O energetickém vampýrismu

18. 09. 2020 | 06:49
Přečteno 2109 krát
Pojem karmická medicína naprosté většině lidí nic neříká. Je součástí celostní (holistické, kompletní) medicíny a pokud se s ní setkáte, vezměte včas nohy na ramena. Klíčovými slovy jsou zde Energie, Informace a Vesmír nahrazující Boha. Dočtete-li blog do konce, dostanete kvalitní informace, které jinde nenajdete.

O životních energiích, které mohou být z člověka vysávány, či energiemi může být nabíjen se začaly psát populárně vědecké knihy, pořádat odborné semináře, maséři jsou školeni v reiki-terapii a pomatenci objímají stromy, aby z nich pro sebe odčerpali energii. Dokonce na naší státní univerzitě úspěšně odpromoval první reiki-terapeut a jistě nebyl poslední. Stále více lidé na tyto neexistující energie věří a průzkum veřejného mínění by odhalil znepokojivé číslo. Nebezpečná je víra lidí v to, že jim může jiný člověk životní energii vysávat. Vystavují se možnosti, že s nimi bude nebezpečně manipulováno.

Knižní vydavatelství vydávají o energetickém vampýrismu knihy a dnes chci čtenáře seznámit s jednou z nich. Je to kniha Alexandra Astrogora Energetický vampyrismus. Vydalo ji v roce 2012 slovenské nakladatelství Eugenika v kategorii Zdraví-Psychologie-Terapie-Vztahy. Nepřehlédněte nadpis Karmická medicína. V její anotaci se píše: „Kniha vypráví o společenském a zdravotním jevu v našem životě, který se nazývá energetický vampyrismus. Pod tímto pojmem je třeba chápat takové vztahy mezi lidmi, při nichž probíhá energetické odebírání životní síly. Jsou lidé, kteří nás schválně provokují tak dlouho, až to nevydržíme a rozčílíme se, jelikož jen tak nám mohou odebírat naši životní sílu. Autor zde formuluje filozofickou a psychologickou myšlenku tohoto jevu a poskytuje praktické rady týkající se prevence, obrany a léčby této zákeřné "nemoci"“.

Kniha měla u naší pomatené ezoterické veřejnosti tak velký úspěch, že musela být dotištěna. Od téhož autora vydalo stejné nakladatelství v listopadu 2012 ještě knihu Původ nemocí s anotací: „Autor přináší poučení o tom, jak pracují naše smysly. Radí, jak chápat, měnit nebo posilovat smysly, abychom zbavili organismus vnitřního diskomfortu a nemocí; jak vnitřně posílit imunitní systém; jak zablokovat procesy, které by mohly vést k onemocnění. Ve skutečnosti všechny nemoci pocházejí z jednoho zdroje. Tím je tíživá myšlenka, která se objeví a usadí v našem podvědomí, šíří se do našich pocitů a skutků a pak se projevuje ve fyzickém těle jako nemoc. Lidé, hlídejte si své myšlenky i pocity a budete zdraví! (karmická medicína)“.

Tuto anotaci jsem uvedl pro pochopení myšlenkových pochodů našich psychosomatiků. Ti vnikli jako bacil do naší poctivé medicíny založené na důkazech a ta mobilizuje svůj imunitní systém, jak se jich zbavit. Věřím, že to nakonec po velkém úsilí dokáže.

Sepíšu ještě obsah knihy Energetický vampyrismus a nebudu se k ní vracet. Koho zajímá, ať si ji koupí.
Modlitba svatého Františka
Předmluva (PhDr. L. V. Vladimirova, Moskva)
O vampyrismu a vampýrech
„Ohlodal sousedku“
Energetický základ člověka
Sluneční a měsíční vampýři
Jak vše začíná? Dětský vampyrismus
Vampýři v zaměstnání
„Ze spolucestujícího se vyklubal maniak“
Skryté metody vampyrismu
Rodinný vampyrismus
Upírští sousedé
Ochrana před vampýry
Léčba
Je možné se nakazit vampyrismem?
Slovo k vampýrům
Agni jóga o vampyrismu
Máme první výsledky výzkumu!
Skutečné příběhy
Zajímavé je, že se nikde nedovíme, kdo Alexandr Astrogor je, i když pravidlem bývá autora představit. Po půlhodině surfování na internetu jsem přece jen na ruském webu objevil jeho webovou stránku, kterou představuji.

Možná sem jednou Alexandr Astrogor zavítá a udělá po našich kulturních zařízeních šňůru úspěšných a hojně navštívených přednášek, kde mu přítomní budou na závěr tleskat ve stoje.

Více než kniha mě zaujal její korektor.

Je jím Daniela Pilařová a když jsem se zajímal, čím se živí, poznal jsem, jakým nebezpečným způsobem se lidem vtlouká karmická medicína a jiné ezoterické nesmysly do hlavy. Pokud jste věnovali pozornost podrobnostem o knize, jistě nikoho ze zvědavých čtenářů nenapadlo, co se může skrývat za www.redigo.cz. To se nedovíte, protože budete přesměrováni na https://redigo.cz/.

Daniela Pilařová založila spolek Shanti Academy, z.s. – školu alternativních medicín v Ostravě.

Z webových stránek se dovídám, že se lze přihlásit na obory Akupresura, Diagnostika zdravotního stavu, Dietetika a Fytoterapie.
Zaměřil jsem se na obor Diagnostika zdravotního stavu. To proto, že zatím osamoceně prosazuji, že diagnostiku nemocí by směli provádět pouze lékaři ve zdravotnických zřízeních a amatérské diagnostiky včetně diagnostiků podle tradiční čínské medicíny by měl stát zavřít, až zčernají. Jsou nenapravitelní.
Z webových stránek spolku cituji:
Cíle oboru Diagnostika:
Zvládnout základní diagnostické metody:
diagnostiku z jazyka
diagnostiku dotazováním
diagnostiku podle konstitucí
pulzní diagnostiku
obrazy nemocí (diagnózy)
začít uvažovat nově, a ne podle striktních pravidel moderní medicíny (Velmi nebezpečné!!! - parketa MUDr. Hnízdila)
hledat důvod/y vzniku onemocnění, nezůstat u příznaků (Třeba energetický vampýrismus!)
naučit se používat pentagram pěti elementů
(viz obrázky z blogu O reflexních masážích, terapii a diagnostice)
zvládnout akupresurní dráhy a body
v rámci letní praktické školy zvládnout základy terapií

Čtrnáctiměsíční studium stojí 29 tisíc korun a studenti navíc zaplatí 1.500 Kč za úspěšnou závěrečnou zkoušku. Skripta se také platí zvlášť.
Certifikát jistě patřičně zdobený je absolventům na nic, ale je tu návod, jak své poznatky využít, a to včetně všech ostatních vyučovaných oborů:
Akreditace a praktikování tradiční čínské medicíny v ČR:
Studenti se nás ptají na akreditaci našich studijních oborů a praktikování tradiční čínské medicíny v praxi. Upozorňujeme všechny zájemce o studium a studenty, že současná legislativa České republiky neumožňuje oficiálně, a tedy přes Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, akreditovat studium tradiční čínské medicíny! Žádná ze škol TCM, působících v České republice, tuto akreditaci nemá. To je důvod, proč si školy vydávají vlastní certifikáty, jimiž se studenti mohou ve své praxi prokazovat. Víc není možné z pohledu české legislativy v tuto chvíli nabídnout.
Akreditace masáží:
Jediná možnost, jak něco z “ranku” TCM oficiálně akreditovat v rámci MŠMT, spočívá v akreditaci programu masáží, kde ale v názvu programu nesmí zaznít slovo tuina. V tuto chvíli doporučujeme vystudovat si klasické masérství a na základě jeho certifikace provozovat živnost Masér, případně Poradce zdravého životního stylu (viz níže).
Jak tedy máte vykazovat svou (budoucí) praxi?
Volná živnost:
Při pohledu na narůstající počet ordinací TCM v ČR je jasné, že nějaká cesta k provozování praxe TCM musí existovat – a existuje. Spadá v tuto chvíli pod označení volná živnost.
V jejím rámci lze pak praktikování TCM provozovat pod příslušným číslem živnostenského oprávnění. Vaše ordinace TCM bude vedena, jak je zřejmé z materiálů Komory TCM, jako Poradenství zdravého životního stylu.
Vázaná živnost:
Vázanou živnost si můžete otevřít, pokud si uděláte kterýkoli kurz masérství. V rámci masáží pak můžete samozřejmě provozovat poradenskou praxi.
Obě možnosti– Poradenství zdravého životního stylu i masérství – samozřejmě můžete kombinovat!
Role vzdělání a vlastních dovedností a schopností:
Nejdůležitější stejně vždy bude, nakolik kvalitní a úspěšní jako terapeuti budete, ať už svou ordinaci budete provozovat pod jakýmkoli názvem. Doporučujeme získat kvalitní vzdělání, jemuž důvěřujete a které bude kombinovat klasickou medicínu, západní alternativní medicíny* a východní diagnostiky + terapeutické disciplíny. Jakou si pak jako vzdělaný a schopný Poradce zdravého životního stylu uděláte pověst, už záleží jen na vás :-).
* Pro nejistou legislativní situaci doporučujeme co nejširší vzdělání, a tedy nejen v čínské medicíně, ale i takzvaných západních alternativních medicínách. Ať už legislativa přinese cokoli, vždy budete mít možnost oficiálně pracovat s ostatními alternativními systémy. Proto je vhodné mít znalosti například z homeopatie, Bachových esencí, aromaterapie, západních bylin atd.

Určitě si nyní čtenáři uvědomili, že vedle koronavirové pandemie tu máme pandemii poradců zdravého životního stylu a masérů, provozující pod hlavičkou důvěryhodných živností nebezpečnou alternativní medicínu včetně karmické. Vzdáleně mi to připomíná Přátele italské opery kryjící sjezd mafiánských bossů z filmu Někdo to rád horké.

A znova k energetickému vampýrismu:
Jistě s ním amatérští diagnostici coby poradci zdravého životního stylu také pracují. Je to takový Deus ex machina, když si neví rady. Dá se tím rozbít jakýkoli vztah, když je dotyčný označen za energetického vampýra. Tak se ničí vztahy mezi manželi, ale i rodinné, přátelské a pracovní. Beztrestně. Žádná dokumentace se u poradců zdravého životního stylu nevede, kdo ví, zda vůbec vydávají stvrzenky za poskytnuté služby. Dělají to lidé s vymytými mozky, kteří na energetický vampýrismus v dobré víře věří, lidé, kteří mají radost, že mohou s druhým manipulovat a nebezpeční jsou ti, kteří to dělají na zakázku, když zákazník potřebuje rozbít vztah a lstí tam dostane klienta.

Pochopil jsem, jak to bylo v nemocnici s mou ženou, která byla v neustálém telefonickém styku se svou poradkyní životního stylu, kterou nazývala léčitelkou. Ta se jí zřejmě zeptala, zda už lékaři stanovili konečnou diagnózu. Při záporné odpovědi následovala otázka, zda se její bolesti během manželství zhoršovaly. Když to žena potvrdila, stal jsem se energetickým vampýrem. V to žena věřila až do své smrti a po ní konečně patolog odhalil příčinu bolestí břicha. Vampýrem jsem nebyl. Smutný osud, její i můj.


Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy