O Nejdůležitějším videu Igora Chauna

23. 03. 2021 | 15:07
Přečteno 2374 krát
Volně navazuji na svůj předešlý blog, ve kterém čtenáře blíže seznámím s hnutím New Age, strážkyní moudrosti šamankou Kieshou, vykrádáním duchovna a skončíme u nedávno zesnulého Jana Vodňanského.

Hnutí, které je velmi agresivní a nebezpečné, lidé u nás ještě nevzali na vědomí. Odhaduji, že počet přívrženců přesáhl sedmdesát tisíc pomatenců a začínají nenápadně ovlivňovat politiku od té místní až po nejvyšší. Tři čtvrtiny přívrženců tvoří ženy, muže naleznete spíše ve vedení. Najdete ho na wikipedii, pro mne ho nejlépe vystihl David Zbíral na webu david-zbiral.cz/NewAge.htm. Pro pochopení doporučuji napřed přečíst, než se pustíte do zbytku blogu.

Hnutí se vyznačuje vykrádáním duchovna. Udělalo to severoamerickým indiánům, nyní se jeho zájem obrátil na amazonské a v Evropě vykrádá duchovno katolíkům.

Jedním ze světových představitelů hnutí je Kiesha Crowther, alias "Little Grandmother".
Zdroj: svetlovlaska.webnode.cz/little-grandmother/
Zdroj: svetlovlaska.webnode.cz/little-grandmother/

Poznámka: V srpnu 2020 vyšel můj blog O Somavedicu. Propaguje ho na něm až z USA Teal Swan, která se označuje jako světově proslulý duchovní vůdce s nadpřirozeným vnímáním a zvláštními schopnostmi. Dá se ve Spojených státech ještě najít normálně myslící mladá žena?

Klášterní kostel ve Fulneku byl odsvěcen a město z něj udělalo kulturní zařízení. Jeho dlažba byla dotýkána koleny věřících, kteří prosili Boha o milost. O ochranu života při epidemiích, aby netrpěli hladem při neúrodách, neshořela jim střecha nad hlavou, vrátili se jim muži a synové z válek, o trochu obyčejné životní jistoty. Zrovna tam naši esoterici uspořádali workshop s Kieshou. Já osobně i do odsvěcených kostelů vstupuji s určitou úctou, respektem a cítím tam lidi, kteří modlitbami prosili Boha.
Zdroj: youtube.com
Zdroj: youtube.com

Kdo ze čtenářů se dodíval do konce, byl na závěr odměněn esoterickou diskotékou.

Nejčastěji používaným slovem v hnutí je láska a energie, často zaznívá slovo vesmír a Matka Země.

Mimochodem: Hudební doprovod workshopu je hudbou New Age, jejímž nejlepším znalcem a interpretem byl u nás Vlastimil Marek, o kterém jsem psal v minulém blogu. Hudba uvádí účastníky do transu a jsou následně schopni komunikovat s mimozemskými bytostmi a přejít po koberci žhavých uhlíků.

Většina kriticky myslících lidí si pomyslí, že viděl pomatence. Jsou to ale svéprávní lidé s voličským právem. Kladu si otázku, kolik z nich jsou učitelé, vychovatelé, vedoucí zájmových kroužků dětí a pracovníci v kultuře. Ti všichni budou ovlivňovat okolí. Pokud řediteli školy dojde trpělivost a pozve si dotyčnou k pohovoru, bude se agresivně bránit odkazem na základní lidská práva. Bude argumentovat svobodou víry, projevu a svobodou mít názor, a že si své úkoly plní. Případný soud esoterička vyhraje.

Jedním z našich představitelů hnutí je známý režisér a nositel Bludného balvanu Igor Chaun. Představím ho v ladatiu při předání ceny:
Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2013 získává bronzový Bludný balvan

Igor Chaun - za velkorysou mediální propagaci pseudovědeckých idejí a jejich nositelů

Igor Chaun je originální český tvůrce, pracující v různých žánrech. Prožívá pestrý život,
dříve se nevyhýbal ani politice. Znáte jej nejspíš z televize, jako scénáristu a režiséra hraných i dokumentárních pořadů. Je opravdovým hledačem, přeje si být tak přijímán a o zákruty cest se rád podělí s publikem. Je oblíbenou, veřejnou osobností par excellence.
Od 90. let se začal zajímat o spiritualitu, typickou pro hnutí New Age. Zde doputoval nejdál, dokonce až do změněných stavů vědomí, do nichž vchází spontánně, bez drog. Běžně rozmlouvá s anděly, čemuž závistivě přihlížejí nižší duchové. Nad jeho mystickými výkony žasneme, ale za ně Balvan NEDÁVÁME.
Náš laureát začal asi před 20 léty obdivovat českoamerického psychiatra Stanislava Grofa. Hle, můj guru! Chaun oslovil Grofa osobním dopisem, prosadil jeho zařazení do televizního cyklu GEN, jako jednoho ze stovky největších žijících Čechů. Natočil s ním film, který měl „zasadit další úder do hmotařského obranného valu našich lidí“. Sisyfos však vidí Grofa jinak, jako čelného představitele pseudovědy, podle níž se lidské vědomí spojuje s inteligentním kosmem a získává touto cestou objektivní informace. Grofovi jsme udělili Balvan dokonce dvakrát: bronzový v roce 2001 (za rok 2000) a jubilejní diamantový v roce 2008. Leč toho, který k věhlasu pana profesora tolik přispěl, jsme opomíjeli. Dnes vlastně splácíme dávný dluh.
Duchovní vývoj našeho laureáta ovšem pokračoval. Po setkání s Grofem studoval další esoteriky. Důležitým mezníkem byl osobní kontakt s amazonskými šamany.
V roce 2013 Chaun dovršil založení esoterické společnosti Goscha. Díky elánu doživotně zvoleného předsedy se tu setkávají duchovně blízcí lidé, sdílejí radost a optimismus, šíří poezii, pozitivní energii, meditují. Nic proti tomu, ale oni zároveň propagují pseudovědecké osobnosti, které matou veřejnost. Na hlavní stránce http://www.goscha.cz a na několika „gošárnických“ kanálech youtube (gossscha1, goschaTV1, goschaTV, goschaTV2) se nabízí kolem tisícovky položek, převážně videí. Zřídka přinášejí skutečnou osvětu. Vzniká svérázná video-encyklopedie esoteriky.
Vezměme např.video „Jak léčit rakovinu“ (https://www.youtube.com/watch?v=03zry49RTpo), kde Dipl. Ing. Dr. Dr. h. c. Wassil Nowicky, rakouský chemik ukrajinského původu, propaguje jím syntetizovaný domnělý lék proti rakovině UKRAIN. Prostředek prý dokáže rozlišit nemocné buňky od zdravých a léčit specificky s účinností 70 – 80%. Přesto se po dlouholetém (od roku 1978) úsilí nezdařilo dosáhnout oficiálního schválení. Chaunův host vystupuje suverénně a posluchači jeho přednášky jsou zmateni: zvou ho do Česka, kde prý lék najisto dosáhne uznání! Jsou mezi nimi nemocní rakovinou nebo stůňou jejich blízcí. Domáhají se léku, chápeme to, jde o život. S nepovoleným lékem však nechce opatrný Nowicky veřejně kšeftovat. (Nepochlubí se, že měl v Rakousku opletačky se zákonem.) Daruje dvacet dávek, aby je Chaun rozdal potřebným. Nemocný má po jedné dávce poznat, zda lék účinkuje a může se pak vydat do Vídně pro další, načež lze modifikovat nebo vysadit klasickou léčbu (ozařování). Zájemců se zdá být přes dvacet…
Jak si náš hledající laureát poradí?
A bude v neodpovědných aktivitách pokračovat?

Igor Chaun v neodpovědných aktivitách pokračuje dál a pokračuje i ve vykrádání duchovna katolíků. Jeho Nejdůležitější video to dokazuje:
Zdroj:youtube.com
Zdroj:youtube.com

Po zhlédnutí jsem nabyl dojmu, že zatím, co komunistům se podařilo vytvořit Národní frontu, do jejíhož čela se postavili, pokouší se Igor Chaun vytvořit podobnou, v jejímž čele stane hnutí New Age.

Na závěr videa mě Igor Chaun přesvědčil, že je i dobrým hercem, kdy se přesvědčivě rozplakal.

Igor Chaun zůstává stále dobrým režisérem i dokumentaristou a dokazuje to ve videu, kdy vede rozhovor s nedávno zesnulým Janem Vodňanským. Odmyslím-li si všetečné esoterické otázky, je to v této době kvalitní vzpomínkový dokument, přibližující nám populárního písničkáře perzekvovaného minulým režimem. Jeho Králíky jsme v polovině sedmdesátých let v autobuse několikrát přezpívali, když brigáda socialistické práce zubního oddělení polikliniky v Jeseníku vyrazila dělat družbu s podobnou poblíž Prahy a přibrala sebou milostivě i zaměstnance z „terénu“, kde brigádu nezaložili.
Zdroj: youtube.com
Zdroj: youtube.com

Dodatek 13. 1. 2022:
S vytvořením Národní fronty to hnutí New Age myslí vážně a začalo na tom pracovat:
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook


Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy