Archiv článků: duben 2009

25. 04.

FOTO DNE: Louny

Edvard Kožušník Přečteno 5492 krát

Zapřísahám Vás nejdražší, stůjte v jednotě, milujte se vespolek a dbejte aby, nepovstávali žádné rozkoly, zrady, nepřízně a hněvy. (Mistr Jan Hus Lounským 1410). Už se těším na diskuzi pod blogem, co že jsem tím chtěl říct. V zásadě nic hlubokého. Prostě jsem dnes byl dnes po 19 letech v Lounech na přednášce. Dnes to byla přednáška, před lety to byly důvody osobní. Tak jsem si udělal pár fotek.

Mistr Jan Hus Lounským

Mistr Jan Hus Lounským

Více »

22. 04.

Volte modře, jezděte zeleně

Edvard Kožušník Přečteno 8719 krát

Pravicovým stranám liberálně-konzervativního typu je mnohdy nespravedlivě podsouván odpor k ochraně životního prostředí. Vedle toho je pak vytvářeno klišé, že patent na ekologické chování mají různé levicové a zelené politické směry.
V České republice tomuto černobílému vidění přístupu k ekologii možná nahrál svými některými provokativními výroky na hlavu různých ekologistů Václav Klaus. A jak známo různé mediální zkratky napomohly tomuto jednoduchému škatulkování. Málo se to ví, ale kdo sleduje chování Václava Klause, může vidět že se jedná o člověka velmi šetrného a to nejen k životnímu prostředí. Ostatně právě za jeho vlád v devadesátých letech byla nastartována řada kroků vedoucích ke zlepšení životního prostředí zdecimovaného 40letou totalitní vládou levice. Výdaje na ochranu životního prostředí začaly rapidně klesat právě se skončením druhé Klausovy vlády.

Více »

22. 04.

Volby končí tuto neděli...

Edvard Kožušník Přečteno 3061 krát

V České republice žije přibližně 50 tisíc občanů jiných členských států Evropské unie. Ti pokud nepožádají 40 dnů o zápis do seznamu voličů nemůžou jít volit do Evropského parlamentu. V Libereckém kraji dle sdělení tajemníka magistrátu JUDr. Marka Řeháčka trvale žije ve volebním obvodu Liberec 263 občanů EU. Dosud se zaregistroval pouze 1 občan Itálie.

Více »

21. 04.

FOTO DNE: ČSSD nesplnila slib

Edvard Kožušník Přečteno 4916 krát

Minulý týden ČSSD vyhlásila akci "Vyměním kolo za program ODS". Včera ODS představila svůj program. Tak jsem chtěl využít nabídku a vyměnit program za jejich kolo. Mělo to však háček. Nechtěli mi ho dát. Prý až donesu program. Já tvrdil, že je na k dipozici na internetu. Oni, že jim to nestačí, že chtějí ten papírový. Než jsem pro něj došel do prvního patra, tak už dole s kolem nebyli.
KOLO ČSSD je hodně staré...

KOLO ČSSD je hodně staré...

Více »

20. 04.

Řešení místo strašení

Edvard Kožušník Přečteno 5487 krát

Minulý týden měla ČSSD výhrady, že ODS prý nemá program do voleb do Evropského parlamentu. V podstatě strašila a říkala, že Socialistická internacionála je jediná správná cesta. Program ČSSD je totiž z velké části postaven na právě na dokumentech tohoto uskupení. ODS dnes představila svůj program Řešení místo strašení.

Více »

19. 04.

V Bruselu vědí, co je pro nás dobré....

Edvard Kožušník Přečteno 4033 krát

Obecně platí, že volby jsou soupeřením politických stran a hnutí o přízeň voličů. Politické subjekty se snaží voliče zaujmout svými tématy, idejemi a různými návody na řešení společenských problémů. To platí ve všech pluralitních demokratických systémech.

Více »

17. 04.

Má aktuálně.cz konkurenci?

Edvard Kožušník Přečteno 2686 krát

Včera se uskutečnila v pražském Havana Clubu ve Školské ulici oficiální prezentace projektu Denikpolitika.cz. Deník politika je web o politickém dění v České republice, jehož cílem je přiblížit politickou sféru a její představitele veřejnosti a oběma stranám nabídnout možnosti vzájemné komunikace. Jsem zvědavý jestli se to podaří. Sám projekt působí poměrně ambiciozně. Otázkou je, zda si sežene dostatek prostředku na jeho provoz.

Jediná věc, která je na tomto místě jiná a kterou jinde nenajde, je databáze všech politických zastupitelů České republiky (více než 60.000 politiků). Od těch z nejmenších obcí až po poslance Evropského parlamentu. Každému z nich provozovatel nabízí vlastní internetový prostor - ten mohou užívat jako komunikační a informační bránu k veřejnosti. Klikněte si na video ze zahájení.

Více »

16. 04.

Plážoví tenisté chtějí šrotovné

Edvard Kožušník Přečteno 3526 krát

V reakci na přicházející ekonomické ochlazení přichází Česká asociace plážového tenisu s návrhem na zavedení šrotovného ve výši 1000,- Kč za jednu sešrotovanou plážovou pálku. Oproti aktuálním návrhům z jiných oborů je toto řešení opravdu zásadní a výrazně podpoří boj proti nezaměstnanosti v ČR.

Více »

15. 04.

ODS bude dospělá

Edvard Kožušník Přečteno 3723 krát

Příští týden si připomíná Občanská demokratická strana osmnáct let od svého založení. V době konání podzimního kongresu ODS se všichni kandidáti ucházející se o funkce ve vedení strany předháněli v tom kdo dokáže stranu navrátit co nejvíce k jejím původním kořenům. Řada z nich skoro jako by zapomínala, že strana se nemůže vrátit zpět do poloviny devadesátých let, kdy se její kořeny utvářely.

Více »

10. 04.

FOTO DNE: Včerejšího dne....

Edvard Kožušník Přečteno 2633 krát

Být na ceremoniálu jmenování předsedy vlády je bezesporu zajímavé. Když budu ironický, tak řeknu: "Mám Hrad rád, vždyť mé nejčtenější blogy jsou právě z Hradu. Dovolím si ve vážené publikum zdejších diskutérů provokovat otázkou. Co si myslíte, že mi řekl ředitel protokolu Jindřich Forejt po skončení jmenování nového premiéra?
Dva premiéři

Dva premiéři

Více »

09. 04.

Sedmá vláda za 5 let

Edvard Kožušník Přečteno 2699 krát

V evropské politice sleduji dlouho dvě země. Českou republiku a Španělsko. Ve Španělsku byla včera představena sedmá vláda jednoho premiéra (Zapatero) za pět let. U nás bude dnes na Pražské hradě za stejné období jmenován čtvrtý předseda vlády (Paroubek, 2xTopolánek, Fischer). Holt jiný kraj jiný mrav.

Více »

05. 04.

Video: Obama v Praze

Edvard Kožušník Přečteno 3504 krát

Před chvílí přiletěl do Prahy Barack Obama s manželkou. Stráví tady pár hodin. Přijel člověk, který se svým zvolením stal v mnoha ohledech prvním. Kandiduji do Evropského parlamentu a posledních pár měsíců slyším hlavně dvě poznámky. Že prý až přijede Obama, tak přehluší všechno. A dělat tedy něco v tomto období je úplně zbytečné. Druhou takovou poznámkou je, že on vyhrál volby hlavně na internetu. A že bychom jeho internetové "fígle" měli kopírovat.

Více »

01. 04.

I díky Václavu Klausovi budu prosazovat přímou volbu prezidenta

Edvard Kožušník Přečteno 3552 krát

Ti co mě znají ví, že dlouhodobě prosazuji institut přímé volby, nejenom v případě přímé volby prezidenta. Současná situace připomíná tzv. „Sarajevský atentát“ a Klausova role je vyloženě aktivistická.. Dělá přesně to co dělal svého času Václav Havel. To že se Klausovi nelíbí termín „překlenovací letní vláda“, neznamená, že by měl poučovat předsedu parlamentní strany. Ať se jmenuje Mirek Topolánek, Jiří Paroubek a další. Václav Klaus v posledních dnech ztrácí glanc. Nemůžu si pomoci, prostě to tak cítím a pozoruji to od jeho zvolení před rokem. A říkám to jako člověk, který spolupracoval na jeho zvolení.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy