KOHO NEVOLIT, díl V. - Okamurovi fašisti, KSČM a další extremisté

17. 10. 2017 | 21:31
Přečteno 4348 krát
Za normálních okolností by bylo hloupé říkat, proč nemáme volit extremisty. Atmosféra hysterie a strachu, kterou se jim za pomoci většiny údajně demokratických politiků a některých médií podařilo rozvířit, však normální situací není.

Předešlé díly seriálu "Koho nevolit".
KOHO NEVOLIT, díl I. - hnutí ANO (a KDU-ČSL)
KOHO NEVOLIT, díl II. - ODS
KOHO NEVOLIT, díl III. - ČSSD
KOHO NEVOLIT, díl IV. - TOP 09 (+STAN)

Fašisty volí hlupáci

Obecně řečeno, takové ty pouliční fašistické křiklouny typu Okamury a spol. volí hlupáci, lidé s nízkým vzděláním a inteligencí, kterým přijde normální vzdát se své osobnosti ve prospěch vůdce. Normální člověk, byť s jen průměrnou sociální inteligencí, není ochoten uvěřit primitivním heslům, za nimiž stojí pouze mocichtivost a nenávist těch, kteří je hlásají. Samozřejmě, že se takoví voliči najdou i mezi vzdělanými lidmi a intelektuály, jako tomu bylo na již v Hitlerově éře, ale, alespoň zpočátku, jde spíše o výjimky.

Jiné to je u KSČM. Původní myšlenka komunismu byla lákavá pro mnohé levicové intelektuály, kteří se podíleli na jejím zavádění do praxe či na šíření obdivu k Sovětskému svazu po celém světě. Ne, že by komunisty nevolili primitivové, to samozřejmě také, ale KSČM má větší zastání než fašisti u skupiny lidí, kterou sami označují jako „inteligenci“. A to přesto, že velká část KSČM je dodnes stalinistická, což pochopitelně brání diskusi mezi politiky, kterým z nedostatku jiných pojmenování říkáme „demokraté“, o „zapojení komunistů do hry“ (až na Kalouska, který byl ochoten vládnout s jejich podporou, či Paroubka, který by je vzal rovnou do vlády i s marťany).

Nesmrtelné výroky Tomia Okamury

Demokracie momentálně čelí dvěma extremistickým nebezpečím: komunistům a Okamurově SPD, protože tyto dvě strany mají největší šanci uspět ve volbách. Extremistů však kandiduje mnohem víc. Největším křiklounem je momentálně Tomio Okamura, který sám není příliš chytrý, o to více je ovšem lůze mentálně blíž. Podívejme se alespoň na několik jeho výroků, které svědčí o míře jeho sociální inteligence a mravní integrity (další najdete v mém komentáři Nesmrtelné výroky Tomia Okamury):

V článku Muslimský teror opět za pomoci zjevné lži šíří nenávist a strach, jak má v posledních letech ve zvyku: „Teroristé nejsou ti, kdo překrucují islám. Naopak, je to ten nejčistší islám: podřezávat jinověrce a bojovat proti nim, aby na jejich území vznikl Dům Alláha.“

Buď pochválen dům Okamurův.

V článku Ženy vpřed píše: „Lidská inteligence se výrazně liší, a to jak mezi rasami, tak i mezi muži a ženami. Ženy mají ve většině průměrné IQ - je mezi nimi méně geniálních či naopak totálně hloupých než mezi muži. Ti mají naopak mezi sebou více talentovaných stejně jako je mezi nimi větší množství velmi hloupých a méně těch průměrných. To je prostě statistika, která se pak odráží i ve společnosti - větší procento nadprůměrně schopných mužů se holt odráží v reálném životě.“

Lidská inteligence se bezesporu liší, což lze v tomto případě rozeznat naprosto zřetelně.

V článku Buďme politicky nekorektní se Okamura zastává Dělnické strany, kterou kvůli jejímu navazování na Hitlerův nacismus i pro její neonacismus, rasismus a xenofobii zakázal Nejvyšší správní soud: „O Dělnické straně píšeme, že je extrémistická, ale čím doopravdy? V čem je například extrémní názor, že Cikáni by si měli založit vlastní stát a že Česká republika by měla podpořit jejich vystěhovalectví do země, odkud pochází jejich prapředci?“ (Dělnická strana dnes vystupuje pod názvem Dělnická strana sociální spravedlnosti, svou politiku a personální obsazení nezměnila.)

V článku Zase tu běhá strašák komunismu vyjadřuje myšlenku, že hlásit se ke komunistům není ostuda, ale čest. V tomtéž článku píše: „… ale právě fanatici ve spojení s bezpáteřními kariéristy jsou jednou z příčin zneužití všech ideologií a ideálů. Opravdu - ne idea, ale gauner s ideou v hubě škodí.“

Zlatá slova, pane Okamuro. Díky za autokritiku.

Zatímco Zeman propustil z vězení vraha Kájínka, Okamura se o totéž snažil v případě odsouzeného rasistického vraha, neonacisty Vlastimila Pechance (ZDE a také zde), což se mu koneckonců také povedlo. Pechanec byl podmíněně propuštěn za dobré chování poté, kdy si odseděl dvě třetiny trestu.

Hayatovo varování

Hayato Okamura (kandiduje za KDU-ČSL) varuje před bratrem Tomio Okamurou jasnými slovy:

"Tomio jedná v zájmu Putinovy vlády v Moskvě. Ta dlouhodobě usiluje o oslabení a rozložení EU. Ruská politická elita lituje rozpadu Sovětského svazu a přála by si rozšíření svého vlivu až k nám do střední Evropy. Dlouhodobě na tom pracuje a v různých státech podporuje strany, které žádají vystoupení své země z unie. Včetně Tomia...
Žene ho také jeho nezřízená ctižádost, kdy je ochoten pro to, aby získal hlasy voličů, udělat prakticky cokoli. Tím nahrává budoucímu neštěstí našeho národa. On hlásá, že přináší více bezpečí, ale opak je pravdou. Chce nás vyvést z EU - to by nás však oslabilo a mohlo časem vrhnout pod cizí nadvládu...
Když dojde k tragickému teroristickému útoku, tak rozumný politik veřejnost uklidňuje a rychle přijímá potřebná bezpečnostní opatření. Tomio místo toho rozdmýchává negativní emoce, šíří strach a nejistotu - a pak se staví do role jediného zachránce a spasitele. Tímto nekalým způsobem, za použití strachu a nejistoty, chce sklízet při volbách hlasy. To je populismus nejhoršího druhu."

KSČM ovládají stalinisté

U KSČM nemáme jistotu, že se nevrátí ke své předlistopadové politice, kdy totalitářsky vládla za pomoci násilí, represí, systémové bezohlednosti a udavačství. Hlavním důvodem oprávněných obav je vysoký počet stalinistů v jejích řadách, i to, že ti mají ve straně velmi vysoké postavení. Jejich průběžná vyhlášení nás znovu a opět přesvědčují, že komunisté se nenapravili. Připouštějí sice, že „se dělaly chyby“, ale dodávají, že šlo o selhání jednotlivců, nikoli režimu.

Asi nejznámějšími představiteli stalinistů v KSČM jsou Marta Semelová (první místo na pražské kandidátce) a Josef Skála (třetí místo). Jejich stalinistická houževnatost dodává síly druhým.

Revizionismus jako zbraň

Podle Semelové byl komunistický režim lepší než ten dnešní, říká to naprosto otevřeně. Svoboda a demokracie tu podle ní dnes není pro každého, jen pro vyvolené. Zpochybnila také, že přiznání Milady Horákové bylo vynucené (Horákovou komunisté oběsili po zmanipulovaném politickém procesu) a okupaci naší země v roce 1968 ruskou armádou (a dalšími armádami) považuje za internacionální pomoc. Semelová chce občany zjevně utvrdit v tom, že stalinistický pohled na svět je legitimní.

Josef Skála je na tom podobně (viz můj článek Josif Stalinovič Skála a prasečák v Letech). O Horákové se vyslovil následovně: „Milada Horáková popravena byla. A to samo - dnes stonásob víc než tehdy - fatálně blokuje věcnou diskusi kolem její skutečné role (i role jejího okolí). Věčná škoda! Ten příběh obsahuje spoustu prvků, nad nimiž by valili bulvy i lidé, zaslepení metanolem antikomunismu. Tím víc by spadl hřebínek všem těm, kdo výkladem onoho antického dramatu oblbují důvěřivé publikum.“

Revizionismus, tedy faktické popírání komunistických zločinů, je účinnou zbraní současných komunistů. Mnoho levicově zaměřených lidí nerado o těchto zločinech slyší, protože to nabourává jejich představu o levici jako spáse světa. Mesianismus zdaleka není na odchodu - a to se týká i českých fašistů a ultrakonzervativců. Tito lidé si odmyslí to zlé a špatné, proto je pro ně komunismus dodnes tím nejlepším řešením. To je také důvod, proč KSČM nevadí, že jejich starší členové a příznivci postupně odcházejí do komunistického nebe, protože nastupují mladí lidé se stejnou poruchou vnímání světa.

Romský Řád národa

Extremistů, těch křiklounských i těch uhlazenějších (a o to nebezpečnějších), kandiduje víc. Vyznačují se přepjatým nacionalismem (šovinismem), nesnášenlivostí k druhým a k odlišnostem vůbec, rasismem a především xenofobií, přesněji hlásáním nenávistí vůči muslimům, Romům, Židům, komunitě LGBT a dalším menšinám. Dochází i ke kuriozitám. Například za zjevně extremistické uskupení Řád národa - Vlastenecká unie kandiduje Rom Vojtěch Kelt. A proto jej chtějí volit i někteří Romové - jakoby si na sebe chtěli ušít bič.

Extremisté, jak vidno, sílí i naší chybou. Pokud je rovnou nechceme volit, jako v uvedeném případě, jsme přemrštěně ohleduplní k nim i jejich voličům. Podle mnohých názorů prý máme s těmito lidmi diskutovat a snažit se je přesvědčit. To je ale nadlidský úkol, který v současné společenské atmosféře nemá naději na úspěch. Proti zlu je třeba se vymezit, zahodit politickou korektnost a říkat jeho vyznavačům hezky na rovinu pravdu: jste lůza, jste fašisti, jste rasisti a xenofobové a nepatříte do slušné společnosti.




Předešlé díly seriálu "Koho nevolit".
KOHO NEVOLIT, díl I. - hnutí ANO (a KDU-ČSL)
KOHO NEVOLIT, díl II. - ODS
KOHO NEVOLIT, díl III. - ČSSD
KOHO NEVOLIT, díl IV. - TOP 09 (+STAN)













Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy