Demonstrace klimatických tyranů v Praze

21. 10. 2022 | 19:25
Přečteno 3382 krát
I při demonstraci v Praze 21. 10. šlo o to státu něco nedemokraticky, přes hlavy občanů vnutit.

Poněkud nečekaně na mě zapůsobila dnes po poledni zpráva, že v Praze v 12.00 demonstrovali „mladí“ za klima. Ke své smůle jsem se o události dověděl z naprosto propagandisticky napsaného článku v lidovky.cz, který nesl titulek: „Prázdné sliby nezachrání lidi, míní mladí a opět demonstrovali za klima.“ Ten článek vyšel v úplně stejné podobě i na idnes.cz, dokonce i se stejnými fotografiemi.

Ta zpráva mě neuvěřitelně nasštvala, zdeptala a nevím, co ještě. Opět ta stejná falešná rétorika údajně ublížených, ve skutečnosti však poroučejících nevolených krajně levicových tyranů, kteří se tváří, že mluví za všechny a přitom je nikdy nikdo nevolil. Tváří se jako naštvaní a smutní, přitom ukazují zase nápisy v angličtině, které pro ně vymyslel marketing: „You dirty lies“. „Eastern Europe“. „Together“. To vypadá „autenticky“. Jde jim jen o jejich vlastní bezpracné kariéry, o pozornost v médiích, o to, aby mohli bez překážek poroučet dle notiček, které dostávají od marketingových organizací. V době, kdy všechny občany této země jímá strach z budoucnosti, ze zdražení, které způsobila sebestředná sobecká a nedomyšlená politika diktovaná těmito klimatickými demagogy, si znovu přijdou, jako by se vůbec nic nedělo, a znovu diktují úplně stejným způsobem, jako před covidem, jako před válkou na Ukrajině.

Co vlastně chtěli?
I tahle demonstrace v Praze 21. 10. je snahou nedemokraticky, přes hlavy občanům, státu něco vnutit. Organizátoři chtějí rozkazovat vládě ČR, jakou politiku má prosazovat na setkání ministrů životního prostředí zemí EU, která bude v pondělí 24. 10. v Lucemburku. Jednání povede naše ministryně Anna Hubáčková (KDU-ČSL), jelikož jsme předsednickou zemí. Pak bude klimatická konferenci COP 27, která se koná od 6. do 18. listopadu v egyptském Šarm aš-Šajchu, a na ní bude opět naše republika prezentovat postoj celé EU. Za tímto účelem předali organizátoři demonstrace řediteli odboru energetiky a ochrany klimatu MŽP Pavlu Zámyslickému dopis s rozkazy.

Svou legitimitu opírají o petici, kterou prý na internetu podepsalo 55 tis občanů. Což by nestačilo ani na to, aby se tato 3-4 "hnutí" dostala do parlamentu, natož aby vedla vládu. Z fotek je vidět, že na demonstraci přišlo jen pět a půl lidí a to má podpořit jejich nárok mluvit jménem všech? Ještě to nazvali „Východoevropská demonstrace za klima.“ Takže oni mluví za celou východní Evropu? Jak na to přišli? Jak si zjistili názory všech obyvatel východní Evropy?

Jak neziskovky tvoří „evropské veřejné mínění“
Podívejme se teď na demokratičnost a transparentnost této akce i jejích pořadatelů! Předvedli nám tu stejnou techniku tvorby veřejného mínění, kterou praktikují v Bruselu. Sám jsem to tam viděl. V rue de Luxembourg – to je ulička v takovém pohledném parčíku, jež spojuje historické centrum se čtvrtí Euroinstitucí – se sejde malá skupinka s transparenty a bubínky, k níž svolají i novináře. Před novináři ujdou pár desítek metrů, pak jim s transparenty zapózují, nechají se vyfotit a přes média pošlou politikům rozkaz o tom, co musí udělat.

V rámci klimatické kampaně dělají to samé ve velkém – podle sériové výroby – ve všech zemích Evropy. I u nás. Organizátoři nejsou ani politici, jsou to markeťáci, nedělají politiku, ale marketingovou kampaň. A marketingová kampaň se dělá pro zadavatele. Kdo je zadavatelem této klimatické kampaně?

Co to je za lidi? Say their names!
Je to celé strašně netransparentní prostředí, smrdí to na sto honů. Začněme tím, které organizace „demonstraci mladých“ údajně svolaly. Prý hnutí Fridays for Future, říká článek, jako organizátor mluví ale Greenpeace. Takže jsou obě totéž? Nebo se překrývají? FF jsou bývalý spolek Mladí zelení, mládežnická organizace strany, která se ani nedostala do parlamentu. Greenpeace je mezinárodní politická neziskovka, která dělá marketingové kampaně. Časově navazují svou akcí na klimatickou žalobu, kterou tlačí dopředu spolek s anonymními členy, ty zastupuje údajná advokátní kancelář Frank Bold advokáti, o níž se taky nikde nic nedozvíte. Třeba, kdo je nebo byl Frank Bold? Kdo je platí? Kdo a proč vytvořil tak rozsáhlou organizaci? Česká pobočka má dle webu 40 právníků. Nedělají zadarmo. Jejich agenda je samozřejmě politicky omezená, je to netransparentní politická organizace, která má za cíl metodou „strategických žalob“ proti státům východní Evropy vnucovat jejich občanům klimatickou politiku proti jejich vůli. Jak můžou v jejich řadách působit advokáti z českých fakult a nepřijít o licenci?

Ovšem demonstrování, tedy tu skutečnou dřinu, měli provést „studenti středních škol“. Tedy zřejmě gymnázií z Prahy, jejichž zřizovatelem je hlavní město Praha, kde vládne pirát Zdeněk Hřib. Na tu demonstraci v pátek od 12.00 museli dostat volno, čili byli vysláni organizovaně svými školami. Opravdu je na těchto gymnáziích zajištěna korektní výuka občanky, bez politického nátlaku a bez ideologického pokřivení? Jak tady mohou působit zaměstnanci Greenpeace a Pirátské strany bez porušování Ústavy a školského zákona (č. 561/2004 Sb., §32)?

Za demonstranty mluvili čtyři lidé, o kterých lze skrz sociální síť LinkedIn snadno zjistit, že se profesně pohybují v marketingu (a nejsou „teenageři“!). Nejsou to nezištní "aktivisti", duchovní bytosti žijící ze vzduchu, ale plně placení pracovníci nátlakových marketingových organizací. Ozvali se tu pan Lukáš Hrábek, tiskový mluvčí Greenpeace, který předtím několik let sám pracoval v Mafře. Nenapsal si ten článek sám? Pro Greenpeace dělá od roku 2015 na plný úvazek. Pak tu mluvila Miriam Macurová – pracuje na plný úvazek pro Greenpeace jako „Campaigner for european climate policies.“ Předtím dělala r. 2020 na Institutu aktivního občanství z.s. a předtím vystudovala v letech 2019-21 na FFUK obor „Social and Cultural Ecology“ a předtím 2015-19 v Brně získala bakaláře v oboru „International Relations and Environmental Studies“, což je divná kombinace oborů. Celkem 9 let studia. Tady se nabízí otázka, zda vnímá své spoluobčany jako nějaké pokusné králíky z oboru „sociální ekologie“, zda bere v potaz, že žijeme v právním státě s nějakým zřízením… Konečně tu vystoupila Agáta Hrdličková, dle linkedIn povoláním „specialistka na LGBT+ a inkluzivní vzdělávání“. Tady by mně profesně zajímalo, co jako inkluzivně učí? Protože tím, že umíte něco vyučovat inkluzivně, přeci není dáno, že se v tom vyznáte. Vystudovala genderová studia na Fakultě humanistického snobismu, taky 9 let (2013-22). Z profilu nejde zjistit, zda vůbec někde pracuje. Na demonstraci mluvila jménem nějaké „Headspace“. O tom nikde žádné informace nejsou.

Přitom tuhle obskurní postavu citovaly noviny na prvním místě. Nějakým záhadným způsobem propojila klima s osudy lesbiček a homosexuálů a vyčetla lidem, že kvůli jejich lhostejnosti ke klimatu prý lesby a homosexuálové žijí ve stavu úzkosti. To by mohla mít porozumění pro lidi, kterým svou demagogií připravuje život v bídě. Bez výhledu na zlepšení, neboť má nastat „změna systému“, aby změny už nešlo vrátit, zastavit, ani napravit. Já zažívám stavy úzkosti už teď, když vidím, s jakou nezastavitelnou demagogií jdou tito lidé za svým cílem.

Škoda, že svou krátkou demonstraci stihli než začalo pršet. (Oba články jsou z doby kol. 13.30, takže do té doby skončili.) Uprostřed deště by se řeči o věčném suchu skvěle poslouchaly! Největší sucho za posledních 500 let!

PS Uvidíme, jak o tom budou mluvit večer v ČT. PS Podle dnešní zprávy seznamzpravy.cz bude ve středu následovat další demonstrace, která naváže na taktiku Agáty Hrdličkové a cynicky zneužije případu tragické vraždy homosexuálního páru v Bratislavě (i když původním terčem prý měl být slovenský premiér Eduard Heger). Dle organizátorů je na vině to, že v ČR (!) nemáme zákon o homosexuálním manželství.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy