Archiv článků: říjen 2009

13. 10.

Srážka s mandátem a navrch Wolf

Klára Samková Přečteno 7211 krát

Tak už v tom zase lítám. Další mediální kauza, ve které se zviditelňuji – a to jsme ještě nezačali…. Totiž, zviditelňuji: to řekla paní poslankyně Šedivá, šéfka Mandátního a imunitního výboru PSP, že se zviditelňuji. Tak jsem jí k tomu řekla svoje. A protože tady na tomto blogu se taky do mne kde kdo každou chvíli naváží, že se „zviditelňuji“, řekla jsem si, že bychom si to už jednou (snad pro vždy) mohli vyjasnit, jak to s tím zviditelňováním je. Takže zde přidávám svůj dopis paní poslankyni Šedivé, který, jak doufám, si vezmou k srdci i ti z mých čtenářů, kteří se zde ukrývají za svými anonymními nicky.


Vážená paní poslankyně,

Poté, co jsme spolu dne 7. 10. 2009 opakovaně telefonovaly ohledně materiálů PČR týkajících se mého mandanta poslance Petra Wolfa, jste poskytla deníku Právo rozhovor, který byl uveřejněn dne 8. 10. 2009. Doslova jste uvedla, že se hodlám na „případu Wolf“ pouze zviditelňovat. Žádám Vás, abyste si včas vyhodnotila při vědomí svého právnického vzdělání veškeré možné právní dopady situace, budete-li mít i nadále iniciativu orientovat náš dosavadní korektní profesní vztah do roviny osobní a dotýkat se mého profesionálního renomé a mé osobní cti.

Dovolím si poznamenat, že pokud veřejně tvrdíte v médiích, že se na „kauze Wolf“ mám zapotřebí zviditelnit, tak jste jednak zaspala dobu zhruba o 20 let a zadruhé ponechte zcela na mé vůli, co je profesionální činnost v advokátské praxi a co z ní vyplyne jako zviditelnění. Mé významné zviditelňování začalo bezprostředně po listopadu 1989 činností poslankyně Federálního shromáždění a členky ústavněprávního výboru, tedy v době, kdy Vy jste byla členkou KSČ a svou právní praxi jste aplikovala v JZD Moravan Petřvald.

Mé další zviditelňování se odehrávalo pouze v poctivé profesionální právní praxi, například v těch deseti případech, kdy jsem vyhrála nad Českou republikou u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku. A v dalších významných kauzách podobného rozměru, které jsem úspěšně ukončila a nebo v nich pokračuji. Máte-li zájem se blíže seznámit s mým zviditelňováním, použijte google.com. Dle publikace Tomáše Němečka z roku 2008 pod názvem „Kdo je nejvlivnější právník“ jsem na třetí příčce v médiích nejcitovanějších právníků České republiky. „Kauza Wolf“ je pro mne jenom jednou z mnoha na mé advokátské cestě. A míru mého zviditelňování zcela ponechte na médiích samotných.

Nehodlám Vás jako právničku poučovat, že jako advokátka hájím zájmy svého klienta prostřednictvím práva, zákonů a zejména Ústavy. Zajisté víte, že veškerá oprávnění advokáta se přímo odvíjejí od práv klienta, který právě tato svoje práva a oprávnění na svého advokáta přenese proto, aby je jeho advokát řádně technicko-organizačně uplatnil. Což je přesně to, co činím.

Nabádám Vás pouze, abyste se jako profesionálka-právnička chovala úměrně svému profesnímu stavu, byť jste v politické funkci, v níž za pár měsíců být nemusíte. Ujišťuji Vás, že mediální napadení mé osoby v souvislosti s případem mého klienta pana poslance Petra Wolfa vnímám velmi flagrantně politicky a neslučitelně s právem, tudíž z Vaší strany bylo první a poslední. Definitivně. V dalším případě budeme mít spolu problém ve smyslu ust. § 11 – 15 Občanského zákoníku a svoje tvrzení, že se uměle mediálně zviditelňuji, budete muset hájit před soudem. Vzhledem k rozdílnosti našich pozic – mé jako prosté advokátky s jistým renomé, a Vaší, jako právničky v politické funkci předsedkyně mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR – si můžeme vysvětlit, jakou úlohu vlastně hraje v této republice právní systém. Sama okusíte zvláštnost mediálního zviditelnění a jeho specifický mandát.

Protože jste mne obvinila veřejně prostřednictvím médií, odpovídám stejně. Tento dopis zároveň dávám médiím plně k dispozici.

Protože se ve svém prohlášení též zaštiťujete svou funkcí předsedkyně Mandátového a imunitního výboru PSP, dávám tento dopis na vědomí též členům Vašeho výboru a předsedovi Poslanecké sněmovny.


JUDr. Klára A. Veselá Samková, Ph.D.

-----------------------------------------
P.S. Tento dopis jsem sice médiím poskytla, ale navíc se pro mne neznámým způsobem dostal k jistému právnímu(z)věrozvěstovi našich sítí, jistému panu Šináglovi. A od toho jsem dostala ceres soft, že já, bídná Klára Slámová, jsem už dostatečně trapná svým vystoupením v právním bulváru na TV Barrandov, tak ať zalezu do díry. Takže ještě jednou mnemotechnická pomůcka:

JUDr. Klára Slámová = advokátka, blondýnka s Kájínkem a náckama
JUDr. Klára Samková = advokátka, druhým příjmením Veselá, bruneta s cikánem Veselým

Děkuji za pochopení a prosím kopejte jen do té pravé, ano??

03. 10.

Škola skutečně pro děti

Klára Samková Přečteno 5180 krát

Je pozoruhodné, že téměř všichni prvňáčci se těší do školy.
Je pozoruhodné, že po pár měsících školní docházky velká část dětí školu nenávidí.
Připadá vám to normální?? Mně nikoliv....


Že je v českém školství "cosi" špatně, o tom se psalo na zdejších blozích mnohokrát. Že jsou i jisté jiné varianty, než ty, které nabízí české tak zvaně "státní" školství, se píše již méně. Tyo "varianty" jsou totiž konkurence "normálních" škol a konkurence pochopitelně není vítána.

Takže zde jedno "obchodní" sdělení.

Škola pro nadané děti "Cesta k úspěchu" je soukromá základní škola, která sídlí v budově ZŠ v Praze - Petřinách. V jejích třídách je do šestnácti dětí. Dbá se na vyrovnaný počet chlapců a děvčat. Škola je pro děti NADANÉ - nikoliv BOHATÉ. Ačkoliv se jen tak tak (a kdo ví jestli) vypotácela z červených čísel (to víte, každý nemá stovky milionů od ČEZu a pana Romana), pro nadané sociálně slabé děti poskytuje v omezené míře stipendia.

Sponzory hledá pochopitelně stále :-)

Nicméně hlavně nabízí:

Nabízí prostředí, do kterého vaše dítě, navštěvující 1. - 5. třídu ,bude nejenom chodit rádo, ale ze kterého bude po skončení vyučování o d m í t a t odejít.... četní rodiče dosvědčí srdceryvné scénky, končící odtrháváním dětí od lavic a odchodem pod příslibem, že zítra bude s m ě t přijít zase.

Nabízí výuku, která děti baví, motivuje a dává jím podstatně víc, než je dáno školními osnovami: pravé sebevědomí, umění sebeprezentace, radostnou spolupráci s kolektivem, naučení se spoléhat na vlastní síly, radost z učení a radost ze života.

Nabízí kolektiv učitelek, které vás vždy rády uvidí, uslyší, které netrvají na tom, že přípisy škole musí být doručovány 3 dny předem téměř s ověřeným podpisem, ale telefon, SMS a e-mail považují za normální komunikační kanály, kterými se komunikuje i h n e d.

Nabízí psychologické služby, které, pravda, nejsou zadarmo, ale jejichž výsledkem je "návod na použití dítěte". V momentě, kdy pochopíte, koho máte vlastně doma a jak s ním efektivně zacházet (neb, kupodivu, láska nezmůže všechno), se váš svět zjednoduší asi o 400% - dosvědčuji z vlastní zkušenosti......

Nabízí taky kolektiv rodičů, kteří si s vámi budou povídat o svých vlastních dětech a potažmo i o těch vašich: O tom, jak si uhnali žaludeční vředy při snaze zvládnout školní problémy svých "divných" dětí na "normálních" školách. O tom, jak jejich "divné" děti prošly různými formami šikany, zejména psychické, a jak s tím jako rodiče nemohli vůbec nic dělat...a jak je tento problém již pryč... O tom, jaká to je šíííílená práce, když dítě je přivlečeno ze školy, ze které odejít nechce a v pozdních odpoledních/večerních/nočních/víkendových hodinách se začne dožadovat dalšího vzdělávání, doučování, informací, komunikace a vůbec, a to bez ohledu na to, že vy sami máté po šichtě..... O tom, jak je život krásný, když před nimi neleží noční můra povinné školní docházky 1. - 5. a nevstávají nelehají s myšlenkou "Bože - jak to přežijeme?"

Takže jestli chcete, přijďte se k "nám" podívat na


DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
14. 10. 2009 OD 10,00hod.

Šantrochova 2, Praha 6 - Petřiny


viz také
http://www.chytredeti.cz/download/pozvanka_dod_141009.pdf

a obecné info na: www.chytredeti.cz


Čímž přiznávám, že jsem osobně zaujatá, angažovaná, nikoliv nezávislá etc. etc. etc. Jestli máte doma školáka, tak jste, ostatně, na tom stejně....
Srdečně zdravím,

Klára :-)

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy