Barbarství je zpět

14. 01. 2019 | 17:39
Přečteno 6149 krát
Dnes oplakávají třeba znásilnění v Kongu nebo válčení v Sýrii, zítra napomáhají dovážet do Norska další násilníky. To, čemu se říká řízená invaze/kolonizace a národ „s holubičí povahou“ nejde podle kritiků moc dohromady.

Krátce před Vánocemi došlo v Maroku, kde nocovali ve svém stanu, k stínání hlav mladé Norky a její dánské kamarádky. Ohavný čin spáchali zbabělí islamističtí teroristé. O bestiálním způsobu vraždy se skrze norská masmédia nedozvíte, na to musíte navštívit stránky alternativních médií, neboť otevírání očí nepříjemné pravdě patrně zamezuje politická korektnost. Zároveň koluje po internetu video, jež onu vraždu ukazuje, a které norská premiérka Erna Solbergová, mezi Nory občas přezdívána jako «Fjerna» (dá se překládat jako Mimoňka, popř. Dutohlávka), Nory žádá, aby si jej nepřehrávali. O něm a o vraždě různí rozumbradové prohlašují, že jsou tak vzdálené všemu, kým v Norsku jsme a co zastáváme.

Přitom nikdy nebyl problém ani pro premiérku, ani pro norská masmédia, když byly vysílány či publikovány brutální nahrávky z válek, pohrom atd. a kdo jsou oni, aby soudili a na jakém základě soudí ostatní, zda to má pro ně hodnotu dívat se na pravdu? V tom samém okamžiku proudí do Norska další muslimové. Čím to je, že jsou to pokaždé, opět a zas, příslušníci jistého náboženství a ne obráceně, jež nás vraždí proto, že nepatříme tomuto specifickému náboženství? Proč neprovádí stínání hlav křesťané muslimům? Proč to jsou pokaždé muslimové, kteří toto dělají nám «bezvěrcům», jež napadají a útočí na naše lidi a ne obráceně? Je nabíledni, že naše hodnoty jsou pro ně nepřijatelné, jen to nechtějí vidět lidé typu Solbergová. Nebo si to nalhávají sobě i nám, že tomu tak není.

Reakce hlavních norských médií bylo dosud leštit obrázek, nikoli připomínat plíživé nebezpečí Islámu a to, spolu se zločiny muslimů v Norsku, Evropě i jinde, jsou témata, kterým jsem se již věnoval mnohokrát a budu se jim věnovat i nadále. Toto mlžení, mystifikace, zapírání, lhaní sobě samým, (sebe)cenzura, namlouvání opaků a lepších zítřků blokuje poznávání sebe samého. V kritice Norů se dočteme třeba to, že chceme-li zachovávat Norsko jako prý svobodnou, liberální zemí musíme zcela jasně dávat najevo nepřijatelnost islámských praktik v naší zemi a neustálého zavádění a prosazování ohledů na Islám na úkor těch naších. Nechtějí naše hodnoty, vidění světa. Chtějí žít stranou naších lidí, přitom pobírat dávky a dojít náš stát.

Na internetu se čím dále více objevuje názor, že jestli vám ono video vadí či vás uráží, tak byste neměli vítat migranty, o nichž nic předem nevíte. To je to video, jež si nepřejí establishment, masmédia hlavního proudu ani sociální média, abyste se na něj dívali. Norská masmédia zacházejí tak daleko, že nazývají stínání hlav pouhým říznutím nožem! Správci sociálních sítí ho odstraňují, jakmile je tam umístěn některým uživatelem.

Naopak by se prý ono video mělo šířit co nejvíce a mělo by se povinně pouštět na zamýšlení premiérce a elitě přející si stále další obyvatele naší kultuře vzdálené ve snaze, aby i vědomě nevědoucím, nebo přinejmenším některým z nich, otevřeli oči barbarství, brutalita a nelidskost jež přijímají do náručí a vycházejí vstříc. Prý sami utíkají od strastí a utrpení, přitom neustále způsobují strast a utrpení nám. Následovníci Alláha vědí přesně, co říkají Korán a modlitby a v co věří a mnozí z nich věří v své právo zacházet s ženami jak je jim libo kdekoliv na světě.

Před třiceti lety jsme byli jako žáci nuceně-povinně v době vyučování posíláni do kin, abychom viděli krutosti nacismu. Dnes, v r. 2019, Erna Solbergová, současná předsedkyně vlády, vyzývá k tomu, aby se lidé nedívali na video, na němž muslimové řezají hlavy norské výletnici a její dánské kamarádce. Asi je to dnes špatné a podpora nacismu. Protože kdo se dnes dívá na krutosti takového novodobého nacismu, tedy islamismu, který je podle řady lidí horší, než byl nacismus (a rozhodně se rozmáhá více a rychleji, než v své době stihl nacismus) podle logice premiérky napomáhá teroristům.

Jak může někdo tvrdit, že toto nesouvisí s Islámem? Jestli texty islámu jsou užívány lidmi, jež si říkají muslimy, aby vymývali další lidi, jež si říkají muslimy, v mešitách, jak to, že to nemá co dělat s Islámem? Vůle muslimů učinit přítrž extrémistickému počínání ve vlastních řadách je pramalá, a tak prý lze říct, že dokud bezvěrci-nemuslimové jsou považováni za něco níže, méně hodnotné bytosti, většina muslimů není nevinných islámskému terorismu.

Tvrdívá se, že Islám není obyčejné náboženství jako každé druhé. Pravda, lidé pojídající vepřové mají dále k tomu, aby sebe vyhodili do vzduchu. Winston Churchill prohlásil, že Islám je pro člověka stejně nebezpečný jako je pro psy vzteklina. Jsme natolik často připomínáni neslučitelností migrace s naší vlastní kulturou, že bychom údajně již neměli mít žádné záminky ani výmluvy, abychom pokračovali tak, jak dosud.

Více než třetina vražd v Norsku ročně je spáchána osobami jiných kultur a několik z nich jsou údajní uprchlíci. Ani tyto Vánoce nebyly výjimkou. Také jsme se dozvěděli, že rodiče žáků, jimž je vyhrožováno jsou vydíráni či okrádáni dětmi a mládeží muslimských kultur ze strachu ze msty se bojí toto nahlašovat policii, bavit se s ní či svědčit. V sousedním Švédsku je nahlášen dokonce pouze každý čtvrtý násilný čin. V Norsku to není o moc lepší a masmédia hlásí, že skupiny mladých střílejí rachejtle proti lidem, zapalují auta, učitelé se bojí agresivních žáků, jež zapalují budovy škol a když přijedou policisté, tak na ně zaútočí. Jak může více toho samého vyřešit jakýkoliv problém, a dokonce vést k úspěchu, dokud víme, jaká je historie migrace do Norska historií chybování, selhávání, pokus-omyl atd. atd.?

Rozhozená, rozdělená společnost, jež se tolik pokoušel být něčím jiným, než je, postupně pozbyde své duše a jestli bude takhle pokračovat, zbaví se všeho, co udělalo Norsko Norskem, společnosti, kde podle mnohých prostřednictvím alternativních médií typický pro stav myšlenek nejen elity je prý takřka patologické zapírání skutečnosti v prospěch vyjadřování kýžených nadějí a okázalé pózování odvolávající se na ctnosti, slušnost, solidaritu atd. Ti kritičtější z politiků a znalců občas tvrdí, že cesta není jednoduchá, ale přijímáme jich víc a otevíráme svá srdce a neustále další dveře. Je to jako droga, nejde s tím přestat ani na chvíli. Ovšem ještě neotevřeli dveře alternativním faktům, a proto nikdy nepochopí následky obřího pokusu změnit etnické složení obyvatelstva dříve, než bude převelice bolet.

V alternativních masmédiích se hlásí více lidí, jež mají pocit, že zvát statisíce takových lidí a jim podobných z jim blízkých kultur do samého středu naší společnosti není dobrý nápad a jestli to z nich dělá rasisty, tak je to nálepkou, jež nosí s hrdostí. Než aby byli nazýváni rasisty, jde Norsko a Evropa do záhuby proto, že je příliš mnoho těch, jež dávají přednost tomu, aby byli pobodáni a znásilněny. A chtít po těch, kteří chtějí stále další a další migranty do naších zemí a stejně jim to nikdy nebude stačit, aby měli stejnou sympatii pro ty, jež kvůli migrantům a jejich činům trpí a doplácí na ně, jakou mají pro migranty, to bychom asi chtěli moc.

V islámském světě jsou křesťané zabíjeni a kostely podpalovány, v řadě zemí Islámu se kostely ani nesmějí stavět. Zato v Evropě jsou mešity a islámské organizace finančně podporovány a vedení měst, krajů i zemí si myslí, že není nad migranty a migraci. Islám si rychle získává vliv. Vadí nejen zvonění z kostelů. Opravdu mají být umlčeny tak, aby mohlo znít poselství Islámu nerušeně po celé zemi? Opravdu tomu celkovému směřování všichni bez rozdílu jen tak přitakáváme?

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy