O KARDiVARu do každé rodiny

14. 09. 2019 | 06:19
Přečteno 3222 krát
Občas hlasatel veřejnoprávního Radiožurnálu ohlásí varování před nebezpečným výrobkem, který může ohrozit zdraví. Většinou se jedná o hračky z Číny. O nebezpečných a neschválených lékařských diagnostických přístrojích, které jsou daleko nebezpečnější, ještě hlášení nezaznělo.

Někdy je to lékař, který si myslí, že objevil něco nového a najde si technika, který mu k tomu sestrojí přístroj, nebo je to technik, který se vyzná v lékařských přístrojích. Tak sestrojí něco geniálního a najde si lékaře, který mu přístroj uvede do praxe. Někdy to dělají za ziskuchtivosti, jindy jsou přesvědčeni, že objevili něco revolučního a bude to fungovat. S tím, že přístroj musí mít certifikát Ústavu pro kontrolu léčiv, si nedělají těžkou hlavu, hlavně, že ho uplatní na trhu.

V kauze Aktip figuroval MUDr. Michael Kučera se svým přístrojem KARDiVAR. Tento lékař je odborník a vypadalo to, že naměřeným hodnotám rozumí a umí vyhodnotit pacientův zdravotní stav. Málo se ví, že KARDiVARů bylo vyrobeno mnoho a zachází s nimi neodborníci bez zdravotnických znalostí, či je dokonce nabízen k použití do rodin. A to pod falešným tvrzením, že je schválen či certifikován ministerstvem zdravotnictví. Ministerstvo zdravotnictví nic necertifikuje! Trvá to už dlouho a zatím nikdo nezasáhl. Pokud chybná diagnóza způsobila škodu na zdraví pacienta, napravila to později dobrá poctivá medicína a pacient se nezmínil, že byl měřen a léčen na KARDiVARu. Lékaři zatím nemají povinnost ptát se pacienta na předcházející alternativní léčbu. Tady je důležitý údaj jak tam byla diagnóza nemoci stanovena. Kladnou či zápornou odpověď by měli za povinnost zapsat do zdravotní dokumentace. Zákon O léčitelských službách se asi také nezmiňuje o postavení a odpovědnosti lékařů v alternativní medicíně, protože nebylo jasně řečeno, že alternativní medicína je léčitelstvím.

Scientolové lákají ve svých dianetických centrech nic netušící oběti na Oxfordský test. Ten odhalí, kde by se většinou mladý člověk mohl zlepšit, a nabídnou, že mu (draze) pomůžou. Pak už je jejich a naočkují-li mu případně později myšlenku, že očkování způsobuje u dětí autismus, nezviklavě tomu věří. Výsledky z KARDiVARu mají totožný postup. Všimněte si věty níže uvedené: "KARDiVARem můžeme včas zasáhnout a snížit již existující rizika". Ten zásah bude později dlouhodobý, dost drahý a rozvrátí oběti psychiku včetně kritického myšlení.

Na Jesenicku, kde jsem skoro celý život žil, používá a prodává KARDiVAR PhDr. Anna Perutková. Priessnitzovy lázně si vybrala dobře, vystřídá se v nich hodně lidí, hlavně žen s pocuchanými nervy, se kterými se dá dobře manipulovat, a všichni se bojí o své zdraví. Jaké má medicínské znalosti, nevím. Na její webové stránce uzdraveni.eu se dočtete podrobné informace o KARDiVARu, MUDr. Kučerovi a spoustu dalších zajímavostí. Nutno dodat, že je nadšenou propagátorkou alternativní medicíny a osobního růstu. O KARDiVARu píše:

KARDiVAR – sledování emoční zátěže:
Ukazuje stav rovnováhy aktivity/regenerace nebo-li sympatikus/parasympatikus. Tato rovnováha je zárukou dlouhověkosti.
KARDiVAR – stav regenerace organismu a všech jeho systémů. Vhodný zejména pro toho, kdo potřebuje sledovat svůj životní styl s ohledem na stav svého srdce, pulsu či pracovního vytížení!
POMĚR: SYMPATIKUS/PARASYMPATIKUS = ZDRAVÍ PRO KAŽDÉHO!
POMĚR: PRÁCE/ODPOČINEK = ROVNOVÁHA KAŽDÝ DEN!
Cena je nyní 55 000 Kč. Původní cena zařízení je 78 000 Kč.
Lékařské zařízení vhodné jednak pro lékaře, ale také pro rodinné využití. Každá nemoc vzniká z nerovnováhy a dlouhodobého přetěžování. Kdo má zájem předcházet této nerovnováze je toto zařízení bezkonkurenční pro prevenci. Pracuje na principu EKG, které kromě informace o stavu srdce a srdečního rytmu sleduje také poměr stavu, zda náš organismus dostatečně regeneruje (PARASYMPATIKUS odpočinek) a zároveň také ukazuje, zda není příliš přetěžován aktivitou (SYMPATIKUS) napětí organismu. V případě osobní potřeby můžeme takto sledovat rovnováhu, zda dostatečně pečujeme o své zdraví i pravidelně sledovat výsledky své každodenní péče a životního stylu. Přetěžování organismu můžeme takto včas zabránit a změnit svůj životní styl. Popřípadě zvolit méně stresující životní okolnosti i míru svého pracovního nasazení. Pravidelné sledování emoční zátěže a stresu má v dnešní uspěchané době velký smysl pro každého z nás! Tato rovnováha či nerovnováha je ukazatelem našeho stavu fyzické kondice, určuje index stresu, index aktivity regulačních systémů (rozpětí od zdravého organismu až po stav selhávajícího organismu), stav srdce, výkonnost plic, výkonnost kardiovaskulárního systému (vazomotoriky), napětí a průchodnost cév, srdeční tlak, kapilární prokrvení), výkonnost hormonálního systému (hypotalamus, hypofýza, nadledvinky), celkovou výkonnost organismu. Zda je naše vláda nad našim příběhem v našich rukou i osobním rozhodnutím v souladu s naším životním záměrem i smyslem života.
KARDiVAR nabízí nejpřesnější a nejvčasnější určení diagnózy dle variability srdečního rytmu ve velmi krátkém čase – vyšetření trvá pouze 5 minut. Metoda vychází ze světových standardů. Vypovídá o zdravotním stavu a všech dalších rizicích, které nás ohrožují nejen z hlediska současného, ale i z hlediska dlouhodobého – tzv. genetických predispozic – co nám hrozí v budoucnosti. Znalost těchto adaptačních mechanismů organismu je velmi důležitá pro každého. Především v oblastech, ve kterých jsou lidé vystaveni nadměrnému stresu a velké fyzické zátěži. KARDiVAR JE CERTIFIKOVÁN MINISTERSTVEM ZDRAVOTNICTVÍ. Cena zařízení je 55 000 Kč. Na KARDiVAR lze také připojit další přídavné zařízení HeartVUE screening k určení konkrétní nemoci srdce v % vyjádření.
Informace: PhDr. Anna Perutková, mobil: 420 731 128 094

KARDiVAR/REGENERACE HRV a možnosti využití této metody pro Vás: Vyšetření stavu srdce + všech orgánů + emoční zátěže + indexu stresu + křivky energie. Zjistíme stav autokorelace vegetativního autonomního nervového systému (ANS), vyváženost vaší zátěže, aktivity a schopnost regenerace organismu
Vyšetření trvá podle vaší volby 30 minut – zjištění stavu. 60 minut – zjištění stavu a rozbor příčin. 120 minut – zjištění stavu, rozbor příčin i léčení. Probíhá v Jeseníku lázních. Případné dotazy ohledně Vašeho zdraví či regenerace Vám také ráda zodpovím každý všední den v době poradny od 11.00 do 12.00. PhDr. Anna Perutková, mobil: + 420 731 128 094.
Mitochondriální medicína se stává součástí mediciny v mnoha zemích, především v USA, Evropě zejména Rakousku, Německu, Švýcarsku, Anglii. Tento nový obor – také nazýván -„MEDICÍNA PROTI STÁRNUTÍ“ se celosvětově stává centrem zájmu i oblastí mnoha výzkumů v medicíně. KARDiVAR je důležitou součástí pro svoji rychlou možnost sledovat účinnost zvolené léčby.
• KARDiVAR ukáže úroveň stresu a jeho vliv na organismus
• KARDiVAR ukáže stav nervového systému
• KARDiVAR ukáže stav oběhového systému a srdce
• KARDiVAR ukáže stav opotřebování buněk organismu
• KARDiVAR ukáže stav regeneračních schopností organismu
• KARDiVAR ukáže stav imunity
• KARDiVAR ukáže úroveň energie (ATP) a její rezervy
• KARDiVAR ukáže stav hormonálního systému
• KARDiVAR ukáže stav psychiky
• KARDiVAR ukáže celkovou výkonnost organismu
• KARDiVARem měříme odchylky v adaptačně regulačních mechanismech ANS
• KARDiVARem kvantifikujeme rizika nebezpečná pro rozvoj různých nemocí
• KARDiVARem objektivizujeme a kvantifikujeme rizika, která jsou jiným způsobem neměřitelná
• KARDiVARem můžeme včas zasáhnout a snížit již existující rizika
• KARDiVARem nabízíme klientovi, aby se mohl sám rozhodnout o způsobu léčby
• KARDiVARem sledujeme účinnost určené léčby – konec úryvku z internetové stránky uzdraveni.eu.

Diagnózu zdravotního stavu KARDiVARem nabízí i Studio Niké va Valašském Meziříčí. Prezentuje se jako relaxační studio a nabízí širokou škálu služeb. Na svých webových stránkách rovněž tvrdí, že přístroj je certifikován ministerstvem zdravotnictví. Nevím, jaké je vzdělání osoby, která tam měří KARDiVARem a pochybuji, že by rozuměla medicíně. V ceně prodávaného přístroje je zřejmě i školení jak interpretovat výsledky měření a ostatní zůstává na fantazii co vyčte z obrazovky připojeného notebooku.

Státní úřady používání pochybných diagnostických přístrojů zatím nezajímá. Zajímat by je to mělo a měly by tvrdě trestat.

Nevím, kolika necertifikovanými diagnostickými přístroji za mými zády byla měřena má žena, která byla zpracována k víře, že její bolesti břicha jsou psychosomatického původu a nemají nic společného s nemocí. Faktem zůstává, že jsem si ji z pohřebního ústavu přinesl domů v urně.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy