Takže máme jasno

28. 09. 2015 | 20:49
Přečteno 5997 krát
Jsem až zakřiknut rozhněvanými reakcemi na předchozí blog.

Jeho snad srozumitelný obsah, totiž opuštění EU, tématizovalo z 500 odpovědí celkem ... asi šest. Z toho 1 (slovy jeden), vystoupení bral jako realistické a eventuelně žádoucí (- počítám-li v nepřehledném Disqusu správně. Za přehlédnutí se předem omlouvám).

Zdejší rozhořčená klientela tedy hodlá zůstat i nadále uremcaným satelitem Bruselu.
Oběžnou dráhu nikdo z ujařmených opouštět nechce, ačkoliv tentokrát žádná vojenská intervence nehrozí - nanejvýš tichý potlesk zakládajících členů.
Za folklórního kušnění se nadále má dělat co bylo nařízeno, jinak budou menší porce, nikoliv protože Berlín je všemocný, nýbrž protože utlačovaným Čechům se zřejmě nedostává koulí, aby se konečně zvedli z ušáku a nemilovaný klub opustili.
Veškeré zde publikované elaboráty o nesnesitelnosti bytí pod diktátem macechy Makrely a podlého Junckera nyní prokazatelně nejsou ničím, než vzájemně se oplodňujícími tlachy.

Je-li oproti veškerému zdání duktus zdejších komentářů pro ČR netypický, pak to media a veřejné mínění sousedící Evropy nezaznamenaly. A tak se dámy a pánové nedivte, co si s Vašimi tužbami a nenávistmi okolní populace s jistým zadostiučiněním vytřou. Viz Řecko.

Čechům zbývá jako členům EU několik opcí:
- Apelovat na valnou většinu ostatních, aby byli shovívavější a měli pochopení pro vyhraněné české nelibosti.

- Přestat kupovat Volkswageny, i když teď asi budou v nabídce.

- Akceptovat, že EU je zbudována na principu solidarity a lidskoprávních hodnot, a konstruktivně se podílet na jejich hájení, zejména v takřka neřešitelné situaci.

- Nasprayovat na zeď něco ale hódně ošklivého o Němcích - Heydrich a tak...však to máte nacvičené.

- Zatrhnout jim finanční podporu a přestat na ně dřít

- Poodstoupit, podívat se na sebe zvenčí a zamyslet se, proč Čechy momentálně nikdo nemůže brát vážně. Jak by třeba měla vystupovat reprezentace, ta nejvyšší, i občanská společnost, aby si ostatní mohli začít myslet, že má vůbec smysl poslouchat co říkají.

- Doufat, že Němci se konečně pochlapí a zvolí si říznou koalici NPD a AfD. Makrela půjde konečně od válu, budoucí kancléřka Frauke Petri s migranty vymete a nadále se bude vyznačovat obzvláštním útlocitem vůči východní Evropě. Třeba si ji pak budou smět zvolit za kancléřku i Češi.

----------------
Ó, dnes se dočítám, že už to začalo! Výborně! 200 demonstrantů za vystoupení z EU je dobrý začátek. Rád bych do Strany svobodných občanů vstoupil, nebýt už členem v partaji, která má v programu definitivní rozdělení Německa.

-------------------------------------------------------------------------------
Argune, bez vyšperkování by to tak hezky nepěnilo.
Tak jsme se povyrazili, prášky, a hajdy na kutě.

Pane Fürbacher, odpověď v předešlé hospůdce "U nařízlého vředu". Teď je tam trochu klidněji.
---------------------------------------------
Pane mb, s tím suspendováním pravidel je to vošemetné, přiznávám.
Tak, jak je suspendovali v Rwandě by nemělo sloužit za vzor. Vzorní Švýcaři je jednou nesuspendovali a posílali židy zpět do plynu, že prý kam by jinak přišli. Myslím, že některý z nich se stydí dodnes. Kazdé vytáhnutí tonoucího z moře je vlastně porušení pravidel, nemá-li platné vízum, respektive jízdenku na příslušné lodi. Takže co? Nechat utopit, ubombardovat, doznásliňovat aby pravidlům bylo učiněno zadost?
Ta pravá fuška bude s opětným uváděním pravidel v platnost. To nás teprv čeká.
Na nervy jsou z toho všichni, Merkelová je jásání daleka. Tí co veřejně jásají, si zároveň taky okusujou nehty nebo něco berou. Individuální rozdily jsou hlavně v odhadu, kolik ta naše loď unese. Zkušenost říká, že přilišná opatrnost, neochota a vyplavávající mrtvoly jsou napřed to pohodlnější řešení, ale pak se strašně blbě zatloukají . Trvá to celé generace. Někdo říká, že mu to nevadí. Ale bývá pak i po letech nesmírně nedůtklivej, kdykoliv se mu to připomene.
----------------------------
Paní Angeliko Sonin,
V poválečném Německu bylo někdejší nacionalistické třeštění hyperkompensováno. Je to tudíž zaslíbená země všech, kteří na vlajky, hymny, symboly a obrázky potentátů ve třídách … si nepotrpí. Což je zrovna můj případ. Nikdy jsem nepocitíl nejmenší nátlak se poněmčovat, ba ani počešťovat. Na myšlenkou, kam jako mám patřit, jsem dosud nepřipadl. Jen ve škole jsem si vždycky zakládal na tom, že jsem béčák, protože do áčka choděj jen samí žalobníci a šprti. Jelikož se mě ani fotbal netýká, nepamatuju že bych kdy mával nějakou vlaječkou nebo zpíval hymnu. Miluju Češtinu, protože je to chrám a tvrz. Ale trenky mě nepohorší na žádném hradě, ani kdyby se do nich zabalil Reichstag.

Být ředitelem zeměkoule, tak bych vícejazyčný život bez národní identity uzákonil pro všechny pozemšťany. Půl dětství by měli všichni lidé povinně vyrůstat v cizím prostředí. Je to nejlepší lék proti smrtelnému jedu nacionalismu, který je v některých zemích pumpován už do školních dětí, v jiných je posledním útočištěm looserů.
Být hrdý na místo narození, národní příslušnost, barvu pleti, krevní skupinu – no řekněte, není to zcestné?
----------
Babi Jago, německý blog nemám. Za a) mi tenhle zabere víc času než zdrávo, za b) co bych tam psal? Aktuální postřehy z Německa ? Ty tady už postřehli taky. Interna o Češích? O těch Němci nemaj ani páru, zaplať pámbu. Referovat cizině o tom, čeho se tady dočítáme, to by fakt hraničilo s vlastizradou.
-----------

Pane mb, Vy myslíte tohle?
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381955-mezi-uprchliky-v-nemecku-vladnou-zlocinecke-gangy.html

Takových odkazů je nepřeberně.
Zkusím, jestli blogger ještě smí nějaké poskytnout:

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2015-08/suhl-thueringen-fluechtlingsheim-randale-ueberfuellung-ethnische-trennung

http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/viele-fluechtlinge-nach-krawallen-in-suhl-verhaftet-13829436.html
Že se rozjíždí společenská dikuze je stejně konstruktivní jako nevyhnutelné.
Lze očekávat následovný vývoj dle zaběhlých pravidel:
1. Politika se napřed pokusí kamuflovat symptomy - a jako třeba chovat muslimy odděleně, aby se nám chudáčkové nepodřezali než dostanou stálý pobyt a budou vypuštěni na obyvatelstvo. V asylantských útulcích budou namontovány videokamery. V BaWü již rozhodnuto.
2. Rozjede se veřejná protireakce, bude se vyžadovat účinnější řešení.
3. Dojde k nadprahovým incidentům které zaplní titulní stránky
4. Vláda sezná, že nevyřeší-li problém rychle, vyřeší jej obyvatelstvo. Politika začne odstupňovaně reagovat, hnána dalšími inicdenty. Nakonec se etabluje přísná selekce asylantů dle způsobilosti chovat se slušně v sekulární demokracii. Instalované kamery se projeví jako přínosné, tolerance obyvatelstva vůči radikálům se přibĺíží nule.
5. Dojde k protiútoku ze strany rezidentních Salafistů.
6. Letité paralelní společnosti budou (konečně!) podrobeny stejnému testu způsobilosti jako čerstvě příchozí. Zdejší muslimové se buď urychleně desolidarizují s radikály a integrují se, sbalí si kufry, nebo budou baleni sami.

Proběhne-li katarze bez výrazného posílení pravicových extremistů, může být liberální společnost hrdá na další vítězství. Posílení nacionalismu a rasismu je to skutečné nebezpečí. V tom má paní Sonin recht. To bude ten skutečný test. Zatím to v ČR ale vypadá hůř než v Německu. Afd je dosud „jen“ na pěti procentech.

To v tom Kasselu není zrovna tak průkazné – to byli asylanti (cikání) očekávající brzký odsun, kteří byli s pověstnou citlivostí exekutivních orgánů ubytování s výhledem na startovací dráhu, po níž měly v brzku také vyletět. Tak jim asi ruply nervy.


Pane kanálníku
Pociťují Irové nějakou solidaritu s Čechy a Slováky?
Že byrokratická obluda v Bruselu je Parkinson na kvadrát víme snad všichni.

Paní Jano,
To, že každý utečenec má právo na individuální prošetření není dáno pouhým zákonem, nýbrž německou ústavou!
Ústava je na individualitu prevít. Proto jsou veškeré výroky jako :uprchlíci jsou takoví, Syřani nejsou makoví, Němci chtějí, Češi zasluhují... přípustné v pokecu na blogu. Ale jakmile dojde na reálné rozhodování o osudech jedinců, vyžaduje to důkladnější zkoumání.


Zbyňku, Frauke je nevlastní dcera Wolfanga a Achima Petry. Omylem vykondenzovala při stejnopohlavním sexu v trubičce od vanilky. Později ji dali ostříhat na Bernda Luckeho a byla násilím zvolena za předsedkyni AfD, na místo Beatrix von Storch, u níž se zjistilo, že její slovník je omezen na slovo "Deutschland".

Pane SuP,
o "obohacení" nejde. Přijmout lidi v tísni se nedělá s vyhlídkou na obohacení, ale protože není jiného slušného východiska. Riskantní to je, a vyvézt nebo zlikvidovat "špony" bude ještě svízelný úkol.

Sky Surf,
Váš pokus o porozumění situace exulanta je logický, ale nesouhlasí tak úplně. Naposled, co se pamatuju že moje Čeśství bylo tematizováno, bylo na škole, když Češi vyhráli nějaké mistrovství ve fotbale a spolužáci s tělocvikářem druhý den gratulovali. A já o tom ani nevěděl, páč na fotbal nekoukám. Jináč to teda, aspoň mezi lidmi se kterými se stýkám, platí za hrubě nevychované, ztotožňovat někoho s nějakou skupinou. Dokud nebudu nosit na klopě placku se Zemanem, nikoho slovem ni pohledem nenapadne žádat, abych k prezidentským trapasům zaujímal stanovisko. (Odhlédna od toho, že je většina nebere na vědomí.) Dokonce ani v akutní situaci, kdy třeba Izrael decimuje Palestince, jen hulvát by oslovil nějakého žida, aby se k tomu vyjádřil, nebo zde žijícího Rusa se přeptával na Krym. Aspoň dokud se tento nezačne vyjadřovat z vlastního popudu. Takže domělé nátlaky, předsudky a nutnost se přizpůsobit jsem dosud nezaznamenal. Akorát se snažím přijímat zde platné normy společenského chování, což nepovažuji za nepříjemné ani obtížné. Ale přinejmenším tak otevřeně jako tady, se mezi Němci vyjadřuju taky, to mi věřte. Bez problémů, neb na NPD-parteitagy nechodím.

Paní Sonin,
vlastenectví je mi nemilé, protože to je zárodek pýchy na něco, o co jsem se nijak nezasloužil. To budu spíś pyšný na to, že jsem udělal řidičák a ještě mi ho nesebrali.
Co se německého nacionalismu týče, jsem asi optimističtější než Vy. Samozřejmě, že bahno vybublá, neonáckové větří kořist a budou o to víc hulákat. Nebojte se jich!

pane pgjed,
úzká spolupráce nebude možná mezi státy, společnostmi, které stojí na odlišných mravnich základech. ČR je, jak se v současné době ukazuje, někde jinde, než z čeho vycházela původní EU (dokonce EHS). Jiný vztah k humanitě, k lidským právům atd. Jak lze s důvěrou spolupracovat v záležitostech nadstavby, když základy jsou různé? Pak lze jedině uzavírat jednotlivé dohody, případ od připadu, jako s Tureckem, Čínou nebo Ruskem. To ale pak už není unie. Proto navrhuji - vystoupit.
Mohlo by taky vystoupit Německo, Francie atd. a spolu s původními zakladatelskými státy a Skandinavií založit EU 2.0...

Edvarde, v mém okolí zase panuje přesvědčení, že Německo chybu nedělá. Podstupuje velké riziko a bere na sebe přetěžký úkol, to nepochybně. Kdoví, jak to dopadne. Jenže jiné řešení neznáme. Když vidíte doravní nehodu, můžete zastavit, nebo jet dál. Obojí pro Vás bude mít následky.
Chybu dělají m.j. ČR, když se vydává zdánlivě pohodlnější cestou, čímž si dlouhodobě zničí své mravní základy.
-----------------------------------------------------------------

Sal:
Není to zvlaštní, že Francie a Italie přitakává? Všímáte si, že státy Benelux, Skaninavie, ani ti Rakušáci nemají takový problém býti brány vážně? Jak to, že všichni, malí i velcí, obracejí oči v sloup a rozpačitě koukají jinam, když promlouvají zrovna Češi a Maďaři, nebo, za vlády Kačínských, i Poláci? Čímpak to asi bude?
---------------
Milý (- hlavně za toho Bondyho) Argune,
Datum si tedy želáte? Co takhle 9.Května 1950.

Se základem a fasádou jste mě málem dostal. Co když základem je právě držení té fasády:
Tvrdošíjné trvání na tom, že krást se nesmí, i když se krade jako straky.
Lynčovat se nesmí - i když ten či onen si ten kandelábr poctivě vysloužil.
Tahat z vody tonoucí - i když nemají jízdenku na luxuxparník. Nebo vízum.
(To, přiznám, je trochu výzva, protože někdy se i ten parník potopí ... to je věc odhadu, kdy se musí přestat.)

Jakmile fasáda dostane trhliny, jako třeba že krást se sice nemá, ale trochu, někdy, někdo může, za určitejch okolností, žeano ... tak do roka a do dne je stát rozkraden (viz Hellas).
Občas se přece někomu může dát mimosoudně přes hubu ... - a už se pucujou chodníky zumbníma kartáčkama a dobytčáky jedou.

A jestli se teď naučíme přihlížet, jak se prchajicí šťouchají zpátky za dráty a bidlama do moře, od toho momentu budeme překračovat čerstvé mrtvoly už bez uzardění.
To je podle mě ten základ mravnosti. Od toho se odvíjí, jaké nároky se kladou na mocné (voni jsou prevíti mazaný a ustavičně nás balamutěj, ale nesmí se jim to usnadňovat), a kdy národ, vzajemně si fasády hlídající, dovede říct „prrr“. (Třeba Němci Bushovi.)

Fasádu udržovati ad absurdum! Nebo se do několika let svezou základy lidského soužití, viz třicátá léta, Jugoši, Rwanda. Jen svatá prostota si myslí, že se to týká jen Němců, že holubičky jsou jako imunní.

Od toho odlišný problém je, že deklamovaná fasáda neodpovídá realitě. Soukromé firmy jako VW, Deutsche Bank a Amazon nejsou reprezentanty společenských hodnot. Podkopávají je jak můžou. V každém tkví hlubinná svině, co si budem nalhávat. Musíme jen udržovat na venek konsens, že sviňáctví se nesmí, trestá, a je studu hodno.
Tento úkol připadá výhradně lidu. Očekávat, že psychopati mocní budou nositeli mravnosti a budou ji jaksi promítat na svůj lid, je zcestné. Lid je jejím jediným strůjcem, nositelem, nebo i ničitelem.


Shodou neslýchaně příznivých okolností, pod dojmem WWII a ve snaze hospodářsky spoutat padlé Německo jako Gulivera natrvalo v Montanunion, několik mocných založilo zárodek budoucí EU, s možností implementace lidská práva a humanitu. Jakýsi politický blackout sviňáctví pod vlivem šoku. Roku 1950 Robert Schuman lživě představil Monnetův plán veřejnosti jako svůj nápad.

Od té doby se přes EHS dařilo splétat vzájemnou provázanost západní Evropy, aby jednotlivci (Německu) už bylo nemožno, stávat se kurvou více. Což se zatím daří.
Vzestup říše zla v sousedství, nutil západ udržovat fasádu slušnosti ještě lépe, než hamižným bylo už tenkrát libo. (Od pádu CCCP nám i západ poněkud hyenovatí.)
Po té se EU nafoukla, protože za odměnu přibrala kdejakou postdiktaturu, ve zpupném domění, že zdemoralizované, neodfízlené společnosti se jaksi samy od sebe přiučí demokracii, když se jim jen dají peníze. Nějak to nevychází.


Poválečné dědictví je teď nutno chránit a obdělávat. Zvláště menší národy, které ve smečce hyen budou vykostěny jako první, by měly ve vlastním zájmu na dodržování těch blbých lických práv a ochraně slabších sveřepě trvat. Podaří-li se jim prosadit princip egoismu, odskáčou si ho v první řadě samy.

Zatím, a z pouhé setrvačnosti válečného šoku, přepjatou mravnost zajišťují ještě Němci. Je třeba je v tom mravnění utvrzovat a ne jim to rozmlouvat.
Víte co představují v Německu Zelení a proč jsou u nás tak silní a v ČR ne? Nikoliv ptačí budky a ochranu kůrovců. Je to tvrdé jádro těch, co hlídají konzervativní mravnost. Někdy až skurilně. K moci se pouštět nemají, protože by se stát položil, zakázali by nám kouřit, solit a mastit. Ale ve správném dávkování jsou potřební jako sůl. Jakmile zmizej, tak v okruhu 1000 km kolem Německa velkýho bacha.

Ona je ta mravnost složitá, když je chudáků nezvládnutelně moc a ještě jsou prolezlí islámem. Je složité udržet PC, když absurditou překoná Cimrmana. To všechno ano. Přesto bych dírky ve fasádě pečlivě zamazával.

Jestli se já, a se mnou takových 50, 60 milíónů Němců nemýlíme, je Makrela, při vší pruské pragmatičnosti, mazanosti a upjatosti, dočista slušná ženská. Když sem pozvala Syřany, bylo to z autentického impulsu. To nebyla póza a už vůbec ne vypočítavost. Uvidíme, jestli jak dlouho to tu lidi snesou. Jestli po ní přijde nějaká Frauke, jsme v prdeli všichni, vážení.

------------
Vážený Buldatro
záměrně jsem tendlencten blog nevěnoval tématu uprchlíků - ten je jenom symptomem. Problém je posuv hodnot v EU, o nějž usilují nově přišlí (členové).

Možná (až dozvracím z tohodle) někdy napíšu blog o plesiosaurech nebo nebezpečí glyphosatu pro obojživelníky, a protože to nikoho nebude zajímat, budeme jako obvykle diskutovat o uprchlících, a tam Vám napíšu, že průser teprve bude, a to tehdy, jestli se státy velmi rychle nevytasí s plánem, jak mezi vytaženými, osušenými a napapanými uprchlíky vyselektovat ty, kteří si zaslouži trvalé přijetí, a co udělat se zbylými 90ti procenty.
Můj předběžný návrh zní: každého zdravotně vyšetřit a změřit tlak. Odvést do místnosti, kde bude seznámen s evropskými hodnotami, rovnoprávností, svobodou projevu a tak. Na zdi budou promítány karikatury mohameda. U koho stoupne puls nad 180 nebo tasí, ten vyjde dveřmi vedoucími na letiště nebo ke gumovým člunům.
Ostatní budou až do případného pozdějšího průkazu nezpůsobilosti vyučováni jazyku, krmeni houskami se šunkou a i jinak integrováni.

K něčemu takovému nám bude politku dokopávati.
Myslím, že to půjde.
-----------
Jane, pýřím se. Moskaly si moc do huby brát nemůžu, protože o nich vím jen to, co už snad ví každý. S vyjímkou těch, co se informují přímo z ruských kanálů.
-----------
Všem se omlouvám za nereagování resp. za kvapné, nestrukturované, ale mám momentálně trochu napilno ohledně ploutví. Naštěstí ne mých vlastních.


Pane Sal,
tak vidíte jak orgánové DDR bdí nad dodržováním Zucht und Ordnung. Teď jsou trochu přetížení, nestíhaj, a v novinách bylo, že nebudou mít ani volné kapacity na měření rychlosti, čímž si obvykle na podzim vydělávají na vánočni oslavy. Ale ono se to časem urovná, a zase budou stíhat.

Vy buďte rád, že u Vás žádý crystal nenašli. To ale nezávisí od velikosti země. Co teprv, kdybyste bejval přijel z Kolumbie nebo Mexika a měl podezřele rozšířené zorničky!

Neříkal on ten policajt náhodou: "Sei froh, daß du nicht auf's Maul gekriegt hast!"? Tak zní totiž běžná, korektní formulace.
V našem kraji se zase říká: "Bisch froo, mir hen dir á dei Gosch poliere kenne."
To jsou takové regionální odlišnosti. Hlavní je, aby se uprchlíci včas začlenili do jazykových kursů, aby rozuměli, o čem je řeč.
----------------------
Nazdarte Magore!
Čoveče nepoložil, páč je v tom kvalitativní rozdíl. Zelení vyžadují překonávat přirozenost - např. vrozený strach, neudržitelnou hamižnost. Někdy do absurdních důsledků.
Pro vrozené, pudové strachy netřeba obhájců. Těmi jsme všichni zásobeni a mnozí je těžko překonáváme. Píši, sebe nevyjímaje.
Nevim zdaž umíte německy. Jestli ano, tak si přečtěte (nebo poslechněte) tundlencto:
http://www.deutschlandfunk.de/polizei-wir-verlieren-die-hoheit-auf-der-strasse.694.de.html?dram:article_id=332717

Bude se líbit. Není to voda na můj mlýn, ale ta zlatá ženská má stoprocentní pravdu, že s tim se teda musí něco dělat. Myslím i že bude.





Doporučení pro kádrově nespolehlivé jedince: pozor - prchat přes Amberg do západní části Německa! Východ bude v dohledné době s Putinem vyměněn za Syrii.

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy