Zápisky z archeologické výpravy do Súdánu (19)
Ahoj přátelé dobrého jídla!
Dnes u nás byla zabíjačka. Dělníci měli volno a my jsme si naordinovali pracovní pátek.
Ráno v 7:00 přivedli Salah a Abdu Daim jehně. Koupili jsme ho už před dvěma dny u místního pasáka, tedy bez prostředníka a byli jsme rádi, že mu dáme vydělat. Mimo islámské svátky si totiž lidé mnoho masa nekupují. Beránka přivezl mladík napříč přehozeného přes osla až za námi na výzkum. Tam ho naši dělníci zkoumali, potěžkávali a všelijak kvalitovali. Pak nám koupi schválili. Jsou všichni zemědělci, tak se vyznají.
Celá porážka, kterou nebudu do detailů popisovat, proběhla klidně a tiše. Pak Abdu-Daim zastrčil dlouhý klacík pod kůži zadní nohy a začal nafukovat. Kůže se začala oddělovat od masa a celý trup se nafouknul.
Pak byl postup celkem známý. Zvíře zavěšeno, vykucháno, rozporcováno. Vše námi fotograficky dokumentováno a při obědě a večeři s hosty z výzkumu v Jebel Barkal ochutnáno.
Obrázky nepotřebují komentář.
Dobrou chuť!








Dnes u nás byla zabíjačka. Dělníci měli volno a my jsme si naordinovali pracovní pátek.
Ráno v 7:00 přivedli Salah a Abdu Daim jehně. Koupili jsme ho už před dvěma dny u místního pasáka, tedy bez prostředníka a byli jsme rádi, že mu dáme vydělat. Mimo islámské svátky si totiž lidé mnoho masa nekupují. Beránka přivezl mladík napříč přehozeného přes osla až za námi na výzkum. Tam ho naši dělníci zkoumali, potěžkávali a všelijak kvalitovali. Pak nám koupi schválili. Jsou všichni zemědělci, tak se vyznají.
Celá porážka, kterou nebudu do detailů popisovat, proběhla klidně a tiše. Pak Abdu-Daim zastrčil dlouhý klacík pod kůži zadní nohy a začal nafukovat. Kůže se začala oddělovat od masa a celý trup se nafouknul.
Pak byl postup celkem známý. Zvíře zavěšeno, vykucháno, rozporcováno. Vše námi fotograficky dokumentováno a při obědě a večeři s hosty z výzkumu v Jebel Barkal ochutnáno.
Obrázky nepotřebují komentář.
Dobrou chuť!








