Andrej Babiš aneb Čert malovaný na zeď

12. 12. 2017 | 07:53
Přečteno 5071 krát
Závist ničí a rozvrací společenské soužití. Lidé žijící v zášti a závisti, neváhají házet bláto i na ty nejlepší a nejúspěšnější osobnosti dané země místo, aby na ně byli právem hrdi. Ježíš Kristus v Izraeli populární není. John F. Kennedy na žebříčku popularity v USA stojí cca na 38. místě. První osobnost, která zavedla v dějinách Ruska demokracii, Michail Gorbačov, je mezi mladou generací této země takřka neznámý. Starší generace mu spílá. Václav Havel je na celém svobodném světě uznáván jako vynikající humanitní osobnost – ovšem s výjimkou České republiky...

Nyní leží v žaludku některým českým občanům a hlavně politikům, multimiliardář Babiš. Když už nelze na něm najít nic záporného, je mnoha politikům velice prospěšné malovat ho jako čerta na zeď. Prezident Zeman označuje tyto intrikány za „trpaslíky“. Já, jako jeho zarputilý kritik, musím přesto ad hoc přiznat, že se zde hlava státu ani trochu nemýlí.

V Česku nyní nastala velice paradoxní situace, do které nevidí ani ti zkušenější političtí velikáni západní hemisféry: Všechny tzv. „pravicové“ a „středové“ politické strany se postavily proti miliardovému kapitálu a pouze komunisté i prezident republiky (socialista a bývalý komunista) stojí za velkokapitálem. Lenin s Gottwaldem se určitě otáčí v hrobě (Lenin v mauzoleu, abych to upřesnil) rychlostí hospodského větráku...

Je to asi tak, jako kdyby se v roce 1945 postavil Klement Gottwald jednoznačně za multimiliardáře Jana Baťu a Edvarda Beneše by nazval „trpaslíkem“. Pravdu by bezesporu určitě měl, ale neučinil tak. Kdyby tak učinil, mohli bychom si celé ty hrůzy stalinismu ušetřit a již od roku 1949 si vybudovat konzumní společnost, podobně jako tomu bylo v SRN za dob „otce německého hospodářského zázraku“, Ludwiga Erharda.

Miloš Zeman není Edvard Beneš, neboť na rozdíl od zbabělce má odvahu. Vyčetl Benešovi, že se nezasadil o tzv. „finlandizaci“ Československa. Tehdá sice ještě žádná „finlandizace“ neexistovala, ale i kdyby existovala, Beneš a opilec Jan Masaryk (na rozdíl od Zemana), by k ní neměli ani špetku odvahy, takže by se dějiny odvíjely, jak se odvíjely, ale to sem teď nepatří...

Když už Babiš žádným ďáblem není (a to dokonce ani pro komunisty ne), musí ho tedy „pravicoví“ politikové (ostatně až nápadně silně myslící marxisticky), alespoň jako čerta namalovat na zeď.

Jiná možnost se momentálně nenabízí, neboť zestátnit Babiše (tak jak to učinil Beneš v roce 1945 za bouřlivého souhlasu paní JUDr. Milady Horákové a snad tehdá i výjmečně střízlivého Jana Masaryka) dnes už není tak dost dobře možné.

Bylo by však, na základě vědecky promyšlených pomluv, házení klacků pod nohy a dobře formulovaných podrazů, za určitých okolností myslitelné, dostat úspěšného kapitalistu alespoň na nějaký čas do kriminálu. Pokusů se v mezičase nahromadilo víc než dost.

Když se něco podobného již v roce 1945 podařilo Benešovi, Masarykovi, Horákové, Jankovcové, Laušmanovi a jím podobným, proč by to nezvládly dnes tzv. „nekomunistické strany“?

Prostě, stát se jako firma řídit nesmí, neboť by nebylo kde a z čeho krást! Nejjednodušší a velice účinné je, vydávat se slovně za antikomunistu, ale coby podrazák, závistivec a pomlouvač, marxisticky konat.

Prezident Zeman v této souvislosti tentokrát ani nenadával novinářům, ani nehovořil o „k…ě“, nýbrž na adresu Babiše se vyjádřil poněkud radikálně filosoficky: „Nezlobte se na trpaslíky, že Vám okopávají kotníky. Oni víš nedosáhnou! “

Podívejme se nyní na malování čerta na zeď a s tím spojenou závist: Každá revoluce - a to i ta sametová, má dvě fáze. Nejprve nastane boj za svobodu, právo a spravedlnost a poté dochází k bezohlednému boji o koryta. Ta první fáze povznáší lidského ducha a probouzí v lidech ty nejlepší vlastnosti. Ta druhá potom odhaluje ono podvědomí lidského hnusu - závist, intriky, chamtivost, podezíravost a nikoli zřídka i chorobnou touhu po pomstě.

Jsou lidé, kteří nesnesou, aby byl někdo miliardářem a ještě navíc svůj dosavadní úspěch zvětšoval. Vše musí mít marxisticko-socialistický postup: Všichni si musí být rovni ve skromnosti. Nakrást si smějí pouze Ti, kdo byli většinově zvoleni, aby měli legální přístup ke korytům. Ty jednají podle hesla, kdo nekrade, okrádá rodinu i příbuzenstvo. Dostat se k miliardě prací, umem a schopností umět nakládat s penězi jako s kapitálem, je postup dlouhodobý, složitý a namáhavý. Tím pro politicko-stranické zloděje naprosto nežádoucí.

Takový úspěšný člověk musí co nejrychleji za mříže, aby nestál v cestě oněm „trpaslíkům“ okopávajícím kotníky úspěšných (prokazatelně Zemanův výrok na místo již historické neutrální „k…y“), kteří se musí soustředit na krádeže u koryt...

Řízení státu jako firma nepřichází v úvahu, neboť zavedení něco takového zvýhodňuje úspěšné občany a znevýhodňuje zlodějské vládní korytáře.

USA jsou řízení formou firmy již od konce americké občanské války (1865) a staly se tím největší, nejbohatší a nejsilnější mocností světa. O to však těm, kdo malují čerta na zeď, nejde. Co by z toho měli? Nechť je Česká republika i nadále evropským trpaslíčkem okopávající kotníky gigantům. Hlavně, že je z čeho a kde krást... Všimněte si, že vládní finanční recidivisté se rádi odvolávají na svobodu, demokracii a potírání korupce (viz případ David Rath a všichni ti, které amnestoval prezident a zloděj propisovacích tužek, Václav Klaus).

Andrej Babiš nedávno prohlásil: „Chci návrat postavení země v době První republiky.“ Co to znamená? Znamená to, po Velké Británii nejvyšší životní úroveň v Evropě. Po britské libře a švýcarském franku třetí nejspolehlivější měna světa. V roce 1927 měly USA zaplatit v dolarech jakési reparace Francii z doby I. světové války. Francouzská vláda si vyhrazovala přijmout americké dolary, pouze za předpokladu, že za tuto měnu převezme garanci československá koruna. Toť vizitka naší republiky než se dostavili nacisti a komunisti!

Něco takového je de facto oficiálním vládním zlodějům úplně jedno. Z toho přece vůbec nic nemají. Naopak je zde vážné nebezpečí ohrožování jejich vlastního dobře zavedeného koryta...

Když jsem naposled mluvil v Průhonicích s Babišem, sdělil mi důvěrně toto: „Doktore, víte co? Tady nejde o to dělat věci dobře. To je nakonec povinností každého z nás. Tady jde o to dělat všechno lépe. Právě zde je pro mnoho lidí ten hlavní zádrhel!“

Pane kapitalisto, jakýpak zádrhel!? Všechny úspěšné zavřít za mříže – a je to.

Děti, které se nenarodily v rodinách selhávačů (proletariát), nesmí ani na vysoké, ani střední školy. Každý dostane životní minimum a postaví se do fronty na cibuli, protože česnek nebude. Všem všechno ukrást a nazvat to „znárodněním“, „zestátněním“ nebo jak to udělali nacisté se zámkem mého prastrýce, uvalili na něho „říšskou státní správu“ - nechť sladce spí pod mostem! Kdo nemá kde bydlet – ať jde do „buňky“! Bez ohledu na to, zda má na nájemné nebo ne – všichni jsme si rovni!

Do zahraničí se jezdit nesmí, protože měna je nesměnitelná a není k nějakým vyjížďkám žádný důvod.

Ano, ať žije Gottwaldov a Baťu se Zlínem vymazat s dějin této země. Benešovi a Horákové postavit pomníky, aby se odvedla pozornost od jejich skutečných nežádoucích činů. Zlikvidovali Baťu, ale to se národu nemusí věšet na nos. Ten nechť platí disciplinovaně daně, aby bylo z čeho krást. Rovněž, aby měl gottwaldův komunismus finanční prostředky na popravy... Vše lze zdůvodnit – černé bude bílé, žluté bude zelené, modré bude oranžové atd.

Kupředu levá – plnou parou zpět! Ano, když idiotství, tak pořádně! A hlavně nezapomenout – Malovat čerta na zeď!

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy