Přes 30 000 mrtvých a poučení malé, často žádné, v Česku stále převládá popírání a cynismus

11. 05. 2021 | 12:44
Přečteno 8102 krát
Desetitisíce rodin zbytečně přišly o blízké… Dojemnou vkusnou pietu na Staroměstském náměstí vystřídaly včerejší kelímky Miloše Zemana. Kancelář prezidenta do plastu (ekologové plačte) umístila 30 000 svíček a rozmístila je na nádvoří Pražského Hradu, kde se současný proruský prezident již před lety opevnil tak, že se tam běžný smrtelník bez čekání v nekonečné frontě nemůže vůbec dostat. No dobře… Aspoň něco. Snad už se ho nejpozději příští rok jako prezidenta zbavíme.

Pieta v kelímku, ale co třeba omluva?

Ale co ti další? Také pořád čekáte na nějakou pokoru? Poučení? Opatrnost? Soudržnost nebo - nedej přírodo - například omluvu? Je to smutné, ale nedočkáme se. Naopak stoupenci různých „Zdravých fór“ bez studu a špetky sebereflexe opět oblézají média nebo perlí na sociálních sítích, aby nám sdělili, slovy Lukáše Pollerta na twitteru, že.... „Nakonec se ukáže, že se vlastně nestalo skoro nic. Obecně vzato, ve světě, kde se naprosto neúnosně přemnožil jeden druh primátů, jemuž se podařilo už téměř dokonale zlikvidovat ostatní formy života, došlo k okrajovému snížení jeho populace – v této chvíli to jsou necelá 3 promile.“

Sebereflexe nula

Zajímavé. Kdybych byla Pollertem, Šmuclerem, Žaloudíkem, Adámkovou, Balíkem a dalšími ze „Zdravého fóra“, kteří zde celý loňský rok blbli svými nesmyslnými výroky lid natolik, že jim dav uvěřil, že se „nic neděje“ a „vše vyřeší imunita“ a „mladí neumírají“, pomateně a nešťastně pak lidé porušovali všechna opatření, cpali děti do nebezpečných škol a školek, odkud se nákaza šířila (často bezpříznakově) do rodin, vyráželi v tlupách na hory a tísnili se na sjezdovkách a protestovali na nesmyslných demonstracích (proti viru??) – tak bych – být na jejich místě - chodila kanálem a zpytovala svědomí, zda náhodou krev těch 30 000 lidí není na mých rukou.

Kdo má paměť, dobře ví, co pronášeli Žaloudík, Adámková, Šmucler, Peková a další

Loňské výroky si asi pamatujeme všichni – „perly“ MUDr. Žaloudíka o tom, že lidi nemají nic dodržovat, protože se vůbec nic nestane… (No, stalo, pane doktore), že je vše zbytečná hysterie, která za měsíc přejde („slavné“ mimoňské video Frau Adámkové - no, nějak opravdu pandemie za měsíc nepřešla), Šmucler, to už je případ sám pro sebe - odhazoval roušky v televizi loni na jaře 2020 a pak udělal několik názorových veletočů, aby se mezi prvními v lednu 2021 nacpal na přednostní očkování pro lékaře a vůbec mu to nepřišlo blbé… Pollert si manipulativně fotil prázdné operační sály a pronášel řeči typu, že ho vir zklamal, protože měl málo práce… (No, k tomu snad už ani netřeba nic dodávat). A Balík nám sdělil na přelomu září a října 2020, že nemocnice to zvládnou a jsme za vrcholem epidemie. A ani za to se neomluvil. Přesto, že to byl naprostý nezodpovědný blábol. Stejně jako MUDr. Peková a její - nestrašme se další vlnou. Co zde na blogu pronáší trvale nositel bludného balvanu MUDr. Hnízdil, si dohledejte sami, já to nečtu, chci si zachovat svůj dosud vzorný nízky tlak. Mohla bych pokračovat… doplňte si další mudrce roku 2020… Basikovou a Ledeckého, ale to alespoň nejsou doktoři.

Nemocná ostuda jménem Zdravé fórum

Přijde vám neskutečné, že tito lidé se stále pohybují ve veřejném prostoru a někdo je bere vážně a naslouchá jim, protože mají titul před jménem? Že se navíc mnozí z nich podepíší pod něco, co se jmenuje „Zdravé Fórum?“ Mně ano. Mýlili se naprosto fatálně a je ostuda, že doteď se nikdo z nich neomluvil rodinám a blízkým obětem pandemie, kteří na základě výroků, které pronášeli, nemoc podcenili, zanesli si ji do rodin a přišli zbytečně o blízké, kteří tu mohli být další roky. Ani se neomluvili kolegům lékařům a sestrám v první linii, kteří si sáhli na dno a mnohem dál.

Právo pozvracet sedačku v metru a školy bez opatření

Zdravé fórum je vůbec „parta k pomilování“. Neustále podávají nějaké nesmyslné žaloby, ohánějící se svobodou, kterou si spletli se sobectvím a nabádají k občanské neposlušnosti. Asi jako když se rozhodnete, že je vaše svobodné právo vyzvracet se v metru na sedačku a je vám jedno, že to ostatním znepříjemní cestu a nemají si kam sednout a musí se raději kvůli smradu přesunout do jiného vozu.

Vaše právo zvracet v metru totiž překvapivě není nadřazeno právům ostatních lidí na cestu metrem, klidně s tím běžte do Štrasburku. Svoboda totiž nespočívá v tom, že si každý dělá, co ho napadne a co se mu právě zachce. Tohle zde spousta lidí po pádu komunismu stále nepochopila. Jsou to bezohlední sobci.

Děti rodičů Zdravého Fóra, naučte se podvádět, to se vám v Česku šikne…

Naposledy se Zdravé Fórum vyznamenalo tím, že nabádá děti ke lhaní a podvádění při antigenních testech ve školách. Žádají totiž opakovaně a fanaticky návrat dětí do škol zcela bez podmínek – tedy bez testů a opatření. Protože v lese sice hoří a zabíjí tam namátkou medvěd, ale tihle rodiče si lžou do kapsy a budou se soudit za „právo dětí na procházku lesem bez opatření!“ Protože přece pobyt v lese je zdravý! No ne? Jasně, že je - za normální situace a v té teď nejsme. Logika houpacího koně.

Tito lidé zcela ignorují fakt, že ÚZIS uvádí školy a školky jako 3. nejrizikovější místo, kde řádila nákaza – hned po nemocnicích a sociálních zařízeních. A stále nepochopili, že navzdory směšným cinknutým účelovým výzkumům mezi dětmi naočkovaných zdravotníků, (Pecková, STAN – to byl skutečně vrchol), se nákaza ve školách šířila a šíří. Protože jde o velké kolektivy, často bezpříznakový přenos a velký pavouk kontaktů přes kroužky a příbuzné. Bohužel. Všechny výzkumy, že nákaza se nešíří ve škole jsou účelové - aby se školy otevřely za každou cenu... Protože je to „supr“ povrchní téma pro opozici a nezodpovědný tlak na slabého psychicky labilního premiéra, který pronáší výroky dle "peoplemetrů".

Školy a školky přitom dávají do pohybu 4,5 milionu lidí - učitele, žáky, kuchařky, školníky, družinářky - to je obrovská masa. Nemusí být člověk Einstein, aby pochopil, že riziko nákazy je velké, i když naštěstí alespoň teď sníženo proočkovaností učitelů.

Epidemie se šíří i v zemích s trvale horkým počasím, není tedy závislá na teplotě, jak se mnozí opakovaně mýlí, takže se ani nelze vymlouvat na sezónnost - data jsou jednoznačná. Otevřené školy jsou riziko, na které doplatily stovky ne-li tisíce rodin.

Rotační výuka byla dobrý plán, škoda ho – 5 dní rizika, 9 dní bezpečí

Když se školy otevřely v relativně bezpečném módu, od kterého se bohužel teď příliš brzy ustupuje, tedy 2x týdně testy a rotačně – což znamená 5 dní rizika a 9 dní bezpečí (5 dní plus 2x víkend), kdy nakažené děti odpadnou a dále už infekci ve škole neroznášejí. Tak tihle povedení rodiče Zdravého fóra, kteří už své potomky doma prostě nesnesli a tak byli nuceni ustoupit od „s testy do školy děti nedám!“, vymysleli skvělou taktiku… Posílají je tam, ale radí jim, ať testy jen předstírají a šidí a podvádějí. Návod si můžete přečíst zde: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=247597843823428&id=106932887889925

Čecháčkovská mentalita ochcávání

Klasická čecháčkovská mentalita, ze které mi celý život bylo nanic a snažím se přesně tohle své zemi nedělat a takhle ji nereprezentovat. A nechci, aby nás svět vnímal takto. Bohužel toto je český standard - porušovat pravidla, vše tzv. ochcat a mít pocit, že pravidla platí jen pro druhé. A ještě mají tito „hrdinové“ pocit, že jsou strašní disidenti.

Zatímco se podobní pseudoodborníci bijí do prsou, že všechno je nafouknutá mediální bublina a dovolí si sousloví smrtící epidemie psát s uvozovkami, my ve skupině Pacienti s Covid 19, kterou jsme založili v červnu 2020 s pár desítkami členů a dnes má už skoro 15 000 členů, jsme každý den čelili realitě a naslouchali skutečným strašným, smutným a drastickým příběhům o smrti, utrpení, bolesti a doživotních následcích po „neexistující nemoci“.

Kdo se omluví sestrám a lékařům, které v tom společnost nechala?

Ale nestěžuju si – protože my to měli všechno jen virtuálně – sestry a lékaři v první linii to měli natvrdo před očima. Každý se teď zabývá tím, jak „hroooozitánsky postižené“ jsou děti izolací (což si vůbec nemyslím, děti to většinou zvládnou levou zadní a za rok nebude nikdo vědět, že byly doma), ale málokdo se zabývá tím, co česká bezohlednost a popírání reality udělala s psychikou lékařů a sester, kteří si měsíce ohrožovali rodiny i jejich zdraví a byli zavřeni v nemocnicích - sami opuštěni v boji s nerovným nepřítelem, zatímco jim zbytek společnosti házel klacky pod nohy, odjížděl na hory, mačkal se ve frontách a psal jim na facebookové profily zprávy typu:“Kdo vás platííííí, že hrajete tu hru na pandemii?“ Hnus.

Proč lidé nechápou rozdíl mezi školou a obchodem?

Poznámka na závěr. Co mě vždy hořce pobaví je, že lidé v Česku ani nepochopili rozdíl mezi obchodem a školou a nesmyslně ječí, že když jsou otevřené obchody, tak musí být i školy. No nemusí… Protože mezi obchodem a školou je zásadní rozdíl. Jde přece o úroveň bezpečí. Do krámu jdete dobrovolně, na pár minut a můžete mít respirátor, rukavice a při troše snahy udržet rozestup. Obchody měly být otevřené s přísnými opatřeními a pokutami za nedodržení dávno před školami.

Ve škole (tam je docházka povinná) jsou děti 8 hodin v respirátorech v jedné vydýchané místnosti, kde bez roušek svačí, dále jsou testovány nekvalitními antigeny, a po rotační, která nabízela 5 dní rizika - 9 dní bezpečí - jsme zpět u permanentního rizika. Tak hlavně, že děti doženou tu matiku... Opravdu ten měsíc a půl stojí za to? Stejně jako před Vánoci? Jsme nepoučitelní… Pokud chytne vaše dítě ve škole covid a bude mít - nedej příroda- těžší průběh a celoživotní následky - jistě vám za tu znalost násobilky poděkuje.

Můžeme jen doufat, že proočkovanost a boostery na mutace budou dostupné všem (včetně dětí) rychle a nerozšíří se zde mutace, které umí obejít očkování. Jinak si totiž vlastní hloupostí a překotným otevřením škol bez rotace zakládáme na další zbytečné vlny covidu.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy