Tohle je pozoruhodný příběh. Když přišel šéfkuchař de Witte z utrechtské restaurace Feu do Van Goghova muzea v Amsterdamu, zastavil se u mistrova obrazu Zátiší s červeným zelím a cibulí a něco se mu na něm nezdálo. Jako profesionál v oboru gastronomie si totiž uvědomil, že na obraze není namalovaná cibule, ale dvě hlavy česneku. Brzy na to napsal do muzea dopis a tam jeho zprávu vzali se vší vážností. Jak by ne! Nadšený fanoušek Van Goghova díla a amatérský malíř v dopise srovnával, jak slavný umělec na jiném obraze Zátiší s talířem cibule namaloval cibuli, a dokládal tím, že na tomto obraze musí jít o česnek. A kunsthistorikům nezbylo nic jiného, než dát de Wittemu za pravdu, že ingredience na obraze byly od začátku špatně pojmenovány. Takže došlo k přejmenování a nizozemský kuchař se svým postřehem zapsal do historie moderního umění. Na oslavu svého objevu vymyslel de Witte nový pokrm inspirovaný obrazem. Hosté jeho restaurace v Utrechtu jsou z něj prý nadšení.