Čas zveřiny na talíři se blíží
Čekání bylo dlouhé, ale jako každý rok se i letos dočkáme zvěřinové sezóny. Už se nemůžu dočkat. Skoro celý měsíc budeme vařit pouze zvěřinu a to výhradně z českých lesů. Jedná se o jednu z bohůžel mála sezón, kdy je kvalita českého masa naprosto srovnatelná s kvalitou masa z dovozu.
Co je nejlepší na grilování?
Jak se mi opětovně potvrdilo na našem grilovacím kurzu vaření minulý týden, na grilování je nejlepší celková atmosféra. Hezký teplý večer, na jaký jsme měli společně s našimi "žáky" štěstí, je prostě a jednoduše na grilování ideální.
Jak je to tedy s tím žralokem?
Na začatek bych chtěl uvést, že žraločí blog, měl být hlavně o zradě Německého velvyslance, který ač pozván, místo toho, aby své výtky adresoval svým hostitelům, vše naprášil hned přímo do novin.
Vařit, nebo nevařit žraločí ploutve??
Na mé studijní cestě po Spojených Arabských Emirátech jsem se víceméně náhodně ocitl uprostřed etické pře. Je správné nebo není správné podávat polévku ze žraločích ploutví?
Mají gastro kritikové právo kritizovat?
Ale ano, asi mají, je to jejich profese a i kuchaři, kteří si řadu let stěžovali na nezájem veřejnosti, médií a celé společnosti, teď mají co chtěli a musejí si hodně rychle zvykat na skutečnost, že svůj názor na jejich pokrmy publikuje, na naši nevelkou zemi, úctyhodný počet gastro kritiků.
Mají být šéfkuchaři pouze muži???
Ze svého okolí vím, že se muži v domácnostech ujímají vařečky stále častěji.
Je jídlo v luxusních restauracích drahé???
Často se setkávám s otázkou “Proč je jídlo v luxusních restauracích tak drahé, že není přístupné pro obyčejné lidi?“.
Bio či neBio
Myslím, že se to dotklo již úplně každého. Stojíte před regálem v obchodě a rozmýšlíte, zda koupit konvenční či BIO výrobek?
Máme Michelinův průvodce brát vážně????
Dříve jsme o ní nevěděli, potom byla daleko jako hvězda na nebi a nyní, věřte nebo ne, již 2 roky po sobě máme v Praze restauraci s * Michelin.
Krásný život kuchaře
Jdi se učit kuchařem, budeš v teple, jídla bude dost a práci budeš mít jistou, protože jíst se bude pořád, často slýchávají školáci od svých babiček, nevědouce jakouže profesi si mají v patnácti letech vybrat za svoje celoživotní poslání.