Děti a LGBT+

08. 06. 2023 | 16:53
Přečteno 1819 krát
Toto téma znovu opanovalo tituly norských sdělovacích prostředků. Nory rozpálil do běla případ, kdy se renomovaná organizace Redd Barna (Zachraňte děti), jež finančně podporovalo mnoho Norů údajně měla snažit o indoktrinaci, manipulaci a prosazování postranních úmyslů pod rouškou otevřenosti, rovnosti, tolerance a inkluze.

A dost: Proč oslavovat sexuální orientaci a proč musí do toho zapojovat co nejmenší děti? Nory podle jejich tisíců komentářů v norských masmédiích nadzvedlo to, že se místo, aby byly nechávány na pokoji a aby dětmi zůstávaly dětmi a aby jim dospělí dopřávali potřebné vlastní období /dětství/ a zažívání světa tak, jak je samy vidí, tak je místo toho tahají a nutí do něčeho, co bývá spojeno s dospělými a tím jim berou jejich nevinnost a bezstarostnost nejen v ohledech pohlaví a sexuální orientace. Zdá se, že pro mazané organizátory-aktivisty takových akcí je důležité začleňovat děti dříve, než samy od sebe objeví normální svět.

Dosud nebýval ani v Norsku tzv. coming out, tedy přiznání se k homosexuální orientaci, spojován s dětmi, proto nyní mnozí brojí proti tomu, aby byly pohlavně ani mentálně plně vyvinuté děti využívány jako páky pro ideologické účely, což má podle mnohých k slušnosti, morálce a důstojnosti pěkně daleko, podobně jako užívat dětí k politickým účelům a v propagačních akcích na ovlivňování ostatních dětí.

Chystaná akce „Pride pro děti“ byla v městě Bergen zrušena, aniž byl k tomu důvod, míní norská policie, jelikož podle její analýzy se o vyhrůžky nejednalo. Kvůli zrušení překypovala žluč Linn Kristin Engøové, starostce Bergenu a Jonasovi Gahrovi Støremu, současnému premiérovi Norska. Ten onačil krok slovem „vážný“, zatímco bývalá premiérka Erna Solbergová zrušení okomentovala slovy „extrémně smutné“. Strana zelených žádala zásah premiéra, jelikož „je to odpovědnost celé vlády postarat se o to, aby bylo bezpečné být v Norsku příslušníkem LGBT+“. Strana Venstre požádala po ministryni spravedlnosti akční plán pro zajišťování pocitu bezpečnosti účastníků takovýchto akcí v budoucnu. Znepokojená byla i organizace Amnesty International.

Iniciativu pak převzala organizace FRI, jež dětem najmula skupinu Haus of Friele, jež si původně zamluvila i organizace Redd Barna. Proč se děti staly cílovou skupinou skupiny, jež prý předvede něco, co se podezřele podobá tzv. show s chováním se sexuálním podtextem a pro děti nevhodným chováním a s jasnou výzvou: Buďte jako my, staňte se jedním z nás.

Nikdo z kritiků vyhrožování komukoli nepodporuje, ať je namířená na kohokoli či cokoli. O tom to není, jen kritizují to, čemu prý chce vystavovat malých děti, tedy protiprávní sexualizaci, matení problematikou pohlaví a identity a zneužívání pro ideologické účely a ideologii. Ti, jež dokonce mají v názvu, že mají děti chránit, mohou je snadno vyhrožovat tím, že děti žene k předčasným, vyhraněným postojům ohledně pohlaví, aniž by se samy vrhly na vlnu, pocítí-li potřebu manifestovat vlastní orientace. Implementace širokého spektra sexuality v dětských hlavičkách prý nevypěstuje v nich jistotu a identitu.

Ovšem mnozí zastánci „osvěty“ zaměřené na děti neví co podporují a komentáře odpůrců podle zastánců prý oplývají nenávistí a údajně slouží jako nejpádnějšími důkazy proč je Pride zapotřebí. Pride pro děti je prý od toho, aby se předvedlo těm dětem, jež jsou zamilované do vrstevníků téhož pohlaví ještě dlouho před tím, než dokončí základní školu, že je to zcela v pořádku a prý jsou to jen pomatení dospělí, jež LGBT+ spojí se sexem a ne s inkluzí, diverzitou a láskou a předváděním dětem, že je bezpečné a v pohodě být sám sebou.

Indoktrinace (i tehdy, je-li zabalená do hraní si) je nadávkou tehdy, vyskytuje-li se v jiných kulturních prostředích a není to v souladu s „hodnotami Západu“. Zato v Norsku je to naprosto neproblematické a pozitivní. Proč postavit děti do „obranné linie“ kontroverzní problematiky? Pro organizace jsou ale jen prostředkem na šíření určitého konceptu myšlení, jenž boří společenské normy a zvyky a nahrazují je svými vlastními, jelikož jsou si vědomí, že to dětská mysl vstřebá nekriticky. Dospělí tlačí děti před sebou a dělají z nich oběti. Tahají je do něčeho, čím jsou posedlí a zneužívají dětí jednak jako odrazovou zónu pro sympatii, jednak na to, aby ospravedlňovali kritiku vůči těm, jež s nimi nesouhlasí.

Zastánci trvají na totalitním názorovém rovnostářství. Buď přitakáte ke všemu anebo jste neznalí omezenci plní předsudků. Zastánci dělají ze všeho závodění o to, kdo je více na morální výši. Co je jim naprosto cizí, to je pochopení pro ty a respekt vůči těm, jež se rozhodnou, že se jejich děti nemají zúčastňovat Pride, že děti do něj nepatří a že sami si hodlají vybírat, čemu mají být vystavováni jejich děti. Zastánci kolikrát neumí rozlišovat mezi nenávistí a samostatným rozhodováním se a pokouší se rozbít údajnou nenávist nenávistí a bránit odpůrcům v ochraně dětí a nálepkovat je, zesměšňovat, démonizovat atd. veškerou tíhou skupinového nátlaku, aby tuto nenávist a tuto fobii normalizovali.

Norsko je „plněno“ lidmi, jež mají mnohem více proti Pride než starousedlíci. Kolik vyznavačů náboženství, o němž se nemá mluvit a psát, se veřejně přizná k homosexualitě, či zúčastní Pride? Mnozí Norové jsou ve všech situacích posedlí údajným všudypřítomným rasismem, ovšem o tom, že v některých čtvrtích Osla někteří poplivou či jinak fyzicky, či slovně zaútočí na homosexuály, jež se drží za ruku či se políbí, o tom se v této souvislosti nikdo z nás nedočte ani neuslyší.

Útočit na mysl malých dětí záležitostmi, na než by ještě dlouho neměly ani pomýšlet a překračovat tělesné meze dětí vede k chaosu v pohledu na sebe samého, nejistotě, litování a v krajním důsledku k sebevraždě. Zmíněná organizace FRI není jen tak kdejaká organizace. Na svém webu požaduje „volnější sexualitu a radikální chápání pohlaví.“ Přesto, že má jen necelých 4000 členů schůzovala se všemi nakladatelstvími vydávajícími učebnice a postarala se o to, že se norské děti již od 3. třídy učili, že pohlaví není o biologii, nýbrž relativní a věcí subjektivních pocitů jednotlivce.

Proč musí být do dětí dokonce i předškolního věku vštěpována nejistota ohledně vlastního pohlaví a na čem vůbec jsou jen proto, že je něco politicky korektní a pokrokové a módní v zemích jako jsou Spojené státy? Není slavení toho, že někdo je odlišný totéž, jako vymezování se vůči ostatním čili opak propagované soudržnosti a sounáležitosti?

Na zpravodajském webu www.nettavisen.no napsal homosexuál jménem Loke Aashamar, že není projevem nenávisti chtít zproštění od Pride. To, že organizace jako Fri organizující akce Pride reprezentují diverzitu a inkluzi, sedí pouze tehdy, jste-li s nimi zajedno, jinak ne. Podle Aashamara je mnoho LGBT+ osob, jež vůbec nesouhlasí s jejich ideologií, ovšem pro ně je šíření nepravd o názorových odpůrcích zcela legitimní. Takovým organizacím nestačí definovat sebe samé a co je přirozené a vhodné: usilují rovněž o to, definovat co jsme všichni ostatní a z původního hesla „Milovat toho, koho chcete“ se posunuly k „Milovat kohokoliv“ (což nahrává pedofilům a snahám některých o legalizaci sexu mezi dospělými a dětmi).

Jakmile poznáte ty, jež nemáte právo kritizovat a kdo je ušetřen před novinářskou investigativní prací, tak vám dojde, kdo se ve vašem státě těší moci a autoritě. Skupina rodičů sepsala formulář žádosti o zproštění od účasti jejich dětí na aktivitách jeslí a škol, jež působí na nich urážlivě a odchyluje od jejich náboženských přesvědčení a životonázoru a odvolávající se přitom na zákon o vzdělávání a práva rodičů. Podle těchto rodičů ideologie Pride propagují a velebí LGBT+ komunitu jako kdyby měla být novým státním náboženstvím, jež jsou všichni povinní uctívat.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy