Archiv článků: duben 2023

30. 04.

Po Stalinovi, Gottwaldovi i Husákovi teď také premiér Fiala?

Jan Dvořák Přečteno 2567 krát

Kdo z nemladých čtenářů zaznamenal na portálech obsah a některé citáty z projevu předsedy Fialy na sjezdu Pirátů, toho mohlo píchnout v hrudi a měl oprávněný pocit, že se vrací doba prvních a dalších pětiletek.

Více »

28. 04.

Pořádný špagát na koaliční balík úspor, anebo raději rovnou "mašli"?

Jan Dvořák Přečteno 1246 krát

Protivládní média nenechávají na kabinetu, a na premiérovi zejména, nit suchou. Mají až dětinskou radost, že naplnění smělých předvolebních plánů komplikují vládě válka, inflace, Čína, Babiš.

Více »

27. 04.

Občanská interpelace – proč máme odškodnění platit „my“?

Jan Dvořák Přečteno 1414 krát

Z médií jsem se dozvěděl, že bývalá pražská radní pro informatiku Eva Vorlíčková dostane od státu odškodné. Bude to přes 800 tisíc korun.

Více »

25. 04.

Na internetu ČT zadarmo, na komerční platformě totéž za peníze

Jan Dvořák Přečteno 1657 krát

Pro každého uchazeče o funkci ředitele České televize bude takřka nemožné, aby se obchodním duchem vyrovnal stávajícímu šéfovi Kavčích hor.

Více »

24. 04.

Kalouskův výřad

Jan Dvořák Přečteno 1616 krát

Miroslav Kalousek v nedělní televizní debatě natolik přesvědčivě předestřel možnosti, kde by vláda měla v rozpočtu škrtat, aby ulevila nevídanému schodku, že i partajní šéfová se u obrazovky hanbou za nečinnost propadala.

Více »

22. 04.

Ministryně na třetí koleji

Jan Dvořák Přečteno 2177 krát

Ambiciózní ministryně obrany svým buldočím nasazením dokázala do té doby nemožné – nutno však přiznat, že za mimoděčné „pomoci“ ruského prezidenta.

Více »

21. 04.

Exprezidentovi důstojnou kancelář

Jan Dvořák Přečteno 1418 krát

Na jedné straně silná vlna pohoršení nad neschopností nejbližších spolupracovníků Miloše Zemana zajistit mu důstojnou kancelář.

Více »

20. 04.

Takového Rakušana bych nestrpěl, vzkazuje seshora expanovník

Jan Dvořák Přečteno 1550 krát

Excísař František Josef díky božskému původu dynastie je nadán rovněž božskou schopností být i posmrtně „in“ v pozemských záležitostech, zejména středoevropských, a zaujímat k nim kritická stanoviska.

Více »

19. 04.

Manilský atentát?

Jan Dvořák Přečteno 1177 krát

V neděli odpoledne zazvonil šéfovi kontrarozvědky přísně tajný telefon. Podřízený podplukovník se omluvil, že ruší, ale jenom proto, že má důležitý poznatek.

Více »

18. 04.

V nouzi poznáš uhlí – vzkazují němečtí permonici

Jan Dvořák Přečteno 1325 krát

Nevím, jestli v jaderné elektrárně „fungují“ po nocích atomoví skřítci, podobně jako na poštovních pobočkách, co nám ještě zbyly, existují skřítci poštovní. Ale jisté je, že na hlubinných šachtách bývali Permoníci.

Více »

17. 04.

Byl zdravotní stav M. Zemana opravdu kritický, anebo nemocnice záměrně dezinformovala, jak tvrdí exprezident?

Jan Dvořák Přečteno 2993 krát

Zatímco trojice poslanců – lidovec - topkař a stanař – už sesbírali mezi kolegy dostatek podpisů, aby sněmovna projednala zřízení vyšetřovací komise k údajným čachrům Hradní kanceláře, exprezident Zeman jde také do ofenzívy.

Více »

15. 04.

Na hrubý pytel…

Jan Dvořák Přečteno 1690 krát

Ve světle případu důstojníka, který místo sledování zdravotního stavu české delegace v zahraničí se v jednu dobu rozptýlil poklepem po hýždi místní hygieničky, je nutné říct jedno: Na hrubý pytel hrubá záplata!

Více »

14. 04.

Horror s premiérem (recenzní glosa)

Jan Dvořák Přečteno 1631 krát

Aniž bych někomu vnucoval svůj názor, aspoň se podělím o pocit, který mě provázel při sledování videa s premiérem Fialou, a nemohl jsem se ho zbavit – byla to tíseň.

Více »

13. 04.

Z tajného zápisu BRS o úniku informací kolem DPH

Jan Dvořák Přečteno 1105 krát

„Jsem rád, že pan premiér vyhověl mé prosbě a urgentně svolal Bezpečnostní radu státu“, řekl prezident na úvod a dodal: “Podle mého soudu, je situace totiž vážná, až kritická.“

Více »

12. 04.

Husarský kousek České televize k DPH!

Jan Dvořák Přečteno 6681 krát

Do poklidu svátečního večera v pondělí nečekaně „řízla“ veřejnoprávní televize, když z ničeho nic, jakoby byla komerční stanicí a nikoli serózním státotvorným médiem, přišla s výbušnou zprávou na pomezí dezinformace.

Více »

11. 04.

Křečkova rada nad zlato

Jan Dvořák Přečteno 1622 krát

Ekonom a premiérův poradce Štěpán Křeček, populární tvář z hlavních zpráv a debat v českých televizních stanicích, už od Božího hodu popoledne to schytává zprava i zleva.

Více »

10. 04.

Veselé velikonoce, ale co cholesterol?

Jan Dvořák Přečteno 1281 krát

Jako pomyslná bomba před pětapadesáti lety zapůsobilo na lidstvo varování amerických vědců opírajících se o nové poznatky, že sníst denně víc než jedo vajíčko, a za týden překročit jejich počet nad tři, je sebevražedné.

Více »

09. 04.

V Praze je cestujícím MHD blaze

Jan Dvořák Přečteno 1262 krát

Pražští radní i zastupitelé mohou teď právem mít nosy vytrčené hodně vysoko, neboť přes všechny stesky zpovykaných Pražanů se hromadné dopravě dostalo téměř premiantského ocenění.

Více »

08. 04.

Kde to s tím 3 D tiskem skončí? (kravské názory)

Jan Dvořák Přečteno 1221 krát

Krávy nejsou hloupé, to se jenom jejich biologického názvu zneužívá pro potměšilé označení ne mužské části lidského druhu, pokud oplývá specifickými vlastnostmi a projevy.

Více »

07. 04.

Velkopáteční poklad, ideální valorizace životních nákladů

Jan Dvořák Přečteno 1041 krát

Když se při velkopáteční procházce rozhlédneme kolem sebe, pak podle jam v chodnících, děr ve vozovce, v parku, u paneláku i jinde, by se dalo usoudit, že země se už od božího rána otevřela, aby trochu předčasně nabídla své poklady.

Více »

06. 04.

Linky do Říma prý odmítají pasažéry. Náboženská diskriminace?

Jan Dvořák Přečteno 1371 krát

Ne, letecké společnosti, a zvláště ty evropské, pasažéry „nesortují“ podle víry, ale nehazardují a dbají bezpečnostních předpisů.

Více »

05. 04.

Vejce za korunu?

Jan Dvořák Přečteno 861 krát

Ačkoli ministr zemědělství zmobilizoval všechny své inspekce a podal podněty až do Brna na antimonopolní úřad, nepodařilo se mu splnit slib veřejnosti, že ceny potravin půjdou citelně dolů.

Více »

04. 04.

„Předělat“ pošťáky na dozorce je skvělý nápad

Jan Dvořák Přečteno 1318 krát

Stát opravdu nenechá nikoho padnout, natož pak propuštěné státní úředníky, k nimž pracovníci pošt patří, a nabídne jim místa v jiném zařízení, které provozuje, a jehož pobočky rozhodně rušit nebude.

Více »

03. 04.

Nebezpečné televizní hrátky s Volhou – Gaz - 21

Jan Dvořák Přečteno 2055 krát

Ačkoli přes jeden a čtvrt miliónu diváků sledovalo první díl seriálu České televize Volha, což bylo nejvíc ze všech stanic vůbec, ředitele nic dobrého nečeká.

Více »

02. 04.

Starostové by měli populistickou kritiku rušení poboček pošty mírnit

Jan Dvořák Přečteno 979 krát

K nekonstruktivní kritice chystaného zrušení tří set poštovních poboček se nechali strhnout dokonce i někteří primátoři měst a starostové obcí, kteří byli zvoleni právě za „Rakušanovu“ starostenskou partaj.

Více »

01. 04.

Za "ušetřené" pobočky by se měla zřídit LIBAG - Listovní a balíková agentura

Jan Dvořák Přečteno 1297 krát

Námitky dosud rozmazlované veřejnosti i nestoudné osočování vlády opozicí, že po „krvácejících“ důchodcích jsou v bezhlavém šetření teď na „ráně“ pošty, nesmí vládu znervóznit a odradit od záchrany státu před zřícením do dluhové propasti.

Více »

Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy