10. 12.

Jeden z nejstatečnějších - Petr Uhl

Stanislav Penc Přečteno 1521 krát

S Petrem Uhlem jsem toho měl společného více, než by se zdálo.
Byl jedním z prvních lidí z československého disentu, se kterým jsem se ve svých 17 letech seznámil. Trávil jsem v Anglické, kde tenkrát bydlel, hodně času.

Více »

17. 01.

PROHLÁŠENÍ UVĚZNĚNÝCH V LEDNU 1989 ZA UCTĚNÍ PAMÁTKY NA JANA PALACHA

Stanislav Penc Přečteno 12738 krát

Ctěme odkaz Jana Palacha

V tento den 16. ledna 1989 jsme se sešli u pomníku sv. Václava, abychom uctili památku Jana Palacha – mladého obránce svobody, jak ho tehdy nazval kardinál František Tomášek, studenta, který za naši svobodu přinesl oběť nejvyšší. V rukách jsme měli jen květiny a stuhy. Přesto režim neváhal a pokojný pietní akt napadl. Komunistická policie nás tehdy pozatýkala a převezla do vazby v Ruzyni, zatímco na shromážděné lidi, kteří se na Václavském náměstí scházeli po celý následující týden, útočila bicí komanda.

Více »

31. 03.

Orwell v praxi

Stanislav Penc Přečteno 6945 krát

Policie mě v posledních dvou letech šikanovala. Soud mně dal za pravdu a trestného činu, ze kterého mě policie vinila, jsem byl zproštěn. Proto jsem se zeptal policejního prezidia, jaké osobní údaje k mé osobě zpracovává, nebo eviduje, aniž by to již bylo nadále potřebné.

Více »

16. 11.

Senátu jsou nějaké lidská práva úplně jedno.

Stanislav Penc Přečteno 6402 krát

Předseda Senátu podepíše rezoluci k Číňanům, která je v přímém rozporu s usnesením senátu z roku 1997, která jelikož se touto problematikou už Senátoři nezajímali platí.
Přesto je zvolen znovu do funkce i přes tanečky lidí jako je Jan Horník. To, že se usnesení nevšimli senátoři to mně až tak nepřekvapuje, ale, že ani dnešní "bojovníci" za Tibetskou vlajku nebo novináři a to i v době internetu, kde vyhledání podstatného nedělá problém ani malým dětem mně trochu děsí.

Více »

02. 09.

V pondělí mě bude soudit komunistka

Stanislav Penc Přečteno 6850 krát

Tady je reakce na tento fakt. Soud zatím o této námitce podjatosti nerozhodl a na nařízení hlavního líčení na pondělí 5. září 2016 v 10.30 hod u Obvodního soudu pro Prahu 6 . soudní areál Na Míčankách v Praze 10 v jednací síni P.302 v přízemí trvá.

Více »

14. 09.

Policejní šikana, aneb jak se vytváří nepřítel státu.

Stanislav Penc Přečteno 6622 krát

Policie ČR mně již 6 měsíců stíhá za výtržnictví. Tento případ jsem popsal zde:
V této souvislosti sepsali policisti s Kopidlna posudek k mé osobě v kterém píší mimo jiné následující:
Jmenovaný má pověst kverulanta. Je problémová osobnost neuznávající autority státní moci. Ve svém bydlišti se zdržuje nepravidelně, kdy cestuje po různých místech ČR nebo po hlavním městě Praze. Komunikace s výše jmenovaným je velice problémová a kontaktů s policii se aktivně vyhýbá.
K celé věci je důležité dodat, že se v místě bydliště zdržuji již 15 let vzhledem k tomu, že chovám zvířata, které bez denní péče zůstat nemohou. Za obnovu demokracie a svobody před rokem 1989 jsem byl uznán účastníkem odboje a odporu proti komunismu,. V prvních měsících po revoluci jsem se aktivně podílel na vytvoření pluralitního politického systému. Byl jsem členem 11 členné republikové rady Občanského fóra. Dvakrát jsem kandidoval ve volbách do poslanecké sněmovny ( k získání mandátu mně chybělo 74 hlasů) a do Senátu v minulém roce.Během svého života jsem se zabýval celou řadou věcí, které měli za cíl zlepšit fungování systému v rámci státu.
Problém v celé této věci je, že tímto si policie ČR vytváří škatulky a zařazuje tak nepohodlné občany do kategorií nepřátel státu, kverulantů a divných existencí.
Škoda, že to žádné novináře nezajímá, natož politiky v bezpečnostních výborech Parlamentu ČR. Příště totiž budou na řadě oni...


07. 08.

Policie jako za doby minulé....

Stanislav Penc Přečteno 9551 krát

Ve čtvrtek 6. srpna 2015 jsem byl na základě zatykače zadržen jakožto celostátně hledaná osoba Policie ČR Kopidlno, převezen na služebnu a po téměř dvou hodinách čekání jsem byl eskortován s pouty na rukou nejdříve do nechvalně známé pražské Bartolomějské ulice a poté do psychiatrické ambulance Žižkov a následně opět zpět do Bartolomějské ulice. Zde jsem byl po krátkém výslechu podroben focení, stěru slin z úst a sejmutí otisků prstů.
Je důležité v tomto kontextu vědět, že jsem se nikdy neskrýval, většinu času jsem trávil v místě svého trvalého bydliště – Milkovicích a pravidelně přebírám poštu.
Arogance policie spočívá také v tom, že vyšetřovatel celé věci je nyní na dovolené, a tak vyslýchajícím byl policista, který nebyl se spisem a celým případem nijak obeznámen. Stejně tak tedy nebyl žádný důvod hledat mojí osobu pomocí celostátního pátrání. Otisky, fotografie a ústní stěry jsou v tomto případě vyloženě šikanoizní. V rámci zacházení a mého zdravotnímu stavu jsou nepřijatelné také použitá pouta na rukou. Otázky typu „Pane Penci, jak dlouho budete ještě naživu?“ hodnotím jako hyenistické.
Za celá léta jsem si na špatnou práci policie ČR již téměř zvykl. Navzdory tomu, že jsem se na počátku choval nevhodně, je podle mého názoru jednání Policie ČR zcela za hranicí a dostává nás do doby, o která jsme si mnozí mysleli, že je pomalu nenávratně pryč.

Více »

30. 12.

Přišel čas se zastavit...

Stanislav Penc Přečteno 9718 krát

Skoro 30 let se veřejně angažuji, vstupuji do problémů, které mně skoro pokaždé přinesou potíže a některou z represí, na kterou můžou přijít snad jen státní zaměstnanci, co působili i v předchozím režimu ve státní službě. Svou neústupností jsem si vytvořil z těch, co předstírají před veřejností iluzi, že některý se společenských problémů řeší jak už z pozice neziskového sektoru, tak ze strany zákonodárců nebo státu, řadu odpůrců.
V podstatě jsem neměl nikdy od řešení jednotlivostí volno. Zabývám se pomocí konkrétním lidem, odpovídám na všelijaké otázky týkající se nejen přítomnosti, ale i minulosti. Angažuji se v ochraně přírody a krajiny, vystupuji proti rasismu a jakékoliv formě diskriminace.
Již 15 let žiji na samotě Milkovice u Libáně okres Jičín (mezi Kopidlnem Rožďalovicemi, Sobotkou a Veliší), kde v rámci ochrany přírody udržuji řadu pozemků a velký historický statek. Chovám kozy a osly. Ty pasu volně. Zvířata nezabíjím, nechávám je dožít.
Nestěžuji si, vše co jsem dělal, konal jsem i s vědomím, že prosazovat svobodu a rovná práva pro všechny ve státě, kde demokracii tvoří nomenklaturní kádři minulého režimu a spekulanti tržního hospodářství, není bez rizika.

Více »

09. 10.

jak se ovlivňuje veřejné mínění...

Stanislav Penc Přečteno 5203 krát

Před volbou samotnou si řada voličů koukne jak daný kandidát odpovídá na otázky v médiích a občanských iniciativ co deklarují transparentnost, bezkorupčnost a jiné bohulibé věci.
Problém je ovšem v tom, že na příkladu mé kandidatury jsem se na rozdíl od stranických kandidátů do médií prakticky nedostal. Některá médii, dokonce i ČTK, napsala dopis, že za peníze zveřejní vše, Jinak nic.
Občanské iniciativy jako Transparency international nebo volební kalkulačka se neozvali vůbec. Rekonstrukce státu i přes jasný termín vyplnění a odevzdání dotazníku doplňuje další stranické kandidáty i po tomto datu.
Přesto vše je na voličích. Ovšem je dobré vědět, že ne vše jak se tváří takové skutečně je.
Co taky čekat od médií co jsou ve velkém vlastněny politiky nebo lobisty, co čekat od občanských iniciativ, kde hlavní poslání je shánění peněz na svojí činnost, případně lukrativní flek v zaběhlé partaji.

Informace k mojí kandidatuře do Senátu ve volebním obvodu 39 - Trutnovsko, Vrchlabsko a Kralovedvorsko jsou na www.stanislavpenc.cz

23. 06.

Podpořte vznik nového politického hnutí s názvem Kozí alternativa

Stanislav Penc Přečteno 9121 krát


O co jde
Vědomi si toho, že lidský život je rozmanitý a různorodý, založený především na svobodném
rozhodování a lidské pospolitosti, rozhodli jsme se založit politické hnutí s názvem Kozí alternativa.
Smyslem našeho konání je zvednout hlas za všechny ty, co vědí, že se naše bytí na tomto
světě nezakládá jen na ekonomickém růstu, výkonech, výsledcích a společenském postavení,
ale i na radostech, odpočinku, možnosti změny a hledání vlastní životní cesty.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy