Archiv článků: červen 2023

30. 06.

Vláda "prolezla" s hodně odřenýma ušima

Jan Dvořák Přečteno 1100 krát

Připadá mi laciné na konci školného roku se pokoušet o přirovnání politické scény k žactvu a známkovat persony škole už poměrně dávno odrostlé.

Více »

29. 06.

Komedie kolem Stanjurova balíčku

Jan Dvořák Přečteno 1137 krát

Na informačních serverech se ve středu pozdě večer objevila zpráva, z níž hloubavý čtenář mohl dovodit, že arogance ministra financí a jeho pohrdání veřejností dosáhly dosud nepřekročeného stupně.

Více »

28. 06.

Země zaslíbená základnami US Army oplývající?

Jan Dvořák Přečteno 1112 krát

Praotec Okamura několik hodin ve Sněmovně neumdlévajícím řečněním vlastenecky bojkotoval začátek projednávání smlouvy o obranné spolupráci s USA.

Více »

27. 06.

Sobotní Pochod na Strakovku – časový souhrn puče z 24.6.2023

Jan Dvořák Přečteno 1082 krát

9.22 -

Server idnes.cz přináší stručnou informaci, že od časného rána se v P. šikují stovky mužů vybavených vidlemi.

Více »

26. 06.

Na každého jednou dojde, byť by byl děkanem

Jan Dvořák Přečteno 1239 krát

Docent Ševčík je proslulý svým účesem odkazujícím do revoluční éry Beatles, což u vysokoškolských pedagogů na ústavech neuměleckých oborů nebývá obvyklé.

Více »

25. 06.

Puč? Čajíček! Takhle zklamat pozorovatele…

Jan Dvořák Přečteno 1303 krát

Dopadlo to jako s předpovědí z minulých dnů, že nás postihnou strašlivé bouřky. Nepřišly. A podobně ani nepropukla v Rusku občanská válka.

Více »

24. 06.

Roztomilý člověk i Falešná kočička v novém

Jan Dvořák Přečteno 1159 krát

Jedna z českých televizí se prý pustila do pozoruhodného projektu. Připravuje sérií komedií, které mají replikovat některé ze zdařilých veseloher zlatého fondu české kinematografie.

Více »

22. 06.

Záškodnictví, nebo občanský protest?

Jan Dvořák Přečteno 1130 krát

Ještě celých dvanáct let by se velkorypadla na severočeských dolech měla zakusovat pod povrch krajiny a vydávat z ní životodárné hnědé uhlí.

Více »

21. 06.

Pirátovo těžké ráno

Jan Dvořák Přečteno 1271 krát

Poslední dny přivedly náčelníka pirátů Bartoše do schizofrenní situace. Jako šéf strany by měl respektovat partajní hlasování, které odmítlo další účinkování dona Pablo Blažka ve vládě.

Více »

20. 06.

Hříšné názvy města pražského

Jan Dvořák Přečteno 1072 krát

Je příznačné, že až s nástupem nového vedení Prahy některé městské části přistupují ke konečnému řešení pozůstatků minulosti stále prýštících z dnes už nepřijatelných názvů objektů a veřejného prostoru.

Více »

19. 06.

Bude Flanderka generálmajorem?

Jan Dvořák Přečteno 1177 krát

Po prezidentově prohlášení v Rádiu Svobodná Evropa, jež mohly patřičné složky brát i jako pokyn, aby Rusové žijící v Evropské unii byli monitorováni na každém kroku, šéf kontrarozvědky gen. Flanderka sám sebe pochválil za předvídavost.

Více »

18. 06.

Jak přichystat „1000 dnů ve funkci prezidenta Pavla“

Jan Dvořák Přečteno 1043 krát

Oslavy stodenního působení Petra Pavla v prezidentské funkci sice už doznívají – například nedělním hodinovým interview na CNN (Prima news) – avšak rodí se už koncept důstojného připomenutí Pavlových „tisícin“.

Více »

16. 06.

Ministři přísně dbají, aby se nedopustili střetu zájmů (polofikce)

Jan Dvořák Přečteno 943 krát

„Teď tu máme další novelu zákona, je to pořadové číslo jedenáct,“ řekl premiér viditelně znavený. Vláda schůzovala už čtvrtou hodinu a vypadá to ještě na dost dlouho.

Více »

15. 06.

Marek Výborný jako trvalý suplent za nepotřebného odborníka nezklame

Jan Dvořák Přečteno 4274 krát

Nejvyšší skóre v ryze dobrovolné inovaci ministrů mají prozatím stanaři. Dvakrát obměnili hlavu školství, jedenkrát minstra pro Evropu.

Více »

14. 06.

Za Šlachty a Ištvana – to ještě bývaly šťáry i v nejvyšších patrech!

Jan Dvořák Přečteno 862 krát

Když aktuálně, po pouhých deseti letech po neohlášené návštěvě URNY ve Strakovce došlo k nepravomocným rozsudkům v kabelkové cause, soudkyně příkladné tempo všech předchozích jednání vysloveně vyzdvihla.

Více »

13. 06.

Generální stávka na spadnutí

Jan Dvořák Přečteno 2583 krát

Odboráři se konečně dočkali přijetí na vládní úrovni. Ne sice premiérem, ale jeho rozpočtovou pravou rukou, a strůjcem normalizace rozpočtu. Ministr Stanjura, člověk obdařený uměním naslouchat, nezklamal.

Více »

12. 06.

NI prezentuje první obrázek

Jan Dvořák Přečteno 1194 krát

Programu Not artificial intelligence jsme zadali tato fakta: předseda soc. dem. Šmarda – sjezd strany – druhý den ne usnášeníschopný, delegáti předčasně odjížděli – usnesení nemohlo být přijato.

Více »

11. 06.

Už ani na slanou vodu nemáme! (sociální povzdech)

Jan Dvořák Přečteno 1191 krát

Stačí naslouchat prostřednictvím stěn, jež mají obyšejně uši, aby člověk nabyl jistoty, že průzkumy nezávislých agentur se nemýlí v závěrech, že jen pouhá polovina, anebo také až celých 50 pct.! obyvatel Česka v létě "vytáhne paty" dál, než k příhraničním marketům.

Více »

09. 06.

Kudy chodil, všude krad - demokrat občanský, sociální či křesťanský ?

Jan Dvořák Přečteno 1762 krát

Ze sekretariátu sociální demokracie údajně prosákl fragment úvodního sjezdového referátu

předsedy Šmardy, který nese název: "Od čtyř k pěti", čímž je míněn sněmovní volební

výsledek (4.65%) a kýžená pětiprocentní vstupenka do Sněmovny.





Více »

08. 06.

Co by čekalo současný kabinet před 40 lety?

Jan Dvořák Přečteno 1102 krát

Představme si, že předseda Fiala je šéfem vlády někdy v osmdesátých letech. Musel by být samozřejmě komunistou, také drtivá většina ministrů, až na jednoho lidovce a socialistu, aby se neřeklo.

Více »

07. 06.

Osmnáct let být ředitelem televize? Jan Zelenka také tak dlouho šéfoval

Jan Dvořák Přečteno 1162 krát

Ten, kdo nic nedělá – míněna nějaká vysoká manažérská funkce na ředitelství Čt – a tudíž ani nic zkazit nemohl, byl v očích mnoha radních prestižnějším kandidátem na post ředitele, než dvanácti lety ve funkci ostřílený stávající šéf.



Více »

06. 06.

Epidemie lhářské dlouhonososti

Jan Dvořák Přečteno 1162 krát

Covid sice řádil víc, ale všechny rysy epidemie teď vykazuje vlna lhavosti - korektněji řečeno: ne zcela pravdivé mluvy v záležitostech politických.

Více »

05. 06.

ANO: Kubu? Ano!

Jan Dvořák Přečteno 1529 krát

Na kanále Prímavize se v nedělní Sekačce Terezie Tománkové vskutku posekaly dvě těžké persony. Předseda nevládní strany a premiér.

Více »

04. 06.

Vládu Změny změnit za jinou?

Jan Dvořák Přečteno 1479 krát

Už je to tady! Do vypjaté atmosféry kolem chystané série zaručeně posledních ozdravných balíčků se bez pozornosti médií a bez fanfár vklínila premiéra velkorysé valorizace důchodů.

Více »

02. 06.

"Lhali jsme ráno, lhali jsme v poledne, lhali jsme i večer"

Jan Dvořák Přečteno 11709 krát

S takovým přiznáním kvůli aktuální díře 271 miliard v rozpočtu by podle doporučení Miroslava Kalouska měl vystoupit zkroušený premiér, pokud okamžitě nezačne škrtat.

Více »

01. 06.

O senátorce N. se (prý) jednalo i v Kremlu

Jan Dvořák Přečteno 1772 krát

Prezident Putin po chvilce čtení svodek tajných služeb se obrátil na ministra zahraničí Lavrova. „Poslyš Serjožo, kdo je ta Češka Niemcova, co „propíchla“ tajnou strategii, jak chceme rozložit EU?

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy