Archiv článků: leden 2022

31. 01.

Kalamita na trati a branná výchova

Jan Dvořák Přečteno 1119 krát

Ačkoli v neděli ještě po třech hodinách od přerušení jízdy Uherského expesu z Pešti do Prahy kvůli zatarasení tratě spadlými kmeny nebyly agentury ani televize schopné přinést z místa situační záběry, přesto se je natočit podařilo.

Více »

30. 01.

Stanjura s pávem, a za státní? Nemyslitelné!

Jan Dvořák Přečteno 2596 krát

Pandemie? Pchá, v březnu bude po ní. Ukrajina? Taky pchá! Je to jenom brnkačka na nervy. Kalousek ve VZP? Pchá do třetice. Všechno jsou to podružnosti oproti Schillerové s pávem.

Více »

28. 01.

Tropí život (jenom) hlouposti?

Jan Dvořák Přečteno 1097 krát

Jistěže ano, odpovídá známé rčení, jímž obvykle charakterizujeme nečekané situace, do kterých se dostaneme. Mezi takové patří třeba horká chvilka, kdy po vystátí hodinové fronty na úřadě si musíte dát před okénkem otočku.

Více »

27. 01.

Putin udeří! Hledá místodržitele pro Ukrajinu.

Jan Dvořák Přečteno 1072 krát

Ústřední zpravodajská služba Spojených států měla získat nezvratný důkaz, že prezident Putin po dobytí Kyjeva instaluje v zemi svého místodržitele s rozsáhlými pravomocemi.

Více »

26. 01.

Gazdík v Nerudovce Cimrmana nepotkal, ředitelských dnů přidal jen deset

Jan Dvořák Přečteno 1400 krát

Fialova vláda má za sebou pouhých pět týdnů existence, ale pochybovači se ke své nelibosti začínají smiřovat s tím, že je to kabinet splněných slibů. Nebo aspoň téměř splněných.

Více »

25. 01.

Není to hazard, nechat diplomaty v Kyjevě napospas agresorům?

Jan Dvořák Přečteno 1078 krát

Pokud úplně normální člověk sleduje v posledních deseti dnech média, která sugestivně líčí ukrajinsko-ruské hranice jako sud prachu podobný tomu na Balkáně v roce 1914, a jenom už schází roznětka, jakou byl tehdy sarajevský atentát, musí být zděšen.

Více »

25. 01.

V Anglii chtějí koncesionářské poplatky rušit, u nás zvyšovat

Jan Dvořák Přečteno 1045 krát

Česká televize, čerstvá nositelka anticeny Citron při udílení Trilobitů, a Český rozhlas, jehož nezávislost zaměstnanci ubránili znemožněním nástupu do funkce Jitce Obzinové, si svorně stěžují, že mají při financování své existence hluboko do kapsy.

Více »

24. 01.

Stážista si odskočil z Oregonu

Jan Dvořák Přečteno 1119 krát

V rozporu s chlácholením lídrů se bezpečnostní situace v zemi může přiostřovat. Fialův režim by si nemusel být jistý dnem ani hodinou. Už teď mu Stínová vláda citelně šlape na paty.

Více »

22. 01.

Pravda o tom, kdo z profesorů byl rychlejší – Válek, nebo Arenberger

Jan Dvořák Přečteno 2549 krát

Ministr Válek se dostal do nezáviděníhodné situace. Ulpělo na něm podezření, že se možná dopustil nepravdy, když tvrdil, že (prakticky na hodinu) odvolal z funkce ředitele vinohradské nemocnice, neboť ten naopak říká, že už (těsně) předtím funkci složil sám.

Více »

21. 01.

Úplně normální od-Agrofertizace

Jan Dvořák Přečteno 1317 krát

Když se až na samém konci televizního interview zeptala moderátorka ministra zemědělství Nekuly, jestli je pravda, že premiér zavelel k široké „de -Agrofertizaci“ nejenom v hospodaření, ale i ve státní správě, odpovídal zprvu vyhýbavě, ale záhy přisvědčil.

Více »

20. 01.

Jan Farský to vzdal, za cenu finanční oběti

Jan Dvořák Přečteno 1962 krát

Jana Farského doběhla neupřímnost k voličům. A po vyhrocení málem až ke koaliční roztržce mu nic jiného nezbývalo, než aby se mandátu vzdal, což také učinil.

Více »

19. 01.

Což takhle dát si mražený plat, nejdražší justice?

Jan Dvořák Přečteno 1073 krát

Jedné z mála svých „nerobotických“ povinností (robotickou je podepisování zákonů) - jmenování nových soudců, přikládá prezident Zeman zřejmě menší váhu, než jmenování rektorů.

Více »

18. 01.

Copak se takhle dá pořádně učit, zoufá si premiér

Jan Dvořák Přečteno 1311 krát

Premiér, momentálně v pozici vysokoškolského učitele s nepatrným „udržovacím“ úvazkem na brněnské univerzitě, se rozhlédl po učebně a studentům dychtivým po poznání sdělil, že úvodem kursu o základech politologie si povíme o jejím členění.

Více »

17. 01.

Tuhý kořínek babišismu

Jan Dvořák Přečteno 1576 krát

Pod vlivem dezinformačních webů a hovorů se sousedy nenakloněnými vládě, anebo z vystoupení opozičních politiků v televizi, mohli někteří názorově nevyhranění jedinci nabýt mylného dojmu, že lépe mělo být už teď. A přitom je snad hůř.

Více »

16. 01.

Diplomatický bojkot olympiády nesou sportovci těžce

Jan Dvořák Přečteno 1233 krát

Ještěže aspoň prezident Zeman vyjádřil podporu našim olympionikům a odsoudil směšování sportu s politikou, jak to učinila vládní koalice politickým bojkotem. Papouškuje tak postoj některých mocností, že Čína je Západu dobrá akorát tak pro vývoz a dovoz zboží, protože tamní režim respektuje pouze práva obchodní a nikoli práva lidská.

Více »

15. 01.

Odboráři proti Válkovi

Jan Dvořák Přečteno 1618 krát

Ospalé sobotní dopoledne v jedné z ulic moravské metropole se před desátou hodinou začalo měnit ve vroucí kotel. . Autobusy z celé republiky přivezly odboráře, aby před bydlištěm ministra Válka demonstrovali.

Více »

14. 01.

Jakápak "kyperská spojka" STANu? Ryzí filantropie !

Jan Dvořák Přečteno 1662 krát

Po dvouhodinovém nechutném válcování zcela čistého předsedy Stanařů Víta Rakušana opozičními předáky ve Sněmovně kvůli přijímání sponzorských statisíců od údajně pochybných firem z Kypru, došlo k jedině možnému demokratickému řešení.

Více »

13. 01.

Koho jedání Sněmovny nena - nenaštvalo, ať hodí…

Jan Dvořák Přečteno 1152 krát

Měli bychom mít úpřímnou radost, že ve sněmovně se neočekávaně ukázalo. že i profesor Fiala je obyčejný člověk z masa a kostí, stejně jako jeho předchůdci Babiš, nebo třeba Rusnok, a nikoli se pohoršovat a moralizovat.

Více »

12. 01.

Dlužník Jan Farský

Jan Dvořák Přečteno 1507 krát

Nelze se divit, že zveřejnění dlouho tutlaného rozhodnutí poslance Farského dát Sněmovně dočasně sbohem, respektive nahradit neplodné žvanění studiem Poučení z federalistického vývoje Unie přímo na místě, kde koho „oslovilo.“

Více »

11. 01.

Paní Jana, “matka pluků“

Jan Dvořák Přečteno 1568 krát

Lze doufat, že při obecném povědomí o smyslu ministryně Černochové pro laskavý humor, se jí uvedený titulek ani následující text nedotkne – tedy příliš.

Více »

10. 01.

Štvavé signály do Budapešti

Jan Dvořák Přečteno 3260 krát

Maďarský premiér Orbán si v posledních měsících navykl poslouchat předpůlnoční vysílání rozhlasového kanálu Svobodná čtyřka.

Více »

09. 01.

Budou vybrané profese „chodit kanálama“? + Bartoš se pěkně vybarvil!

Jan Dvořák Přečteno 2134 krát

Ministr Válek vymyslel ojedinělé řešení, aby dostál svatosvatému slibu, že vláda ZMĚNY už nikdy lockdown nevyhlásí. Pro podezřelé z omikronu ustanovil pětidenní karanténu, kterou si některé důležité profese mohou „odkroutit“ v práci.

Více »

07. 01.

Pohádkář ve Strakovce

Jan Dvořák Přečteno 2292 krát

Motto: „Již dvanáctá odbila a lampa ještě svítila!“ V cizelování textu se premiér blížil k poslední straně ze čtyřiapadesáti, a docela se už těšil, jak si na gauči vedle pracovny na pár hodin zdřímne.

Více »

06. 01.

Koleda od záškodnické skupiny?

Jan Dvořák Přečteno 1136 krát

Když premiér ráno vstupoval hlavním vchodem do úřadu, všiml si, že na sloupech u dveří jsou tři žlutá písmena. Nikoli napsaná křídou, jak by se dalo v den Tří králů očekávat, ale sprejem.

Více »

05. 01.

Ing. Stanjura, vyhazovač (time management)

Jan Dvořák Přečteno 2176 krát

Největší zápřah v celé vládě pociťuje ministr financí Stanjura. Poté, co mu premiér přeposlal už jím osobně proškrtaný seznam priorit od jednotlivých ministrů, má teď za úkol provést definitivní probírku.

Více »

04. 01.

Kouká jako malý tur, nebo jako ministr školství?

Jan Dvořák Přečteno 2057 krát

Nejedny noviny přinesly články o nejfrekventovanějších slovech v posledním roce v médích, kdy bezkonkurenčně vede covid 19, ale i o novotvarech v češtině, které s tím souvisí, třeba pojem (anti)vaxer.

Více »

03. 01.

Jen čtyři u stolu? To už tady bylo

Jan Dvořák Přečteno 1225 krát

Chtělo by se zvolat po vzoru gymnasijních profesorů z pamětnických filmových veseloher poučující frázi, nikoli však ono jejich: „Už staří Římané", ale místopisně příhodněji: „Už staří Jeruzalémané!“

Více »

02. 01.

Omluva Vojtěchu Kotkovi – neodeslaný dopis

Jan Dvořák Přečteno 2735 krát

Není to tak, že se mýlil pouze Miloš Zeman v politice, a to natolik, že o tom napsal celou knihu. Mýlit se lze třeba i v pohledu na herecké výkony, o čemž svědčí následující nikoli kniha, ale několikařádková faksimile.

Více »

01. 01.

Nečekaný novoroční projev prezidenta

Jan Dvořák Přečteno 2608 krát

Ačkoli televize anoncovaly projev předsedy Senátu, který měl přednést v husákovském čase ve třináct hodin, zdálo se, že do kanálů se „vloudil“ Miloš Zeman.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy