MF Dnes chce upálit Paroubkovou

13. 12. 2011 | 09:55
Přečteno 12288 krát
Asi by bylo dobré napsat – Petru Paroubkovou. Pro upřesnění. Už jednou totiž nynější prominentní redaktor MF Dnes Syrovátka vyzýval k upálení čarodějnice Paroubkové, tenkrát to byla Zuzana. Hlavně ať je to nějaká Paroubková. Proč se k podobným praktikám neuchyluje tento tzv. hlídací pes demokracie u paní Klausové, Nečasové, Sobotkové, Havlové, Schwarzenbergové, Kalouskové, Besserové, Drobilové, Palasové (mám vůbec pokračovat?)???

Odpověď asi nebude tak jednoduchá.

Ale začnu pěkně po pořádku. Více než rok mě jistý vydavatel (dnes můj obchodní partner) přemlouval, ať napíšu knihu o svých zážitcích po boku špičkového politika. Neviděla jsem důvod. V momentě, kdy můj manžel dobrovolně a se ctí odstoupil a tím odešel ze špičkové politiky, jsem cítila potřebu se ze všech těch „zážitků“ vypsat a zbavit se jich. A začít novou etapu života. Kniha tohoto charakteru v Čechách nikdy předtím nevyšla. Navíc jsem dostala velmi lákavou finanční nabídku (kterou jsem veřejně přiznala). Kývla jsem. Kniha byla plná emocí a věcí, které o sobě protagonisté většinou číst nechtěli. Proto např. J. Tvrdík Jiřímu v SMS vyhrožoval, jak mu vše popsané v knize osolí a vrátí tak, aby to pocítila i jeho rodina. Jiní politici se buď raději nevyjadřovali nebo se chovali jako šašci a osočovali mě ze lží (např. M. Hašek). Nikdo tzv. lži nebo pomluvy neprokázal. Někteří novináři knihu označili za „snůšku drbů z třetí ruky“. Chápu, že se někteří zlobili. Napsala jsem o nich velmi jitřící a bohužel pro ně pravdivé věci. Byla jsem také velmi opatrná a vyváženě, tj. slovy stejným počtem, jsem informovala o novinářích, kteří byli dle mého názoru kladnými nebo zápornými hrdiny. Co se týče ostatních protagonistů, v průběhu roku od vydání knihy se téměř vše ukázalo v jasném světle – korupční nekalé praktiky Bárty, slabošství B. Sobotky, propojení Haška s Tvrdíkem, Nečasova přítelkyně, Schwarzenbergova senilita atd. O všem jinými slovy informovala média.

Za knihu jsem inkasovala něco přes 1 mil Kč. Žádnou jinou knihu už nenapíšu a tato jediná byla bestsellerem – co já vím určitě např. v NeoLuxoru na Václavském náměstí. Také se velmi dobře prodávala po internetu. Je jasné, že knihu od Paroubkové se někteří prostě v obchodě koupit styděli, hlavně po tom, co se o ní předem napsalo. Celkem se prodalo zhruba 10 tisíc kusů. Pro závistivce mohu hrdě říct – jsem velmi spokojená.

Manžel během roku napsal knihy tři. U jednoho vydavatele vydal dvě knihy pamětí s příslibem, že mu bude i v budoucnu vydávat jeho politické memoáry. Jakožto bývalý premiér dostal exkluzivní smlouvu na 4 mil. korun. Smlouva se netýká jen nákladu, ale hlavně autorských práv. Zatím se celkem prodalo kolem 43 tisíc kusů obou titulů. Že nefiguroval v žebříčku bestsellerů? Že se knihy prodávají hlavně po internetu? A divíte se vůbec po letech negativní kampaně proti Jiřímu Paroubkovi? Někteří novináři si pletou jablka s hruškami. Všichni jimi dotazovaní používali slova jako „u nás“ (v jejich obchodech), kniha „by zřejmě měla být v žebříčku“ (to neznamená, že tam být musí) apod. Jsem vydavatel – začátečník. Ale jistě vím, že můj partner ve vydavatelství měl největší úspěch v prodeji jisté kuchařky – sto tisíc kusů – prostřednictvím dealerů nebo u jiných titulů přes internet (svůj firemní). Je zřejmé, že tyto tituly se nikdy v žádném žebříčku bestsellerů neobjeví. Vlastně objeví – v tom našem firemním.

Suma sumárum dostali jsme 5 mil. korun. Někdo může hrát na závist, jiný na city. Ale vše je řádný zdaněný výdělek.

Nikdo mě nenačapal na ničem nekalém. Zkrátka a dobře jsem odkryla karty sama a dobrovolně. Může si říkat kdo chce, co chce, ale jsem čistě soukromá osoba. Manželka jednoho z poslanců. Manželka předsedy jedné z mnoha (ne)parlamentních stran. Manželka podle některých zcela bezvýznamného politika. Přesto jsem redakci Týdne poskytla veškeré údaje ohledně koupi mého řeckého domu. Pardon půlky dvojdomu. 2,5 mil. stál dům a stejně tak rekonstrukce se zařízením. Poskytla jsem fotografii před rekonstrukcí, manžel pak fotografii po rekonstrukci. V redakci jsem předložila k nahlédnutí manželovu smlouvu na knihy, fakturu za rekonstrukci domu a v kopii nechala kupní smlouvu (je v řečtině - tak, aby si nemysleli, že si vymýšlím). Tím jsem akci „řecký dům“ považovala za ukončenou. Psal se čtvrtek 8. prosince.

Chyba lávky! Akce teprve začala. V pátek mi kamarád a realitní agent v jedné osobě volal, že na Ithaku (tam mám dům) mají v sobotu přijet dva čeští novináři. Volal mu to manžel jedné Češky ze sousedního ostrova s tím, že přiletí soukromým letadlem. A požádal mého kamaráda, aby jim moji „vilu“ ukázal. Ten se smál, co jsem to tady navykládala, že on mi neprodal vilu, ale půl dvojdomu. Informaci jsme s manželem zveřejnili. Je divné, že bychom někomu stáli za soukromý let, který stojí nejméně 300 tisíc korun. V sobotu na Ithaku opravdu podle mého kamaráda přijeli dva Češi. Vlastně pár. Vyptávali se, sháněli informace. Také si pobyt doslova a do písmene spolu užili. V neděli odjeli trajektem. Tedy ne letadlem. Zajímavé je, že jejich auto mělo diplomatickou značku. Mám jejich fotografie a značku a určitě si v Řecku nechám zjistit, kdo to byl. Zase jsem akci „můj dům“ považovala za ukončenou.

A zase jsem se mýlila. Dnes mi kamarád zavolal s tím, že na ostrov přijela T. Strnadová z MF Dnes (dokonce mi jako "důkaz" poslal e-mailem její vizitku - viz ZDE). Prezentovala se velmi přátelsky, několikrát zdůrazňovala, že přiletěla linkou a že je ze seriózních novin, ne z bulváru. Kamarádovi to bylo trochu divné, ale příběh s Týdnem podrobně neznal. Nadšeně mi sdělil, že sice od něj a notáře pokoutně vylákala moji kupní smlouvu (úřední postup to nebyl, hned jsem se obrátila na právníky). Podle něj je to fajn, protože uvidí, že nelžu. Proč ale tato osoba musela čmuchat po ostrově jako estébák? Proč si smlouvu prostě nevyžádala v redakci Týdne nebo u mě? Myslí si snad, že se dozví něco, co bych já sama nevěděla? Co ji vede ke stalkingu mé osoby? Redakce MF Dnes má peníze na rozhazování? Celý její pobyt i s letem a cestou na ostrov odhaduji minimálně na 50 tisíc.

Prostě budeme honit čarodějnici Paroubkovou! To je ta od Paroubka, tak proč ne?

Ale ptám se, kdo honí prohnilého Vondru a jeho ženu? Kdo honí Topolánka a jeho ženu? Kdo z investigativců si dal práci, aby zjistil, že Topolánek v roce 2009 stejně tak jako Langer letos utrácel desetitisíce EUR za pobyt na jachtách? Když jsem toto s podobnou jinou argumentací dnes večer vychrlila na šéfredaktora MF Dnes, jen mi suše sdělil, že o jachtách neví, protože na ně nejezdí. Tak jen pro zajímavost: Český tisk psal o tom, že si Topolánek pronajal jachtu za 18 tis. korun na týden a trávil na ní jen několik hodin. Nikdo na světě vám jachtu nepronajme na méně než týden za méně než 15 tisíc EUR bez nákladů, to znamená, že je to nejméně 35 tisíc EUR za týden. Kdo honí je? Kdo honí Besserovou kvůli vile jejího muže v USA? Kdo tam jezdí ji šmírovat?

Protože jsem Paroubková, je vše dovoleno. MF Dnes a její Strnadová si myslí, že estébácké praktiky jsou OK. Strnadová chodí po ostrově jako šváb za smradem a myslí si, že je hrdinka. Když jsem vydala knihu o osudech dcer 12 politických vězňů, MF Dnes mlčela. I když její redaktor Komárek nakráčel na křest jako kdyby mu to tam patřilo.

Jak by se panu šéfredaktorovi – ostatně jako jiným novinářům líbilo, kdyby někdo sledoval jejich ženy? Tipuji, že by to dámy vydržely maximálně dva týdny. Co tak zkusit si to? Novináři jsou také osoby veřejně činné. Takže já i jejich ženy jsme na tom stejně. Jen já jsem karty odkryla. Už už po mně chtějí daňové přiznání. Co bude příště? Osvědčení od gynekologa? Můj řecký dům měl pro mě být oázou, útěkem před českou realitou. Strnadová pošpinila i to. Je to stejně nechutné jako Marešova karikatura aktu, při kterém jsme s manželem zplodili dceru. Už se těším na Štrasburk. Tam on – ač se na výlet dle svých slov těší – nepojede. Maximálně za vlastní. A já to vyhraju, už tam totiž na takové prasárny mají precedens. Potratila jsem a početí mé dcery stejně jako celé těhotenství bylo pro mne velmi rozjitřené. Až Marešova žena potratí a nějaký chudák jí další těhotenství nebo potrat namaluje na dveře, uvidíme, jestli se bude smát. Jemu by se smálo akorát pár sousedů. On chtěl, aby se mi smál celý národ. Ale lidi nejsou tak hloupí. A dovoluji si říct, že Strnadová a MF Dnes momentálně dělá stejnou prasárnu. Chce se mi z nich zvracet.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy