toskánsko je normální a dokonalý jen proto, že to pravil božský gulový a že bamberské kakao je príma produkt jen proto, že se při tom dobře objímají stromy.

Nikoho nenutím, aby byl se mnou. Kdo chce být proti mně, ať si posouží.

Každý si přece může naložit se svým životem, jak uzná za vhodné. Učiním tak i já – a to i navzdory tomu, kdyby si 99% populace této země myslelo, že tak činím blbě. Vůbec – je nutno se o to starat??

Přemýšlejte o tom, co je normální… možná že je čas začít se pouštět - nikoliv kvůli MNĚ – ale kvůli této zemi - do re-definic.

Vaše úplně normální

Klára

16. 09.

Potřebují ženy kvóty?

Klára Samková Přečteno 11267 krát

Byla jedna super hyper globál manažerka na jedné mini elit konferencičce. Žádné kvóty nepotřebujeme, říkala. Každá žena má možnost se dostat až tam, kam chce, pokud na to má všechny schopnosti, znalosti a předpoklady. Nezabrání jí v tom ani mateřství.

Třeba já, říkala ta hyper super globál, mám dvě děti, každé jsem kojila do patnácti měsíců a byla s nimi na mateřské, pak jsem našla úžasnou empatickou báječnou chůvu a moje děti profitují jak z matky manažerky tak z empatické chůvy.

A tu chůvu, tu jste si platila z čistého nebo jste si ji dávala do nákladů? zeptala jsem se.

Paní hyper super globál odpověděla, že neví, protože chůvu platil manžel.

A paní chůva příjem od pana manžela zdaňovala? zeptala jsem se podruhé.

Paní hyper super globál odpověděla, že si to nepamatuje.

Upozornila jsem ji, že s pravděpodobností blížící se jistotě se dopustila alespoň napomáhání ke spáchání několika trestných činů proti hospodářské soustavě či hospodářské kázni.....

Paní hyper super globál odpověděla, že se svého jednání nedopustila na území České republiky.

Můj komentář, že všechny civilizované země mají daňové zákony a trestní zákoník vystaveny na velmi obdobných principech, zaniknul v závěrečném potlesku.

Co k tomu říci??

Nesnáším sráče.
Způsobují vzlínání temných stránek mé povahy.
Špendlím je na zeď. Preventivně, aby příště zase neškodili.
Sráčky špendlím taky.

Kvóty k tomu nepotřebuju FAKT žádný.

12. 09.

Glosa

Klára Samková Přečteno 4930 krát

Ve zvláštních školách mají pro cikánské děti předmět zvaný "čtení textu s porozuměním". Děti totiž často čtou, ale informaci z textu nevydobudou. Stejný předmět doporučuji zavést jak v Poslanecké sněmovně tak v Senátu. Jako cvičebnici doporučuji odůvodnění posledního nálezu Ústavního soudu o nepřípustnosti předčasných voleb. Jestli ne, tak kolega Kalvoda bídně zhyne v robotárně ústavních stížností proti tzv. ústavním zákonům. To jsou mi vyhlídky!!

05. 09.

Katarská bajka o exekutivokracii

Klára Samková Přečteno 8400 krát

Čmirik čmirik – letěli kolem vrabci:
Ústavní soudci, ústavní soudci,
Sto sedmdesát sedm, sto sedmdesát sedm!
Maření voleb, maření voleb
Je to lstí! Je to lstí!!

Plavaly kolem kachničky barevné, čírky
a vodní potápky,
nožkami komíhaly od straky v Strakovce
a potvrzovaly:
vpravo i vlevo, i stojaté tůně,
všichni to tvrdí – tak, tak, tak!!:

Volební období soudcům nutno zkrátit,
Zákon o Ústavním soudu
ústavně změnit,
Nejlépe retroaktivně,
ke konci prázdnin, a s prvním zářím
Už vlastně nejsou soudci!
Kvak, kvak,kvak,
Dobře soudcům tak!!

Vůůůůle lidu - vůůůůle lidu
Žabák prál.
S tím že soud nepočítal???

Vrků vrků - tolik vzruchu
Vrků vrků – tolik vzruchu
Holub shora kokrhá:
Ze soudců (všech) je mrtvola!!!

Ze Senátu taky – vrány krákly.
Ze Senátu taky tak!!
Ať je z Valdštejnské vrak!

……..Poprvé se to provalilo s katarským princem. Zatímco jeden z mála skutečně světových českých umělců Pavel Opočenský si dodělával výuční list ze zámečnictví v kriminále, kamžto byl po zásluze odsouzen za svou přílišnou zálibu v mladinkých dívenkách, katarský princ opustil Čechy leteckým speciálem, aby jej dle hesla „slibem nezarmoutíš“, daným těm pitomým Čechům, co ani netuší jak se dělá sex, jeho drahá vlast následně plně osvobodila.

Obec právnická povětšinou skřípala zuby nad uplatněným právním výkladem o pravomocích ministra spravedlnosti a hádala se, zda-li je možno či není-li možno.

Lidu obecnému, čtenářům to významného právních periodik „Blesk“, případně „Hrom“, respektive „Aha“, bylo vše jasno, neb neopominul zaregistrovat, že spanilomyslný ministr spravedlnosti šeptnul drahé nastávající své cituplné „ano“ ve slunné Dubaji, odkud, jak známo, jest to do Kataru coby kamenem dohodil….

V dalších případech jsou – jak říká pan senátor Čunek - „silné indicie“.

Třeba v případu, ve kterém začala poprvé zářit jasná hvězda hradecké Bellatrix, vražda Roma Oty Absolona. Zde došlo k nevídanému jevu, totiž, že se anarchistické a skinheadské špičky dojemně shodly, že Vlasta Plekanec nebyl ten, kdo mu tu teplotku změřil, ledaže by měl ručičku dlouhou jako Saxána. Bellatrix vše zkoumala, přezkoumala a naučila se, jak vyčerpáním „přezkumu“ vše navždy pěkně utemovat. Proto se už nikdy nedozvíme, čí vraždící dítko to ve skutečnosti dodneška chodí po svobodě svoboděnce, zatímco Plekanec, vůl jeden skinheadská, provinivší se tím, že byl v nesprávnou dobu na nesprávném místě, pěkně bručí zaopatřen mnohaletým kriminálem.

Nebo taky případ exsenátora Fischera, prý že stíhaného již po krachu své první cestovní kanceláře, kteréžto bylo, jak se prošu(š)kává kolem, Bellatrix opět příhodně zastaveno.

Jak přehodit omeletku z jedné pánvičky na druhou pak bylo ozkoušeno známým žonglérským duobolem V + K v případu Koláček a privatizace OKD. Dotyčný obžalovaný byl shledán trpícím podjatostí ošklivého ostravského soudu (už zase – hle na to hnízdo hadů) a statečným nejvyšším Ká z důvodu „vhodnosti“ byl spis přešupačen do Hradce, kdežto bylo trestní stíhání pěkně zastaveno. Hádejte (jednou), kdo dozoroval…..

O případu Čunek netřeba hovořiti, tam už šlo jen o pouhou rutinu. Kdyby se aktéři neprojížděli z Brna do Ostravy novou audinou registrovanou na Úřadu vlády a kdyby si ostravské státní zastupitelství, evidentně stejně tupé jako všechny tamější soudy, připitoměle nezapisovalo espézetky všech přijíždějících vozů, nikdy by se na to nepřišlo….. takže je zřejmé, že za vše opět může Ostrava.

Že se za těchto okoličností moc zákonodárná rozhodla jako ta děvečka pěkně posloužit moci výkonné, v likvidaci justice (o spravedlnosti nehovoře) již pěkně sběhlé, nikoho nemůže překvapit….

Překvapivé je, že se i v tomto lobbyistickém sboru našla osoba, která evidentně vlastní alespoň jeden výtisk Ústavy a na dobrou noc si v ní počítá. Je signifikantní, že tou osobou byl obecní pomatenec, přeběhlík, kličkovač a osoba pochybná, na čemž se shodla nejdříve strana jedna, přičemž dnes se k ní připojily i všechny strany ostatní – hle, jak dojemná shoda! Trojitý vzájemný brežněvák 199 osob lze očekávat každým okamžikem…. a pak že se na ničem neshodnou. Taková křivda!!!

Ústavnímu soudu pak na základě iniciativy obecního parlamentního pomatence stačilo vzít učebnici Občanské výchovy ze sedmé třídy ZŠ a mírně pohovořit o oddělení moci výkonné, zákonodárné a soudní….

A co dále – a co dál??

Co vrabci, kachničky, žabák a holub??
Z čeho budou platit své hypotéky, když budou tak brutálně zkráceni??

V dobách, kdy nebyl ani ministrem, ani senátorem, ale už ani ne kancléřem, plakala jsem na raménečku pana K. S., jakže to je s tou justicí, spravedlností, právem a tak, když nikde světélko na konci tunelu…..

Jeho jasnost upadla do snícobdící polohy motejlovského typu a po procitnutí svou nezaměnitelnou dikcí prála:

Drrrrahá paní doktorrrrko: prrrrípad pozorrrrujete z neprrrríhodného směrrrru.
Pozrrrrete na náš bankovní sektorrrr. Poté, co téměrrrrr celý zbankrrrrotoval, jak prekrrrrásně vzkvétá!!

Dobrou radu předávám dál: kdyby snad někdo z p.t. čtenářstva upadal jako já do bludů, že je snad něco špatně, odkazuji na stanovisko knížete a sděluji, že obraz je nutno přerámovat. Vše jde naprosto skvěle, ba svým způsobem směrem zcela nejlepším!!

Jen pro zamezení dalšího matení pojmů bych navrhovala, aby se z toho baráku na Joštově sundala cedule „Ústavní soud“ a přisekla k očekávanému státnímu bankrotu (éééé, pardon, ještě ne, zatím jenom dluhu) tedy ke státnímu dluhu 240 miliard ještě sekérečka za výrobu a zavěšení cedule „Správce konkurzní podstaty“.

P.t. čtenář si může sám domyslet, co všechno v této zemi již zbankrotovalo….

P.S. Není-li vysloveně uvedeno jinak, veškeré informace zde obsažené pocházejí z veřejně dostupných zdrojů. Proto až budou osoby dotčené na mne psát žaloby na ochranu osobnosti a návrhy na kárný postih na Českou advokátní komoru za to, že jsem si dovolila se vyjádřit k právnickým záležitostem, které nejsou moje kauzy, nechť laskavě zároveń přižalují i tyto veřejné zdroje. Pokud by dotyčné osoby měly problém s nalezením těchto zdrojů, ráda pomohu s vyplněním okénečka v googlu...

01. 09.

První den ve škole

Klára Samková Přečteno 7156 krát

Tak jsem slyšela, že jsou školy, do kterých se prý děti netěší. Těší se na kamarády, občas na nějaké učitele, ale netěší se na učení. Děti, které dnes přišly první den do soukromé základní školy "Cesta k úspěchu" se taky těší na kamarády a učitele, ale NEJVÍC se těší na to učení, neboť není nic zajímavějšího....
Jak to v takové škole vypadá se pokusím amatérsky nastínit snímky z prvního dne.

(info na www.skoladetem.cz)

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy