29. 09.

Senátní ombudsman namísto malostranského chlebíčkáře

Ondřej Závodský Přečteno 4299 krát

Moderní přátelský stát musí být založen na spolupráci všech úřadů, obcí i občanské společnosti. Pokud tomu tak není, musí zasáhnout akční senátor.

Více »

08. 08.

Exekuční zvěrstva neodstraní sněhulák

Ondřej Závodský Přečteno 4985 krát

V podstatě všechny politické strany při volbách uvádějí jako příklad nešvaru, proti němuž chtějí bojovat, nespravedlivé exekuce. Jenomže na principu, jak bude plynout z následujících řádků, tedy na systému přihrávání mega kšeftů pro exekuce s mizivým efektem, musí být zainteresovaný kdekdo. Někteří exekutoři, kteří ze systému tyjí na úkor finanční stability společnosti, musí být dokonce tak lobbisticky silní, že i vládnoucí oligarcha zjevně správná a jednoduchá řešení ignoruje nebo natolik problematice nerozumí, že prezentuje totální nesmysly.

Více »

06. 02.

Hazard s krymským zápachem

Ondřej Závodský Přečteno 6839 krát

Na dnešní tiskové konferenci ministerstva financí byla prezentována situace v oblasti hazardu rok po mém odchodu - počet automatů klesl, i přes to se vybírá více daní, IT systém je konečně dovysoutěžen a celní správa likviduje černý hazard. Jaká je však realita?

Více »

28. 07.

Revoluční změny v hazardu přináší ovoce

Ondřej Závodský Přečteno 6501 krát

Na adresu nového zákona o hazardních hrách se čas od času ozývají malomyslné kritiky. Přitom výsledky zákona i dalších opatření ve všech oblastech hazardu jednoznačně svědčí o úspěchu. Čísla hovoří sama za sebe - za rok zmizelo přes 1000 kamenných provozoven a 50 ilegálních provozovatelů na internetu. Na odvodech z hazardu stát získal bezmála o 3 miliardy korun více.

Více »

02. 03.

Zhrzení piráti potápí loď, místo, aby jí zkusili zodpovědně řídit

Ondřej Závodský Přečteno 35394 krát

Klasické piráty z dob kapitána Flinta, Edwarda Teache Černovouse nebo Dlouhého Johna Silvera zajímalo jediné – zlato. Moderní čeští piráti z České pirátské strany jsou věrni odkazu svých předchůdců a taky je zajímá jen jedno jediné – bezbřehá a ničím neomezená volnost internetu, za kterou si jdou hlava nehlava, nekoukaje nalevo napravo. Přitom na rozdíl od bukanýrů, kteří sobecky a bezohledně loupili za účelem vlastního prospěchu, čeští piráti pod vedením kapitána Bartoše navenek tvrdí, že jsou zodpovědnou a vyspělou politickou stranou. Jenže to by museli dbát o zájmy celé společnosti a ne úzké nátlakové skupiny, jakou jsou poskytovatelé internetu a fanoušci neregulovaného tvrdého hazardu, kterým je jedno, jaké přináší dopady na společnost.

Více »

20. 09.

Kobra si najde každého lumpa

Ondřej Závodský Přečteno 18323 krát

Nejčastějším argumentem proti přísné regulaci hazardu, která vejde v podobě balíku nových zákonů v účinnost 1. ledna příštího roku, byla jeho přísnost, jež vytvoří podstatně větší tlak na vznik černé zóny či chcete-li ilegální hazard. Podle některých médií je iniciativa státu v této oblasti malá a nedostatečná. Rád bych proto v tomto blogu shrnul, co se již stalo a zejména, co ještě spolu s novými zákonnými pravomocemi přijde. Mohu však všechny ubezpečit, že díky podstatně lepší spolupráci mezi Ministerstvem financí, Finanční a Celní správou, Policií a obcemi, částečně sdružené do protihazardní Kobry, už mnoha lidem úsměv na tváři zmrznul a nejeden již ochutnává vězeňskou stravu a užívá si tvrdost vězeňského kavalce.

Více »

08. 06.

Karta se obrací, automaty loni pohltily o 3 miliardy méně

Ondřej Závodský Přečteno 22077 krát

Když jsme se před mým nástupem na Ministerstvo financí bavili s nastupujícím ministrem Babišem o tom, čeho chceme dosáhnout v oblasti regulace hazardu, zněl závěr celkem jednoznačně - udělat v hazardu pořádek, snížit počet závislých na automatech a zvýšit loterní odvod. Druhý a třetí bod plánu by mohl u někoho budit dojem, že trpíme nějakou poruchou související s rozdvojeností našich osobností, neboť tyto cíle jdou očividně proti sobě. Podle dnes zveřejněných čísel na stránkách Ministerstva financí to však byly cíle reálné. Odvody se vloni zvýšily meziročně o 300 milionů korun, ale na automatech hráči prohráli o 3 miliardy méně. Lidé se totiž začali soustředit na jiné, podstatně společensky méně škodlivé a závislosti méně způsobující druhy hazardu jako jsou stírací losy, věcné loterie nebo číselné hry.

Více »

04. 05.

Mládkovy fotky vykoupené jedy ve studnách

Ondřej Závodský Přečteno 22336 krát

Tak dobře, dva roky jsme se s ministrem Babišem snažili o seriózní debatu s představiteli Ministerstva průmyslu a obchodu na téma financování revitalizačních a ekologických činností v naší zemi. V té době se nám podařilo dosáhnout určité finanční harmonie mezi těmito dvěma programy, takže je možné likvidovat nejnaléhavější problémy u starých ekologických zátěží a zároveň zaplatit projekty pro zlepšení dopravní dostupnosti, občanské vybavenosti nebo třeba výsadby zeleně v oblastech, které byly v minulosti zasaženy hornickou činností. Dnes jsme se však dočetli o nápadu ministra Mládka, že on by to přeci dělal úplně jinak. Obsahem článku na Ekonomickém deníku je to, že by zdvouapůlnásobil počet líbivých regionálních projektů. Musíme si ovšem také říci, že předvolební populismus je sice hezká věc, ale takovýto k občanům vstřícný přístup bude mít pro jiné občany katastrofální důsledky.

Více »

02. 10.

Od Engelse přes tepláky až ke státním miliardám

Ondřej Závodský Přečteno 16771 krát


V příručce Sexuologie pro právníky jsem to hledal a nenašel, patologická láska k jednomu úřadu, ze které bych se chtěl vyznat, tam prostě není. Včera jsem odevzdal vedení Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových kolegovi, řádně vybranému generálnímu řediteli Františku Dittrichovi, a tak se alespoň touto formou svěřím se svou fascinací institucí, která nám může v budoucnu přinést i ušetřit desítky miliard.

I. Budoucnost v minulosti s horoskopem

2. dubna letošního roku, když jsem vstoupil do budovy Úřadu v pražském Podskalí, mě zaujalo několik skutečností. V první řadě - zásadní informace nejvyšší management vůbec nevěděl. „Pane kolego, prosím Vás, co dělá tahle společnost, jíž dáváme stovky tisíc ročně?“ ptal jsem se často. Vzpomněl jsem si na populární youtoubovské představení někdejšího ministra Johna, když měl na ČT vysvětlit, co bude dělat jeho náměstek. Odpověď totiž zněla dost podobně neurčitě, např. tak, že daná společnost bude dělat „nějaké ty analýzy, přece.“ Na otázku, jakéže analýzy Úřad potřebuje, mi „kompetentní“ manažeři odvětili, že to byla ta stanoviska, která jsme potřebovali, ale vzhledem k jejich povaze už se skartovala. Do teď proto nevím, co to jako mělo být. Strážce analytických tajemství jsem totiž odvolal a smlouvy vypověděl.
Kultovním problémem se pro mě stala cedule na hlavní budově Úřadu, označující adresu Nábřeží Bedřicha Engelse. Hledání příčiny nezměnitelnosti tohoto stavu se pro mě stalo doslova posedlostí. Prý už se to změnit nedá, musí to schválit magistrát a kdesi cosi. Skutečná odpověď na otázky, proč Béda stále straší nade dveřmi Úřadu, proč se vyhazují miliony naprosto zbytečně na hospodaření centrální budovy atd., byla zcela nečekaná a neočekávatelná. Po dvou měsících od mého nástupu se mi totiž dostala do ruky sjetina údajů o využití počítačů a kromě mnoha sledovačů porna, sociálních sítí či sportovních přenosů v pracovní době jsem zjistil, že odpovědná pracovnice trávila pracovní čas ve sledovaném období na stránkách o horoskopech, hledání štěstí a podobných ptákovinách. Bohužel byla ona cedule či zaměstnavatel narozen pod nešťastnou hvězdou, tak výměně cedule nebyli elementárové příliš nakloněni. Teď, když už síla nepřátelských planet zeslábla a pracovnice byla nahrazena, z cedule září aktuálnější adresa.

II. Tepláky

Po dvou měsících, kdy jsem vyměnil většinu nejvyššího managementu, který nechtěl nic zásadního měnit, a vypovězení smluv na zbytečný servis a tolik důležité analýzy, se to nějak záhadně změnilo samo. Lidé, o nichž jsem v první fázi často ani nevěděl, začali chodit s výbornými nápady a s nadšením navrhovali, že bychom mohli vypovědět i smlouvy na revize elektrospotřebičů, motorových pil a spoustu jiných činností. Stačilo jenom dát prostor lidem, kteří měli příslušná oprávnění na školení dalších zaměstnanců a další miliony úspor padají jak jablka o víkendu u tchýně na chalupě.
Brzy se ukázalo, že mediační a probační služba, stejně jako management vězeňské služby není spolkem zpátečníků, ale že máme naprosto shodný zájem. Začali jsme proto pilotně využívat obecně prospěšné práce při údržbě zeleně ve vlastnictví státu či vyklízení bytů zesnulých občanů, kteří nezanechali dědice. Vězni zase začali párat cedulky porušující autorská práva ze zabavených padělků značkového oblečení (tepláků nebo triček). Výsledkem je to, že odsouzení pracují pro stát, stát nevynakládá peníze za pálení padělaného oblečení a humanitární organizace budou pod dozorem majitelů autorských známek dostávat oblečení pro lidi, kterým pomůže.
Mohu pak pokračovat s rozjetím projektu studentských stáží, hledání možností výroby a oprav nábytku pro státní správu ze strany odsouzených nebo společnou snahou mezi Úřadem, Ministerstvem průmyslu a obchodu a Státním fondem životního prostředí na dlouhodobé koncepci snižování energetické náročnosti státních budov. Vtip je v tom, že i přes úsporu výdajů v tomto roce o desítky milionů a dvojnásobné až trojnásobné úspory v příštím roce, bude dost peněz i na investice do úspor v dalších letech. Kouzlo tkví jenom v komunikaci se správcem rozpočtu a v nových nápadech, jak zainvestovat na úspory.

III. Budoucnost ÚZSVM

Rovněž zásadní posun nastal v plnění CRABu (Centrálního registru administrativních budov). V registru jsou prakticky všechny budovy, které by tam být měly. Po upřesnění vložených údajů, které ne vždy dávají smysl (registr je plněn ze strany stovek institucí), musí konečně tento draze zaplacený systém konečně nést užitek. Už dnes mohou úředníci UZSVM přicházet se stovkami návrhů na uskromnění užívaných ploch ze strany ostatních orgánů státní správy. Považoval jsem mimochodem za nezbytné, aby Úřad šel příkladem, proto jsem sestěhoval úředníky této organizace ze dvou budov v centru Prahy do jedné, výsledkem je poloprázdná budova na Náměstí republiky, do níž by se mohly nastěhovat jiné státní organizace, které sedí v komerčním nájmu, nebo ji za několik set milionů prodat a peníze vložit do výstavby energeticky nenáročné budovy na okraji města, což se v budoucnu může vrátit vícekrát.
Úřad začal, v souladu se svým posláním, přebírat desítky a stovky zastupování v soudních sporech, přičemž jenom Ministerstvo financí tím může ušetřit v příštích letech milionové částky, neboť může vypovědět smlouvy s advokátními kancelářemi. K tomu už se přidala řada dalších státních organizací, pročež věřím, že právníci ÚZSVM mohou generovat v příštích letech další desítky milionů úspor.
To vše je možné učinit bez legislativních změn. V běhu je však legislativní proces, který by měl otevírat cestu k úsporám v podstatně větším řádu. Aparát tohoto úřadu by měl být využitelný na koncentraci péče o nepotřebný nemovitý majetek, který se, mnohdy bez užitku, doslova „válí“ po nejrůznějších státních organizacích. Kdyby se však prodal, nemuseli bychom z veřejných rozpočtů hradit úroky z dluhopisů a generovaly by se další úspory. Druhá možnost je tyto výnosy z prodeje reinvestovat do snižování energetické náročnosti budov, tam úspory vypadnou úplně stejně.
Podíváme-li se do CRABu dnes, můžeme zjistit, že existují rozdíly v řádu desítek procent v ceně pořizovaných médií a dalších komodit, které se vážou k budovám. Úkolem kolegů z ÚZSVM je na tyto rozdíly upozorňovat, čímž může docházet k dalším obrovským úsporám, nemluvě o tom, že ÚZSVM je připraven převzít administrativní budovy ostatních složek státu, zahrnout je do programu společného soutěžení médií atp.

31. 12.

Už nebudu muset prodávat drogy malým dětem

Ondřej Závodský Přečteno 14372 krát

Fiktivní příběh pana X

V roce 2008 jsem byl odsouzen k sedmi letům za trestný čin Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů podle § 187 odst 1, 2 tehdy platného trestního zákona. Prostě jsem prodal pár psaníček pervitinu před jedním pražským učňákem. Odpykal jsem si dvě třetiny trestu ve věznici s ostrahou. Na rozdíl od svých spoluvězňů jsem však nelenil a pilně studoval nové právní předpisy, abych po propuštění z výkonu trestu, což se stalo dnes, byl připraven na nový život. První rok to bude dost práce, ale hlupáků se najde dost, proto v roce 2015 už plánuji nákup první jachty, vilu v Toskánsku a dvě první milenky, po krachu ODS jich pár zbude bez vydržovatele. Zajímalo by vás, jak na ten majetek vydělám? Nebudete tomu věřit, ale legálně. Jak už jsem psal, blbů je spousta a osvěta k novému občanskému zákoníku ze strany státu je nulová, takže lidi mi pár připravených fint nemohou nespolknout. Co jsem se tak koukal do televizního programu, jediný, koho tématika zaujala je televize Noe, ale na tu stejně čumí jenom křesťani, takže kšeftů bude hafo.

1. Začnu s diktafonem v hospodě

Asi začnu už v noci po půlnoci, od Járy si půjčím diktafon a půjdu uzavírat smlouvy o smlouvách budoucích. Písemná forma odpadla, takže stačí zvukový záznam, že jsme ji uzavřeli. „Jak tak na vás, pane, koukám, vy musíte mít nějaký majetek,“ začnu konverzaci. On mi vyklopí, co vlastní, kdo se totiž nechce po chlastu pochlubit, že, jo. Já ale zapnu nahrávání a zeptám se: „A když jsme ti kámoši, nechtěl bys mi tu chalupu dát?“ On na to, že jo, tak je smlouva o smlouvě budoucí darovací uzavřena, takže to stačí jenom upřesnit, jestli mi to dá na vyzvání nebo až sleze sníh a zjara podám žalobu na plnění z této smlouvy a na léto už mám pár domků na venkově. Asi si nechám jenom jeden, zbytek prodám a dám je na právní konzultace a na přípravu dalších projektů.
Ještě jednodušší to bude s prodejem podniku, od zítřka se to bude jmenovat „prodej závodu.“ Tam nemusím ani uzavírat smlouvu o budoucí smlouvě, ale když narazím na opilého podnikatele, tak se ho na férovku optám, zda mi nechce ty fabriky prodat za to pivo, pro které mu zajdu. Když jo, tak po otevírací době ve čtvrtek navštívím obchodní rejstřík a je to za pár dní moje.

2. Toxické pohledávky zaplatí udavač

Z prvních pár kšeftů musím zaplatit nějakého lepšího právníka, budu ho muset použít pro ty korporátní věci. K tomu novýmu zákonu o obchodních korporacích totiž v base neměli žádné odborné články, proto jsem se nemohl ve volných chvílích v tomto oboru dostatečně vzdělávat. Všechny závazky, které budou vznikat, budu převádět na eseróčko, které jsem si vnitřně pojmenoval jako Černá díra, s. r. o. Ten právník mi musí napsat dobře ty stanovy. Pokud je totiž někdo z nových společníků pořádně nepřečte a neodhalí moje finty, je z něj sociální mrtvola, jen to fikne. A o to, aby to normální člověk neodhalil, o to se postará najatý doktůrek. Ještě jsem to nedovymyslel, ale určitou část nových kmenových listů nazvu jako prémiové, takže po nich každý hrábne, ale ve společenské smlouvě budou vydefinované, jako že ten jejich majitel musí uhradit veškerou ztrátu společnosti.
Pak už jenom nastartuju novou audinu a vydám se za tou sviní policajtskou, která mě tehdy čapla s tím prodejem perníku tý holčičce. Musím to navlíct tak, že jsem se polepšil, hryže mě svědomí a tak a že se jdu tomu policajtovi omluvit, že jsem se obrátil a mé dobré skutky mi teď pomohly v podnikání a chci pomoci těm spravedlivým. Proto poctivému policistovi předám proti podpisu jednu listinu, která osvědčuje vlastnictví prémiového podílu v Černé díře, s. r. o. Snad to ta svině sežere a nenapadne ji to postoupit někomu jinýmu, než spadne klec. Až totiž budou splatné závazky Černé díry, bude esenbák platit, přijde o všechno a hlavně, bude to naprosto legální.

3. Developerská budoucnost s právem stavby

Co mě taky dost zaujalo při četbě v kriminále, to bylo právo stavby. Opravdu zajímavý institut. Asi to udělám tak, že na sebe jako fyzickou osobu koupím pozemek pro výstavbu a prodám na něm právo stavby společnosti, kterou budu vlastnit, ta dostane právo vystavit nějakou novostavbu, řekněme na deset let. Firma to postaví a rozprodá celkem levně bytové jednotky. Možná bych tu jednu mohl levně prodat i bývalé tchýni. Ta se bude za těch deset let divit, až právo stavby zanikne, bytová jednotka proto logicky taky právně zanikne a proto i vlastnictví těch bytů. Ti budou čumět, hodím jim do schránky úryvek z důvodové zprávy k občanskému zákoníku, píše se tam, že lidé musí být bdělí a sledovat podrobně informace v katastru. Asi se půjdu na tu babu podívat, jak se bude tvářit, až jí nezůstane nic.

Tak hezký večer a dobře si užijte silvestrovskou veselici, já o půl noci vyrážím vstříc svému novému, legálnímu životu. Hlavně si o tom novém občanském zákoníku nic nečtěte, o nic se nezajímejte, on se o vás stát postará a to důležité se k vám jistě dostane z veřejnoprávní televize, rozhlasu a z publikací ministryně spravedlnosti vlády největších odborníků, cha cha.

Váš pan X

Pokud někdo nepochopil drobnou nadsázku, která má přinutit čtenáře, aby se na webu trochu začetl do textů, komentujících novou právní úpravu, raději ať si to přečte podruhé, bude patrně jednou z prvních obětí podobných vykuků.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy