O mateřském pudu a neuvážených rozsudcích

05. 04. 2023 | 18:43
Přečteno 1526 krát
V závěru posledního blogu pojednávajícího o vraždící kolegyni věřící, že mrtvola může samovolně zmizet, jsem uvedl, že podobná vražda se už stala. Také jsem nastínil, že v pozadí vraždy mohlo být kolegynino přeprogramované myšlení.

Dnešní titulky Blesku přinesly netrpělivě očekávanou zprávu, že začal soud se „zoubkovou vílou“. Státní zástupkyní je v tomto procesu Ivana Murínová a jméno obhájce vraždící kolegyně jsem marně hledal. Spolupachatelka byla neuváženě propuštěna z vazby, i když se zde jedná o vraždu. To se nemělo stát. Nepodařilo se proto doručit její předvolání k soudu, což se dalo očekávat. Proto nepřišla a další jednání se proto odročuje. Tipuji, kolikrát se v průběhu procesu odročí. Bude se hrát o čas a musí se zamést co nejvíce stop. Rýsuje se nový velice zamotaný případ a nakonec padne zřejmě veřejností neočekávaný a hodně komentovaný rozsudek. To už tady také bylo.

Mateřský pud je po pudu sebezáchovy tím nejsilnějším. Je různé intenzity a žádná matka by vědomě a s rozmyslem neublížila svému dítěti. I v jeho dospělosti. Snad nejsilněji ho projevily matky při likvidaci osvětimského rodinného tábora. Napřed bylo vyselektováno práceschopné osazenstvo pro další otrockou práci a z něj si matky musely vybrat, zda opustí své děti, nebo s nimi půjdou na smrt. Odhaduje se, že šest set matek své děti neopustilo a následovala fyzická likvidace v plynové komoře. Přitom vedly na smrt i děti zbylých žen, u kterých převládl pud sebezáchovy. Když dětem nemohly zachránit život, chtěly s nimi zemřít, aby neumíraly samy. Zrůdnost nacistické ideologie: Ty děti musely umřít proto, že se narodily. I to je přeprogramované myšlení.

Začátkem září 2012 médii proběhla zpráva, že na Prachaticku ve stanu lidé našli mrtvolu velmi mladé ženy a později policie zadržela její matku, která se k vraždě přiznala. Hodně o tom veřejnost diskutovala a nechápala matčiny pohnutky. Já jsem v té době měl starosti s manželkou. Tu neustále bolelo břicho, užívala sluneční kapky léčitele Spěváčka, pořád si telefonovala s mladší neteří a nechtěla k lékaři. Nevěděl jsem, že jí zbývají necelé čtyři měsíce života. Nechápal jsem proč se tak chová a spoléhal na to, že ji k tomu bolest nakonec donutí. Byl jsem z jejího chování zoufalý a nevěděl, kdo by mi mohl pomoci. Její nový lékař byl vzdálený třicet kilometrů a určitě by kvůli bláznivé ženské nepřijel a já bych ženu zase nedostal do auta, abych ji přivezl k němu. Teď už vím, že měla přeprogramované myšlení. Po její smrti jsem postupně odkrýval její druhý esoterický život, který přede mnou úzkostně tajila. Vzpomněl jsem si přitom na jméno jihočeské esoterické vražedkyně. Připadalo mi povědomé a tak jsem si na internetu vyhledal o případu všechny dostupné články.

Začátkem devadesátých let se na zubním oddělení jesenické polikliniky objevil snědší zubní laborant. Kupodivu mluvil dobře česky. Řekl mi, že pochází z Libanonu a nechtělo se mu do dalšího hovoru. Jmenoval se Sonbol. Potom nás všechny víceméně donutili k privatizaci a já zaznamenal nedaleko polikliniky nový obchod se stříbrnými šperky. Majitelkou byla Marie Sonbolová. Už nikdy jsem se s ním nesetkal.

Na Jesenicku, odlehlém a nejchudším kraji republiky, mají esoterici žně. Většina masérek umí poskytovat reiki, což je práce s energiemi. Nedivím se tomu, náš velmistr Mirek Čapek jezdil zasvěcovat do Račího Údolí u Javorníku a Velké Kraše další reikaře. Božská reiki energie, která si v těle sama najde nemocný orgán a uzdravuje, zde doplňuje ztíženou dostupnost lékařské péče. Nikoho nezajímá, že postupně obětem ničí kritické myšlení. Reikování dětí by mělo být trestným činem.
Zdroj: www.sarpa.cz
Zdroj: www.sarpa.cz

Mladé ženy na Jesenicku chodí cvičit jógu, šamaní, meditují a oblíbily si dynamické meditace Mohendžodáro. Pro děti mají esoterický rekreační tábor dotovaný MŠMT, Olomouckým krajem a městem Jeseník. Stávají se bohyněmi a osobně rostou, čímž se posouvají na stále vyšší až kritické stupně svého vědomí s vyššími vibracemi.
Ta správná rozhodnutí na duchovní cestě jsou podsouvána - typická manipulace.
Ta správná rozhodnutí na duchovní cestě jsou podsouvána - typická manipulace.

Nedávno navštívil Jesenicko i s celou vládou Petr Fiala a zjišťoval, co kraj nejvíce potřebuje. Napověděl bych mu, že osvětu. Stereotypně však budou finančně podpořeny volnočasové aktivity a část z dotací skončí u esoteriků.

Vraždící Marie Sonbolová prodělala mezi esoteriky, kam ji zřejmě přivedla dcera, proces přeprogramování myšlení. Mateřský pud zůstal zachován, ale její uvažování dospělo k rozhodnutí, že svému nešťastnému dítěti nejvíce prospěje, když jeho tělo zbaví života a jemnohmotná duše plynule přejde do jiného těla, kde mu bude lépe. Možná také věřila, jako kolegyně stomatoložka, že staré tělo zmizí a stan zůstane prázdný. Normálně uvažující matka by nikdy nezabila své dítě, aniž by vyčerpala všechny možnosti mu pomoci. Protože dál žijeme ve svých dětech. Křesťané jsou v podstatě také sektou, ale mají pojistku v podobě přikázání Nezabiješ! Takže vraždou nikdy neuspíší odchod bližního svého do ráje. Víra v reinkarnaci je součástí náboženství východu i víry scientologů.

Nejvíce informací mi následně poskytl článek z Deníku:



Překvapilo mne, že vražedkyni hájil Miroslav Kříženecký. Bývalý vojenský prokurátor, po roce 1990 hlavní vojenský prokurátor a později advokát. Jeho zkušenost zde slavila úspěch a profesionálně to uhrál na vraždu z lásky. Matka vypovídala, jak ji instruoval. Podobně tomu bude i ve stávající kauze. Nemluvilo se o spoluvině manipulátorů, kteří se na Marii Sonbolové podepsali. Byla přece svéprávná a takový člověk má možnost svobodného rozhodování. Po výkonu části trestu byla vražedkyně propuštěna a o její osud se už nikdo nestaral. Nikdo nezajímalo, kdo jí přeprogramoval myšlení a jak k němu postupně došla.
Ve výpovědi matky je zajímavá pasáž, že dceři v jejich depresích nepomohli lékaři ani psychologové. Zřejmě se neověřovalo kteří. Na Jesenicku totiž ordinují i ti alternativní, kteří „vystoupili ze systému“ a jsou moc dobří v přeprogramování myšlení.

Tak nějak vypadá New Age v praxi. Nejsou to neškodné volnočasové aktivity. Vražd bude přibývat. Vyšetřovatelé případu, státní zástupci ani soudci skoro nic o tomto hnutí neví, nebo nechtějí vědět. Přál bych si, aby jednou některý televizní redaktor tento případ připomněl dokumentem a začal od výpovědí sourozenců a sondou, jak je na tom Marie Sonbolová s kritickým myšlení nyní. Pravděpodobně špatně. Rád mu pomohu radou, o esoterice na Jesenicku mám přehled. Osobně se domnívám, že kauza by měla být znova otevřena a dořešena.

Druhý případ naštěstí neskončil vraždou, ale i zde bylo přeprogramovaným myšlením deformováno jednání matky, která chtěla svým dětem pomáhat.

Zamysleme se nad významem pojmu „srdceryvný pláč“. Obrazně řečeno, je to ten nejbolestivější pláč, který dojme každého člověka. Jistě tak plakalo mučené dítě, které bylo páleno oharky cigaret, bylo do něj řezáno a bez příčiny jinak ubližováno jemu nejbližšími lidmi včetně matky a nevědělo, proč to dělají. Říká se, že když po namáhavém dni konečně kojící matka usne a nemluvně tiše zavrní, matka je okamžitě vzhůru, aby se přesvědčila, zda je v pořádku. Určitě jste poznali, že mířím ke kuřimské kauze, kde sice padly rozsudky, ale zůstalo hodně otázek. Pro mne je záhadou, proč se dodatečně nikdo nepokusil objasnit, o co tady šlo a všichni se tomu dalekou oklikou vyhýbají. Mám na to ten názor, že nešlo o žádnou sektu, ale sadistický experiment, jak daleko je možno pokusné osoby domanipulovat, čeho jsou následně schopny a v jaké podobě zdeformované myšlení po prožitých útrapách zůstane dětem. Od doby osvobození chlapců do domovních prohlídek u rodin obžalovaných uběhla delší doba a důkazy o sektě odštěpené od Hnutí Grálu mohly být účelově podvrženy, aby zmátly vyšetřování. Hnutí Grálu u nás skutečně působí a od kauzy se distancovalo. I v tomto případě matka chlapců věřila, že svým konáním dětem pomáhá a přitom studovala speciální pedagogiku. Nic absurdnějšího si neumím představit. Jaký je rozdíl mezi jejím uvažováním a uvažováním vraždící kolegyně? Milovníci detektivek mají každodenně k dispozici na televizních kanálech velký výběr. Kdyby si místo toho jeden večer na wikipedii našli heslo Kuřimská kauza a vše prostudovali, půjde jim z toho hlava kolem a mohou naplno využít své představivosti, kdo asi stál v pozadí. Někteří vsadí na Rusko a hybridní válku. I tady by měla být kauza znova otevřena a pořádně vyšetřena. Mě v ní totiž nejvíce zaujal následující úryvek článku z aktualne.cz:

Normální myšlení by nedovolovalo mučit dítě a dělat to podle instrukcí neznámé osoby.

Vyšetřující orgány měly zjistit, zda Josef Škrla své svěřence reikoval. Reikovaná osoba se stává postupně citově závislou na reikaři a ten s ní má možnost manipulovat. Uvědomme si, že šlo o děti.

Soud se „zoubkovou vílou“ začal. Odhaduji, že až se obě vražedkyně společně dostanou před soud, popřou svou původní výpověď na policii a soudce se nakonec přikloní věřit tomu, že skutečně šlo o asistovanou sebevraždu. Otázka účasti v sektě se pravděpodobně účelově vytěsní. Je to nejjednodušší řešení. Kolegyni lituji. Přitěžuje ji, že čin spáchala jako lékařka, na druhou stranu v manželském slibu stojí, že manželé si mají pomáhat. Za aktivní účast na asistované sebevraždě bude vyloučena z komory a na rozdíl od MUDr. Davida Ratha nebude moci ve vězení vykonávat své povolání. Ledaže by dostala výjimku, stomatologové scházejí.

Jen tak pro zajímavost: Pokud si vyhledáte všechny dostupné materiály o soudním procesu s Marií Sonbolovou a obžalovanými z kuřimské kauzy, průběh stávajícího soudu bude pravděpodobně jako přes kopírák.


Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy