Senátorské monology III

18. 10. 2012 | 14:30
Přečteno 2531 krát
Volební obvod č. 29 - Litoměřice, Jitka Sachetová za KSČM a Hassan Mezian za ČSSD
(první kandidát, řazeno podle výsledku v prvním kole, na naší nabídku nereagoval)

Hassan Mezian píše:

Demokracii si musíme hýčkat

Děkuji všem lidem na Litoměřicku a Slánsku za to, že mi dali v prvním kole svůj hlas. Máme před sebou druhé kolo, které bude zásadní. Je opravdu důležité, aby se lidé nedali politikou otrávit a k volbám přišli. Arogance současné politiky a politiků má hrozivé důsledky – lidé jsou znechuceni a nechodí volit vůbec, nebo protestně hlasují pro extrémní levici. Důsledkem je to, že jsou nakonec našimi zástupci (politiky) lidé, které bychom tam vlastně ani mít nechtěli.

null
null
Senátní volby mají obrovskou výhodu proti volbám do poslanecké sněmovny nebo krajů. Můžeme totiž volit konkrétní politiky, kteří jsou vážení, bezúhonní a mají za sebou výsledky svojí práce.

Pokud jste se mnou ještě nesetkali, možná vám bude připadat zvláštní moje jméno. Narodil jsem se před 65 lety v syrském Damašku a ve 20 letech jsem přijel do Československa studovat medicínu. A měl jsem to štěstí, že jsem potkal svoji životní lásku Helenu z Křešic u Litoměřic. S Helenou žiji na Litoměřicku šťastně již více než 43 let a máme spolu 3 dospělé děti.

Celý život dělám vždy vše na sto procent, nic nemá smysl dělat jen napůl. Proto navzdory silným politickým tlakům stále bojuji a budu bojovat pro zachování malých nemocnic. Považuji totiž za svou lidskou, lékařskou a politickou povinnost prosazovat zájmy lidí a pacientů, kteří v našem regionu žijí. Konkrétně se jedná o litoměřickou a roudnickou nemocnici. Litoměřické nemocnici hrozí zrušení oddělení ORL a urologie a roudnické nemocnici hrozí dokonce zánik úplný. Ani osud nemocnice ve Slaném není definitivně jasný.

Dalším ožehavým tématem našeho regionu je životní prostředí. Na Lovosicku se hovoří o dalších 100.000 tunách nebezpečných kalů z Ostravy, které zde mají být spáleny. Na Slánsku zase hrozí zplynování černého uhlí. Neuznávám žádné limity čistoty ovzduší. Pokud chceme dýchat čistý vzduch, musí být opravdu čistý a bez příměsí. I velmi malé množství nebezpečných látek může být v případě dlouhodobého vystavení či kombinaci s jinými látkami ohrožující. Nemůžeme zapomenout, že znečišťovatelů ovzduší je u nás více a působí na nás společně.

Litoměřicko a Slánsko je zemědělskou oblastí s mnoha malými obcemi. Zemědělci jsou znevýhodňováni oproti některým jiným členským státům Evropské unie a nejsou tak schopni konkurovat. Dotace do zemědělství musí být buď spravedlivé pro všechny, nebo by neměly být vůbec. Jedině tak můžeme podpořit české farmáře a zajistit konkurenceschopnost jejich produktů proti druhojakostnímu zboží ze zahraničí.

Pokud budu senátorem, budu senátorem všech, i těch, kteří mě nevolili. Nikdy nepodpořím zákony, které jsou pro občany likvidační a antisociální. Nikdy také nepodpořím zákon, který by směřoval k omezení lidských svobod. Za svůj život jsem zažil již několik totalitních systémů a udělám vše pro to, abych již nežil v dalším. Demokracie je velmi křehká a je potřeba si ji pečlivě hýčkat.

Prosím všechny voliče – přijďte volit ve druhém kole voleb do Senátu. Vás názor je důležitý – pokud ho nevyjádříte vy, vyjádří ho někdo jiný.

MUDr. Hassan Mezian
***

Volební obvod č. 32 - Teplice: Jaroslav Kubera za ODS a Jaroslav Dubský za KSČM
(první kandidát, řazeno podle výsledku v prvním kole, na naší nabídku nereagoval)

Jaroslav Dubský píše:

Vážení a milí spoluobčané,

druhé kolo senátních voleb se na Teplicku tradičně stává jakýmsi referendem mezi pravicí a levicí, ale o tomto senátní volby nejsou a proto Vám nabízím nové řešení.

null
null
Všichni víme, že naše společnost se ocitla v hospodářské krizi. Domnívám se, že se ale nejedná jen hospodářskou krizi, ale především o krizi morální. Další a další zatčení politici bohužel podporují tuto mou teorii a vypovídají o mravním úpadku naší společnosti i jejích představitelů.
***

Volební obvod č. 32 - Teplice: Jaroslav Kubera za ODS a Jaroslav Dubský za KSČM
(první kandidát, řazeno podle výsledku v prvním kole, na naší nabídku nereagoval)

Nabízím mravní přístup ke správě věcí veřejných a k veřejnému majetku. Nedělat dluhy, nevyhazovat peníze z oken a nevydírat firmy i zaměstnance dalšími daněmi.

Můj protikandidát byl senátorem již dvanáct let. Každý z vás se tak mohl přesvědčit o tom, kolik finančních prostředků a dotací přinesl pro obce a města na Teplicku ,jak pracoval v Senátu PSPČR a nakolik vám jeho senátorská práce zjednodušila život jím odsouhlasenými zákony.

Jsem jedním z vás a proto mým cílem je podpořit srozumitelné zákony, přinést do našeho regionu zlepšenou legislativou nové pracovní příležitosti, ponechat zde vytvořené hodnoty a nepřerozdělovat je do jiných regionů.

Senát není o levici či pravici, ale o srozumitelných zákonech, moudrosti, slušnosti, podpoře našeho regionu a ne pouze o uspokojování svých či stranických zájmů.

Uvědomte si proto, prosím, že Váš hlas nepodpoří naši stranu, ale vašeho spoluobčana a obyčejného člověka Jaroslava Dubského. Vy, co mne osobně znáte, může potvrdit, že co slíbím, tak také splním.

Prosím o Vaši podporu a slibuji, že nikdy nebudu senátorem odtrženým od svých spoluobčanů, který se zajímá o jejich problémy jen v době své volební kampaně.

Jaroslav Dubský
Kandidát do Senátu za obvod Teplice
***

Volební obvod č. 35 - Jablonec nad Nisou: Jaroslav Zeman za ODS a Stanislav Eichler za ČSSD
(ani jeden kandidát na naší nabídku nereagoval)

Volební obvod č. 38 - Mladá Boleslav: Jaromír Jermář za ČSSD a Adolf Beznoska za ODS
(ani jeden kandidát na naší nabídku nereagoval)

Senátní "duel" z volebního obvodu č. 41 - Benešov mezi Karlem Šebkem a Luďkem Jeništou na těchto stránkách najdete ZDE

Volební obvod č. 44 - Chrudim: Jan Veleba (NK) a Tomáš Škaryd za ČSSD
(první kandidát, řazeno podle výsledku v prvním kole, na naší nabídku nereagoval)

Tomáš Škaryd píše:

Senátor by měl být člověk z obvodu!

Pocházíme z chudého kraje, kde bylo vždy velmi těžké si vydělat na chleba. A to zažíváme obzvláště v dnešní době ekonomické krize, kdy peníze nejsou na nic a ve své podstatě tak vládní škrty dopadají na každého z nás. Za poslední tři roky zkrachovaly v našem obvodě více jak tři desítky firem. A dobře placená práce tu prostě není. A k tomu nám chce stát zvyšovat daně a brát chudým lidem almužny, promiňte zbytky sociálních dávek, které nezrušil.

null
null
Havlíčkobrodsko i Chrudimsko bylo opomíjeno desítky let. Neinvestovalo se tu a stát i politici tu zapomněli na své sliby o silnicích, obchvatech a nových pracovních příležitostech. Proto kandiduji do Senátu, abych jim to připomněl!

Funkce senátora by podle mého názoru neměla někomu složit jako přivýdělek k důchodu, ale možnost aktivně se spolupodílet na rozvoji kraje. Nechci, aby můj syn odešel někam za prací, která bude lépe placená. Chtěl bych, aby měl možnost se tu s rodinou usadit a žít, jako tomu bylo po staletí u mých předků.

Co může někdo z Prahy či z jiných koutů republiky vědět o tom, co nás trápí? Nic, návštěva obvodu jednou za měsíc a asistentka, která Vám dá při aktuálním problému schůzku za měsíc? Ne, taková představa je pro mě nepřijatelná a proto bojuji za všechny slušné lidi z našeho obvodu.

Popravdě řečeno, střetnout se s Janem Velebou je pro mě výzva. Kritizoval jsem ho už za jeho neférový způsob volebního boje, kdy v rozporu se zákonem umísťoval své poutače několik metrů od vozovky a věřil jsem, že se s ním v druhém kole potkám a střetneme se spolu. Chci se s ním utkat férově a porazit ho. A je mi jedno, že za ním stojí miliardář Andrej Babiš a jeho kampaň stále více, než nás všech dohromady. Kandidát, který nerespektuje zákony tohoto státu, nemá právo být senátorem obvodu, kde jsem vyrůstal. A proto věřím ve vítězství a chtěl bych požádat všechny čtenáře z našeho obvodu o podporu v druhém kole senátních voleb v tento pátek a sobotu.

Tomáš Škaryd
kandidát na senátora
***

Volební obvod č. 47 - Náchod: Soňa Marková za KSČM a Lubomír Franc
(ani jeden kandidát na naší nabídku nereagoval)

Volební obvod č. 50 - Svitavy: Radko Martínek za ČSSD a Zuzka Bebarová za KSČM
(ani jeden kandidát na naší nabídku nereagoval)

Volební obvod č. 53 - Třebíč: František Bublan za ČSSD a Josef Zahradníček za KSČM
(ani jeden kandidát na naší nabídku nereagoval)

Volební obvod č. 56 - Břeclav: Jan Hajda za ČSSD a Zdeněk Tesařík za KSČM
(ani jeden kandidát na naší nabídku nereagoval)

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy