Archiv článků: leden 2023

31. 01.

Proč generál odmítl hradní ochranku? (podložená spekulace)

Jan Dvořák Přečteno 2364 krát

Ministr vnitra zcela výjimečně za dobu své kariéry si prý povolal „na kobereček“ policejního prezidenta kvůli tzv. živému případu.

Více »

30. 01.

Je čas na povolební doznání

Jan Dvořák Přečteno 1239 krát

„Na volební frontě klid“ - tak by se dala jen trochu pozměněným názvem slavného románu popsat dnešní situace. Jestliže poslední měsíc jsme tu měli „Volby a mír“, teď už by se mohlo úlevně říct: „Volení skončilo, zapomeňme“.

Více »

29. 01.

Babiš lživě sliboval výhru, a lidé na ni vsadili peníze!

Jan Dvořák Přečteno 1081 krát

Palcový titulek na první straně jednoho středečního deníku zapochyboval o šancí Andreje Babiše volbu vyhrát, když konstatoval, že by se musel stát zázrak, aby zvítězil.

Více »

29. 01.

Fotografie, která v mozaice ze života generála chyběla (objev)

Jan Dvořák Přečteno 2118 krát

Na jedné skládce poblíž obce Černouček se měla najít dobová fotografie, nebo obrázek, který ji může aspoň připomínat, v perfektním dřevěném rámečku s popiskou inkoustovou tužkou na bílých okrajích.

Více »

28. 01.

Červená karkulka ze Sněmovny a holocaust

Jan Dvořák Přečteno 1192 krát

Za mého dětství se pražská socialistická kavárna elitářsky vysmívala těm poctivým pracujícím, kteří kulturní stánek, třeba Zlatou kapličku, nebo společenskou akci, navštívili v teplákové soupravě.

Více »

27. 01.

Budíček pro blanické rytíře (skazka)

Jan Dvořák Přečteno 1077 krát

K opěvované blanické hoře, v jejíž útrobách drží staletou pohotovost Václavovy rytíři, se vteřinku po půlnoci na volební pátek dostavil muž s bradkou. Byl vpuštěn dovnitř čirým omylem, neboť stráž si ho spletla s naklonovaným T. G. M.

Více »

26. 01.

Babiš, nebo Pavel? Rozhodne hladčeji oholená tvář jako kdysi v Americe?

Jan Dvořák Přečteno 981 krát

Ve čtvrtek večer se podle mnohých bude konat už jen prý utvrzující televizní duel prezidentských kandidátů - vojenského důchodce s důchodcem přivydělávajícím si ve sněmovně.

Více »

26. 01.

Vyloučení Babišova marketéra v pravý čas!

Jan Dvořák Přečteno 1411 krát

Parádní kousek se povedl Sdružení reklamních profesionálů, které dokázalo spustit svůj samočistící mechanismus v pravý okamžik, aby „vylučovací metodou“ – a to doslova, pravděpodobně ovlivnilo volební kampaň.

Více »

25. 01.

Černochovští otroci

Jan Dvořák Přečteno 1580 krát

Pastor M. Luther King se musí v hrobě obracet z nehorázností vyřčených z úst jedné české ministryně.

Více »

25. 01.

Neférová kampaň, kterou mělo MV zakázat, konečně ustane

Jan Dvořák Přečteno 1086 krát

Ačkoli Andrej Babiš se od pondělního rána snažil svoji volební kampaň výrazně rekultivovat, přesto se dočkal výhrůžek daleko nebezpečnějších než jakou byla pálka přes úměv paní profesorce.


Více »

24. 01.

Koho by na Hrad doporučil s. Jakeš?

Jan Dvořák Přečteno 1149 krát

Hypotetický duch soudruha Jakeše promluvil na hypotetickém zasedání ústředního výboru hypoteticky ještě stále existujícího socialistického Československa.

Více »

23. 01.

Taktika (hromadné) otravy expremiérovi vyšla

Jan Dvořák Přečteno 1711 krát

Andrej Babiš není až tak velký hlupák, že by si předem nespočítal, jaký poprask vyvolá jeho sice hypotetické, ale zato drsné a nevídané, respektive neslýchané prohlášení v národně muzeálním duelu, jehož promotérkou byla Česká televize.

Více »

22. 01.

Kdopak se to vloudil do záběru s prezidentem?

Jan Dvořák Přečteno 1999 krát

Dosluhující prezident jakoby v posledních dnech chtěl demonstrovat, že kdyby to ústava umožňovala, byl by ochoten i schopen, jako kolega z východnějšího východu, ještě jedno funkční období si „střihnout“.

Více »

22. 01.

Volby nejsou olympiáda, ale thriller

Jan Dvořák Přečteno 1015 krát

Jenom prosťáček by jakékoli volby považoval za hru, kde se dodržují zásady fair play.

Více »

21. 01.

Jezulátko generálovi od Zlosyna (smyšlenka)

Jan Dvořák Přečteno 1090 krát

Zvonek od domovních dveří jedné z průhonických vilek zadrnčel.

Více »

20. 01.

Putin žije!

Jan Dvořák Přečteno 1227 krát

Drzé zpochybnění fyzického stavu prezidenta Putina, jež by podle Zelenského mohl mít i nulový charakter neslučitelný se životem, vyvolalo okamžitou reakci Kremlu.

Více »

19. 01.

Mozart kontra Babiš

Jan Dvořák Přečteno 1174 krát

Není takový nadpis nesmyslem? – napadne kde koho. Nejde spíš o nevysvětlitelný překlep a záměnu hudebního génia s geniálně flexibilní osobou, která v zeleném kabátci byla vždy včas ve správných službách?

Více »

19. 01.

Převezla vláda opozici, anebo sama sebe?

Jan Dvořák Přečteno 1011 krát

Po desítkách hodin skončila okupační stávka sněmovny, kdy namísto projednávání nových zákonů bylo slyšet z úst ministrů dlouhé a vynucené bilancování resortních úspěchů.

Více »

18. 01.

Generál na skok mezi pracujícími, expremiér v chrámech Páně

Jan Dvořák Přečteno 1050 krát

Veřejnost, například obyvatelé jednoho paneláku se nemohou vynadívat na aktivitu prezidentských kandidátů.

Více »

17. 01.

ČT přenos z jednání o nedůvěře vládě nevysílá. Poslouží to někomu?

Jan Dvořák Přečteno 1544 krát

Česká televize si nemůže stěžovat, že by disponovala málo kanály. Ba naopak. Stýská si ovšem, že nemá dost peněz na jejich „krmení“ novými programy.

Více »

17. 01.

Jednal Babiš tajně v Ankaře? (z jednoho zdroje)

Jan Dvořák Přečteno 1479 krát

Jsou-li informace od zdroje jako obvykle relativně věrohodné, potom vnášejí jasno o důvodech, proč se během neděle předseda Babiš neukázal na veřejnosti, ani se nesešel se svým štábem.

Více »

16. 01.

Česká televize generálovi v patách

Jan Dvořák Přečteno 3008 krát

Dalo by se sarkasticky konstatovat, že Česká televize nám v hlavních zprávách ukázala pana generála jako agenta. Agenta „chodce.“

Více »

15. 01.

Prezident: Kňourat, nebo štěkat?

Jan Dvořák Přečteno 1228 krát

První kolečko je za námi, a už řádně přituhuje. Rukavice jdou dolů. Šikuje se široké lidové hnutí proti představiteli říše zla.

Více »

14. 01.

Příklady prezidentských kandidátů (bohužel) táhnou

Jan Dvořák Přečteno 1052 krát

Při listování jedněmi ještě papírovými, z dřeva pocházejícími novinami, za což se stoupencům udržitelného rozvoje planety omlouvám, mne zaujala zveřejněná anketa, a přiměla ke kratičké reflexi.

Více »

13. 01.

Mňau, ať se kočky v ČT v klidu pudrujou

Jan Dvořák Přečteno 1777 krát

Stalo se neuvěřitelné. Živá rekvizita – podle zlých jazyků ovšem – dala Kavčím horám vale. Trošičku to způsobilo prý hodně křivé nařčení z vepřího chování.

Více »

13. 01.

Kandidáti v televizi – válka tří robotů o Hrad?

Jan Dvořák Přečteno 827 krát

Jedna z televizí ve čtvrtek večer už poněkolikáté opakovala Terminátora. Asi věděla, proč to s touto dvacetiletou „starobou“ dělá - protože pořád táhne jak (vděčné) pamětníky, tak nové diváky.

Více »

12. 01.

Televizní večeře s prezidentskými kandidáty : někomu ústřice, někomu párek (investigace)

Jan Dvořák Přečteno 1019 krát

"Krtek" z Kavčích hor okopíroval ve veřejném zájmu údajný seznamu pokrmů, jež měly být podávány jako občerstvení, které předcházelo debatě prezidentských kandidátů v České televizi.

Více »

11. 01.

Na každého (kandidáta) jednou dojde!

Jan Dvořák Přečteno 848 krát

Během prezidentské kampaně veřejnost poněkud zaskočilo investigativní zjištění, že svého času stál v čele vojenského výboru NATO ex nacista a Hitlerův nepostradatelný generál Adolf Heusinger.

Více »

10. 01.

Hrabě Monti Babi Fert (klasika)

Jan Dvořák Přečteno 1132 krát

Všechna média, s různě velkým gustem - podle příchylnosti či naopak distanci vůči bývalému premiérovi -, svého času informovala o tom, že je v hledáčku justice.

Více »

09. 01.

Paličatý soudce - Taková čára přes (volební) rozpočty! (osten)

Jan Dvořák Přečteno 1309 krát

V situaci předvolební stability, kdy už se očekávalo pouze zostřování pohledu na rozvědčickou minulost jednoho kandidáta a na překvapivou nevědomost kandidátky o prodejní činnosti titulů na univerzitě, kterou vedla, došlo k šokující necitlivé záležitosti.

Více »

09. 01.

Překvapení?! Andrej Babiš (prezident) bez kriminální minulosti

Jan Dvořák Přečteno 916 krát

Z dvanácti prezidentů státních útvarů vzniklých u nás po roce 1918 – ať to byla republika Československá, či Protektorát, Federální a národní republiky, a po roce 1993 Česká republika – měla s justicí něco společného polovina z nich

Více »

08. 01.

Dostrká prezident expremiéra na Hrad?

Jan Dvořák Přečteno 1068 krát

Prezident Zeman znovu a znovu opakuje, že by si za následníka ve funkci přál bývalého premiéra Babiše. Kvůli tomu, že prý jako jediný má všestranné zkušenosti.

Více »

07. 01.

Týden tříkrálový: Pavel + Nerudová + Babiš

Jan Dvořák Přečteno 949 krát

Podle kalendáře Tři králové měli společné jmeniny jako obvykle 6. ledna, což tentokrát vyšlo na pátek. Letos ovšem máme před sebou ještě celý další týden ve znamení tří králů.

Více »

06. 01.

Ten kdo zná čapí nářečí

Jan Dvořák Přečteno 1250 krát

Nemusíte být ani sadařem, jak zpívával kdysi Mistr, ani ornitologem – fonetikem, abyste aspoň intuitivně vytušili, o čem teď spolu čápi aktuálně komunikují.

Více »

04. 01.

Krkonošská tragédie a televizní legrace

Jan Dvořák Přečteno 2562 krát

Paní senátorka Kovářová jistě zaujme erudované stanovisko k tomu, co se v těchto dnech u Růžové hory stalo – má bohaté zkušenosti z praxe advokátky v rodinných záležitostech a přích o děti.

Více »

03. 01.

Tele fobie překážkou v prezidentování?

Jan Dvořák Přečteno 1254 krát

Česko nemá ohledně zdravotní kondice prezidentů štěstí. Žádný z nich, ale ani z jejich předchůdců v ČSR, Protektorátu, v ČSSR či ČSFR na tom nebyl tak dobře, jako třeba pouhý guvernér Terminátor.

Více »

02. 01.

Tenkrát ve Vídni o výročním dni (smyšlenka)

Jan Dvořák Přečteno 1048 krát

Vídeň, podzim roku 1928. Z balkonu krásného secesního domu volá jedna dáma na druhou dámu. Ta zprvu pozorovala hemžení na ulici a po chvíli nastavila dlaň do prostoru, jestli neprší. Ne, ale bude.

Více »

01. 01.

Nebylo malých či velkých rolí, v nichž by H. Lom nezářil

Jan Dvořák Přečteno 1079 krát

V minulých dnech Česká televize vysílala na druhém programu – ačkoli na prvním by se možná zaskvěl ještě víc - „cyklus“ filmů o šíleném inspektorovi Clouseau.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy