Archiv článků: duben 2022

30. 04.

Televizní hyperkorektnost - ukrajinské zločince nahradit ruskými

Jan Dvořák Přečteno 1820 krát

Jeden z mnoha českých televizních kanálů už poněkolikáté reprízuje zahraniční kriminální seriál, jehož název by podle doslovného překladu z originálu měl znít „Čuchač.“

Více »

29. 04.

Pět tisíc na dítě už v srpnu? Na rovinu: vyhozené peníze

Jan Dvořák Přečteno 1547 krát

Premiér Fiala s ministrem Jurečkou jsou teď terčem kritiky odborné veřejnosti - sociálních psychologů, propagandistů, mediálních odborníků, marketingových specialistů i politologů.

Více »

28. 04.

Rázná unijní odpověď GAZKREMLU - nebo každý po svém?

Jan Dvořák Přečteno 1698 krát

Po provokativním ukončení dodávek ruského plynu do Polska a Bulharska pod záminkou, že neplatí v rublech, jak prezident země (i všeho dalšího) požaduje, a podle smlouvy lpějí na eurech, reagovala šéfová EK neobvykle rychle.

Více »

27. 04.

Konečně Putinova jasná řeč!

Jan Dvořák Přečteno 2747 krát

Tak dlouho jsme chodili se džbánem pro vodu, respektive vyměňovali Rusům plyn za eura, o něž však Kreml najednou nestál, až se Putin „utrhnul.“

Více »

26. 04.

Koalice může opozičním stranám závidět vnitřní semknutost

Jan Dvořák Přečteno 1208 krát

Když se předsedou lidovců opět stal Marian Jurečka, vládní koalice si jistě oddechla. A nejen proto, že přes různé socializující verbální výstřelky nakonec drží kabinetní pravicovou basu.

Více »

25. 04.

Má Jurečka vůbec svědomí, jestliže nechce úředníkům přidat?

Jan Dvořák Přečteno 1409 krát

V posledních týdnech a zejména dnech ministr Jurečka několikrát skromně utrousil, že je pyšný na to, že v pravicové vládě je jeho lidová strana sociálním svědomím kabinetu.

Více »

24. 04.

Pozor, aby vás nesebrali kvůli trikolóře

Jan Dvořák Přečteno 1704 krát

„Babiš.“ „Pavel.“ „Babiš.“ „Pavel“ „Babiš!“ „Pavel!“ „Babiš!!“ „Pavel!!“… K takové výměně názorů na to, kdo by měl být prezidentem, může dojít v rodinném kruhu nebývale intenzivně až po prázdninách.

Více »

23. 04.

Zvolený děkan a vyražená učitelka

Jan Dvořák Přečteno 3448 krát

„Poslyšte, Švejku, víte, co řekla tenhle týden ministryně Langšádlová..,“ spustil Bretschneider vemlouvavě, ale oslovený jej s nechápavým výrazem ve tváři přerušil: “Kdo že?“

Více »

22. 04.

Na Úřadech práce se na protest možná nebude pracovat

Jan Dvořák Přečteno 1365 krát

Dočítáme se, že odboráři z Úřadu práce chtějí vyhlásit stávkovou pohotovost. Jsou prý teď pořád v jednom kole, lidi od nich vyžadují různé dávky a podpory - ale jim samotným Jurečka nepřidá, i když to Babiš vloni slíbil.

Více »

22. 04.

Stanjurova stará (dobrá?) písnička

Jan Dvořák Přečteno 1307 krát

Ministr financí má buď hroší kůži, nebo je hazardér či nepoučitelný neumětel – může si volič i nevolič vybrat jednu z variant hodnocení, jímž Ing. Stanjuru obdařili analytici.

Více »

21. 04.

Strakovka nespadla, stojí dál

Jan Dvořák Přečteno 1040 krát

V dopoledních hodinách se na většině zpravodajských portálů objevila aktuální informace, že ministr vnitra osobně požádal náčelníka Hasičského záchranného sboru o spěšný zásah v objektu Úřadu vlády.

Více »

20. 04.

Změna (proruského názvu) je život

Jan Dvořák Přečteno 1408 krát

„Kolegové,“ zahájil jednání městské rady starosta. „V poslední době se mi v počítači množí e-maily od aktivistů, a dokonce jsem dostal i několik klasických dopisů od občanů, že prý málo dáváme najevo sounáležitost s Ukrajinou.“

Více »

19. 04.

Významné uznání českým televizím za sváteční filmy

Jan Dvořák Přečteno 1369 krát

Ze zdroje velmi blízkého svatému stolci se dozvídáme, že papež František vyslovil uspokojení nad duchovním rozměrem vysílání některých českých televizních stanic v uplynulých svátečních dnech.

Více »

19. 04.

Jurečko, balíme!

Jan Dvořák Přečteno 2010 krát

Bylo už hluboko po půlnoci z předminulé neděle na pondělí, když ministra Jurečku probudil mobil. Podle melodie, kterou volajícímu číslu do paměti přisoudil – známé lidovce „Červená modrá..“ poznal, že volá premiér.

Více »

18. 04.

Padla facka, padla – ještě že ne mezirasová

Jan Dvořák Přečteno 1305 krát

Byla toho plná média. Známý herec Will Smith uštědřil moderátorovi v přímém přenosu facku. Vlepil mu ji za to, že nekorektně vtipkoval na adresu jeho manželky, která trpí nemocí vlasů.

Více »

17. 04.

Velkopáteční poklad nezapomeňte nahlásit

Jan Dvořák Přečteno 1078 krát

O půlnoci z Velkého pátku na Bílou sobotu se tradičně mají otevírat skály a nabízet veřejnosti ukryté poklady. Kdo by ale dneska takovým „povídánkám“ věřil.

Více »

15. 04.

Moskva pod vodou, ekologové v šoku

Jan Dvořák Přečteno 4279 krát

Zkáza průzkumného plavidla ruských ekologických misionářů MOSKVA, které se potopilo po zákeřném útoku ukrajinských „barbarů“, otřásla světovým ekologickým hnutím.

Více »

14. 04.

Na skok do Kyjeva, jak se sluší

Jan Dvořák Přečteno 1737 krát

Skupinka polských a českých senátorů, těch našich v čele s předsedou Vystrčilem, vykonala „na otočku“ bohužel už rituální návštěvu Kyjeva.

Více »

13. 04.

Horká aktualita – ruský agent odhalen

Jan Dvořák Přečteno 2140 krát

Našlo se nemálo pochybovačů o faktické podloženosti výroku šéfa kontrarozvědky, že loňským vyhoštěním ruských diplomatů sice zřetelně poklesla aktivita špionů – prostě „lidi“ už nejsou, avšak..! Avšak mohou se vrátit jinou cestou než pod fíkovým listem diplomatického pasu.

Více »

12. 04.

Vyzradila ministryně Černochová tajný projekt základny?

Jan Dvořák Přečteno 1290 krát

Ministryně Černochová to teď schytává ze všech stran. I z některých vládních partají, vyjma té své „rodné.“ ODS chlácholivě uklidňuje, že ohledně základny zatím jde jen o podnět k diskusi.

Více »

11. 04.

Ministryně Černochová u prezidenta Bidena (nekorektně)

Jan Dvořák Přečteno 1762 krát

Byla by to pro vládu nesmírně prestižní záležitost, kdyby Janu Černochovou přijal americký prezident a z jejích úst vyslechl žádost českého lidu o zřízení vojenské základny americké armády v naší zemi.

Více »

09. 04.

Že vláda pro lidi nic nedělá? rozohnil se premiér

Jan Dvořák Přečteno 1833 krát

Stranický deník DNES, jehož prostřednictvím se hnutí ANO snaží podkopávat autoritu vlády, přinesl i na svém rádoby zpravodajském portále nenávistný komentář předsedy Babiše.

Více »

08. 04.

Omyl v pozvánce na Kongres ODS

Jan Dvořák Přečteno 2093 krát

Ještě před publikováním se podařilo získat údajné prohlášení ústředního sekretariátu ODS k bagatelní záležitosti, která by však mohla být opozicí vykládána jako vnitrostranická provokace.

Více »

07. 04.

Vládní zmocněnec pro média není totéž, co cenzor

Jan Dvořák Přečteno 1620 krát

Dovedete si představit, že vysoký státní úředník, jedna z pravých rukou premiéra, jemuž radí ohledně médií, pošle šéfredaktorům něco jako vytýkací dopis k publikovanému obsahu?

Více »

06. 04.

Konečně i „nad Prešpurkom“ se mluví česky

Jan Dvořák Přečteno 1276 krát

Už přes sedmdesát let slavné i neslavné herecké osobnosti ze západní i východní Evropy, a posledních třicet let i z Hollywoodu, mluví na filmovém plátně perfektně česky.

Více »

06. 04.

Sto tisíc ukrajinských obětí proti sto miliónům "světových"?

Jan Dvořák Přečteno 1508 krát

V pondělí večer téměř půl hodiny běžela v televizi debata kolem Ukrajiny, z níž přímo prýštila beznaděj i svým způsobem zoufalost z toho, že mrtví a ruská zvěrstva přibývají, a nikdo tomu neučiní přítrž.

Více »

05. 04.

Každý druhý Maďar za to může

Jan Dvořák Přečteno 1699 krát

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová je hluboce zklamaná postojem většiny maďarských občanů, kteří si znovu de facto zvolili do čela vlády – pro šéfovou TOP 09 nevolitelného – Orbána.

Více »

04. 04.

Proces s organizovanými zločinci Babišovy éry

Jan Dvořák Přečteno 1010 krát

Ze studia ČT 24 teď přepojujeme do O2 arény, kde by měl za malou chvíli začít dlouho očekávaný proces, jehož konání se pro mimořádný zájem občanů a ve veřejném zájmu přesunulo z budovy Městskéhou soudu právě tam.

Více »

02. 04.

Dvě závažná dementi a jedno důrazné ohrazení

Jan Dvořák Přečteno 1772 krát

V pátek prvního dubna Hrad vydal prohlášení, jímž reaguje na zavádějící informaci v médiích, že prezident republiky měl osobně pověřit kancléře Mynáře diplomatickým úkolem, aniž by jeho obsah konzultoval s premiérem či s MZV.

Více »

01. 04.

Nákup plynu za ruble? Pro ČR žádný problém

Jan Dvořák Přečteno 1855 krát

Před aprílové rozhodnutí Vladimira Putina, že už nebude akceptovat proinflační euro měnu či vetché dolary, ale že za ruský plyn bude od „závisláků“ požadovat daleko stabilnější ruble, vyvolalo v západní Evropě zděšení.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy