Pracují zpravodajské služby SRN proti české republice?

24. 09. 2010 | 11:41
Přečteno 5461 krát
Mnohé tomu nasvědčuje. Tradiční poválečná německá demokracie, representována Konradem Adenauerem, Ludwigem Erhardem a Willy Brandtem vzala za své nejpozději sjednocením obou částí Německa. Po roce 1990 začaly proudit desetitisíce komunistických úředníků bývalé NDR do SRN a Západního Berlína.

Místo, aby SRN ovlivňovala svým demokratickým spiritem bývalou NDR, došlo k opaku. Německo zachvátila podvědomá vlna neomarxistického myšlení. Nejprve se zdálo, jako by šlo o jakýsi „socialismus s lidskou tváří“, ale netrvalo dlouho a Německo se vydalo cestou, kterou bych (coby politolog) definoval vlastním pojmem NĚMECKÁ ÚŘEDNICKÁ DEMOKRATURA.

Zpravodajské služby SRN (BND = Spolková zpravodajská služba a BfV = Spolkový úřad pro ochranu ústavy), policejní složky Bundespolizei (Spolková policie), BKA (Spolkový úřad pro kriminalitu), Ordnungsamt (Pořádkový úřad) a Bundeszollamt (Spolkový celní úřad) jsou nosnými pilíři německé úřednické byrokratury - a tím i demokratury. Mnoho i zcela slušných a loajálních lidí, kteří se dostali do mlýnských kamenů těchto organizací SRN, jsou jimi pronásledováni někdy i po celý život. Odvolání k soudu nepomáhá. Neznám případ, že by se nějaký německý soud neztotožňoval s rozhodnutím úřednické demokratury, neboť je prakticky pouze její součástí.

Největším nebezpečím německé úřednické demokratury je Česká republika a demokratické myšlení jejího obyvatelstva.

Němcům byla demokracie po válce 1945 vnucena. Byla importována na lafetách amerických tanků a perutích britských letadel, které pilotovali i českoslovenští letci. Čechům demokracii nikdo nevnucoval. Dozráli k ní sami. Vnitřním vývojem.

Již od 19. století byly Čechy nejdemokratičtějším a nejbohatším územím Habsburské říše. V letech 1918-38 byla ČSR sice francouzským protektorátem, ale udržela si demokratické zřízení až do té doby, než o něho byla připravena nacistickým Německem. Ze všech států střední Evropy se v letech 1945-48 demokraticky nejrychleji etablovala ČSR. Kdybychom se tehdy směli stát součastí Marshallova plánu, byli bychom dodnes jednou z nejbohatších zemí této planety. Ruský bolševismus, zvaný “stalinismus“, nám byl vnucen z venčí. Když jsme v roce 1990 přestali být sovětským protektorátem, dospěli jsme takřka raketovým tempem k demokratickému společenskému zřízení. Občanskými svobodami převyšujeme SRN a to nenechá německou úřednickou demokraturu klidně spát.

Po vstupu ČR do Schengenu a hlavně od roku 2008 (odstranění hraničních přechodů na hranicích mezi ČR a SRN) může doslova každý Čech nekontrolovatelně do SRN. Zatím nikdo z Čechů neemigroval! Obrácené případy však znám dokonce osobně. Je jich víc než dost. Podle utajovaných statistik zpravodajských služeb SRN se zdržuje na území ČR z důvodů pracovních, podnikatelských, příbuzenských, sociálních a dokonce politických kolem 20 000 Němců. O nějakých 20 000 Čechů v SRN nic nevím.

Zabránit vstupu českých občanů do SRN zákazem, nelze legálně prosadit. Je nutné tedy vynalézt praktiky, které vypadají na první pohled legitimně a de facto „nic neporušují“. Je nutné si vymyslet sociální legendy, aby se mohl vytvořit souvislý řetězec šikan. K tomu jsou kompetentní výzvědné, resp. zpravodajské služby. Nacistické Německo to již po roce 1933 praktikovalo na občanech židovského původu. Němečtí Židé měli být permanentními šikanami donuceni k odchodu ze země. U nynějších Čechů je to poněkud obráceně. Pokud možno je nutné všemi pololegálními prostředky zamezit vstup a společenský vliv Čechů na dění v SRN. To znamená - žádné přednášky, žádná veřejná vystoupení, žádné diskusní semináře a občanská fóra. Žurnalistickou činnost je nutné omezit na minimum. Za všech okolností zamezit šíření českého spiritu v masmédiích SRN. U běžných návštěvníků je nutné pod rouškou „bezpečnosti“ konat prohlídky aut, osobní prohlídky a u žen dokonce „Leibesvisite“ (prohlídka ženských genitálií).

Pramen výše uvedených informací: Osobní rozhovory s policejnícmi a zpravodajskými příslušníky v Berlíně, coby návštěvníci pořadů Konrad-Adenauer-Stiftung, záložníci Bundeswehru, Friedrich-Ebert-Stiftung, příslušníci BKA a další.

Bývalý ministr vnitra MUDr. Mgr. Ivan Langer, k problematice šikan píše: „Šikana českých řidičů ze strany německých policistů není ' jen' obtěžováním několika stovek či tisíců českých řidičů. Je zásadním narušením demokratických pilířů, zásadním narušením pravidel v rámci Schengenu, vyvoláváním pocitů, že jsme si rovni, ale někteří jsou přeci jen o něco rovnější. Dnes je to česká moč...a kdoví, co pozítří... To už jsme zažili a nemůžeme dovolit, aby se to znovu opakovalo!“ (blog.Aktuálně.cz, 02. 03. 2010, „Česká moč a německé kondomy“). Důležitá slova bývalého ministra vnitra ČR jsou, že se jedná o „několik tisíc“ zásahů, vydávaných zpravodajskými orgány SRN za „bezpečnost“. Dále, že „nemůžeme dovolit, aby se to opakovalo“.

Kdyby se opravdu jednalo o „bezpečnost“, vyzvala by německá strana Langera, aby se součástí kontrolujících orgánů stali i čeští policisté. Tím by měl ministr vnitra (a zahraničí, tak jako i vojenská rozvědka) přesný přehled o tom, kde se, jak a co děje. Ale právě o to zpravodajské služby SRN nestojí. Čím méně budou vědět zpravodajské služby ČR o pozadí zásahů BND a BfV proti českým občanům v SRN tím lépe. Zde jsme u jádra problému. Jak
si ovšem představuje autor opatření, jež by zabránila opakování? Chce snad Langer opět zavádět v SRN demokracii, jenž se v Německu po roce 1990 proměnila v ÚŘEDNICKOU DEMOKRATURU ? Pakliže ano, tak jak?

Nejnovější parametry bohužel poukazují na to, že vztahy se s Německem spíš zhoršují a s kompetentními orgány SRN nelze vést rozumný rozhovor:

Dne 07.09. 2010 podala ČT 1 zprávu: „Roztržka o hraniční kontroly ukončila schůzku českých a německých policistů. Kontroly jsou porušením schengenských pravidel. “ Tomáš Haišman, ředitel odboru azylové a emigrační politiky ministerstva vnitra, k tomu dodává: “Byl to pěkný rozpor. Zůstaly tam věci, které byly nejednatelné.“ Náměstek policejního prezidenta, Ivan Bílek, nevidí nic optimistického: “Jednání nebylo zcela veřejné. Nicméně mohu říct, že dlouhodobý názor jak politické reprezentace ČR, tak i jednotlivců je takový, že na německé straně dochází ke kontrolám, které lze označit za ne zcela standartní.“

K tomu je nutné podotknout, že jednání se táhnou již od podzimu 2007 aniž by se výsledky z německé strany pohnuly alespoň o jeden jediný krok vpřed. Němci slibují řešení od samého počátku. Nic ovšem nedělají, protože ani nic dělat nemohou, aniž by nepodlomily systém úřednické demokratury.

Náš společenský systém ohrožuje sice justiční stát, ale doposud se mu nepodařilo ovládnout a zničit demokratické struktury české demokracie. Nehledě na to, že ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil vyhlásil “justičnímu státu“ válku a tvrdě začal bojovat. Takového Pospíšila, Vondru nebo Langera naší němečtí sousedé vůbec nemají.

V SRN není nikdo, kdo by vrátil tuto zem zpátky k principům demokratických pravidel Konrada Adenauera, Ludwiga Erharda a Willyho Brandta.

Pakliže bychom reagovali na šikány ze strany SRN stejnými opatřeními na území ČR, ponížili bychom se pouze na úroveň německé úřednické demokratury. Pomsta nemá a nemůže mít v opravdové demokracii místo! Jak by k tomu přišel německý turista v ČR, abychom ho „buzerovali“ jenom proto, že vládní orgány SRN vynikají hlupáctvím a neschopností?

Jediné, co můžeme učinit, je demonstrovat morální převahu. Jestli se naší demokracie bojíte a chcete nás zastrašovat šikanou, tak si prosím poslužte! My se vůči německým občanům takových podlostí u nás dopouštět nebudeme. K něčemu tak arogantnímu se nikdy nesnížíme. Vaše praktiky jsou nám cizí a my se k nim nepropůjčíme.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy