Deset milionů trenérů komentuje zápas s Kanadou

05. 05. 2015 | 14:14
Přečteno 9667 krát
Česko žije hokejem. Máme tady deset milionů trenérů, říkal Jaromír Jágr po zápase s Lotyšskem a včerejší prohraný souboj s Kanadou jeho slova potvrdil.

Trenér i někteří hráči a experti už se vyslovili (Voráček: Nezalekli jsme se jich, byli jsme tvrdším týmem/ Pavelec: Hráli jsme výborně, ale dělali velké chyby/ Šlégr: Česká obrana? Takhle to hrát nejde/…).

Aby byl obrázek úplný, přinášíme vám v následujících řádcích i komentáře některých z deseti milionů českých hokejových trenérů, jak jsme je vybrali z diskusí na našem serveru. Optimistům přejeme, aby jim to vydrželo. A malověrným připomínáme, že naděje umírá poslední.


***
Solidní výkon, nemusíme všechno vyhrát, stačí poslední 3 zápasy, takže klídek. (Jan Dolce Vita Belko)

***
Kanada bohužel na půl plynu o třídu lepší. Obrana naprosto marná, co s nimi Špaček trénuje? (Jiří Kyncl)

***
Důležité je, že naši kluci hráli naplno, a pokud jsme prohráli pouze rozdílem dvou branek (ten bez brankáře nepočítám), tak to mohlo při troše štěstí dopadnout i obráceně. Neměli bychom se tolik podceňovat. (Alexander Nardelli)

***
Kanada hraje od začátku turnaje kombinačně chytře, my jen nastřelujeme puky, o které tímto hned přicházíme, je to stejná situace jako v Soči, mužstvo plné hvězd a nehraje jim to spolu, ještě jsem se za deset let nezmýlil, takže pokud bude bronz, bude to velký zázrak... (Štěpán Lípa)

***
Pokud začneme tak, že brankář dostane ostudný gól, tzv. zanďoura – zasunutím puku zezadu, tak jak to může skončit. Pokud jsme získávali tituly a medaile, vždycky jsme měli brankáře, který třeba jen na tom jednom turnaji měl nadprůměrnou formu, což zatím ani jeden z našich určitě nemá. Ale všechny tyhle zápasy jsou v podstatě k ničemu. Počítám, že přes ty slabší soupeře se tak nějak k tomu vyřazovacímu zápasu doplácáme a potom se může stát cokoli – třeba i motyka v našem podání spustí... (Aleš Rombald)

***
Není prohra jako prohra. Velmi smutné poznání je, když prohraji se soupeřem, který je o třídu výše! To byl dnes náš případ. Otázkou do pranice je potenciál našich hráčů ke zlepšení, aby mohli Kanadě v dalším zápase konkurovat, či Americe nebo Rusku. Chce se mi věřit, že ano. (Jiří Czerný)

***
Mně se naši líbili, a že to měli zatraceně těžký! Kanaďani jsou skvělí, o tom není pochyb a myslím, že asi MS vyhrajou. Náš tým však v žádném případě nezatracuju. Je v nich něco navíc než v předchozích turnajích. (Josef Kašpárek)

***
Koukal jsem na Rusko vs. USA. USA hrály o dost lepší hokej. Rusko jsou podobné plácačky jako my. My taky dneska v určitých pasážích tlačili, ale jakmile jsme vyrovnali, tak Kanada zapnula na 100 procent a najednou to bylo opět o 2 branky. Kdo nechce vidět, neuvidí. (Lukáš Veselý)

***
Něco je špatně, když nejlepším hráčem je vyhlášen brankář, který dostane 5 gólů. Jinde by po 5 gólech brankáře měnili, u nás je nejlepší hráč. (Boris Daaj)

***
Kanada je skvělá, jsou úplně někde jinde. Rozhodně jim přeji zlato, proč ne. Je to kolébka tohoto sportu a díky Kanadě ho dnes hrají po „celé planetě“. Hokej to byl jinak pěkný a hlavně slušný. Výsledek je sice krutý, výhra javorových listů však více než zasloužená. (Jaromír Mašek)

***
Se 3 góly se dá vyhrát. S dobrou obranou a vynikajícím gólmanem. A to bohužel postrádáme. (Josef Caesar)

***
Super hokej. (Ivana Vrbková)

***
Pokud v takovém zápase nezachytá gólman, není šance. Holt ani jeden není Dominátor... Když budem v každým utkání dostávat tři a více gólů, na medaili to moc nevypadá. (Miroslav Samek)

***
Kanada si dělala, co chtěla, naše hra v obraně a celkově obranný systém je k smíchu, není divu, jeden z nejslabších českých výběrů na MS za posledních 20 let. Půlka kádru bez formy, obranu nemáme žádnou a Jágr s Voráčkem to nezachrání... (Ferdinand Tomas)

***
Herně velmi dobré, má to hlavu patu, ještě zlepšit obranu a je to na dobré cestě. (Standa Holaň)

***
Pár bodů: Erat – proč to hraje furt na Jágra??? Zejména když je ještě mimo třetinu v offsidu. To není schopnej sám nic vymyslet, nebo se jen bojí?
Sobotka – včera velká bída, nic mu nevyšlo, ale na konci se s tím gólem snad probudil.
Kanaďan dá hit, čistej, a 2 naši obránci odletí… Čech dá hit a skácí se… pak už jenom naši faulovali.
Jágr - pro mě včera nej hráč, z něho jedinýho měli Kanaďani respekt, ale pak když si ho pohlídali, tak sám neměl šanci.
Simon - ten je dobrej, hrál tvrdě, bojoval a makal, z našich se mi včera hodně líbil.
Tak hoši makat a zlepšit hlavně důraz, rychlost a přesnost střel… (El Carlos)

***
Absurdní je, že Jágr je z našich nejlepší, ve svém věku, klobouk dolů, ale zbytek by se měl stydět. Obrana je tragická, nevím, k čemu je tam Špaček jako specialista na obrannou hru. To Hořava v Litvajzu, to byla jiná káva. (Jiří Kyncl)

***
Náš tým je houževnatý a bojovný, zatím jsme v základní skupině a až dojde na lámání chleba, oddělí se zrno od plev. Věřím, že pro výsledek český tým žije a podřídí mu úplně vše a tato prohra je jen nakopne k lepším zítřkům. Já ten potenciál v něm určitě vidím. A k těm týmům, co teď hrají tzv. „lépe než my ve skupinách“, forma není věčná a nemusí se sejít v play off, což je kategorie sama pro sebe a je to hlavně rozhodující. To ostatně potvrzují i výsledky například Kanady, podíváme-li se na předešlých pět turnajů zpětně. V play off nebude již snadného soupeře a třeba se našim klukům i přes nesmírný tlak, který zcela jistě sami pociťují, na domácím MS podaří napodobit cestu z MS roku 2010. Přeji jim hodně štěstí a stále věřím!!! (Vendula Bártů)

***
Taková ta prvoplánová česká tvrdost – narazit soupeře už po odehrání puku na hrazení – je na MS, kde je potřeba vyhrát alespoň 4 zápasy ve skupině, naprosto scestná! Kanaďané už jsou trochu jinde – mají výtečnou techniku hry s pukem u hrazení, nezbavují se v obranné třetině puku bez rozmyslu, protože dobře vědí, že tak jenom oddálí další nájezd soupeře. Hrají odpovědně, ne alibisticky jako obránci naši. A pokud se jedná o tu účelnou tvrdost či odolnost, pak jsme, bohužel, daleko za nimi. Ale jenom komentuju to, co jsme všichni včera viděli. Fandím dál. (Jaroslav Indra)

***
Kluci hrajou s nadšením, od toho je trenér, aby to zklidnil a dal hře trošku koncepce. Když jsme dříve takové zápasy vyhrávali, bylo to vždy díky taktice a disciplíně, ale na tuhle hru se zase pěkně kouká, takže chce to proměnit šance a soupeře přestřílet. (Miroslav Samek)

***
Za celý zápas naši ukázali jen nepatrné množství skutečně kombinačních akcí. Všechno šlo na zadní mantinel nahozením a to byla voda na kanadský mlýn, protože to jsou právě oni, kteří mají tento styl hry odmalička v krvi. Nebo takový Sobotka. Já nechápu, proč to, z toho levého křídla, furt pere na gólmana z takového úhlu? A vůbec, křídla se vůbec necpou víc ke středu, všechno cpou kolem mantinelů. Když útočí kanadské křídlo, už od červené se snaží najet si víc na střed, protože ví, že tak má větší šanci vstřelit gól. Naše produktivita je mizerná, vystřelit na bránu průměrně 7x za třetinu, to je opravdu velmi tristní statistika. Obrana mizerná. Myslím, že vůbec nejlépe to popsal v hokejovém studiu host, když jasně řekl, že Kanaďané především mají dokonale zvládnuté řemeslo. Že přestože spolu nehráli, stačí jim říct, co mají hrát, a oni to hrají navíc s velkou dávkou kreativity. Přičemž nemusí na turnaji nic dolaďovat. Na rozdíl od nás. Předpokládám, že to je celkovým systémem výchovy hráčů v Kanadě od malička. No, a jasně se ukazuje, jak propastný je rozdíl mezi NHL, KHL a naší ligou. Našim se nedá upřít snaha, ale byli všude druzí, a co mi pilo krev nejvíc, zase zajíždění za naši bránu místo rychlé rozehrávky a neschopnost vyhodit puk ze třetiny, i když k tomu je hodně příležitostí. (Jaroslav Orlík)

***
Ono by tam stačilo i víc kluků od nás z ligy, hlavně obránců. Pak by tam nebyly i takové mezery v obraně. Ale vysvětlete to Růžičkovi… (Martin Dvořák)

***
S Kanadou srovnat krok byl super výkon a muselo to stát hodně sil. Nikdo z vás tu nezmiňuje, že jsme mohli vést 1:0, kdyby Červenka trefil prázdnou bránu, že ten první gól Kanady byl se štěstím, kolik štěstí měl kanadský gólman (nádherný zákroky), co kiksy rozhodčích, po kterých byly dva góly (jeden po divném odpískání faulu). Jsou to sice kdyby, ale vše mohlo být jinak. Ano, jsou asi chyby v obraně, ale chlapi makali a nechali tam srdíčko a proti tomu, co stálo proti nim, klobouk dolů. Není nás 100 mil., abychom si mohli vybírat z top hráčů planety… A tak to je... Takže přestaňte kibicovat a začněte fandit. (Iva Teresková)

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy