Omicronový deník - jedenáctý díl - Česko jako covidový skanzen blbosti

20. 01. 2022 | 17:35
Přečteno 3064 krát
Jak doma děti opět naplno ožily, rapidně ubývá času na psaní. Ale to se nedá nic dělat. Zítra jdu už do práce, tak se obávám, že tohle bude jeden z posledních dílů deníku. Oběma dětem je dobře, stále čekáme na kompletní návrat čichu u starší dcery, mladší už je úplně fit, a pokud se nic nepokazí, v pondělí půjde po 2 týdnech nemoci zpět do školy.


Pokud starší Anně zcela vybledne i druhá čára na antigenu – ještě jí tam slabě vidíme, bude mít čich a bude jí dobře, mohla by jít do školy také. Dost se těším na to, že mi alespoň na chvíli bude z hlediska našich dětí ale úplně naprosto jedno, jak to ve škole s covdiem a karanténami/izolacemi a online výukami šidí a dělají super blbě. A nebudu se bát nákazy. Už máme v UZISu (i v tečce) 2 certifikáty o prodělání nemoci na 150 dní, čímž snad odpadne spousta potíží. Žádná další po omicronová mutace se zatím na nás neřítí, tak snad bude pokoj aspoň chvíli.

Víno nebo sexshopík?

Od včera se událo několik dalších zajímavých věcí. Emmě přišla v balíku poštou nová učebnice angličtiny pro pátou třídu a tak si ji odnesla do pokoje vybalit. Za chvíli se znovu objevila v obýváku, v ruce se dvěma slevovými kupony, které byly k učebnici přiloženy.

„Jaká degustace vín? A mami, co je to sakra sexshopik.cz – 25 procent sleva?“ upřelo na mě to nebohé dítě velké modré zatím nevinné oči. To by fakt jeden nevěřil, co dneska prodejci knih naházejí jen tak do balíku k učebnici za kupony, pomyslela jsem si. „Píšou tu erotický hračky. Hračky?! Nějaký prasárničky - hnusárničky, co?“ Dodala Emma potutelně, aby přerušila můj zmatený zaskočený výraz, chvíli trapného ticha a výbuch smíchu zbytku rodiny. Emmě zkrátka nemusí nikdo nic vysvětlovat.

Anička měla naopak včera záchvat radosti, neboť se jí – kromě dokončení velkolepého referátu na téma Byzantské obrazoborectví - podařilo (s mojí kreditkou) ulovit 2 lístky na vyprodaný koncert jejího oblíbence Harryho Stylese (to je ten zpěvák, co si lakuje nehty a nosí sukni, ale dceři to přijde bezva) na červenec 2022. Ne často jsem ve světě dospívající dcery tak oblíbená a získám tolik úsměvů a postcovidových objetí jako včera, když přišlo potvrzení, že platba proběhla a má lístky v mailu. Já tím zabila narozeninový dárek a spokojenost je na obou stranách. Teď jen, aby se to konalo.

Nejapné zdržování posilovací dávky pro kategorii 12-18

To byly světlé okamžiky včerejšího dne. Jinak se v Česku může člověk nad situací leda hodně naštvat nebo hořce smát. Trefně by se to ve zkratce dalo popsat asi takto: Kombinace rostoucích infekcí omikronem, nárůst dětských hospitalizací – včetně JIP, nefunkčních anticovid opatření (Pouze 5 dní izolace/karantény bez testů), absence boosteru pro děti od 12 let a jako třešeň na dortu zrušení povinného očkování. Jeden by zaplakal.

To je tak, když (Ne)Zdravé Fórum a jeho „odborníci“ typu MUDr. Hana Zelená, infiltrují poradní orgány slaboučkého a nekompetentního ministra zdravotnictví a šuškají mu do ouška společně ty nesmyslné bludy, které z České republiky udělaly opakovaně zemi Best in Covid na celé planetě.

Jediného, čeho tímto hloupým chováním a pokrouceným vnímáním „svobody“ dosáhneme je, že Česko rozumná Evropa nakonec leda oplotí jako covidový skanzen a na cestování a blížící se lyžování v Rakousku, Německu či Itálii nebo Francii budou antivax moci zapomenout. Bohužel kvůli zabedněnému odpírání a posouvání schválení 3. dávky kategorii pro 12-18 let, se zkomplikuje cestování i mládeži.

V Rakousku totiž bude očkování od února povinné, 2 dávky našich ubohých dětí 12-18 let, kterým je těmi stupidy bráněno v přeočkování, budou po 6 měsících neplatné (Děkujeme, pane ministře) a ani ve Francii, kde budou povinné očkovací pasy, na neočkované z Česka také nikdo zvědavý nebude. Německo už povinné očkování připravuje taky. Ale kdepak my…. My se budeme dokola promořovat a znovu a znovu obětujeme děti.

Moji přátelé i zahraniční příbuzní se nestačí divit, co tady je možné i po tom všem, čím jsme si zbytečně prošli a kolik lidí zde zemřelo a stále ještě denně umírá na covid. Stydím se za všechny ty popíračské pitomce, zejména za ty z řad lékařů.

Další dopisy ministrovi

Děkuji člence skupiny Pacienti s Covid 19 Michaele K., že nelenila a napsala ministrovi. Pro moje děti už je bohužel na 3. dávku pozdě, jsou proti mojí vůli „promořené“ ale pro ty ostatní být nemusí... Odložit rozhodnutí o týden v době nejvyššího šíření? To je pekelný hnus. Za týden budou další tisíce dětí zbytečně nemocné. Dopis přetiskuji bez úprav.

Dobry den, pane ministre,
nemam slusna slova, ktera by byla publikovatelna a nebyla zalovatelna. Zazivam neuveritelnou bezmoc a lomcuje mnou vztek. Hodili jste pres palubu nase deti, napospas omicronu. Zila jsem v nadeji, ze umoznite rodicum ockovat deti mladsi 18 let boosterem jeste tento tyden a vy jste rozhodnuti alibisticky odlozili o dalsi. To uz ale mozna nebude koho ockovat, protoze deti budou mezitim promoreny. Tvrdite, ze chcete deti chranit, ale delate opak. Vstoupite do dejin jako ministr promorovani. Vakcina chrani, virus muze zdravi dlouhodobe a nevratne poskodit, neco o tom z vlastni zkusenosti vim. Sam tvrdite, ze booster chrani ze 100% proti tezkemu prubehu nemoci, a ze "ted je ten cas". Tak na co u deti cekate? Uvedomujete si, ze vekova kategorie 12+ ockovana nekdy v letnich mesicich je na hranici ucinnosti druhe davky vakciny? Tim je tato skupina aktualne nejohrozenejsi. V cem je u nas problem? V Rakousku ockuji tuto vekovou kategorii jiz po 4 mesicich od druhe davky nekolik mesicu, booster schvalila EMA, dporucuje Kochuv institut v Nemecku, ockuje Izrael, proc si Vlada CR, jindy tyto zeme vydavajici za nas vzor, nyni priklad z techto zemi nevezme? Doporuceni jsou i u nas - Ceska vakcinologicka spolecnost i lide, kterymi jste se v ramci strategie boje s covidem zastitovali (napr. doc. Hajduch). V kontextu techto skutecnosti se mi jednani vlady jevi jako neomluvitelna svevole, kterou si neumim vysvetlit. V kazdem pripade, pokud se dcera nakazi, coz vzhledem k situaci ve skolnim zarizeni, ktere navstevuje, neni nepravdepodobne, budu Vas volat k plne zodpovednosti. Mimochodem zde zjevne dochazi k porusovani par 29 odst 2 skolskeho zakona, protoze vzhledem k impotentnim opatrenim nechavate ve skolach virus prakticky bez omezeni sirit, tudiz skoly nejsou pri nejlepsi vuli schopny vytvorit bezpecne prostredi pro deti. Soucasne branite dotcene vekove kategorii vcetne me dcery v pristupu ke zdravotni peci a dopoustite se diskriminace z duvodu veku.
Promoreni zdar


Dnes ráno mi paní Míša píše, že její druhé dítě je pozitivní. Chce se mi něco rozbít. Další zbytečně nemocné dítě, které mohlo mít booster.

Odpoledne se v diskusi na internetu objevuje následující zpráva. Zatím je to jen drb z internetu, ale kéž to bude pravda.



Tak držím palce, ať to ti vládní pazdráti už opravdu pustí. Ke zdržování 3. dávky pro kategorii 12-18 fakt není jediný důvod.

Je pro mě opravdu těžké pochopit, proč už 2 roky musíme opakovaně v Česku bojovat za zcela obyčejné logické věci, které zbytek civilizovaného světa přijímá včas a automaticky. Vždycky to nakonec stejně dokážeme, jako se už v klidu očkují děti ve věku 5-11 let – a co kolem toho bylo za nejapný zbytečný hysterický cirkus. Stejně tak prorazíme i ten booster pro 12-18. Ale toho opruzu, házení klacků pod nohy a zbytečného zdržování, které každý den, každou hodinu, stojí další a další zcela zbytečně nakažené mladé lidi a zdravotní komplikace, to je fakt únavný boj s blbostí.

Jinak tomuhle je pomocí očkování možné zabránit...



Všechny díly zde: https://www.blogosfera.cz/author/terezaboehm/

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy