Mým milým pod blogem diskutujícím
Pod blogy ze zásady nediskutuji. Prostě nemám rád nevyvážené pozice. Blog není anonymní a já už vůbec ne. Diskutující má o mně kompletní informace, já znám jenom jeho nic neříkající nickname. Klidně pod nickem může být, a dokonce vím, že to tak často i je, kolega europoslanec z konkurenční euroskeptické partaje a využívá při tom anonymity k ulhanému, ale zato líbivému blábolu pod heslem "lež má krátké ale strašně rychlé nohy". Takže "Míša Kulička" nebo "Martin" se může ve skutečnosti klidně jmenovat třeba "Zbyněk" nebo "Honza" (podobnost se skutečnými křestními jmény konkrétních osob je samozřejmě čistě náhodná a nelze z ní vyvozovat žádné závěry!).
Po uveřejnění mého posledního blogu „Zachraňme potraviny“ ale byla diskuse k šetření potravinami podle mne natolik závažná, že jsem se rozhodl na diskusi reagovat. Ale jak jinak, než zase jen blogem. Takže tady jsou odpovědi "Martinům", "Zbyňkům", "ščasným euroobčanům" ať už se za těmi nicky skrývá kdokoli. A pro Vás ostatní, čtěte, hledejte, srovnávejte. Zjistěte si svou pravdu. Jde to. A možná zjistíte, že ten, kdo Vás oblbuje, není ani tak europoslanec Poc, ale spíše anonymové v internetových diskusích."
Tedy pro diskutujícího jménem “ščastný euroobčan”: kšeft s biopalivy I. generace jsem neschvaloval, nebyl jsem tehdy totiž v Evropském parlamentu. Nyní se to pokoušíme zastavit, ve středu se o tom hlasovalo. Problém je v tom, že vlády členských států, vesměs pravicové, a podnikatelé v této komoditě z členských států včetně České republiky v tom ale chtějí za každou cenu pokračovat. Takže žádní europodnikatelé ani europoslanci. Pláčetě na špatném hrobě.
Pro diskutujícího jménem “Martin”: Ani diskuse pod blogem není vhodné místo pro demagogii. Příspěvek ve znění: „Pavel Poc, škůdce českého národa. V europarlamentu hlasoval PRO závazný cíl pro OZE po roce 2020 a hlasoval PRO závazný cíl 40-45% pro OZE v roce 2030.“ Martine, určitě dobře víte, že šlo o strategický dokument a stejně dobře víte, že z něj nevyplývá žádný faktický závazek. Jde o směřování a to jednoduše jinou cestou než k obnovitelným zdrojům jít nemůže. Ostatně mezi ně patří podle mě i třeba fůzní energie. Jsem si již, že Vám je vše známo, to jenom ke každé diskusi přidáváte tenhle žvást.
Pro diskutujícího “Petr”: Mýlíte se, když si myslíte, že se mne šetření netýká. Samozřejmě, že týká. Nemám ve zvyku o něčem psát, kdybych to sám nedělal. Doma nevyhazujeme téměř nic, když náhodou něco zbyde, jde to slepicím. V mikrominiaturním bytě v Bruselu jím v podstatě akorát zeleninu, která se dá koupit na kusy, protože bych tam stejně neměl kde co skladovat. Jídlo v parlamentní kantýně se dá dojíst celkem snadno, porce jsou akorát, ale na to mám málokdy čas. Znovu říkám, šetřit neznamená uskrovňovat se, jen neplýtvat.
Pro diskutujícího "zemědělec": Ano jídlo nabízené ke spotřebě v restauracích podléhá přísným regulím. Nejde ale o žádnou "Evropskou směrnici" ani "výmysl z Bruselu", ale o českou normu, konkrétně Vyhlášku Ministerstva zdravotnictví ze dne 9. března 2001 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, která říká: " Teplé pokrmy určené k přímé spotřebě se podávají bezprostředně po výrobě, nejdéle však 3 hodiny od dokončení jejich tepelné úpravy." Stejný požadavek je ale obsažen již v hygienickém předpisu z roku 1987 (sv. 84/1987 č. 72) HYGIENICKÉ ZÁSADY PRO ZAŘÍZENÍ SPOLEČNÉHO, STRAVOVÁNÍ: "hotové pokrmy čerstvě vyrobené a podávané za tepla zásadně neskladovat. Tyto pokrmy se podávají bezprostředně po dohotovení, nejdéle však 3 hodiny po ukončení jejich tepelné úpravy." S odleželou svíčkovou a gulášem to nemá mnoho společného - pokud receptura včetně pracovního postupu vyžaduje, aby se pokrm odležel, nic tomu nebrání.
Opravdu jsem hluboce přesvědčen o tom, že plýtvání, ať už čehokoliv, je z principu špatné a škodlivé. Určité plýtvání může mít dokonce pochopitelnou příčinu, třeba když někdo má rád takové teplo, že žije v přetopeném bytě. Mnoho z nás by to nikdy neudělala a považuje to za nesmysl, ale někomu to jistě alespoň přináší pohodlí. Jenže takové plýtvání s potravinami, že si koupím něco, co skladuji dlouho v lednici a pak vyhodím, to opravdu nikomu žádný užitek přinést nemůže. Proto je potřeba aby každý dle svých možností takovouto iniciativu podpořil.
Při čtení příspěvků nejednoho diskutujícího nabývám pocit, že to co píši je a priori špatné už jen proto, že zrovna teď vykonávám europoslanecký mandát. Pokud je tomu tak i u Vás, prosím přečtěte si, nebo pokud Vás čtení unavuje, tak si poslechněte něco podobného, co jsem neřekl ani nenapsal já: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/maurer/_zprava/zachranme-jidlo-vyzyva-pavel-maurer--1253891.
Ale hlavně prosím podporujte podobné akce a snažte se sami jít příkladem. A pak mi klidně můžete zase nadávat.
Po uveřejnění mého posledního blogu „Zachraňme potraviny“ ale byla diskuse k šetření potravinami podle mne natolik závažná, že jsem se rozhodl na diskusi reagovat. Ale jak jinak, než zase jen blogem. Takže tady jsou odpovědi "Martinům", "Zbyňkům", "ščasným euroobčanům" ať už se za těmi nicky skrývá kdokoli. A pro Vás ostatní, čtěte, hledejte, srovnávejte. Zjistěte si svou pravdu. Jde to. A možná zjistíte, že ten, kdo Vás oblbuje, není ani tak europoslanec Poc, ale spíše anonymové v internetových diskusích."
Tedy pro diskutujícího jménem “ščastný euroobčan”: kšeft s biopalivy I. generace jsem neschvaloval, nebyl jsem tehdy totiž v Evropském parlamentu. Nyní se to pokoušíme zastavit, ve středu se o tom hlasovalo. Problém je v tom, že vlády členských států, vesměs pravicové, a podnikatelé v této komoditě z členských států včetně České republiky v tom ale chtějí za každou cenu pokračovat. Takže žádní europodnikatelé ani europoslanci. Pláčetě na špatném hrobě.
Pro diskutujícího jménem “Martin”: Ani diskuse pod blogem není vhodné místo pro demagogii. Příspěvek ve znění: „Pavel Poc, škůdce českého národa. V europarlamentu hlasoval PRO závazný cíl pro OZE po roce 2020 a hlasoval PRO závazný cíl 40-45% pro OZE v roce 2030.“ Martine, určitě dobře víte, že šlo o strategický dokument a stejně dobře víte, že z něj nevyplývá žádný faktický závazek. Jde o směřování a to jednoduše jinou cestou než k obnovitelným zdrojům jít nemůže. Ostatně mezi ně patří podle mě i třeba fůzní energie. Jsem si již, že Vám je vše známo, to jenom ke každé diskusi přidáváte tenhle žvást.
Pro diskutujícího “Petr”: Mýlíte se, když si myslíte, že se mne šetření netýká. Samozřejmě, že týká. Nemám ve zvyku o něčem psát, kdybych to sám nedělal. Doma nevyhazujeme téměř nic, když náhodou něco zbyde, jde to slepicím. V mikrominiaturním bytě v Bruselu jím v podstatě akorát zeleninu, která se dá koupit na kusy, protože bych tam stejně neměl kde co skladovat. Jídlo v parlamentní kantýně se dá dojíst celkem snadno, porce jsou akorát, ale na to mám málokdy čas. Znovu říkám, šetřit neznamená uskrovňovat se, jen neplýtvat.
Pro diskutujícího "zemědělec": Ano jídlo nabízené ke spotřebě v restauracích podléhá přísným regulím. Nejde ale o žádnou "Evropskou směrnici" ani "výmysl z Bruselu", ale o českou normu, konkrétně Vyhlášku Ministerstva zdravotnictví ze dne 9. března 2001 o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, která říká: " Teplé pokrmy určené k přímé spotřebě se podávají bezprostředně po výrobě, nejdéle však 3 hodiny od dokončení jejich tepelné úpravy." Stejný požadavek je ale obsažen již v hygienickém předpisu z roku 1987 (sv. 84/1987 č. 72) HYGIENICKÉ ZÁSADY PRO ZAŘÍZENÍ SPOLEČNÉHO, STRAVOVÁNÍ: "hotové pokrmy čerstvě vyrobené a podávané za tepla zásadně neskladovat. Tyto pokrmy se podávají bezprostředně po dohotovení, nejdéle však 3 hodiny po ukončení jejich tepelné úpravy." S odleželou svíčkovou a gulášem to nemá mnoho společného - pokud receptura včetně pracovního postupu vyžaduje, aby se pokrm odležel, nic tomu nebrání.
Opravdu jsem hluboce přesvědčen o tom, že plýtvání, ať už čehokoliv, je z principu špatné a škodlivé. Určité plýtvání může mít dokonce pochopitelnou příčinu, třeba když někdo má rád takové teplo, že žije v přetopeném bytě. Mnoho z nás by to nikdy neudělala a považuje to za nesmysl, ale někomu to jistě alespoň přináší pohodlí. Jenže takové plýtvání s potravinami, že si koupím něco, co skladuji dlouho v lednici a pak vyhodím, to opravdu nikomu žádný užitek přinést nemůže. Proto je potřeba aby každý dle svých možností takovouto iniciativu podpořil.
Při čtení příspěvků nejednoho diskutujícího nabývám pocit, že to co píši je a priori špatné už jen proto, že zrovna teď vykonávám europoslanecký mandát. Pokud je tomu tak i u Vás, prosím přečtěte si, nebo pokud Vás čtení unavuje, tak si poslechněte něco podobného, co jsem neřekl ani nenapsal já: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/maurer/_zprava/zachranme-jidlo-vyzyva-pavel-maurer--1253891.
Ale hlavně prosím podporujte podobné akce a snažte se sami jít příkladem. A pak mi klidně můžete zase nadávat.