Plýtvání jídlem neustává. Až třetina jídla končí v odpadkovém koši.
Podle OSN skončí v popelnicích až 1,3 miliardy tun jídla ročně. Ty představují 1/3 všech vyrobených potravin v hodnotě téměř 20 bilionů korun. Některé studie uvádí, že je procento vyhozených potravin dokonce vyšší.
V bohatých zemích vyhodí člověk průměrně 95 až 115 kg potravin. Může za to především přílišné nakupování či nesrozumitelné označování data spotřeby. Problém plýtvání potravinami má dalekosáhlé globální souvislosti, řešení je však třeba hledat především na lokální úrovni.
Jak jsme na tom v České republice? Jakým způsobem uvažují o koloběhu potravin české firmy? A s jakými řešeními přicházejí spotřebitelé a místní společenství?
Na tyto otázky by měla odpovědět konference "FOOD WASTE/Udržitelně s potravinami", kterou pořádá časopis CSR fórum ve spolupráci s pražskou kanceláří OSN 5. června. Akce se koná v Hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre 5. června od 13.00 do 16.00. Konference je určena především odborné veřejnosti, firmám, NGOs a médiím. Jejím cílem je upozornit na jedno z důležitých témat současnosti.

Registrovat na konferenci se můžete na lenka.vimmerova@publicon.cz
V bohatých zemích vyhodí člověk průměrně 95 až 115 kg potravin. Může za to především přílišné nakupování či nesrozumitelné označování data spotřeby. Problém plýtvání potravinami má dalekosáhlé globální souvislosti, řešení je však třeba hledat především na lokální úrovni.
Jak jsme na tom v České republice? Jakým způsobem uvažují o koloběhu potravin české firmy? A s jakými řešeními přicházejí spotřebitelé a místní společenství?
Na tyto otázky by měla odpovědět konference "FOOD WASTE/Udržitelně s potravinami", kterou pořádá časopis CSR fórum ve spolupráci s pražskou kanceláří OSN 5. června. Akce se koná v Hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre 5. června od 13.00 do 16.00. Konference je určena především odborné veřejnosti, firmám, NGOs a médiím. Jejím cílem je upozornit na jedno z důležitých témat současnosti.

Registrovat na konferenci se můžete na lenka.vimmerova@publicon.cz