Archiv článků: červen 2008

29. 06.

FOTO DNE: Na cestě z Karlových Varů

Edvard Kožušník Přečteno 2808 krát

Tak jsem si zajel do Karlových Varů. Stejně tak jako mnoho jiných stále čekám, kdy se konečně alespoň trochu posune výstavba dálnice. Cesta je pravda někdy úmorná. Pokud tedy není pěkné světlo, které vytváří zvláště v těchto dnech nádherné scenérie se zajímavou atmosférou. Ale kvůli tomu většina z nás do a z Varů asi nejezdí...

Cestou z Karlových Varů

Cestou z Karlových Varů

Více »

27. 06.

Co řekl prezident globální Telefoniky (u nás O2)?

Edvard Kožušník Přečteno 2537 krát

Při setkání s novináři před dvěma dny v Zaragoze César Alierta tvrdil, že Telefónica je připravená čelit současné ekonomické situaci a že dosáhne předpokládaný růst pro letošní rok a to jak ve Španělsku, tak i v Evropě a v Latinské Americe.

V únoru oznámila Telefónica, že v letošním roce doznají její zisky nárůst mezi 6 až 8 procent a operativní výsledek se bude pohybovat mezi 18 až 19 procent.

Více »

27. 06.

FOTO DNE: Moskva, Vladivostok a Čunek

Edvard Kožušník Přečteno 3212 krát

V Rusku probíhá kampaň v podobě originální vlakové roadshow, která bude trvat do 28. června a představuje Českou republiku ruským turistům. Součástí této propagační akce je i oslava 10 let působení tamního zahraničního zastoupení CzechTourism. Česká výprava v čele s ministrem pro místní rozvoj Jiřím Čunkem se vydala z Moskvy do Vladivostoku po trase legendární Transsibiřské magistrály. Zastávky v největších městech - Jekatěrinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnojarsk, Irkutsk, Chabarovsk a Vladivostok - využili k prezentacím a osobním setkáním s nejdůležitějšími hráči cestovního ruchu dané oblasti.

Jiří Čunek

Jiří Čunek

Zdroj fotografie: Fotobanka eStat.cz. Zdroj zprávy: Devítka


20.04.2008: FOTO DNE: Čunek v roce 2020

Více »

26. 06.

FOTO DNE: España

Edvard Kožušník Přečteno 4023 krát

Deset minut před koncem......Tak už je to jasné! Finále fotbalového EURA bude hrát Španělsko proti Německu. Rusko neporazí ani po 37 letech Španělsko. Přes velký déšť, krásný fotbal.

Španělé začali zpívat: "Ay ya yay yay, canta y no llores....."

Španělsko

Španělsko


15.06.2008: FOTO DNE: Česká policie v Ženěvě na fotbale
12.06.2008: FOTO DNE: 1:3
11.06.2008: Česká republika Portugalsko - fotoreportáž

Více »

24. 06.

FOTO DNE: Stávka v lyžařském areálu v Petříkově

Edvard Kožušník Přečteno 3735 krát

Včera jsem dostal sms zprávu, která mě pobavila. Bývalý senátor Robert Kolář mi napsal: "Na protest proti stávce odborářů pouštím zítra v Petříkově oba vleky....."

Petříkov stávka

Petříkov stávka

Zdroj fotografie: Ski-petrikov.cz.

Více »

19. 06.

FOTO DNE: Evropo tudy...

Edvard Kožušník Přečteno 4030 krát

Dnes se koná Rada Evropy (Council of Europe). Na ní se bude diskutovat co dál po irském "NE". Mirek Topolánek se v pondělí sešel v Senátu s prezidentem Francie a předsedy vlád V4 (Polsko, ČR, Slovensko a Maďarsko). Těm také ukazuje něco do senátního okna. Bylo by zajímavé vědět co to asi bylo. Senát bude totiž zřejmě na podzim rozhodovat o ne/ratifikaci Lisabonské smlouvy v případě, že projde Ústavním soudem.

Evropa tudy...

Evropa tudy...

Zleva: Donald Tusk, Mirek Topolánek, Robert Fico, Ferenc Gyurcsány. Zdroj fotografie: Fotobanka eStat.cz.

Úplně něco jiného:
13.06.2008: Čip pod kůží vyvolal diskusi

Více »

16. 06.

FOTO DNE: Sarkozy v Senátu

Edvard Kožušník Přečteno 5337 krát

Mnozí komentátoři tvrdí, že francouzský prezident přijel do Prahy kvůli irskému "NE" k Lisabonské smlouvě. Pravda to není. Setkání předsedů zemí V4 se dlouho připravovalo. Na druhou je jasné, že se jedním z témat jednání stalo právě irské "NE". Níže uvádím seznam zemí, kde ratifikace ještě neproběhla.

Sarkozy v Senátu

Sarkozy v Senátu

Zleva Přemysl Sobotka, Nikolas Sarkozy a Mirek Topolánek. Autor fotografie Jim Risin.

Sarkozyho program v Praze:
11:55 Jednání s předsedy vlád zemí V4 v Senátu PČR
13:00 Fototermín ve Valdštejnské zahradě Senátu PČR
14:25 Jednání s Mirkem Topolánkem
15:20 Podpis bilaterálních dokumentů
15:25 Závěrečná tisková konference

Více »

16. 06.

Dnes přijede Nicolas Sarkozy

Edvard Kožušník Přečteno 2879 krát

Když budu udržovat fotbalovou hantýrku jěště chvíli při životě, tak řeknu, že dnes je v Senátu další zajímavý match. Pozornost Evropy, alespoň té politické, bude v pondělí totiž upřená do Česka. Pár hodin po irském odmítnutí Lisabonské smlouvy přijíždí do Prahy francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Podle dostupných prohlášení chce, aby i po irském "ne" ratifikace smlouvy v ostatních zemích unie pokračovala. On a ostatní zastánci podobného názoru to nebudou mít jednoduché.

Je samozřejmě náhoda a ironie osudu, že francouzský prezident bude zítra na pozvání Mirka Topolánka jednat společně s ostatními předsedy vlád uskupení zemí V4 mimo jiné i na půdě českého Senátu. Tedy v komoře, která poslala Lisabonskou smlouvu k přezkoumání k Ústavnímu soudu.

Více »

15. 06.

FOTO DNE: Česká policie v Ženěvě na fotbale

Edvard Kožušník Přečteno 8007 krát

Evropský šampionát zatím neměl žádný vážný incident. Je to i díky spolupráci všech policejních sborů zemí, které se fotbalového svátku účastní. Proto i dnes narazíte v Ženevě před naším rozhodujícím zápasem s Tureckem na policisty z České republiky.
Policie ČR v Ženevě

Policie ČR v Ženevě

Vyfoceno na náměstí "Bergues" v Ženěvě

12.06.2008: FOTO DNE: 1:3
11.06.2008: Česká republika Portugalsko - fotoreportáž

Více »

13. 06.

Čip pod kůží vyvolal diskusi

Edvard Kožušník Přečteno 3980 krát

Můj příspěvek s názvem Místo občanky čip pod kůží? vyvolal u některých diskutujících emotivní příspěvky. Téma si to bezesporu zaslouží. Pokud nechceme jen bouřlivě vykřikovat, bylo by dobré znát konrétní statistická čísla. Proto jsme připravili dotazník, který by mohl zopovědět některé otázky, které jste jako čtenáři nastolili.

Vyplníte dotazník?



Zároveň bych chtěl zdůtaznit, že náš dokument obsahuje rozpracovaná doporučení, jak by se mohlo postupovat. Uvádím pro představu zkrácený příklad:

Více »

12. 06.

FOTO DNE: 1:3

Edvard Kožušník Přečteno 4137 krát

Tak včera jsem předpovídal 2:1. Bylo to zřejmě spíše zbožné přání. Fotkou dne bych nazval třetí portugalský gól. Petr Čech sám se třemi Portugalci.

Petr Čech

Petr Čech

Více »

11. 06.

Česká republika Portugalsko - fotoreportáž

Edvard Kožušník Přečteno 9260 krát

Vzal jsem si dovolenou a jedu dnes do Ženevy. Na letišti je pozitivně nervózní atmosféra. Prý to skončí 2:1. Uvidíme. A to co uvidím, to také vyfotím.

Jo, a na konci je Helena Vondráčková....

Češi do toho!

Češi do toho!

Úvodní fotka je nafocená dnes ve 13:00 na nábřeží Ženevského jezera, následují chronologicky fotografie, tak jak jsem to sliboval a viděl.

Více »

10. 06.

Místo občanky čip pod kůží?

Edvard Kožušník Přečteno 4882 krát

Slovo vládnutí je v mnoha jazycích odvozeno z latinského slova gubernatio , a to potom ze staročeštiny κυβερνάω (kybernao), což znamená řídit, či kormidlovat. Úkolem národních vlád je kormidlovat a vést směr lodi . Někdy však vlády sklouzávají od udávání směru k pouhé rutině – veslování. Poskytování služeb lze připodobnit právě onomu veslování. Zkušenosti ze světa hovoří o tom, že vlády obecně nebývají dobrými veslaři, ale mohou být skvělými kapitány.

Více »

08. 06.

Rafa Nadal & Björn Borg (4:4)

Edvard Kožušník Přečteno 2651 krát

Pouze jednu hodinu 48 minut trvalo dnešní finále Roland Garros. Rafael Nadal porazil hladce Rogera Federera 6:1,6:3,6:0 a dostal se tak do historie turnaje v počtu dosažených vítězství za sebou. Naposledy tento turnaj vyhrál 4x za sebou Björn Borg (1978-81). Tedy v letech kdy Rafa ještě nebyl na světě (narozen 1986).

Rafael Nadal Porazil regera Federera

Rafael Nadal Porazil regera Federera

Více »

06. 06.

FOTO DNE: Petr Kužel

Edvard Kožušník Přečteno 3115 krát

Novým prezidentem Hospodářské komory České republiky se pro příští tři roky stal Petr Kužel(na fotce zcela vpravo). Z 252 odevzdaných hlasů delegátů XX. sněmu pro něho hlasovalo 215, proti bylo 32 a pět hlasů bylo neplatných. Dosavadní prezident HK ČR Jaromír Drábek již nekandidoval a se stal jejím čestným prezidentem.

Petr Kužel

Petr Kužel

Více »

05. 06.

Plážový tenis na olympiádě v Praze nejdříve v roce 2020

Edvard Kožušník Přečteno 2547 krát

Včera se rozhodlo, že přednost pro pořádání olympijských her dostaly americké Chicago, španělský Madrid, japonské Tokio a brazilské Rio de Janeiro. Stejně jako česká metropole pak neuspěly katarské Dauhá a ázerbájdžánské Baku. Můj názor na pořádání olympiády v Praze je rozporuplný na jedné straně odpovídá obsahu tohoto videa z počátku roku.


Více »

05. 06.

FOTO DNE: Léta planých slibů?

Edvard Kožušník Přečteno 3443 krát

Před týdnem se uskutečnilo Fórum Hospodářských novin s názvem BYROKRACIE A PODNIKÁNÍ - LÉTA PLANÝCH SLIBŮ? Účastnil se ministr průmyslu Martin Říman a ostatní diskutující. Na fotografii je šéfredaktor HN Petr Šimůnek (s ukazováčkem ne prostředníkem) a zároveň moderátor diskuze.

Petr Šimůnek s ukazováčkem

Zdroj fotografie: fotobanka.estat.cz


Odpovídalo se na otázky: Boj s byrokracií byl heslem každé dosavadní vlády, ale co se povedlo a co ne? Kolik stojí české podnikatele česká byrokracie? Může vůbec elektronizace veřejné správy přispět ke snížení administrativní zátěže? Mohou se podnikatelé rostoucí byrokracií nějak bránit? Které obory jsou zatížené největší byrokracií?

Více »

01. 06.

Jiří Paroubek předběhl dobu

Edvard Kožušník Přečteno 7611 krát

Dnes je prvního, ale ne apríla, i přesto si dovolím úsměvný a odlehčený komentář. ČSSD přichystala velkolepou programovou konferenci v hokejovém stylu. Tak jsem si řekl, že do své pravidelné rubriky „Foto dne“, nějakou oranžovou fotku dám. A protože běžně na akce ČSSD pozvánky nedostávám, šel jsem hledat na jejich oficiální web. Předpokládal jsem totiž, že když investovali velké peníze do programové show, tak jedním z distribučních kanálů bude oficiální stránka ČSSD. Není tomu tak.

Jiří Paroubek už byl v Pelhřimově za 14 dní

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy