Zdravé fórum - občanská platforma

18. 02. 2021 | 09:41
Přečteno 7152 krát
Jsme pro okamžité otevření škol a celé země i s rizikem, protože riziko k životu zkrátka patří. Nemůžeme do nekonečna sedět zavření a čekat na zázrak.





Tisková zpráva 18.2. 2021
Dne 11. 2. 2021 oficiálně vznikla iniciativa Zdravé fórum, jejímž prvořadým cílem je návrat celé společnosti, v době koronavirové krize, co nejdříve zpět k normálu. Samozřejmě za současné cílené a především dobrovolné ochrany ohrožených skupin lidí.

Zdravé fórum dosud působilo jako neformální platforma pro sběr podpisů v rámci petiční akce, která do dnešního dne shromáždila přes 8 tisíc podpisů a nadále pokračuje.
„Zjistili jsme, že řešení současné krize vyžaduje opravdu širší záběr a samotná petiční akce není dostatečně silný nástroj, a proto jsme se rozhodli založit spolek, který bude v započaté práci pokračovat a bude stát na straně běžných lidí,“ říká předseda spolku, režisér a spisovatel Jan Tománek. (https://www.tomanek.com)

„Chceme se stát občanským sdružením, které podpoří diskusi o současném stavu a možnostech jejího řešení, který ale také bude stát na straně lidí při ochraně jejich práv,“ uvádí Tomáš Nielsen, advokát a místopředseda spolku (https://www.nielsenlegal.cz).

Podle zástupců Zdravého fóra taková platforma v České republice dosud chybí. „Téma návratu k normálnímu životu je dnes mediálně spojováno hlavně s různými až extremistickými skupinami. Chceme dát jasně najevo všem, že je zde ohromná spousta běžných lidí, kteří virus nepopírají, nebagatelizují, ale nesouhlasí s postupem vlády a nechtějí žít s omezeními, jež nemají žádný reálný smysl. Odmítají ničit své životy a životy svých dětí pod vidinou falešné ochrany zdraví ostatních. Tito lidé se cítí zrazení, zoufalí a do jisté míry bezradní,“ dodává Tomáš Nielsen.

„Naším cílem není vést diskusi o teoretických matematických modelech. Chceme mluvit o tom, co lidi opravdu trápí. Ať už jsou to zavřené školy, likvidace kultury, sportovních aktivit a celé společnosti na mnoha úrovních. Dosavadní plošná opatření a restrikce totiž páchají na společnosti daleko větší škody, než virus samotný“ říká Petr Zuska, světoznámý choreograf a další ze zakladatelů Zdravého fóra (https://www.petrzuska.cz).

„Mám radost, že se ozývá stále více odborníků z mnoha různých oborů, kteří se cítí být v první řadě lidmi a rodiči, a kteří už se nechtějí dívat na to, kam tuto zemi naše vláda a z mnoha důvodů přehnaná koronavirová panika přivedla. Oni, stejně jako my, cítí, že je potřeba události, které se zcela vymkly z kloubů racionálního uvažování, vrátit zpět do normálních kolejí. A stejně jako my, to dělají hlavně kvůli svým dětem a říkají své rázné DOST!“ dodává Jan Tománek s tím, že stále více lidí volá po návratu vlády rozumu. Dokazuje to podle něho i seznam lidí, kteří vyjádřili Zdravému fóru podporu a od začátku s ním spolupracují a podporují ho. Vedle známých osobností jsou mezi nimi například mezinárodně uznávaní lékařští experti jako epidemiolog Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., intenzivista a vedoucí intenzivní péče pro nejtěžší Covid-19 pacienty Doc. MUDr. Martin Balík Ph.D., EDIC, nebo viroložka a vedoucí oddělení virologie ZÚ Ostrava MUDr. Hana Zelená, Ph.D.

https://www.zdraveforum.cz

Blogeři abecedně