Archiv článků: říjen 2022

31. 10.

Bez dvou osmdesát (vymyšlený pohled do zákulisí vyznamenávání)

Jan Dvořák Přečteno 814 krát

Při posledním vyznamenávání se prezident nepředal. Neocenil očekávaný počet stovky osobností, což by vypadalo úhledně a zapsal by se tak do knihy rekordů, ale neocenil jich ani osmdesát. Chyběly dvě.

Více »

29. 10.

Putin v pytli, Rakušan v kazajce (osten)

Jan Dvořák Přečteno 2104 krát

Prostřednictvím českého ministerstva vnitra se ruský prezident Putin konečně ocitl v pytli.

Více »

28. 10.

Potíže s Rusy a ruskými kořeny (nedoložená historka)

Jan Dvořák Přečteno 1462 krát

Když se apolitický fanoušek hokeje rozčiloval, že Rusové z NHL nebudou moct hrát se svými mužstvy v Praze kvůli Haškovi, který pobláznil Lipavského a ten to z ideologických důvodů zakázal, ale nakonec ustoupil komerci, měl by se mírnit.

Více »

27. 10.

Na Hradě bude při vyznamenávání plno, ale s Ivankou tatínek nepřiletí

Jan Dvořák Přečteno 1127 krát

Média jsou plná informací o tom, kdo všechno z politiků na Vyznamenávání pozván nebyl - a kdo naopak pozván byl a hrdě přijít odmítl.

Více »

26. 10.

Byt pro pana ministra (fantazie z moravské metropole)

Jan Dvořák Přečteno 873 krát

Nenápadný muž, který navštívil v partajním sekretariátu významného stranického funkcionáře a čekatele na vládní post, spustil oklikou. „Přicházím jménem, respektive s pověřením pana ministra informovat se o možném vylepšení bytové situace.

Více »

25. 10.

Závěr generálské kampaně má prý být strhující (nepodložený "prosak")

Jan Dvořák Přečteno 1047 krát

Z kruhů údajně velmi blízkých volebnímu štábu jednoho ze tří kandidátů na prezidenta, jehož nepřímo doporučila koalice SPOLU, měla prosáknout informace o přípravě ohromující „tečky“ kandidátovy kampaně.

Více »

24. 10.

Děda Jurečka rozmrazuje (osten)

Jan Dvořák Přečteno 760 krát

Sociální ministr Jurečka jen týden poté, co u vánočního stromečku rozdá v zastoupení Ježíška svým dítkám houpacího koníčka či i-phony, pak v roli celovládního Dědy Mráze bude na Nový rok nadělovat dárečky pod jolky nejnepotřebnějších horních deseti tisíc.

Více »

23. 10.

V jednom kole - tvrdý chleba ministryně obrany (fantazie)

Jan Dvořák Přečteno 1109 krát

„Tak vy se zajímáte o to místo,“ promluvila ministryně Černochová k muži, který před chvílí vstoupil do její poslanecké kanceláře v Praze 2.

Více »

21. 10.

Cesta do pravděku

Jan Dvořák Přečteno 1158 krát

Člověk až žase, jak málo se náš živočišný druh za dobu své existence změnil. Duševno nedokladují pouze Shakespearova dramata či Molierovy frašky, a tělesno třeba Mánesovy selky či Michelangelův David, ale i pravěká artefakta.

Více »

20. 10.

Devatenáct metrů zbořili v Moskvě nám, totéž v Praze my jim! (fikce)

Jan Dvořák Přečteno 1281 krát

Premiér v zasedačce vlády zamžoural, a když viděl prázdné místo, kde sedává ministr zahraničí, zeptal se: „Kdepak je Lipavský?“

Více »

18. 10.

Chytili vyzvědače (smyšlenka)

Jan Dvořák Přečteno 1203 krát

Když hospodský Palivec pokládal na stůl před Švejka druhé pivo, host se ho zeptal: „Nevíte, co je dneska s Bretschneiderem? Obyčejně tu už tuhle dobu bývá.“

Více »

17. 10.

Když rituální sebevražda kvůli rozpočtu, tak v televizi, a live! (osten)

Jan Dvořák Přečteno 1553 krát

Samotný výrok Miroslava Kalouska, že on by se rituálně zastřelil, kdyby za éry jeho ministrování vydala Národní rozpočtová rada tak zdrcující stanovisko k návrhu rozpočtu, jako k onomu z dílny kolegy Stanjury, sice mediálně zarezonoval, ale jinak nic.

Více »

15. 10.

Špiclové na Hradě? Není to od divadelníků příliš? (osten)

Jan Dvořák Přečteno 1548 krát

Bývá v naši dramatické tvorbě obvyklé, že alespoň jednou za deset let se objeví zcela nová jevištní adaptace literárního klenotu - Staškova románu Příběhy vzorného špicla Šicla.

Více »

14. 10.

Odborářský prezident by měl na koho navazovat

Jan Dvořák Přečteno 1061 krát

Odborový předák by byl výtečným nástupcem stávajícího prezidenta, který to dal veřejně najevo cudným polibkem prostřednictvím obrazovky. Nový prezident by navázal na kritický přístup k velkokapitálu a uplatňoval by sociální rozměr úřadu.

Více »

12. 10.

Síkelův svět zvířat velikosti S a M

Jan Dvořák Přečteno 1178 krát

Ministr též energetiky Síkela ne příliš japně, ale prý jen v žertu doporučil podnikatelům použít optimalizační metodu v nežertu uplatněnou expremiérem při určování velikosti Čapího hnízda.

Více »

11. 10.

Co, a kdy čeká Putina?

Jan Dvořák Přečteno 1566 krát

Cynik by mohl s uspokojením konstatovat, že provozní kapacity inferna, tedy pekla, jsou dlouhodobě využity do mrtě.

Více »

10. 10.

„Zlatý hlod“ získají Jurečka nebo Fiala. A Síkela nic?

Jan Dvořák Přečteno 1033 krát

Po udílení Thálií bude co nevidět v jiné televizi také velká sláva, neboť se odehraje další po-gottowský pokus o resuscitaci Zlatého slavíka, pokud možno v odpolitizovaném peří.

Více »

09. 10.

Putinův sen (výmysl)

Jan Dvořák Přečteno 1121 krát

„Vladimire Vladimiroviči, stalo se něco neuvěřitelného – přes trojité ocelové dveře a dvoumetrové betonové bednění k nám do sekretariátu vletěl takový divný, divný chlápek, nebo kdo to je,“ hlásil zmateně Putinův pobočník prezidentovi.

Více »

07. 10.

Momentka z pražského summitu (smyšleno)

Jan Dvořák Přečteno 1018 krát

Je zajímavým rysem nebývalého shromáždění politiků, že před žádným z nich nestojí na stole jako obvykle orientující vlaječka, ale jen cudná jmenovka, a že se také oslovují pouze křestními jmény, jakoby spolu chodili.

Více »

06. 10.

Politické policii odzvoněno na věky? Nebo se pomalu vrací?

Jan Dvořák Přečteno 1235 krát

Dávní šéfové bezpečnostních složek minulého režimu, jimž dneska by bylo víc let, než kolik je bezmála stoletému žijícímu veteránovi, exministru vnitra a expremiérovi Husákových vlád Štrougalovi, se čas od času prý setkávají na neformálních kostliveckých fórech.

Více »

05. 10.

Velká trojka, čili z nouze ctnost?

Jan Dvořák Přečteno 1210 krát

Konečně máme jasno, koho trojkoalice na prezidenta nedoporučila. Jsou to všichni kromě oné trojice, z níž jeden by mohl vadit příznivcům současného prezidenta kvůli urputné snaze „sundat“ Miloše Zemana z křesla, když ležel v posteli.

Více »

04. 10.

Kandidovat za obvod X neznamená být „Xťanem“

Jan Dvořák Přečteno 1163 krát

Senátní volby sice skončily, avšak vynořují se poněkud zneklidňující otazníky - dostavují se i upřímně míněné pochybnosti, zda systém je v pořádku, jestliže umožňuje absurdní situace.

Více »

03. 10.

Putin s dvojníky netroškaří (spekulace)

Jan Dvořák Přečteno 1364 krát

Později zavražděný následník trůnu habsburského a pán Konopiště arcivévoda Ferdinand si právě kvůli atentátům pořídil dvojníka. Tím byl jistý Nývlt.

Více »

02. 10.

Jak se prezidentský kandidát ubrání "polibku smrti" od koalice? (fikce)

Jan Dvořák Přečteno 1079 krát

Díky mimořádné vstřícnosti důvěru budícího zdroje se podařilo získat audiovizuální záznam bleskové rozhodovací reakce jedné policejní hlídky. Lze jen doufat, že nejde o PR materiál podvržený Rakušanovým ministerstvem za účelem vylepšování obrazu policie.

Více »

01. 10.

Putinovy nové vlasy (fikce)

Jan Dvořák Přečteno 1210 krát

Je to neuvěřitelné, ale i v sobotu od božího rána ruský prezident prý pracuje. Co mu také zbývá, když si na svá bedra přidal další náklad, téměř pětinu Ukrajiny.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy