Demonstrace proti vládě

09. 09. 2022 | 10:15
Přečteno 1675 krát
Organizátoři kecali o hodnotách a požadovali pád vlády, která chrání tuto zem a zdejší lidi. Budoucí oběť jim nadšeně tleskala!

Že jsou protestující proti vládě poněkud dezorientovaní, jsem pochopil, když začátkem roku probíhaly agresivní protesty hnutí Chcíplpes, jež vzniklo během covidu z reakce na kruté lockdowny. Ačkoliv na začátku roku 2022 konečně začala vláda strany, která je programově proti novým lockdownům, hnutí Chcípl pes zaútočilo právě na ní. Ta vzpomínka má souvislost s velkou demonstrací, která proběhla v sobotu 3. 9. 2022 na Václaváku, protože i ji svolal aktivista – či spíše politický model - , který se předtím na těchto protestech podílel. Všichni víte, že demonstrace byla významná – na Václavák se svezlo asi 70 tis lidí, což teď SPD-ANO označuje za argument pro pád vlády, protože lid ji prý už nechce.

Demonstrace měla název „Česko na prvním místě“ a teoreticky byli jejími svolavateli esoterický náboženský myslitel Jiří Havel a zkrachovalý majitel jedné českobudějovické pizzerie Láďa Vrábel. Název prozrazoval, že jde o nepůvodní marketing, který vznikl otrockým překladem Trumpova hesla „America first“. Účast Ládi Vrábela zase prozrazovala návaznost na esoterické hnutí Karla Janečka z dob protivládních protestů let 2010-13. V době, kdy Janeček spustil své mravní esoterické tažení Pozitivní vlny evoluce, stal se pizzerista Vrábel jeho fanatickým stoupencem. Byl tenkrát jmenován jakýmsi vyslancem dobré vůle pro České Budějovice nebo jak se tomu tenkrát říkalo, zkrátka stal se hrdým nositelem onoho titulu, jaký tehdy Janeček uděloval bojovníkům proti „zlounům“. Pamatuji se, že jeho pizzerie U žáby nabízela hostům sérii propagačních pohlednic, kterou pro Janečka vymyslela nějaká marketingová agentura. Byly na nich v řadě za sebou slogany jako „Čí život jsi dnes obohatil?“ „Chovej se líp budeš šťastnější.“ „Stačí trocha od každého.“ „Buď.“ „Netolerovat zlo.“ A v neposlední řadě: „Koho dnes posloucháme?“
Dnes je jasné, že Vrábel poslouchal Janečka, jelikož deník aktualne.cz přinesl zajímavou zprávu, že Vrábel Janečkovi dluží značnou sumu peněz. Prostě mu půjčil peníze, no a co? Dodejme, že i Jiří Havel mluví stejně jako tehdejší esoterická hnutí.

Každopádně trumpovské heslo i účast obou esoteriků svědčí o dvou výrazných rysech sobotní demonstrace: Zaprvé byla mimo, jelikož Fialově pravicové české vládě vyčítala věci, které ve skutečnosti páchali levičáci v USA popř. levičáci v čele EU. Zadruhé byla mimo, protože místo reálných potíží, kvůli kterým se tam lidé sešli, řešila esoterické bláboly o změně lidské mysli. Protestující si měli nejprve ujasnit, které hrozby současnosti je tíží, a pak si zjistit, kdo tyto hrozby prosazoval či umožňoval. To neudělali.

Křičeli na špatném místě
Když jsem mezi demonstrujícími viděl anglický transparent „Trump won“, připomnělo mi to ony dezorientované antiklimatické protestující, kteří také kopírují cizí anglická marketingová hesla, aniž by se zamysleli nad tím, co vlastně znamenají. Připomnělo mi to, jak jsem kdysi narazil na Staromáku v Praze na Američany, kteří demonstrovali proti Policii ČR kvůli tomu, že americká policie zabila v USA George Floyda. Teď je to podobné – nyní to jsou ovšem Češi, kteří vyčítají českému premiérovi klimatickou politiku, kterou ovšem nastartovali američtí levičáci.
I pohled na weby osobností podporující demonstraci mě utvrdil v tom, že jde o podobně líné bojovníky, kteří jen bezmyšlenkovitě kopírují klipy a hesla z USA a předstírají, že Babiš je Trump a Fiala je Biden. Třeba propagátor zdravého životního stylu David Formánek provozuje web otevrisvoumysl, kde šíří klipy konzervativního komika JP Searse nebo „Corbettův report“, Jordana Petersona atd. Komika JP taky sleduju, ale on přeci mluví o Americe! Ne o Fialovi. K tomu si přidejte bývalého komunistu Josefa Skálu, jenž byl na demonstraci představen jako vlastenecký kandidát na prezidenta ČR, a zmatenost demonstrantů vynikne dokonale. Tento údajný vlastenec, který tam hlásal, že „musíme získat svou zemi zpět“, kdysi hrdě podporoval sovětskou invazi v roce 1968.

Podpořili posluhovače Bruselu a zaútočili na opozici proti Bruselu
A skutečně tragické důsledky má domnělá kritika posluhovačů bruselské eurobyrokracie. Podle demonstrantů je posluhovačem Fialova ODS, na transparentech pak v souladu s Babišovým marketingem útočili na Pekarovou Adamovou. Organizátor demonstrace Jiří Havel dokonce na začátku tvrdil, že tato vláda všechny problémy zavinila! Totéž tvrdí na webu demonstrace. Fialova ODS přitom hlasovala proti Green Dealu, zatímco Babišovo ANO hlasovalo pro. Věra Jourová z ANO je eurokomisařkou pověřenou připravit omezení svobody projevu, zatímco europoslanec Vondra z ODS je naopak nejhlasitějším kritikem euronesmyslů v europarlamentu. ANO je poslušným členem frakce Macronovy Renew Europe a Napoleon Macron přitom chce centralizaci EU, která jednotlivé státy zcela zadupe. Fialova ODS je v Europarlamentu v konzervativní opozici, která jediná všem těmto plánům důsledně oponuje! Omyl demonstrujících je vskutku tragický.

Inflační spirálu roztočil Babiš, on také s pomocí prezidenta Zemana zdržoval nástup Fialovy vlády až do 17. 12. 2021, i když volby byly už 8.-9. 10. 2021. Ten promrhaný čas mohla Fialova vláda využít k antiinflačním opatřením, jako to udělalo třeba Polsko, které připravovalo snížení cen benzínu, jež se projevilo na nový rok 2022. ANO neudělalo nic, jen se pak chválilo. Dle fantazie hnutí D.O.S.T. a (Chcípl)Pes však Fialova vláda vládla už od začátku října a nese tak zodpovědnost za Babišovu nečinnost a dokonce i za lockdowny z let 2020-21, které přeci vyhlašovala Babišova vláda. „Za Babiše bylo dobře.“

Opakovaně zaznívalo, že Fialova vláda nás zatáhla do války na Ukrajině, nebo ji snad dokonce „přiostřuje“. V době, kdy Ukrajina chce do EU, žádají tito demonstranti, aby Česká republika vystoupila z NATO a z EU a ohrozila tak svou bezpečnost. V našem zájmu je, aby NATO začalo být akceschopnější a abychom se my naučili kritizovat EU zevnitř. Jako nečlen EU budeme na EU také závislí, ale ke své obraně budeme mít ještě horší možnosti, než jako aktivní člen. I zde jde tedy o omyl, který by měl tragické důsledky.
Válku na Ukrajině už začal Putin a demonstrace se konala v nešťastný okamžik, kdy Putinova agrese vstoupila do nové fáze, zaměřené proti státům EU. Proti EU nejspíš nepoužije zbraně, nepůjde o přímý útok, půjde o vydírání. A pohrůžka o zastavení dodávek plynu byla prvním krokem v této nové fázi. I když se demonstranti cítili uraženi, když je Fiala označil za proruské síly, přesto jejich demonstrace byla proruskou akcí. Jestli to někteří z účastníků tak nechtěli, měli by se ozvat proti manipulativním organizátorům.

Kdo kecal o hodnotách a kašlal na lidi?
S ohledem na Babišovu kampaň je humorný i styl demonstrujících. Z tribuny zaznívaly totiž prázdné morální řeči, jež nelze označit jinak než jako „kecání o hodnotách“. Esoterik Jiří Havel zahájil akci slovy: „..Ale pozor, uvedli jsme se do něj také my naším vlastním chováním, životem v konzumu jsme zapomněli na důležitější hodnoty. Doba , ve které žijeme, je sice plná zla a pletich, ale také dobra a lásky…„správně se rozhodneme jenom tehdy, když poslechneme své srdce, svůj instinkt.“
Je to opakování esoterických protivládních hnutí z let 2010-2013, kdy Milan Popelka přes internet prodával přístroj proti paranormálnímu psychosomatickému záření a esoterik Antonín Mareš žádal, aby se místo voleb prováděly testy emoční inteligence. „Národní rada“ Slávka Popelky žádala zavedení vlády odborníků, u nichž by se speciálními testy měřila vrozená „odolnost proti korupci“. Nyní dokonce znovu vylezla i pomatená docentka ekonomie Ilona Švihlíková z VŠE, která dostala docenturu za scestné bláboly o tom, že dějiny řídí zákonitá posloupnost Kondratěvových vln. Demonstrantům asi nebylo divné, že na podporu jejich Babiše, jenž má bojovat proti politickým neziskovkám, vystoupila česká pobočka politické neziskovky Transparency international, která nyní rovněž požaduje demisi demokraticky zvolené vlády. Z této organizace přeci pocházela Krnáčová, z níž si Babiš udělal primátorku Prahy a pak vstoupila do ANO. Babiš nestojí na vaší straně.

Co místo demokracie? Cui bono?
Demonstrovalo se za opětné zavržení krásného demokratického státu ve prospěch nevolené theokracie. Reálným hybatelem byl někdo jiný, než Havel a Láďa Vrábel. Nešlo o autentický projev lidu, ale o další fázi marketingové kampaně. Ačkoliv demonstranti měli asi pocit, že jsou aktivními účastníky, jelikož jim bylo dovoleno stát a křičet a mávat nápisy, nevšimli si, že esoterik Jiří Havel jim hned na začátku oznámil, že „naše společné závěry“, už mají připravené, a oznámí jim je na konci schůze, totiž vlastně demonstrace.

Zdroje
https://www.naprvnimmiste.cz/
celkový záznam z 3.9.2022 https://www.youtube.com/watch?v=rnaZ9byXeOQ
https://www.svedomi-naroda.cz/archiv/
https://hnutipes.cz/
http://www.akce-dost.cz/

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy